Jaký jídelníček má dieta Štefana Margity a co uvádějí recenze na základě zkušeností

0
9108
Jaký jídelníček má dieta Štefana Margity a co uvádějí recenze na základě zkušeností

Mezi diety, které sice nepatří mezi nejznámější, ale které podle zkušeností a recenzí přinášejí poměrně viditelné výsledky na hubnutí, je i dieta Štefana Margitu. Jde o známého operního zpěváka, který dokázal tímto způsobem zhubnout až 12 kg.

Základem diety je přísný jídelníček, který je založen na přesném stravování během 7 dní a to způsobem konzumace 3 jídel denně. V rámci diety jsou potraviny vymezeny množstvím, ale i takové, které lze jíst bez nějakých větších omezení, zejména pokud jde o zeleninu a ovoce. Po skončení diety však hrozí jojo efekt, takže na to si třeba dát více pozor.

Co je dieta Štefana Margity, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Dieta podle Štěpána Margitu spočívá v intenzivním hubnutí během 7 dní, kdy se dodržuje přesný jídelníček. Cílem diety je podpořit metabolismus a trávení a to kombinací pitného režimu a některých typů jídel. Zároveň se některé suroviny omezí.

Podle samotného autora diety je tento způsob z hlediska hubnutí velmi efektivní a opakováním tohoto 7 denního jídelníčku přišlo k zhubnutí až o 12 kilogramů a to po dobu 5 měsíců diety. Jde o efektivitu, která je mírně nadprůměrná a zároveň hlavní výhodou diety. Na druhou stranu je však třeba říci, že dieta má i řadu nevýhod.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Některé jsou méně, jiné zas více závažné, ale během diety s nimi počítejte:
• dieta je založena na vážném omezení příjmu potravy z hlediska objemu, díky snížení příjmu bílkovin dochází k oslabení výkonnosti těla
• problémem je absence standardních snídaně, pití pouze čistě kávy je vážným rizikem z hlediska trávicí soustavy a pro vznik žaludečních vředů
• na druhou stranu, některé obědy a večeře obsahují zas neomezené množství určitě suroviny, což může vést k riziku přejídání a zpomalení hubnutí
• velké je i riziko jojo efektu, zejména po skončení diety má tělo některých živin a látek viditelný nedostatek, což může vést k pocitu nadměrného hladu

Problémem diety je, že abyste přišli k výsledku intenzivnějšího zhubnutí, musíte ji držet dlouhodobě. To může, zejména ve světle zmíněných minusů, vést k vážnému oslabení organismu. Lepší je proto dítěte s přestávkami, ale zde zas hrozí jojo efekt.

DIETA NENÍ VHODNÁ PRO KAŽDÉHO

Podobně, jako v případě jiných redukčních diet, ani tato dieta není určena pro každého člověka. Nesmí ji držet děti a mladiství do 18 let, těhotné a kojící ženy a na pozoru by se měli mít senioři ve vyšším věku či lidé s onemocněním trávicí soustavy.

Jaké principy má dieta Štefana Margitu

Dieta Štefana Margitu představuje z hlediska hubnutí opravdu velmi intenzivní program, jehož cílem je rapidně snížení hmotnosti. Abyste tento cíl dosáhli, je třeba se držet tří základních principů a pravidel diety, které viditelně zvyšují její efektivitu.

Toto jsou tři nejdůležitější zásady, kterých se držte:

Vyloučení potravin a surovin: Základem diety je vyřazení některých typů jídel, potravin, surovin a způsobu jejich přípravy. Vyvarovat se třeba smaženým jídlům, omezit třeba sůl a pepř, vyloučit třeba i sladkosti a cukry a také uzeniny. Stejně tak se omezují některé mléčné výrobky, například majonéza nebo tučné sýry.

Jen tři jídla denně: Na rozdíl od mnoha jiných diet, které jsou založeny na co největším počtu jídel během dne, ale v menších porcích, je dieta Štefana Margitu založená na principu pouhých tří jídel denně. Vynechávají se svačina a svačina, snídaně jsou také obvykle velmi úsporné. Díky tomuto principu je hubnutí v první dny viditelné.

Pitný režim: Velmi důležitou součástí diety je samozřejmě i pitný režim. Základem je káva jako stimulant metabolismu, trávení i spalování tuků, na druhou stranu, alkohol třeba vynechat úplně. Pít třeba také hodně vody a neslazených minerálek, v tomto je dieta opravdu prospěšná, jelikož dostatečné zavodnění organismu je zdravé.

Vhodné a nevhodné jídla a nápoje pro dietu Štefana Margity

Pokud jde o jídelníček pro dietu Štefana Margity, ten je složený ze snídaně, obědu a večeře a to během celého týdne. Po skončení týdne se jídelníček znovu opakuje dalších 7 dní. Opakovat jej můžete, dokud nezhubnete na požadovanou hmotnost.

headerbanne

Zde je přehled jednotlivých jídel a potravin podle dní:

1. den

V první den diety Štefana Margity na snídani pijete černou kávu a to bez cukru nebo mléka, objem není omezen. Na oběd máte vařené vejce a dušený špenát bez omezení. Na večeři grilovaný steak, ovoce a hlávkový salát bez omezení.

2. den

V druhý den začínáte snídaně znovu kávou, tentokrát už si ale můžete dát i rohlík. Na oběd si dopřejte steak s ovocem a znovu s hlávkovým salátem bez omezení. Večeře je tentokrát fádní, obsahuje kvalitní šunku, nemáte však omezení objemu.

3. den

V třetí den diety jsou snídaně stejné, jako v předešlý den, takže znovu káva a rohlík. Na oběd máte 2 vařená vejce a k nim rajčata a salát v neomezeném množství. I v tento den sestává večera z kvalitní šunky, znovu bez nějakých limitů.

4. den

Pokud jde o čtvrtý den diety Štěpána Margitu, pokračuje se ve stylu předešlých snídaně. Na oběd máte 1 vařené vajíčko, k tomu dušenou mrkev a k tomu ementál bez omezení. Na večeři si můžete dát bílý jogurt a k tomu jako přílohu ovoce.

5. den

Pátý den přináší do snídaně konečně potřebnou změnu, máte strouhanou mrkev s citronem a k tomu kávu. Na oběd si třeba dát rybu na vodě s rajčaty, což je značně dietní. Den zakončíte s jedním grilovaným steakům a hlávkovým salátem.

6. den

Šestý den diety znamená návrat k snídani v podobě 1 rohlíku a 1 kávy bez mléka a cukru. Na oběd si dáte čistě jen maso a to v podobě grilovaného kuřete. Na večeři máte 2 vařená vajíčka s bílkem i žloutkem a k tomu jako přílohu syrovou mrkev.

7. den

V poslední den si dejte na snídani pouze čaj s citronem, žádnou tuhou stravu. Oběd sestává z ovoce, bez ohledu na druh a to v jakémkoliv množství. Pokud jde o večeři, zde si můžete vybrat libovolné jídlo z některého z předchozích dní.

POZOR NA JOJO EFEKT, JE RIZIKEM
Vzhledem k tomu, že tato dieta drastičtějším způsobem zasahuje do jídelníčku, hrozí při návratu „do starých kolejí“ intenzivní a viditelný jojo efekt. Pokud se mu chcete vyvarovat, třeba si dlouhodobě osvojit alespoň některé principy diety týkající se jídel.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Ačkoli dieta Štefana Margity má v oblasti hubnutí jednoznačně efekt, je z více jiných pohledů trocha problémovější, zvláště pokud jde o její dlouhodobou udržitelnost a rovnováhu všech živin. Právě proto se vyplatí zkoumat i jiné možnosti, například Keto dietu.

V případě této diety jsou principy mírně odlišné, toto jsou její vlastnosti:
• cílem diety je navození stavu ketózy v organismu, což je označení pro takový stav, kdy tělo nespaluje primárně cukry, ale tuky, což pomáhá hubnutí
• abyste organismus do stavu ketózy dostali, je třeba omezit příjem sacharidů a tuků a naopak, je třeba zvýšit v jídlech během dne zastoupení bílkovin
• neméně důležitý je i pohyb, který sice není pro hubnutí nezbytný, je však prospěšný pro tělo, hlavně kardiovaskulární systém a také trávení
• benefitem diety je, že se klade zvýšený důraz na konzumaci zeleniny, díky čemuž dochází ke zvýšení příjmu vlákniny a tedy k podpoře metabolismu

Z hlediska jídelníčku je dieta poměrně jednoduchá, totéž platí i z hlediska jejího fyziologického fungování. Má také několik pozitivní vlivy na zdraví, zvláště pokud jde o krevní tlak, cholesterol nebo podporu trávení. To jsou plusy, které si třeba cenit.

Co se týče možných minusů Keto diety, není jich naštěstí příliš mnoho. Dieta není vhodná pro děti, ženy během těhotenství a kojení a stejně tak mohou mít problém lidé s některými metabolickými onemocněními. Pokud jde o seniory, ti mohou dietu dodržovat, na druhou stranu, pokud jsou ve věku od 65 let, ať se raději nejdříve poradí s lékařem.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Stále větší popularita ketogenní dieta byla důvodem, proč vznikl speciální program značky KetoMix. Jde o eshop, který je zaměřen na potraviny, produkty a různé přípravky určené speciálně pro Keto dietu. Cílem je efektivita a jednoduchost diety.

Program tak nabízí komplexní sortiment a opravdu velmi široký výběr:
V nabídce najdete tak potraviny v podobě hlavních jídel a polévek, jakož i sladkosti a pochutiny na proteinovém základě, ale i doplňky výživy s obsahem L-Karnitinu
Pro uživatele a zájemce o dietu má program tyto benefity a plusy:
• kvalitní složení všech potřebných látek a živin, které je vyvážené
• jednoduchá příprava jídel i nápojů, obvykle netrvá více než 5 minut
• komplexní jídelníček během celého dne, který si sestavíte na míru

Co se týče jednotlivých produktů, víte si je zakoupit individuálně, ale i v rámci komplexních balíčků. Ty jsou k dispozici buď podle toho, jak vysokou máte nadváhu a kolik tedy potřebujete zhubnout, nebo podle časového období. Na jeden krát si tak můžete zakoupit balíčky na 7 dní, 2 týdny, 21 dní nebo i na celý měsíc předem.

Základem sortimentu jsou proteinové potraviny, zejména v podobě polévek, kaší, těstovin, omelet, pečiva a proteinových tyčinek. K tomu si umíte nakombinovat i palačinky, pomazánky, chipsy, sušené maso, dresinky, omáčky, dezerty či dokonce proteinové sladkosti.

V nabídce jsou i nápoje a koktejly na jednoduché a rychlé vydělání s vodou, kde máte výběr více příchutí od banánové až po čokoládovou. Pro ty, co chtějí hubnutí ještě více podpořit, jsou k dispozici tobolky a tabletky s obsahem aminokyseliny L-Karnitin. Všechny tyto přípravky a produkty jsou z hlediska bezpečnosti a užívání bezproblémové.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás více zaujala Ketonová dieta a chtěli byste ji vyzkoušet v praxi právě prostřednictvím programu KetoMix, všechny zmíněné produkty a potraviny víte koupit na jednom místě a to v oficiálním eshopu této značky www.ketomix.cz.

Pro uživatele má online způsob nákupu řadu výhod a benefitů:
• nemusíte osobně nikam chodit, nákup i doručení vybavíte doma
• objednávku zrealizujete přes tablet, počítač, notebook nebo i smartphone
• platit nemusíte pouze v hotovosti kurýrovi, víte si zvolit i online platbu
• k dispozici máte pouze originální produkty a se zárukou nejlepší ceny

Navíc při větší objednávce, zejména pokud půjde o balíčky na delší období, získáte bez větších problémů i dopravu zdarma, což znamená dodatečnou úsporu. Výrobce garantuje dodání do 3 pracovních dnů, na výběr máte několik dopravních společností.

267a8ceb

Plusem je i to, že ani při tom největším balíčku nepřekročí jeho hmotnost 5 kilogramů, nemusíte se tedy bát žádných velkých krabic. Platit můžete na dobírku, ale také přes internet a to buď bankovním převodem, nebo i platební kartou online, což je nejpohodlnější. K dispozici máte i hotlinku pro případné dotazy nebo další konzultace.

4.7/5 - (3 votes)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno