Pomáhá ovocná dieta na hubnutí bez joj efektu – Zde jsou zkušenosti i jídelníček

0
10558
Pomáhá ovocná dieta na hubnutí bez joj efektu - Zde jsou zkušenosti i jídelníček

Mezi oblíbené a z hlediska vitamínů mimořádně zdravé a prospěšné diety patří ovocná dieta, která může mít poměrně flexibilní trvání na 3 dny, 5 dní, týden i více, například na 10 dní. Kromě toho, že se využívá na hubnutí, má i detoxikační účinky.

Zajímavostí je, že na rozdíl od většiny diet, které množství přijatého ovoce kvůli sacharidům kontrolují, je ovocná dieta v tomto velmi benevolentní a doslova protikladem oproti obvyklým zásadám. To vytváří zajímavý a z pohledu ovoce pestrý jídelníček, ale zároveň i řadu otázek, například na jojo efekt či možná rizika a nevýhody.

Co je ovocná dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Ovocná dieta patří mezi jednostranné diety, které jsou typické tím, že základem jídelníčku je jeden druh surovin či potravin. Jak už říká název, v tomto případě se jedná o ovoce, které můžete konzumovat ve velkém množství a to tak domácí, tak i exotické.

Výhodou této diety je, že ovoce je dobrým zdrojem vitamínů a minerálů, takže podporuje celkové zdraví organismu a jeho orgánových soustav. Zároveň doplňujete v ovoci i tekutiny, což podporuje trávení a detoxikaci střev. V letních měsících je dieta osvěžující, obecně pomáhá hlavně na imunitu, stav pleti a také na zvýšení energie.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Z podstaty jídelníčku i na základě jiných vlastností však má také nevýhody:
• jednostrannost diety znamená, že ačkoliv bude jídelníček z pohledu druhů ovoce pestrý, dříve či později se kterýkoli hlad po jiných potravinách
• během diétovaní budete velmi pravděpodobně trpět nedostatkem bílkovin a tuků, které jsou důležité pro fyzickou výkonnost organismu, zejména svalů
• zároveň může nastat i nedostatek železa, omega-3 mastných kyselin a také vitamínu B12, to může způsobit problémy s krevním oběhem a krvinkami
• ačkoli je dieta určena i na hubnutí, primárně vám s nadměrnou obezitou či nadváhou nepomůže sama o sobě, je spíše určena na detoxikaci střev

Navíc zásadním mínusem ovocné diety je, že není možné ji držet dlouhodobě. Obvykle se ovocná dieta drží od 3 do 10 dní a to i kvůli výše zmíněným rizikům či samotnému charakteru diety. Je tedy spíše krátkodobějším a intenzivní.

PRO KOHO NENÍ OVOCNÁ DIETA VHODNÁ?
Co se týče ovocné diety, přesto, že je na první pohled snadná na trávení, není vhodná úplně pro každého. Vyhýbat se jí rozhodně musí lidé s cukrovkou, děti do 18 let, těhotné a kojící ženy a lidé, kteří trpí fruktosy intolerancí.

Jaký princip má ovocná dieta

Abyste mohli s ovocnou dietou opravdu reálné zhubnout a aby splnila i své další cíle od podpory trávení přes pročištění a detoxikaci střev, je nezbytné držet se některých základních principů a pravidel daných samotnou dietou.

Mezi nejdůležitější zásady, které je třeba dodržet, patří:

Pestrost jídelníčku: To, že ovoce je základ jídelníčku, je jasné. Snažte se konzumovat více druhů, ať už jde o domácí a exotické ovoce, kyselé a sladké ovoce a také o různé formy ovoce, tedy nejen syrové, ale například i strouhané, míchané ovocné saláty či šťávy a smoothies. Přidat můžete i ořechy a semena.

Pravidelné a menší porce: Důležité je nejen to, jaký je jídelníček, ale i to, jak se stravujete během dne. Přednost třeba dávat menším porcím s častější konzumací systémem snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře. První jídlo si dejte 30 minut po probuzení se, večeři jezte nejpozději 2 hodiny před spánkem.

Zdravý pitný režim: Kromě jídel je nezbytné dodržovat během diety i pitný režim. Ten by měl zahrnovat nejen zmiňované ovocné šťávy a smoothie nápoje, ale stejně tak i vodu a jako její doplněk bylinné čaje, zejména zelený čaj. Za den třeba vypít alespoň 2 až 3 litry tekutin a to rovnoměrně a pravidelně během celého dne.

Fyzická aktivita: Stejně jako u jiných dietách, i v případě té ovocné můžete zařadit do svého programu dne nějaký pohyb či sportování, podpoříte tak spalování tuků a metabolismus. Mezi nejvíce doporučené typy fyzické aktivity patří chůze, běh a plavání, pozor však, abyste měli dostatek energie.

Vhodné a nevhodné jídla a nápoje pro ovocnou dietu

Jak již říká i samotný název, ovocná dieta je založena na ovoci a to se týká nejen jídel, ale i nápojů. Kromě ovoce je možné použít v jídelníčku i některé jiné suroviny, které mají doplňkovou funkci a mohou pomoci s lepším trávením.

Toto jsou ty potraviny a nápoje, které jsou nejdůležitější:

Doporučené ovoce

Ideální je, pokud bude základem jídelníčku čerstvé a nepřezrálé ovoce. Může jít o kyselejší plody, například citrusy, ananas či maliny, o sladší druhy, hlavně banány a meloun, ale i o olejnaté plody typu avokádo. Skvělé jsou i kiwi a pomeranč.

headerbanne

Ovocné šťávy a smoothie

Nejen v podobě syrového ovoce, ale také v podobě ovocných šťáv a smoothies lze přijímat několik z výše zmíněných druhů. Do jídelníčku zařaďte 100% jablečnou, pomerančovou a ananasovou šťávu či smoothies z více druhů.

Ořechy a semena

Kromě ovoce v různých podobách se hodí na dochucení přidat i některé jiné druhy zdravých a rostlinných surovin. Jde hlavně o ořechy, ideálně pistácie a kešu ořechy, případně o semena, zejména slunečnicová a dýňová. Pozor na solené varianty.

Sušené ovoce

Specifickou kapitolou v případě ovocné diety je sušené ovoce. Některé verze diet ho zakazují, jiné jsou tolerantnější a povolují sušené datle a švestky. Každopádně, vyhýbejte se sušeným jablkům, banánem a podobnému ovoci s cukrem.

Pravidelný pitný režim

Kromě ovocných šťáv je třeba dodržovat pitný režim i z pohledu příjmu obecné, neperlivé a neochucené vody. Jako doplňkem můžete využít neslazené bylinkové nebo zelené čaje. Společně byste měli denně přijmout 2 až 3 litry tekutin.

Zakázané potraviny a nápoje

Co se týká potravin, které nejsou vhodné, sem patří prakticky všechny ostatní suroviny kromě ovoce, semen a ořechů. Nejvíce se však třeba vyvarovat masu, mléku, mouky a živočišným zdrojem potravin. Vylučte také alkohol a pokud možno i kávu.

VELKÉ ZÁZRAKY NEČEKEJTE
Na rozdíl od jiných diet, ovocná dieta nepatří mezi typické redukční diety, což znamená, že nelze od ní očekávat žádné větší zázraky při nadměrné obezitě. Můžete s ní sice podpořit trávení a pročistit střeva, ale desítky kilogramů nezhubnete.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Právě proto, že ovocná dieta není z hlediska intenzivnějšího hubnutí tou nejlepší volbou, se mnoho lidí dívá i po alternativách. Jednou z nich je Ketogenní dieta, která představuje možnost dlouhodobé změny stravování s cílem hubnutí.

Tato dieta se hodí pro muže i pro ženy a je založena na těchto principech:
• v první řadě je cílem diety změna poměru přijímaných živin, kdy dochází k navýšení bílkovin a naopak ke snížení sacharidů a tuků
• kromě toho je třeba zvýšit podíl vlákniny ve stravě, co se dosáhne zařazením půl kilogramu zeleniny denně do jídelníčku spolu s ořechy a semeny
• výsledkem těchto změn v jídelníčku je, že do pár dní od začátku diety dochází v organismu ke stavu ketózy, který je pro tělo fyziologicky přirozený
• v tomto stavu jde o zefektivnění spalování uložených tukových zásob, tělo primárně spaluje tuk a ne sacharidy, což je pro hubnutí nejdůležitější

Ketóza je tedy finálním cílem Keto diety, přičemž důležité je nejen její dosažení, ale především udržení. To je zajištěno tím, že dieta má tři fáze a ta třetí je z časového hlediska nejdelší, může trvat i více měsíců a během ní přijde ke stabilizaci hmotnosti.

Ketonová dieta je pozitivní ale nejen na hubnutí, ale například i na metabolismus a trávení, hlavně díky dostatku vlákniny. Snížením příjmu tuků a sacharidů přijde také ke zlepšení krevního oběhu, snížení krevního tlaku, snížení špatného cholesterolu v krvi a snížení hladiny cukru. Dieta je dobrou prevencí i vůči vzniku cukrovky.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud byste si chtěli hubnutí s Keto dietou co nejvíce usnadnit, můžete na to využít i speciální dietní program značky KetoMix. Jde o výrobce kompletního sortimentu potravin a produktů pro celodenní jídelníček, které lze během diety použít.

Pro tyto produkty a potraviny jsou typické tyto charakteristiky:
Všechny potraviny, suroviny, nápoje i jiné produkty splňují předpoklady pro snížení příjmu sacharidů a tuků a zvýšení příjmu bílkovin se zachováním jiných živin

Muži i ženy, kteří se pro Keto dietu rozhodují, získají s KetoMixom:
• na jednom místě komplexní řešení celého stravování během diety
• ověřené produkty a potraviny bez škodlivých přísad a chemikálií
• potraviny nejen vyvážené, ale také rychlé na přípravu, obvykle do 5 minut

Usnadnění vaření je jen jedna z výhod značky KetoMix. Zapomínat netřeba například ani na možnost navolit si jídelníček přesně na míru a to podle míry obezity, což v praxi znamená, že vám vědí výživoví specialisté nakonfigurovat jídla a potraviny podle vaší potřeby. Také si víte zakoupit balíček potravin na 7 dní, 2 týdny i celý měsíc.

Sortiment jídel obsahuje hlavní i menší jídla, ať už jde o proteinové polévky, omelety, kaše, těstoviny, dresinky, palačinky, pečivo, pomazánky, omáčky nebo sladké a slané pochutiny v podobě chipsů, čokolád, tyčinek a různých dezertů a menších potravin.

Kromě potravin najdete v nabídce značky i nápoje, zejména pokud jde o proteinové koktejly s různými příchutěmi, které jsou dobrým zdrojem především syrovátkové bílkoviny. Většina potravin a surovin je bez lepku a má bezproblémové použití. Pokud byste chtěli své hubnutí ještě zefektivnit, k dispozici je i L-Karnitin v tabletách a kapslích.

Přípravky na Keto dietu

Každý, kdo by chtěl zkusit Keto dietu právě s pomocí sortimentu značky KetoMix, má situaci usnadněnou díky tomu, že všechny přípravky i potraviny jsou dostupné volně a přes internet. Umíte si je prohlédnout a nakoupit v oficiálním eshopu www.ketomix.cz.

Takový způsob objednávky a nákupu má řadu praktických výhod:
• není třeba nikam jít, stačí udělat objednávku přes mobil z domu
• kurýr vám doručí zásilku ke dveřím nebo na odběrné místo
• nemusíte platit pouze v hotovosti, k dispozici je i platba přes internet
• máte zároveň záruku nejlepší ceny a jistotu originality produktů

267a8ceb

Pro ty, co se obávají o rychlost objednávky, jde o věc doslova pár minut a kliknutí a nákup je velmi podobný běžné objednávce v jiných eshopech. Do online košíku vložíte vše, co potřebujete, vyplníte své údaje a zvolíte způsob platby či kurýrní službu.
O zbytek se postará eshop, který garantuje dodání zásilky s produkty a potravinami KetoMix nejvíce do 3 pracovních dnů, což je poměrně rychlé. Pokud jde o placení, na výběr máte platbu přes internet banking, platební kartou a také v hotovosti na dobírku. Pokud si nebudete vědět s něčím rady, klidně kontaktujte infolinku eshopu.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno