Karanténa doma pro koronavirus – Využijte ji na zdravý jídelníček i životosprávu

0
10214
Karanténa doma pro koronavirus - Využijte ji na zdravý jídelníček i životosprávu

Aktuální situace ohledně koronavirus přinesla karanténní opatření a omezení pohybu po veřejném prostranství. Většina lidí tráví čas doma a s přibývajícími dny se u nich dostavují nuda, stereotyp a bohužel i zlozvyky v rámci životního stylu.

Domácí karanténa kvůli koronavirus se však dá využít i pro zlepšení životního stylu a dokonce i na hubnutí. Zdravá životospráva je toho předpokladem, zvláště pokud jde o jídelníček a stravování. Pokud chcete vědět, co všechno můžete udělat, jak změnit jídelníček i pitný režim a jaká je správná životospráva člověka, čtěte dále.

Jak zlepšit životosprávu a které faktory na ni ovlivňují

Zdraví máme jen jedno a kdo chce být zdravý, neznamená to automaticky pouze to, že by se měl chránit před koronavirus či jinými viry, bakteriemi a infekcemi. Zdraví je i o celkové životosprávě, která může být dobrou prevencí před nemocemi.

Součástí zdravé životosprávy je několik oblastí. Jde o zdraví trávicí soustavy, kde záleží na správných trávicích procesech i zdraví střev, zdraví kardiovaskulárního systému, správnou činnost srdce a dostatečný krevní oběh, správné fungování nervového systému a psychická vitalita a v neposlední řadě ovlivňuje životospráva i obranyschopnost.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Na druhou stranu, i na životosprávu ovlivňují některé faktory:
• v první řadě jde o složení jídelníčku, konkrétně to, zda obsahuje dostatek a pestrou paletu vitamínů, minerálů, aminokyselin a mastných kyselin
• zároveň je významný i pitný režim, zde je třeba se vyvarovat slazeným limonádám a alkoholu, naopak, nejlepší je voda a to alespoň 2,5 litru denně
• míra fyzické aktivity a pohybu má výrazný vliv na zdraví prakticky všech orgánových soustav, neméně důležitý je však i odpočinek a spánek
stres, kouření, propracovanost nebo užívání omamných látek pod zdraví a životosprávu podepisují mnohem výraznější, než si myslíte

Výrazným vlivem je právě fyzická aktivita a pohyb, které zlepšují nejen výkonnost, ale i stav imunitního systému. To je však v domácí karanténě těžší realizovatelné, ale na druhou stranu, jídelníček a způsob stravování můžete ovlivnit naopak výborně.

ZDRAVÝ DUCH AJ IMUNITA

Zlepšení životosprávy, jídelníčku a stravování má význam nejen například pro hubnutí, zlepšení fyzické výkonnosti a na lepší mentální vitalitu a odolnost, ale prospívá i na imunitní systém a obranyschopnost. Dnes je toto téma nanejvýš aktuální.

Potraviny, jídla a nápoje a pro zdravější jídelníček během karantény

Zlepšit životosprávu můžete několika způsoby, kromě již zmíněného pohybu a aktivity je to hlavně jídelníček a jeho složení, stejně tak pitný režim. Pro změnu těchto faktorů se ideálně hodí právě karanténa, kdy víte využít delší pobyt doma.

Součástí vašeho stravování a pitného režimu by proto měly být zejména:

Ryby: 3 až 4 krát týdně byste měli mít ve svém jídelníčku ryby, kombinovat můžete ty méně tučné s tučnými, zejména losos, makrela, sleď či tuňák. Ryby jako takové představují unikátní zdroj zdravých mastných omega kyselin, minerálů a více aminokyselin. Tyto látky jsou důležité pro fyzickou i psychickou vitalitu, což je v karanténě důležité.

Jiné živočišné produkty: Kromě ryb, jejichž prospěšné účinky jsou velmi známé, může do svého jídelníčku přidat i libové maso, zejména kuřecí a krůtí a také nízkotučné mléko a mléčné produkty. Jde hlavně o bílý jogurt řeckého typu a sýry typu mozzarella. Čas od času můžete na snídani, svačinu či svačina zařadit i jedno či dvě vejce.

Zelenina: Pokud jde o rostlinné zdroje potravin, nezastupitelnou roli zde má zelenina, ať už kořenová, zelená, listová nebo i jiná. Pro ty, co chtějí zlepšit svou životosprávu, jsou určitě nepostradatelnými mrkev, petržel, celer, zelí, brokolice, kedluben, cuketa, ledový salát, červená řepa, cibule, česnek, dýně, okurka, křen, květák nebo špenát.

Ovoce: Výborným zdrojem vitamínů je ovoce, které ve zdravém jídelníčku nemůže chybět. Zde platí, že nejlepší je čerstvé ovoce, nesmí však být přezrálé. Pravidelně můžete konzumovat citrusy, ananas, maliny, meloun, kiwi, jablka, jahody, avokádo a borůvky, z času na čas i banány a broskve, zde však pozor na množství sacharidů.

Ořechy a semena: Velmi důležitou součástí zdravého stravování musejí být i ořechy a semena. V tomto případě jde o skvělé zdroje zdravých mastných kyselin a minerálů, které jsou prospěšné pro celý organismus. Proto byste měli do jídelníčku zařadit i arašídy, pistácie, kešu ořechy, mandle, lněná semena, sezamová semena či chia semena.

Ovesné vločky: Ovesné vločky jsou velmi zdravou potravinou a pokud jimi budete začínat svůj den ve formě snídaně, uděláte jen dobře. Mají spoustu vitamínů, minerálů, antioxidantů, bílkovin i vlákniny. Pomáhají tak na zdravé střeva, normalizaci cholesterolu a také při cukrovce. Navíc víte je kombinovat s jinými zdravými surovinami.

Voda: Základem pitného režimu by měla být voda, která nejlépe stimuluje metabolismus a trávení. Abyste tento její účinek znásobily, můžete k ní přidat ovoce, například citróny, melouny nebo granátová jablka, případně ji dochutit i mátou, levandulí či meduňkou. Ze zeleniny se používá zas okurka nebo ředkvička, obsahují dostatek vlákniny.

headerbanne

Čaje: Kromě vody je vhodné zařadit do svého pitného režimu i čaje, obzvláště zelený čaj, zázvorový čaj, fenyklový čaj a oolong. Tyto čaje jsou velmi dobrým zdrojem antioxidantů, pomáhají na trávení, metabolismus, krevní oběh a také zlepšují imunitu. Zelený čaj má i termogenní efekt a díky tomu pomáhá na účinnější spalování tuků.

Smoothies: Třetím typem doporučených nápojů a tekutin jsou smoothies. Jde o nápoje na bázi mandlového mléka nebo řeckého jogurtu, ke kterým je možné dokombinovat ovoce či zeleninu, případně jejich dochutit kakaem, skořicí nebo jiným kořením. Zkusit můžete smoothies například s banánem, jablkem, malinami, okurkou nebo mrkví.

POZOR AJ NA STYL STRAVOVÁNÍ
Nejen to, co jíte a pijete, případně to, co omezíte v jídelníčku, ale i způsob stravování má vliv na vitalitu, kondici či hubnutí. Důležité je jíst více krát za den a menší porce, dodržovat i pitný režim a večer jíst nejpozději 3 hodiny před spaním.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

V případě, že byste chtěli změnit svou životosprávu zásadnější a máte zároveň problémy s nadváhou či obezitou, můžete klidně zkusit i diety. Ne však ty drastické, které mají za následek oslabení těla, hladovění a jojo efekt, ale dlouhodobější a komplexní.

Jednou z takových diet je i Keto dieta, která je populární a má výsledky:
• cílem diety je, aby tělo začalo více spalovat tuky a tukové zásoby, co se jede tím, že se navodí stav ketózy, kdy energetický metabolismus využívá tuky
• tělo ve stavu ketózy totiž nepoužívá primárně jako zdroj energie cukry, ale sáhne po tucích, konkrétně po tukových zásobách, což je pro hubnutí výhoda
• abyste organismus do stavu ketózy dostali, musíte změnit jídelníček a omezit příjem nezdravých tuků, ale zejména sacharidů a to pod 50 gramů denně
• zároveň je však třeba zvýšit příjem bílkovin, díky kterým nebudete mít pocity hladu a zároveň ani vyčerpanosti, jsou totiž důležité pro fungování svalů

Během ketózy se tedy hubne spalováním uložených tukových tkání, které organismus primárně využívá jako energii. Součástí diety je i zvýšení příjmu zeleniny, ořechů a semen, takže přijde také ke zvýšení příjmu vlákniny a tedy k podpoře trávení.

Kromě metabolismu a hubnutí má Ketonová dieta pozitivní vliv i na snížení hladiny cukru v krvi, zlepšení cholesterolu a normalizaci krevního tlaku. Nejedná se přitom o žádnou krátkodobou dietu, spíše naopak, klidně ji můžete držet i 3 měsíce a více. Rozčleněna je do tří fází, takže probíhá postupně a minimalizuje se riziko jojo efektu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dietu můžete držet buď s výraznějšími změnami jídelníčku, nebo na to využít i hotové produkty a jídla značky KetoMix. Díky tomuto producentovi máte k dispozici velmi jednoduchou a maximálně pohodlnou možnost, jak dietu držet na 100%.

Zde je přehled sortimentu, který KetoMix pro ketonovou dietu nabízí:
Nabídka zahrnuje široký výběr větších i menších jídel a potravin od polévek po tyčinky, stejně tak nápoje a koktejly, všechno jde o produkty s proteinovým základem

Mezi výhodami, které k těmto potravinám a nápojům patří, jsou tyto:
• jistota, že všechna jídla i nápoje splňují podmínky pro Keto dietu
• vyváženost všech živin, minerálů, vitamínů a stopových prvků
• snadné použití a rychlá příprava, zpravidla to trvá maximálně 5 minut

Pokud jde o jídla, značka nabízí proteinové polévky, kaše, omelety, palačinky, těstoviny, pečivo, sušené maso, dresinky, pomazánky a sladké či slané pochutiny, včetně čokolád a chipsů. Buďte však bez obav, tyto sladkosti a slané drobnosti nenaruší dietu, jsou z tohoto pohledu bezproblémové. Během dne můžete využít i proteinové tyčinky.

Na doplnění vody jako základu pitného režimu můžete využít proteinové nápoje KetoMix, zejména koktejly, které mají hydrolyzovanou podobu a stačí je zalít vodou. Jsou velmi dobrým zdrojem syrovátkové a sójové bílkoviny, můžete si koupit i veganské verze.
Tyto nápoje víte pít neochucené nebo i s příchutí, na výběr máte několik možností od kávy, přes vanilku až po kokos. Pro ještě lepší spalování tuků můžete využít v nabídce značky také doplňky výživy v podobě kapslí obsahujících L-Karnitin. Jde o aminokyselinu, která je známá a má ověřené účinky jako spalovač tuků a pomáhá na hubnutí.

Jak a kde koupit přípravky na Keto dietu

Všechny zmíněné doplňky, potraviny, nápoje a produkty si můžete zakoupit v oficiální prodejně KetoMix, ale také přes internet a to v eshopu www.ketomix.cz. Získáte zde také informace o jejich složení, víte si prohlédnout celý sortiment produkty vzájemně porovnat.
Nákup přes internet je pohodlný a přináší pro zákazníky tyto výhody:
• jednoduchost, objednávku uděláte za pár minut i přes mobilní telefon
• rychlost, doručení k vám domů je standardně do 3 pracovních dnů
• flexibilitu, ať už jde o způsob objednání, místo doručení či platbu
• komplexnost, všechny potraviny jsou skladem a máte záruku originality
Koupě těchto potravin a produktů může být samostatně, ale i po ucelených balíčcích, například na 1 týden, 14 dní, 21 dní nebo celý měsíc diétovaní. Najednou si tak víte objednat potraviny i na delší období, přičemž při větší objednávce neplatíte poštovné.
Co se týče nákupu, platit můžete bezhotovostně a předem přes internet, například platební kartou, ale i v hotovosti a na dobírku. Kurýrní služba vám může doručit zásilku na adresu k vám domů, případně i na místní pobočku zásilkový, kde si ji víte vybrat. Pro ty, co by měli otázky, je k dispozici Hotlink, kde vám na ně operátor zodpoví.

267a8ceb
Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno