Je cvičení na hubnutí nezbytné? Důležité jsou i strava a další opatření doma

0
9533
Je cvičení na hubnutí nezbytné

Mnoho lidí si myslí, že pokud nebudou více cvičit v posilovně nebo doma na trampolíně či známém Orbitreku, nedokážou zhubnout. Někteří pro trénink využívají silové cvičení a myslí si, že jen to jim pomůže na rychlé hubnutí nebo snížení hmotnosti.

Opak je však pravdou, pokud chcete zhubnout, stejně nezbytná je i strava a také některé jiné změny životosprávy či životního stylu, které musíte udělat komplexně a zejména doma. Na druhou stranu, pokud budete cvičit a mít dostatek fyzického pohybu, aktivity či sportu, můžete cvičení značně urychlit. Zde ale nezapomínejte na zdravou intenzitu a pravidelnost.

Jaký vliv má cvičení na hubnutí a další faktory, na nichž závisí

Úkolem cvičení v oblasti hubnutí je především intenzivnější spalování přijatých kalorií, prevence vůči tloustnutí z jídla a zároveň zlepšení spalování tukových zásob. Pravidelné cvičení a pohyb pomáhají i trávení a celkově na metabolismus.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Kromě toho na hubnutí ovlivňují i ​​jiné faktory, zejména příjem kalorií a složení jídelníčku. Pokud jde o cvičení, to má vliv na to, že tělo bude čerpat energii právě ze svalů a uložených tukových zásob. Aby k tomu došlo, musíte cvičit při optimální tepové frekvenci. Tu máte tehdy, pokud během cvičení víte plynule mluvit bez zadýchání se.

Pokud chcete hubnout cvičením, zaměřte se na tyto druhy:
• základem jsou kardio cviky s vlastním tělem, ideální je zkombinovat intenzivní cvičení se zapojením partií nohou, rukou, hýždí, břicha a boků současně
• doma i v posilovně realizujte cvičení na strojích, například na eliptickém trenažéru, stacionárním kole, veslovacím trenažéru nebo na stepperu
• vhodné je i cvičení na izolované partie, například předkopávání, zakopávání, dřepy a shyby, snažte se je provést postupně na všechny svaly
• nezapomínejte ani na silový trénink, nejlépe mrtvý tah, dipy nebo bench press, pozor na to, aby silový trénink byl spíše doplňkem a nikoli základem cvičení

CVIČENÍ A JEHO POZITIVNÍ EFEKTY
Cvičení s sebou přináší nejen lepší hubnutí a spalování tuků, ale má i jiné pozitivní efekty pro zdraví. Pomáhá na zdraví kardiovaskulární soustavy, zlepšuje fyzickou kondici, povzbuzuje psychickou vitalitu a zlepšuje fungování dýchací soustavy.

Zásady pro správné cvičení na hubnutí

Jak vidno, cvičení může výrazně napomoci efektivnějšímu hubnutí, zejména pokud jde o stimulaci spalování kalorií a tuků. Aby však jste dokázali opravdu viditelně zhubnout a neměli problémy například s vyčerpáním, třeba se držet pár principů.

Pokud chcete hubnout cvičením, držte se těchto zásad a pravidel:

Zahřátí a strečink na úvod: Před samotným cvičením je třeba procvičit se a zahřát tělo. Ideální je zkusit lehký jogging nebo skákání na místě, čímž dosáhnete úvodní teplotu. Pak se soustřeďte na pasivní strečink v podobě natažení svalových partií po jednom, ale zároveň se snažte o strečink celého těla.

Pravidelnost cvičení: Cvičení musí být v rovnováze s odpočinkem i s jiným druhem pohybu, například během či sportováním. Ideální je cvičit nejvýše 3 krát týdně a to tak, abyste necvičili dva dny po sobě. Neméně důležitá je pravidelnost, snažte se cvičit během týdne jen ve vybrané dny, například pondělí, středu a pátek.

Vyšší intenzita: Základem při cvičení s cílem zhubnout je volit vyšší intenzitu, zvláště pokud jde o cvičení na strojích, například jako je stepper, cyklotrenažér nebo veslovací trenažér. Zkuste střídat rychleji a pomaleji cviky, měňte intenzitu během cvičení a snažte se sladit kondiční cviky s těmi na konkrétní svalové partie.

Příliš nereálné očekávání: Tato chyba je spíše psychického a mentálního charakteru, ale odrazí se tím, že na hubnutí poměrně rychle rezignujete. Pokud si budete dávat příliš nereálné očekávání, například při tempu hubnutí, budete zklamáni a vzdáte to. Zdravě a dlouhodobě se dá hubnout nejvýše 5 kilogramů měsíčně, tomu.

Rozumný silový trénink: Silové cvičení nelze podceňovat, ale je vhodné k němu přistoupit s rozumem. Cílem je spálit co nejvíce kalorií a cvičit komplexně, zapojujte co nejvíce svalových partií. Zkuste v rámci jednoho cvičení mrtvý tah, dřepy, shyby i bench press. Ideální je cvičit z každého cviku 5 sérií po 5 opakování.

Další možnosti pro hubnutí s cvičením i bez něj

Kromě cvičení víte pro své hubnutí udělat mnohem více a to zlepšením životosprávy a životního stylu. V této oblasti má nejlepší výsledky kombinace opatření na eliminaci a snížení negativních vlivů a zároveň také posílení těch pozitivních.

Pomoci vám mohou následující opatření, změny a prostředky:

Zvýšení zdravých potravin

Na hubnutí ovlivňuje v dominantní míře jídelníček, kde třeba změnit skladbu potravin tak, aby v něm převládaly ty zdravější. Konzumujte proto mnohem více zeleniny, ovoce, ryb, ořechů, semen a nízkotučných mléčných produktů, zejména jogurtů.

Zlepšení životosprávy celkově

Omezit třeba i některé zlozvyky zhoršující životosprávu, zejména kouření a alkohol, také externí vlivy stresového typu. Důležité je zlepšit stravování nejen z pohledu jídelníčku, ale i pravidelnosti a zvýšit počet porcí se snížením jejich objemu.

headerbanne

Voda jako základ pitného režimu

Na podporu trávení i metabolismu je důležité dodržovat nejen správné stravování, ale i pitný režim. V tomto ohledu by měla být základem čistá a neochucená voda, denně jí vypijte alespoň 2,5 litru a to po menších dávkách během celého dne a pravidelně.

Nejen cvičení, ale i pohyb

Kromě cíleného cvičení je důležité mít pro spalování kalorií a tuků i pravidelný a běžný pohyb, ideálně každý den. Doporučuje se proto chodit všude, kde se dá, pěšky a co nejvíce, optimum je 10 tisíc kroků denně. K tomu můžete přidat i běh.

Komplexnější změna jídelníčku

Velmi důležité je nezapomínat ani na komplexnější změny při stravování, zejména pokud máte vyšší nadváhu nebo potřebujete shodit více kilogramů. Tehdy nestačí zvýšit některé zdravé potraviny a jídla, třeba větší změny a to pomocí celkové diety.

NEZAPOMEŇTE ANI odpočinek

Kromě pravidelného pohybu, fyzické aktivity, cvičení a sportu je velmi důležitý i odpočinek. Během dne si vyhraďte určitý čas na relax, pomůže to například zmírnit stres. V noci je zas nezbytný kvalitní a nepřerušovaný spánek po dobu alespoň 7 až 8 hodin.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Pokud byste chtěli zkusit komplexnější zlepšení stravování, jídelníčku a životosprávy s maximálním efektem právě pro hubnutí, takové řešení nabízí například i Keto dieta. Ta patří mezi stále více oblíbené a také s dostatečně ověřenou praxí.

Toto jsou nejdůležitější charakteristiky, zásady a pravidla diety:
• prvořadou je změna jídelníčku, kde je cílem snížení příjmu nezdravých tuků a zejména sacharidů, při sacharidech je limit pod 50 gramů denně
• díky této změně přichází v organismu ke stavu zvanému ketóza, kdy jde o změnu využívání energie, tělo ji primárně nehledá v cukrech, ale tucích
• výsledkem je to, že během ketózy dochází ke změně energetického metabolismu a tělo začíná ve vyšším měřítku spalovat tuky a uložené tukové zásoby
• druhou důležitou změnou jídelníčku je naopak zvýšení některých potravin, zejména těch s obsahem bílkovin a také příjmu zeleniny, ořechů a semen

Jelikož bílkoviny patří mezi základní stavební složku svalstva, jejich výše doplňování zabrání během Keto diety chřadnutí a oslabení svalstva a můžete tak cvičit. Zároveň jsou bílkoviny důležité pro snížení hladu, což je také velké plus ketonovou diety.

Kromě toho je dieta prospěšná i pro snížení hladiny cukru, zvýšení hladiny tzv. dobrého cholesterolu a pro normalizaci krevního tlaku. Pomáhá preventivně i vůči cukrovce nebo vůči kardiovaskulárním onemocněním. Dieta je dlouhodobá, trvá 12 až 14 týdnů a je rozdělena do tří fází. V té poslední je jejím cílem snížení rizika známého jojo efektu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Dodržovat ketonovou dietu můžete s využitím doma připravovaných potravin s vyšším obsahem bílkovin, ale pro někoho může být takový způsob nepohodlný. V takovém případě je řešením značka KetoMix, producent potravin a produktů pro Keto dietu.

Sortiment je opravdu bohatý a najdete v něm velmi široký výběr:

Nabídka KetoMix zahrnuje hlavní jídla i menší potraviny pro stravování od snídaně až po večeři, také nápoje a koktejly a také doplňky výživy na spalování tuků
V případě, že po nabídce KetoMix sáhnete, získáte více výhod:
• jednoduchost přípravy všech jídel i nápojů, obvykle do 5 minut
• komplexnost, na jednom místě vyřešíte svůj celodenní jídelníček
• jistotu, že všechna jídla, potraviny a suroviny splňují podmínky diety

Nabídka jídel tohoto producenta zahrnuje proteinové kaše, omelety, palačinky, polévky, sušené maso, těstoviny, pečivo, pomazánky, omáčky, dresinky a jiné menší potraviny využitelné během celého dne. Sáhnout můžete i po proteinových tyčinkách a stejně tak po sladkostech i slaných pochutinách, například čokoládách, chipsech, Perník a krekry.

Plusem je, že i takovéto sladkosti a pochutiny jsou na proteinovém základě a s minimálním obsahem sacharidů či jiných nezdravých látek. S výjimkou pečiva neobsahují potraviny ani žádné rizikové chemické složky, naopak, jsou zdrojem vitamínů a minerálů.
Pro ty, co by chtěli sáhnout i po nabídce nápojů, má KetoMix k dispozici proteinové koktejly v podobě prášku, který stačí zamíchat s vodou. Získáte nápoj s vysokým obsahem syrovátkové a sójové bílkoviny, můžete sáhnout i po různých příchutích. Značka nabízí také doplňky výživy v podobě kapslí s obsahem L-Karnitinu na spalování tuku.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že se rozhodnete zkusit ketogenní dietu právě s využitím sortimentu KetoMix, můžete si celý sortiment produktů a přípravků podívat i na oficiální stránce značky a to www.ketomix.cz. Najdete zde informace o jejich složení i o samotné dietě.

Na webu je i eshop, kde můžete nakoupit jednoduše i rychle:
• objednávku provedete přímo z domu, například přes počítač i mobil
• nemusíte nikam osobně jít, kurýr vám zásilku doručí rovnou domů
• placení může probíhat v hotovosti ale i bezhotovostně a předem
• můžete si detailně prohlédnout a porovnat navzájem potraviny i nápoje

Pokud se rozhodnete jít cestou online nákupu, kromě zmíněných výhod získáte i možnost poradit se ohledně nákupu či diety také prostřednictvím oficiální infolinky. K dispozici máte online i telefonickou hotlinku, kde vám operátoři zodpoví dotazy.

Potraviny i nápoje KetoMix můžete koupit jednotlivě i po celých balíčcích, například na 7 až 30 dní držení diety najednou. Placení můžete realizovat i přes internet a předem, například platební kartou. Pro doručení si můžete vybrat několik kurýrní služby, standardně do 3 dnů máte zásilku doma. Plusem je, že při větší objednávce neplatíte poštovné.

267a8ceb
Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno