Hledáte aminokyseliny, vitamíny a minerály na hubnutí Zde jsou ty nejlepší na podporu

0
12268
Hledáte aminokyseliny, vitamíny a minerály na hubnutí Zde jsou ty nejlepší na podporu

S hubnutím vám vědí pomoci i některé přírodní a pro tělo přirozené látky, hlavně pokud jde o aminokyseliny, vitamíny a minerály. Úkolem těchto složek je tělo zásobit a podporovat jeho fungování, některé z nich však mají význam i na podporu hubnutí.

Pokud chcete vědět, které aminokyseliny, vitamíny a minerály patří mezi nejvíce podporující hubnutí, je třeba se zaměřit na ty s vlivem na trávení, metabolismus, spalování tuků, snížení pocitu hladu či zvýšení pocitu sytosti, pro kontrolu hladiny cukru a cholesterolu v krvi a na zlepšení výkonnosti svalů. Proto si nyní o některých řekneme více.

Co je hubnutí a jak na něj ovlivňují aminokyseliny, vitamíny a minerály

Pokud jde o hubnutí, je to dlouhodobý proces, jehož cílem je snížení příjmu kalorií a naopak zvýšení jejich spalování, hlavně pokud jde o odbourávání a spalování tuků. Z různých faktorů ovlivňujících tyto oblasti i vitamíny, minerály a aminokyseliny.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Mezi ty, které jsou nejvíce využívány v této oblasti, ať už pro přímé nebo nepřímé účinky a vlivy, patří L-Karnitin, L-Lysin, L-Glutamin, L-Leucin, viamíny B, C, D a E a minerály hořčík, zinek, vápník, chrom a mangan. Samozřejmě, každá z těchto látek má i jiné pozitivní důsledky v těle, například na krevní oběh, fyzickou vitalitu či nervový systém.

Z pohledu hubnutí působí zmíněné látky v těchto oblastech:
• příjem jídla a potravin, zejména pokud jde o působení na pocity hladu nebo sytosti, které jsou rozhodující například pro riziko přejídání nebo hladovění
• podpora celkově trávení, trávicí soustavy, stimulace žaludečních šťáv, působení na střeva a střevní mikroflóru a komplexní podpora metabolismu
• zlepšení a stimulace spalování kalorií a hlavně tuků, zejména pokud jde o spalování uložených tuků v zásobách a podpora jejich odbourání
• zvýšení vitality a fyzické výkonnosti, zlepšení regenerace svalů nebo jejich výkonu po cvičení a fyzické aktivitě, což napomáhá také spalování tuků

Pochopitelně jen doplňování těchto látek vám nezaručí okamžité hubnutí, jde totiž o mnohem komplexnější proces. Na příjem kalorií a zdravé fungování trávení má velký vliv způsob stravování a složení jídelníčku, na jejich výdej a spalování zas pohyb a sport.

PESTRÝ JÍDELNÍČEK JAK DOBRÝ ZÁKLAD

Pokud chcete mít dostatek všech potřebných vitamínů, minerálů či aminokyselin, které vám mohou pomoci i na hubnutí a jednotlivé oblasti, musíte v první řadě mít zdravý a pestrý jídelníček. Ideální složený z ryb, zeleniny, ovoce, ořechů a semen.

Které aminokyseliny, vitamíny a minerály na hubnutí jsou nejlepší

Kromě doplňování konkrétních aminokyselin, vitaminů a stopových prvků byste se měli zamýšlet i nad možností komplexnějšího vlivu na hubnutí či spalování kalorií a tuků. Takovou možnost představují i ​​diety, ale třeba si umět dobře vybrat.

L-Karnitin: Asi nejznámější aminokyselinou působící na hubnutí je L-Karnitin. Tato látka má zásadní roli v energetickém metabolismu, hlavně v metabolismu tuků. Podporuje jejich spalování a to hlavně při sportu a cvičení.

L-Lysin: Druhou aminokyselinou, konkrétně z kategorie esenciálních, je L-Lysin. Tato aminokyselina má řadu pozitivních vlivů, například i na imunitu, ale je hlavně součástí metabolických procesů a metabolismu.

L-Glutamin: Ve sportu a při cvičení, které jsou nezbytnou součástí spalování kalorií a tuků, má místo i aminokyselina L-Glutamin. Podporuje totiž tvorbu testosteronu, svalové hmoty a podílí se i na regeneraci.

L-Leucin: Důležitou aminokyselinou je L-Leucin, který také patří mezi látky, které si naše tělo neumí vytvořit a musí ji přijímat z externích zdrojů. Tato aminokyselina má také smysl pro regeneraci svalové tkáně.

Vitamin B: Pokud jde o vitamíny, při hubnutí mohou být nápomocné i vitamíny ze skupiny B, konkrétně vitamín B6. Ten je důležitý pro tvorbu koenzymů, které podporují látkovou přeměnu a stimulují spalování tuků.

Vitamín C: Důležitým přírodním a přirozeným stimulantem je i vitamin C. Kromě toho, že je známý jako vitamín na podporu imunity, má smysl i z pohledu podpory spalování tuků a celkově pro lepší fyzickou vitalitu.

headerbanne

Vitamin D: Důležitou roli hraje i vitamín D, který působí na tukové zásoby. Snižuje množství uloženého tuku v těle a to tím, že pomáhá na jeho efektivnější odbourávání a blokuje tvorbu nových tukových tkání.

Vitamín E: Význam pro hubnutí má i vitamin E, známý antioxidant využíván hlavně pro podporu srdce, cév a přirozené obranyschopnosti. V této oblasti pomáhá vitamín hlavně na metabolismus tuků a jejich spalování.

Hořčík: Pokud jde o minerály, výborným prostředkem na odbourávání tuků a tukových tkání je i hořčík. Ten je aktivátorem enzymů, které zlepšují optimální spalování tuků, co můžete využít hlavně při sportování.

Zinek: Prospěšný stopovým prvkem je zinek, který se podílí na látkové výměně sacharidů a na udržování hladiny cukru v krvi v rovnováze. Výsledkem je snížený pocit hladu, takže i nižší riziko přejídání.

Vápník: Pokud budete pravidelně doplňovat do těla vápník, nepomůžete tím jen svým kostem nebo zubem, ale i postavě. Minerál je také známý tím, že je prevencí proti obezitě, protože podporuje spalování tuků.

Chrom: Tento stopový prvek je nezbytný v našem organismu pro správný metabolismus glukózy, fungování inzulínu a na syntézu mastných kyselin a cholesterolu. Ovlivňuje také na pocity hladu nebo naopak sytosti.

Mangan: Posledním minerálem s výraznějším účinkem na hubnutí je mangan. Ten se podílí na látkové přeměně tuků a cukrů v těle, stejně tak reguluje hladinu cukru v krvi. Výsledkem je snížení pocitu hladu.

DODRŽUJTE DENNÍ DÁVKU

Pokud jde o doplňování zmíněných vitamínů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků prostřednictvím výživových doplňků a přípravků, dávejte si pozor na maximální denní dávku. Její překročení může přinést zažívací obtíže, zejména průjem.

Výživové doplňky a přípravky s aminokyselinami, vitamíny a minerály

V případě, že byste chtěli efektivněji doplňovat výše zmíněné vitamíny, minerály nebo aminokyseliny, můžete na to použít i hotové formy produktů a přípravků. Jejich největší výhodou je kvalitní koncentrace, látky víte doplnit podle denní potřeby.

Pokud jde o výběr produktů, nabídka obsahuje více typů a forem:
K dispozici jsou doplňky výživy v podobě tablet, kapslí, roztoků a sirupů, ale i speciální fitness přípravky, například ve formě prášku či hotového nápoje

Užívání je možné pro muže i ženy, přípravky mají tyto výhody:
• přesné dávkování od výrobce, což zaručuje jednoduchost používání
• možnost výběru z více forem včetně tekutých nebo v prášku
• dlouhodobé užívání, klidně i více měsíců, čímž zvýšíte i efektivitu

Některé doplňky výživy obsahují pouze samotné vitamíny nebo minerály, ale mnohem častěji můžete najít komplexnější produkty, například v kombinaci s vlákninou, prebiotiky, mořskými řasami nebo bylinnými extrakty. Rovněž jsou k dispozici také multivitamíny a multiminerály, kde však třeba počítat s tím, že koncentrace bývá nižší.

V případě fitness produktů víte sáhnout především po BCAA aminokyselinách, přípravcích s L-Glutaminem a L-leucin, někdy také ve vzájemné kombinaci. Zde bývají nejvíce využívány formy kapslí, prášků na sebere s vodou a nápojů.

Z hlediska efektivity je ideální užívat několik doplňků výživy a fitness přípravků současně, protože se tak doplňují jejich efekty na hubnutí i pro sportování. Víte sáhnout po minerálech na snížení pocitu hladu, vitamínech na lepší trávení a podporu metabolismu a po aminokyselinách podporujících lepší spalování tuků a více výkonu.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky s aminokyselinami, vitamíny a minerály

Dobrou zprávou je, že jelikož všechny zmíněné doplňky výživy a přípravky obsahující aminokyseliny, vitamíny a minerály jsou volně prodejné bez receptu, nemusíte osobně nikam chodit. Umíte si je objednat rychle a z pohodlí domova přímo přes internet.

Nakupování online s sebou přináší řadu zásadních benefitů:
• větší sortiment skladem a to tehdy, pokud si vyberete známější značky
• možnost hotovostní i bezhotovostní platby, je to jen a jen na vás
• úspora času a peněz, nemusíte osobně chodit a hledat značky či balení
• maximální pohodlí, objednávku i její doručení vyřídíte z domu

Nejlepší výběr, ale i nejlepší podmínky, nabízejí hlavně větší, známější a dostatečně ověřené online lékárny a fitness eshopy. V nich naleznete zřejmě všechny dostupné značky, druhy, formy a velikosti balení.

Kromě lepšího výběru se můžete spolehnout i na celkově rychlejší proces nákupu, například některé eshopy či lékárny umožňují objednávku i bez zdržující registrace. Velmi rychlé bývá i doručení, někdy i do 1 až 2 dnů. Platit můžete i přes internet, například platební kartou. Objednávku uděláte za pár kliknutí a to přes počítač, tablet i smartphone.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Kromě doplňování konkrétních aminokyselin, vitaminů a stopových prvků byste se měli zamýšlet i nad možností komplexnějšího vlivu na hubnutí či spalování kalorií a tuků. Takovou možnost představují i ​​diety, ale třeba si umět dobře vybrat.

Nic nezkazíte, pokud sáhnete po ketogenní diete, tady jsou její principy:
• cílem diety je co nejefektivnější spalování tuků a tukových zásob, z pohledu viditelnosti a výsledků hubnutí je proto tato dieta jednou z nejlepších
• aby k takovému spalování přišlo, musí v těle nastat ketóza, pro který je typické, že organismus sahá po tucích jako po zdroji energie a to namísto cukrů
• ketózu dosáhnete jedině změnou jídelníčku a to omezením sacharidů, denně jejich příjem musí poklesnout pod 50 gramů, omezit třeba i příjem tuků
• naopak, během Keto diety dochází ke zvýšení příjmu bílkovin, zeleniny, ořechů a semen, díky tomu efektivně podpoříte také trávení i metabolismus

Kromě toho, bílkoviny mají pozitivní efekt i na snížení pocitu hladu a naopak zvýšení pocitu sytosti, jsou také důležitou složkou pro svaly a fyzickou výkonnost, díky čemuž nepřijde během hubnutí k jejich chřadnutí. Tím se Keto dieta odlišuje od jiných diet.

Zároveň má díky snížení příjmu sacharidů pozitivní vliv i na snížení hladiny cukru v krvi, zvýšení tzv. dobrého cholesterolu a normalizaci krevního tlaku. Plusem je, že dieta je dlouhodobější, trvá 12 až 14 týdnů a je rozdělena do tří fází. V první jde o dosažení ketózy, ve druhé o spalování tuku a ve třetí o prevenci proti vzniku jojo efektu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud se rozhodnete ketonovou dietu dodržovat, musíte se připravit na to, že bude třeba radikálně změnit svůj jídelníček a zařadit do něj jiná jídla. V případě, že se vám nechce vařit zcela nová jídla, můžete sáhnout ještě po jiné možnosti a tou je KetoMix.
Jde o producenta sortimentu potravin a nápojů právě pro Keto dietu:

267a8ceb

Nabídka KetoMix obsahuje polévky, hlavní jídla i potraviny pro snídani či celodenní jídelníček, které jsou založeny na proteinů, najdete zde i koktejly

Využití zmíněných produktů s sebou přináší řadu benefitů:
• v první řadě je to maximální pohodlí při přípravě jídel a také nápojů
• ušetříte také hodně času, obvykle je vše hotovo do 5 minut nebo ihned
• zároveň máte jistotu, že všechna jídla včetně pochutin nenaruší ketózu

Sortiment jídel obsahuje zejména proteinové polévky různé chuti, kaše, omelety, palačinky, sušené maso, těstoviny, pečivo, pomazánky, dresinky, pomazánky i omáčky, ze kterých si umíte připravit celodenní stravování. Najdete zde také proteinové tyčinky s více příchutěmi a sladké a slané pochutiny na proteinovém základě, zejména chipsy a čokoládu.

Tuto nabídku doplňuje sortiment nápojů v podobě koktejlů v prášku, kde stačí už jen dolít vodu a zamíchat. Na výběr máte i veganské nápoje, stejně tak si můžete vybrat z různých příchutí, například kokos, vanilka, káva, banán, čokoláda či jiné ovocné chutě.
Pro ty, co by chtěli spalovat chuť ještě efektivněji, i značka KetoMix má některé doplňky výživy v podobě kapslí a tablet s perorálním užíváním, které jsou ideální na podporu hubnutí, trávení, detoxikaci a spalování tuků. Jde o volně prodejné doplňky výživy, které obsahují například L-Karnitin, známou a výše zmíněnou aminokyselinu.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud vás Keto dieta zaujala a chtěli byste ji vyzkoušet právě tou pohodlnější cestou s využitím doplňků a potravin KetoMix, kompletní nabídku značky najdete na oficiálním webu www.ketomix.cz. Jsou zde i detailnější informace ohledně celé diety.

Na webu najdete i eshop, nákup přes internet má několik výhod:
• vše vyřídíte přímo z pohodlí domova a to včetně doručení zásilky
• objednávka trvá jen pár minut, můžete ji udělat i přes svůj smartphone
• nejste odkázáni jen na placení v hotovosti, můžete využít i internet
• protože jde o oficiální eshop, máte záruka originality i nejlepší ceny

Nákup v eshopu KetoMix se příliš neliší od nákupu v jiných online obchodech, stačí jen vložit do košíku to, co potřebujete, vyplnit své údaje a zvolit podmínky platby či doručení. Na výběr je několik kurýrních služeb, doručení je obvykle do 3 pracovních dnů.

Při větší objednávce se nemusíte trápit s poštovným, je zdarma. Platit můžete kurýrovi v hotovosti, čili na dobírku, ale klidně i předem a online, například přes internet banking nebo platební kartou. Potraviny i nápoje víte nakoupit samostatně, ale i v balíčcích podle toho, jakou máte nadváhu, nebo podle toho, jak dlouho chcete držet Keto dietu.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno