Jak na zdravé a správné hubnutí v menopauze a které přípravky vám na to pomohou

0
9503
Jak na zdravé a správné hubnutí v menopauze a které přípravky vám na to pomohou

Jednou z velmi častých témat, které ženy rozebírají nejen obecně, ale i v období přechodu, je hubnutí. Při menopauze totiž mohou, zejména v důsledku poklesu estrogenu a s tím spojené hormonální nerovnováhy, nastat také problémy s nabíráním kil.

Mírná nadváha, přibývání či až obezita jsou proto v období menopauzy poměrně přirozeným jevem, ačkoliv u každé ženy v individuální intenzitě. Není však nic nového, když tento problém nastane, je třeba naopak hledat řešení. Při hubnutí v menopauze však třeba hledat řešení opatrněji, ne všechny přípravky, tabletky léky nebo postupy je totiž vhodné použít.

Hubnutí v menopauze a jeho specifika

Menopauza je obdobím, kdy ženy překonávají mnoho změn a jednou z možných, které však nepatří mezi ty pozitivnější, je i zvyšování hmotnosti. Jde o důsledek nedostatku estrogenu, který pomáhá například na cholesterol a celkově na lepší metabolismus.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Jeho pokles může způsobit několik problémů, ať už hormonální nerovnováhu a s tím související potíže s teplem, pocením, únavou a depresemi, ale i problémy s ukládáním tuku. Snížení estrogenu totiž podporuje výše ukládání tuku v oblasti břicha a to ovlivňuje i zhoršení postavy. Mnoho žen se proto zajímá v období menopauzy o hubnutí.

Aby bylo hubnutí v tomto období efektivně, je třeba vědět následující věci:
• v první řadě je důležité, aby nedocházelo k přejídání se vlivem psychické nerovnováhy, depresi či nervozitě, což je typické právě v menopauze
• zároveň třeba dávat při hubnutí pozor, aby bylo zdravé a aby organismu nechyběly žádné živiny, vyhýbat se proto třeba drastickým redukčním dietám
• navíc je nutno zaměřit na pravidelný pohyb, který je prevencí nejen vůči nadváze, ale i vůči kardiovaskulárním onemocněním a problémům s kostmi
• zároveň třeba zvážit i vliv nadměrné únavy a vyčerpání v období, tyto negativní faktory třeba kompenzovat dostatečným odpočinkem a také kvalitním spánkem

Mezi faktory, o kterých se často nemluví a nepovažují se za tak důležité, patří i vliv okolí. Zde může žena najít nejen podporu, ale i špatné příklady a demotivaci. Obzvláště v menopauze, kdy jsou změny nálad časté, je vliv okolí na hubnutí nenahraditelný.

Pozor aj na vliv hormonální léčby

V případě hubnutí během menopauzy třeba zvážit kromě jiných faktorů i vliv užívání hormonální substituční terapie. Ta může u některých žen způsobit zpomalení metabolismu, ale i zhoršení hladiny tuků a cholesterolu, což je rizikové pro přibírání.

Jídelníček a potraviny na hubnutí v menopauze

Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit hubnutí i v době menopauzy, je úprava stravování. Existují totiž určité potraviny či nápoje, které vám mohou pomoci k efektivnější optimalizaci hmotnosti, zároveň však musí být i dostatečně výživné.

Zde jsou potraviny a nápoje, které by měl jídelníček obsahovat:

Voda, čaj a káva: Tím nejzdravějším nápojem, jaký si umíte představit v případě hubnutí, je voda. Pít ji můžete samostatně, ale také ochucenou o citrón, okurku či meloun. Podpořit hubnutí můžete i pomerančovým a jablečným čajem, případně kvalitní kávou.

Ovoce: Pokud jde o stravování, ovoce je pro hubnutí i doplnění stopových prvků nejlepší volba. Platí to jak pro domácí typy, jako jsou švestky, nektarinky, jablka, jahody, třešně a melouny, jakož i pro to exotické, hlavně kokos a to citrusové.

Zelenina: Pokud jde o zeleninu, na hubnutí, zlepšení metabolismu a spalování tuků, mají nejlepší vliv cibule, brambory, květák, rajčata, brokolice, chřest, špenát, paprika, mrkev, kapusta, cuketa, fazole a kyselé zelí. Lze je kombinovat i s ovocem.

Ryby a libové maso: Potravinou, která je zdravá a podporuje i hubnutí, je rybí maso, hlavně z lososa, makrely, tuňáka a sledě. Kromě ryb však má libové maso i drůbež, takže pokud budete konzumovat kuřecí či krůtí maso, je to dobrá volba.

Ořechy a semínka: Posledním typem zdravých potravin, které zajistí vitamíny, minerály i podpoří metabolismus, jsou vlašské a piniové oříšky, případně arašídy. Do jídelníčku také zařaďte i sezamová, dýňová a lněná semínka.

Řešení hubnutí v menopauze doma

Kromě změny jídel a nápojů, které jsou nejlepší na hubnutí během menopauzy, je důležité působit i na jiné vlivy a faktory související například s metabolismem, spalováním tuků a chutí do jídla. Vyplatí se také ovlivňovat i na hormonální nerovnováhu a hladinu.

Zde je přehled nejlepší možností a opatření, které můžete udělat:

Lepší způsob stravování

Kromě toho, co jíte, je důležité také to, jak. Nejlepší pro metabolismus je jíst 5 jídel denně, ale v menších porcích. Večer jezte už minimum cukrů a těžkých jídel, co nejvíce se vyhýbejte jednoduchým cukrem, polotovarům a trans-mastným tukem.

headerbanne

Pravidelný pitný režim

Nejen režim ohledně jídlu, ale i ohledně pití je důležitý. Třeba pít pravidelně během celého dne a v menších dávkách, optimum je pít každé dvě hodiny 1 až 2 dcl vody. Pokud je venku tepleji, vypijte denně alespoň 3 litry tekutin, nejvíce z toho ať je voda.

Pravidelný pohyb a cvičení

Velmi efektivním prostředkem pro lepší hubnutí je také pohyb a cvičení. V případě pohybu je důležitá přirozenost a pravidelnost, nejlépe jsou plavání, chůze, kolo a běh. Ve fitness centru se můžete zaměřit na spinning a cviky na břicho a boky.

Omezení negativních vlivů

Důležité je nejen podporovat pozitivní faktory, ale také omezovat některé negativní. Jde především o kouření, pití alkoholu, nadměrné vyčerpání a následně nedostatek spánku a také o stres. Poslední faktor je rizikovým především pro přejídání.

Specializované přípravky

Pomoci ještě efektivnějšímu a rychlejšímu hubnutí můžete i přes specializované přípravky a doplňky výživy. Na výběr máte čaje i hotové tabletky, tobolky a tekuté formy, které vám mohou pomoci na hubnutí, ale i některé problémy menopauzy.
Změny nepřijdou ze dne na den
Hubnutí a celkově optimalizace hmotnosti nejsou rozhodně věcí několika dnů či týdnů, vyžaduje to více času. Proto i v případě, že zkombinujete všechny zmíněné opatření a způsoby, na výsledek si počkáte i více měsíců, třeba mít trpělivost.

Výživové doplňky a přípravky na podporu v menopauze

Na hubnutí při menopauze, ale i na jiné problémy s ní spojené, víte využít i některé specializované přípravky. Může se jednat o tablety, kapky, sirupy, kapsle nebo jiné perorální formy, které jsou dostupné bez lékařského vyšetření a předpisu. Podle jejich zaměření je princip účinku následující:
Přípravky speciálně na hubnutí podporují metabolismus a spalování tuků, přípravky na všeobecnou podporu zas působí na symptomy typu pocení či návaly horka
Bez ohledu na formu nebo zaměření mají produkty tyto výhody:
• jejich složení je bez syntetických látek, naopak, je přírodní a přirozené
• díky tomu je i působení bez nějakých vážnějších vedlejších účinků
• tyto přípravky a doplňky výživy můžete užívat i dlouhodobě a preventivní
Ať už sáhnete po tabletách, čajích nebo jiných formách, užívání je obvykle bezproblémové a není třeba se obávat žádných kontraindikací či nežádoucích vlivů. Při dávkování se stačí držet doporučení výrobce, nejdůležitější z pohledu viditelnosti účinků a působení je dlouhodobé a pravidelné užívání, což přináší i nejefektivnější výsledky.
Složení jednotlivých doplňků výživy a přípravků závisí na jejich zaměření a formy. Čaje a čajoviny jsou obvykle založeny na jednosložkových bylinkových výtažcích, v případě hotových přípravků a produktů je složení pestřejší a hlavně komplexnější.
Přípravky podporující hormonální rovnováhu a působící na některé negativní symptomy menopauzy obsahují hlavně sóju, vápník a látky z kategorie izofalavónov a fytoestrogenů. Tabletky a produkty na hubnutí zas rostlinné extrakty podporující metabolismus či trávení v kombinaci s aminokyselinami typu L-karnitin, které pomáhají spalovat tuky.

Výživové doplňky a přípravky na podporu v menopauze

Výhodou všech výše jmenovaných typů a forem přípravků a produktů je, že jejich prodej nepodléhá receptu. Výsledkem tak je, že kromě kamenných lékáren, si je umíte objednat i v těch internetových.
Hlavně takové a jiné známé lékárny nabízejí několik výhody nákupu online:
• nejdůležitější je pohodlí, objednávku provedete přes notebook i mobil
• nejen koupi, ale i převzetí přípravků vyřídíte z pohodlí domova
• na výběr máte hotovostní i bezhotovostní platbu přes internet
• na jednom místě máte nejlepší přehled a srovnání všech produktů
Pokud jde o nákup přes internet, velkým benefitem je nejen šířka sortimentu, ale i jeho dostupnost skladem, což znamená, že si ho víte zakoupit ihned a nemusíte na nic čekat. Obvykle platí i přímá úměra, že čím větší internetová lékárna, tím lepší výběr.
Známější a ověřené online lékárny, které jsou na trhu již delší dobu, zároveň nabízejí i kvalitnější zákaznický servis. Ten se projeví například věrnostními a zákaznickými akcemi či slevami, lepším výběrem doručovacích služeb a rychlejším doručením do 24 až 48 hodin nebo pohodlnější způsoby platby platební kartou, samozřejmě online.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Menopauza je obdobím, kdy je třeba ve zvýšené míře dívat celkově na životosprávu i jídelníček a to nejen pro hubnutí. Chcete-li se vydat tímto směrem, víte na to využít i Keto dietu, která je samozřejmě vhodná nejen pro ženy, ale i muže.
Výhodou diety je, že se zaměřuje na celý jídelníček komplexně:
• cílem diety je dosažení stavu zvaného ketóza, pro který je typické, že organismus při něm více spaluje tuky a to jako zdroj energie namísto cukrů
• ketóza je pro tělo fyziologicky přirozená a jde o metabolický stav, který lze dosáhnout i do několika dní, hodně závisí na změn jídelníčku
• plusem je, že tyto změny pomáhají nejen na hubnutí, ale i celkově na trávení a metabolismus, stejně tak normalizují hladinu cholesterolu
• mezi další pozitivní efekty diety patří snížení hladiny cukru v krvi, normalizace krevního tlaku a preventivní působení vůči riziku vzniku cukrovky
Ketogenní dieta, jak se také někdy nazývá, má tři fáze a dohromady trvá i několik měsíců. V první fázi je cílem navození stavu ketózy, v druhé fázi jde o co nejefektivnější hubnutí lepším spalováním tuků a ve třetí fázi o udržení hmotnosti.
Dieta je založena na kombinaci snížení příjmu sacharidů, konkrétně pod limit 50 gramů denně, společně se snížením příjmu tuků, hlavně těch nezdravých. Zároveň dochází ke zvýšení hladiny bílkovin, které jsou důležité pro fyzickou výkonnost svalů. Do jídelníčku se ve zvýšené míře přidávají zelenina s vlákninou, ořechy a semena.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Abyste mohli ketonovou dietu dodržovat, je tedy nezbytné přizpůsobit jídelníček a jednotlivé recepty na potraviny. Pokud vám to přijde příliš složité, řešením může být i dietní program KetoMix. Jde o výrobce speciálních potravin a produktů.
Ty splňují všechny nároky Keto diety a jejich výběr je celkem bohatý:
V nabídce jsou hlavní jídla, například proteinové polévky, kaše i těstoviny, stejně tak snídaňové kaše a také proteinové nápoje a zdravé sladké a slané pochutiny
Pro ženy v menopauze, ale nejen pro ně, mají tyto potraviny výhody:
• jsou vyvážené živinami i obsahem minerálů a stopových prvků
• nemusíte se obávat o jejich kvalitu, nejsou zde žádné rizikové chemikálie
• potraviny, nápoje i jiné produkty připravíte rychle a to do 5 minut
Zmíněné potraviny značky KetoMix zahrnují velký výběr proteinových polévek různých příchutí, proteinové těstoviny, pečivo, pomazánky, dresinky, kaše, omelety i palačinky, které jsou zdravé z hlediska objemu sacharidů. Na doplnění jídelníčku pro celý den víte využít také nabídku pochutin, proteinových tyčinek, čokolád i chipsů.
Co se týče nápojů, nejvíce vyhledávané jsou sušené proteinové koktejly, kde stačí přidat vodu a za pár minut máte hotový výživný nápoj s obsahem syrovátkových i sójových bílkovin. Můžete si vybrat také z různých příchutí, například čokoládové nebo kávové.
Sortiment je doplněn o kapsle a pilulky podporující hubnutí prostřednictvím lepšího spalování tuků s využitím L-Karnitinu, poměrně známé aminokyseliny. Jde o volně dostupné doplňky výživy, na jejich koupi netřeba mít recept. Co se týče zmíněných potravin a nápojů, ty můžete koupit jednotlivě i v balíčcích na více týdnů.
Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu
Všechny zmíněné potraviny a produkty KetoMix si můžete zakoupit buď osobně v její prodejně, nebo i přes oficiální eshop www.ketomix.cz. Zde najdete nejen internetový obchod s celým sortimentem, ale i další informace o produktech a samotné dietě.
Pokud se rozhodnete pro nákup přes internet, získáte následující výhody:
• jednoduchost, objednávku uděláte přes počítač, notebook i smartphone
• pohodlí, netřeba nikam osobně jít, kurýr vám zásilku donese domů
• flexibilitu při placení, na výběr máte hotovostní i bezhotovostní platbu
• rychlost, nákup je věcí pár kliknutí a minut, nejde o nic složitého
267a8ceb
Na jednom místě najdete všechny zmíněné potraviny a produkty, víte si prohlédnout jejich složení a v případě dotazů ohledně jejich kvality, ale i samotné diety či nakupování přes eshop kontaktovat telefonicky nebo online hotlinku, kde vám operátor pořadí.
Při placení máte na výběr dobírku v hotovosti nebo bezhotovostní platby předem přes internet banking nebo platební kartou. K dispozici je i více možností doručení buď k vám domů nebo na odběrné místo v blízkosti vašeho bydliště, zpravidla do 3 dnů je zásilka dodána. Ani při těch největších balíčcích potravin se nejedná o žádnou těžkou zásilku.

HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno