Co ovlivňuje udržení hmotnosti a svalů po zhubnutí

0
8982
Co ovlivňuje udržení hmotnosti a svalů po hubnutí
Zhubli jste nebo hubnete a už teď přemýšlíte, jak si udržet hmotnost po hubnutí? Bojíte se také o své svaly, abyste neztratili z jejich objemu a nechradli po dietě? Pokud jste alespoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, následující řádky jsou určeny vám.
Hubnutí většina lidí bere jako jednorázovou záležitost a nedívají se na ni dlouhodobě, což je také důvodem, proč si nevědí udržet hmotnost. Kromě krátkodobých diet a omezení jídelníčku je proto důležité zaměřit se na dlouhodobá opatření v rámci životosprávy. Klíčem k udržení hmotnosti a svalů jsou tak změny životního stylu i po hubnutí.

Jak hubnout zdravě a bez extrémních diet a cvičení

Hubnutí je proces, který je spojen se snižováním hmotnosti. Aby byl úspěšný, většina lidí dívá na ručičku váhy před hubnutím a po jeho skončení. Obvykle je konec hubnutí vázán s ukončením diety nebo cvičení, ale právě to je největší problém. Mít cíl, například konkrétní hmotnost, je pozitivní a motivační, ale hubnutí třeba brát komplexnější. Nemělo by být doprovázeno hladověním, nadměrným cvičením, preferováním či omezováním nějakých konkrétních jídel a určitě by nemělo být příliš rychlé. Reálné je možné zdravě zhubnout okolo 2 až 5 kg za měsíc, nad 5 kg je to rizikové.

HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hubnutí by mělo spočívat ve vlivu na tyto oblasti:

  • obsah jídelníčku, čili příjem živin, kde byste měli dívat na omezení jednoduchých cukrů a nezdravých tuků a zvýšení vlákniny a bílkovin
  • pitný režim, v tomto ohledu je třeba změnit skladbu tak, abyste přijali co nejméně slazených limonád a džusů s cukrem a dávali přednost vodě nebo čajem
  • životní styl, omezte stres, alkohol a cigarety, naopak, důležitý je odpočinek během dne, zmírnění časového a pracovního stresu a dostatek spánku v noci
  • pohyb, který musí být pravidelný a dlouhodobý, ideální je střídat intenzivní pohyb s pohybem na kondici, později můžete přidat i cvičení ve fitku

V mnoha případech je hranice mezi úspěšným a neúspěšným hubnutím i v psychické podpoře a motivací. Je dobré, pokud si budete každý úspěch zaznamenávat nebo budete hubnout společně s někým jiným a tak se můžete navzájem podpořit a hlídat.

SLEDUJTE VÝSLEDKY, NE SLIBY

Na internetu lze najít řadu zaručených způsobů, jak zhubnout, ať už jde o různé redukční diety, extrémní cvičení nebo změny při nápojovém lístku. Zapomeňte na všechny sliby a izolované řešení, dívejte na výsledky a také komplexní postupy.

Jaké způsoby k udržení hmotnosti a svalové hmoty jsou nejlepší

Pokud chcete hubnout nejen zdravě, ale i tak, abyste si dokázali udržet sníženou hmotnost a také neztratily nic ze svých svalů, měli byste se soustředit nejen na hubnutí, ale celkově na dlouhodobou změnu životního stylu, životosprávy, jídelníčku a přístupu.

headerbanne

Zde jsou k tomu nejlepší způsoby, možnosti a prostředky:

Příjem kalorií: Udržení hmotnosti je o rovnováze kalorického příjmu a výdeji. Optimální denní příjem energie v kaloriích pro ženy je 655 plus (9,6 x hmotnost v kilogramech) plus (1,8 x výška v centimetrech) a mínus (4,7 x věk) a pro muže 66 plus (13,7 x hmotnost v kilogramech) plus (5 x výška v centimetrech) a mínus (6,8 x věk).

Více bílkovin a vlákniny: Abyste znovu nepřibrala, musí vám fungovat metabolismus, ale také trávení. To zajistí dostatek vlákniny ve stravě, ideálně přes zeleninu nebo luštěniny. Mohou k tomu pomoci i bílkoviny, které navodí rychlejší pocit zasycení. Ty jsou důležité zejména pro svalovou hmotu, protože jsou její stavební látkou a zabrání její úbytku.

Méně nezdravých cukrů a tuků: To, co je třeba naopak ze svého jídelníčku v co největší míře vynechat, jsou nezdravé cukry a tuky. Vyhýbejte se jednoduchým cukrem v sladkostech a také ovoci s vysokým glykemickým indexem, zapomeňte také na těžké maso. Konzumujte více celozrnné těstoviny, hnědou rýži, ryby, ořechy, semena a bobulové ovoce.

Voda jako základ pitného režimu: To, že během hubnutí byste neměli pít alkohol nebo slazené limonády, je již všeobecně známo. Při hubnutí, ale i po něm by, základem vašeho pitného režimu měla být voda. Denně jí vypijte alespoň 2,5 litru, v případě teplého počasí nebo během fyzické aktivity, i více. Pijte ji pravidelně, alespoň každé dvě hodiny.

Pravidelné stravování: Nejen to, co jíte, ale i to, jak to jíte, je důležité z pohledu hubnutí, udržení váhy a také chřadnutí svalstva. Zda budete jíst 3 krát denně, 5 krát denně nebo více, to je jen na vás. Dodržujte však zásadu pravidelnosti, nevynechávejte žádné hlavní jídlo a snažte se jíst alespoň snídaně, oběd a večeři přibližně ve stejný čas.

Zdravý pohyb každý den: Stejně pravidelný, jako stravování, musí být i pohyb. Nemusí jít hned jen o nějaký extrémní trénink, právě naopak, co nejvíce přirozeného a zdravého pohybu je základ toho, abyste nezačali nabírat hmotnost. Všude, kam se dá, jděte pěšky a dejte si záležet na tom, abyste denně měli pohyb alespoň 45 minut až 1 hodinu.

Žádné hladovění a excesivní cvičení: Vyhnout byste se měli nejen nedostatku pohybu, ale i druhému extrému, čili příliš agresivnímu a častému cvičení. V tomto ohledu se snažte nepřepínat síly a cvičte nebo trénujte tak, abyste na konci nebyli zničení a bez energie. Totéž se týká i jídelníčku, vyhýbejte se hladovění po hubnutí, dosáhnete opak.

Optimální skladba cvičení: Při cvičení a tréninku je důležité optimální rozložení. Mnoho lidí dělá chybu, že to přehání buď s kardio cvičením nebo s cvičením na objem. Snažte se během týdne mít dny, kdy budete trénovat vytrvalost, například během, chůzí nebo plaváním, k nim zas dny se silovým tréninkem a většími váhami v posilovně.

Spěte a odpočívejte: Kromě aktivity je pro udržení hmotnosti a svalů důležitý i odpočinek. Ten by měl být jednak během dne, ale zejména v noci, protože kvalita spánku má vliv ať už na trávení, metabolismus, regeneraci svalů, ale i celkově výkonnost organismu během dne. Snažte se proto spát denně alespoň 8 hodin a to bez přerušení a rušivých vlivů.

NEPOLEVUJTE, MĚJTE TRPĚLIVOST

Každý jeden prostředek nebo každá jedna možnost zmiňovaná výše budou mít smysl pouze tehdy, pokud budete mít dostatek trpělivosti. Změny a jejich působení musí být trvalé, pouze tehdy se vám podaří udržet hmotnost a svaly. Klíčem k úspěchu je vytrvalost.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Jednou z možností, jak zabránit úbytku a chřadnutí svalů a svalové hmoty, je hubnout i s pomocí bílkovin a to dlouhodobě. Něco podobného nabízí Keto dieta, která je už i u nás dost oblíbená a využívaná, protože hubnutí s ní je efektivní a bez rizik.

Tato dieta je založena na těchto pravidlech a zásadách:

  • v první řadě jde o omezení příjmu sacharidů, které jsou zodpovědné za kalorie, při Keto dietě je cílem snížení jejich příjmu v jídle do 50 gramů za den
  • zároveň s tím je třeba zvýšit příjem bílkovin v dietě, protože ty pomáhají na snížení pocitu hladu, zvýšení zasycení a také proti chřadnutí svalů
  • v jídelníčku se musí zvýšit i zastoupení vlákniny, která je důležitá pro trávení a pro metabolismus, ideálně přes zeleninu, ta obsahuje vitamíny a minerály
  • důležité je pravidelné stravování, dieta doporučuje 5 jídel denně, přičemž podle přechodu do dalších fází se mění poměr jídel s bílkovinami a ostatních

Cílem zmíněných změn je dosažení stavu ketózy. Jde o metabolický stav, kdy tělo začne namísto cukrů na energii primárně využívat tuky a tukové zásoby, které začíná více spalovat. Výsledkem je tedy hubnutí z uloženého tuku, což je i efektivně.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Keto dietu můžete držet dvěma způsoby. Tím prvním je změna jídelníčku tak, abyste měli co nejvíce potravin s bílkovinami a co nejméně potravin se sacharidy. Druhou možností je značka KetoMix a její nabídka jídel, potravin a produktů pro stravování.

267a8ceb

KetoMix má bohatou nabídku pro celodenní jídelníček:

Najdete zde polévky, hlavní jídla, menší potraviny i různé slané a sladké pochutiny, které jsou založeny na proteinech a podporují dietu i minimem cukrů

Výrazně si tak usnadníte stravování, přičemž platí, že:

  • potraviny mají dost potřebných živin, ale i vitamínů a minerálů
  • pokud nejde přímo o hotové potraviny, připravíte si je do pár minut
  • máte jistotu, že zde nejsou použity žádné škodlivé přísady a chemikálie

Značka KetoMix si dává záležet na kvalitě a ověřeném původu všech surovin, jídla a nápoje jsou v tomto ohledu bezproblémové. Kromě nich nabízí i výživové doplňky, které mají podobu tobolek a tablet, přičemž mohou podporovat buď trávicí soustavu, případně mají L-Karnitin, což je známá aminokyselina podporující lepší spalování tuků.

Značka nabízí například zdravé, proteinové a nízkosacharidové chipsy, krekry, pudinky, čokolády nebo dezerty. Z nápojů jsou populární především proteinové koktejly, které jsou na výběr ve více příchutích od vanilky až po ovoce a obsahují sójovou a syrovátkovou bílkovinu. Na jednom místě si umíte složit celý jídelníček, ale i pitný režim.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Všechny produkty, ať už jde o potraviny, nápoje nebo doplňky výživy, můžete koupit osobně v kamenné značkové prodejně, případně zvolit nákup přes internet v oficiálním eshopu na www.ketomix.cz. Druhá možnost je pohodlnější, rychlejší a jednodušší.

Nákup v eshopu uděláte i z domu a trav jen pár minut:

  • nejprve vložíte do online košíku potraviny a produkty, které chcete
  • následně zadáte své osobní údaje, kontakt a adresu pro doručení
  • vyberete si způsob platby za nákup, v hotovosti nebo bezhotovostně
  • zvolíte kurýrní službu, objednávku zkontrolujete a můžete odeslat

Pokud jde o platbu, ta je možná klasicky na dobírku, kdy platíte přímo kurýrovi při převzetí balíčku. Druhou možností je platit online a předem, například přes internet banking nebo platební kartou. Nákup i platba v takovém případě zaberou jen pár minut.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Vzhledem k tomu, že jde o oficiální eshop KetoMix, máte jistotu nejlepší možné ceny. To se týká i poštovného, ​​při větší objednávce ho neplatíte. Velkou výhodou je i možnost nechat si balíček zaslat nejen na adresu, ale i do Zásilkovna. Pokud byste měli jakékoli dotazy, ať už ohledně nakupování, produktů nebo i diety, je tu pro vás i infolinka.

4/5 - (1 vote)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno