Efektivní a rychlé spalování tuků – Nejefektivnější je to přes stravu, nápoje i cviky

0
11970
Efektivní a rychlé spalování tuků - Nejefektivnější je to přes stravu, nápoje i cviky

Účinné spalování tuků je nezbytné nejen v rámci metabolismu, ale i pro celkové udržování kondice, zdravého fungování kardiovaskulárního systému a také pro celkovou fyzickou i psychickou vitalitu. Podpořit spalování lze při cvičení, ale nejen tam.

Kromě spalování tuku během, kdy rozhoduje i tep, rozhoduje také strava. Ta je velmi dobrým preventivním nástrojem, ať už jde o výběr potravin, nebo i nápojů, například pokud se jedná o čaj nebo smoothie. Dobrým pomocníkem jsou i bylinky. Pokud chcete vědět, zda vám pomohou nějaké tabletky nebo to, jak spalovat tuky na břiše, čtěte dále.

Co je spalování tuků, jak vznikají problémy s ním a jaké mají příznaky

Spalování tuků je jednoduchý název pro proces tukového metabolismu, kdy tělo v případě potřeby energie sahá ne po cukru, což je nejznámější a nejrychlejší zdroj energie, ale po tukových zásobách. Přichází tak k jejich spalování a tudíž k jejich odbourávání.

Kromě podpory spalování existujících tuků je stejně důležité působit na minimalizaci jejich ukládání a to především ze stravy. V této oblasti můžete působit hlavně na trávicí enzymy, například slinivky lypázu, která je zodpovědná za jejich vstřebávání. Zároveň je třeba působit i na nadměrný příjem potravy, která obsahuje hodně cukru, tuků a solí.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Se spalováním tuků nebo jejich ukládáním souvisí několik problémů:
• nejčastěji jde již o zmíněný nadměrný příjem stravy, která obsahuje nezdravé tuky, čili mastné kyseliny, což znamená automaticky jejich hromadění
• zároveň s tím dochází k nadměrnému ukládání a to i v důsledku nízkého energetického výdeje, kdy tělo spotřebuje jen cukry, no tuky ukládá
• problémem bývá i zpomalení metabolismu celkově a to hlavně v důsledku nesprávné nebo nedostatečné životosprávy a nezdravého životního stylu
• výrazným faktorem je i zvýšené vstřebávání tuků, za co mohou několik trávicí enzymy ve zvýšené hladině, které jsou zodpovědné za absorpci tuků

Zpomalení spalování tuků a jejich nadměrné ukládání se typicky projevuje především na obezitě a nadváze, na zhoršení zdraví pohybového, trávicího i kardiovaskulárního aparátu a na celkově zhoršeném stavu fyzické kondice i psychické vitality.

NE VŠECHNY TUKY JSOU LEN ŠPATNÉ

Mnoho lidí si myslí, že pokud ze svého stravování zcela vyloučí tuky, tak udělá pro svou postavu to nejlepší možné. Není to však tak, ne všechny tuky jsou špatné, existují i ​​zdravé tuky, které jsou nezbytné tak pro fungování organismu, jakož i pro metabolismus.

Příčiny a kdy vznikají problémy se spalováním tuků

Pokud jde o příčiny s nedostatečným spalováním tuků a s jejich ukládáním, existuje řada vlivů, které mají v této oblasti své působení. Zapomínat netřeba ani na některé negativní či rizikové faktory, které mohou tyto příčiny ještě zhoršit.

Mezi ty faktory a příčiny, které jsou nejčastěji, patří tyto:

Špatná životospráva: Nezdravá životospráva bývá nejčastější příčinou ukládání a nedostatečného spalování tuků. Může jít například o nepravidelné stravování, konzumace nezdravých potravin, nedostatečný pitný režim, ale také kouření a alkohol.

Málo fyzické aktivity: Druhým výrazným faktorem, který může za nadměrné ukládání tukových zásob a jejich nedostatečně efektivní spalování, je příliš nízký energetický výdej. Ten obvykle souvisí i s nedostatečnou fyzickou aktivitou, zejména s málo pohybem.

Metabolická onemocnění: Problémy s nedostatečným spalováním tuků mohou mít původ i v některých poruchách a nemocech trávicího systému a metabolismu. Může jít o krátkodobé infekce a záněty, ale také o chronické poruchy vstřebávání a problémy.

Řešení efektivního a rychlého spalování tuků doma

Působit na spalování tuku a jeho odbourávání, případně na minimalizaci jeho ukládání, víte i prostřednictvím několika režimových opatření doma, taktéž i v kombinaci s využitím některých hotových přípravků nebo prostředků.

Zde jsou ty způsoby, možnosti a prostředky, které jsou nejvíce ověřeny:

Pravidelné stravování

Základem minimalizace ukládání tuků a maximalizace jejich spalování je pravidelné stravování. Klíčem je konzumace menších porcí, ale více krát za den, ideální je, pokud jde o snídani, svačinu, oběd, svačina a večeři, čímž udržíte trávení v pohybu.

Pravidelný pohyb

Druhým důležitým pravidlem pro spalování tuků i celkově metabolismus je pohyb. Ten by měl být co nejvíce pravidelný a optimální je, pokud se jedná o kombinaci více aerobních aktivit, nejlépe chůze, běhu, cyklistice nebo plavání.

Intenzivnější cvičení

Kromě dlouhodobé aktivity aerobního typu, která by měla trvat alespoň 20 minut, aby při ní přišlo ke spalování tuků, je nezbytné i intenzivnější cvičení. Nejlepší jsou různé kardio cviky ve fitness centru, případně můžete střídat běžný běh a sprintování.

Jídelníček a pitný režim

Kromě způsobu stravování je důležité i to, co konzumujete. Jezte hlavně potraviny obsahující vlákninu a bílkoviny, naopak snižte příjem sladkostí a slaných jídel. Nezapomeňte ani na pravidelné pití, ideální je voda s ovocem nebo zeleninou.

Koření, bylinky a přírodní prostředky

Kromě klasických jídel byste se měli pro efektivnější spalování tuků zaměřit i na koření, například chilli, pepř, zázvor, kurkumu nebo pepř. Metabolismu tuků pomáhá i častější používání česneku, šalvěje nebo máty.

Specializované spalovače tuků

Na zlepšení spalování tuků je možno použít i speciální přípravky a doplňky výživy, které obsahují látky zaměřené právě na lepší spalování tuků. Nejčastěji se jedná o různé aminokyseliny zkombinované s minerály a vitamíny pro lepší účinnost.

Komplexní pilulky na hubnutí

Poslední možností, jak je možné zefektivnit spalování tuků, je využití přípravků s celkovým působením na metabolismus i hubnutí. V jejich složení se totiž nacházejí látky podporující spalování tuků, ale například i celkově trávicí procesy.

headerbanne

NEJEN AKTIVITA, ALE AJ SPÁNEK
Mnoho lidí ve snaze spálit co nejvíce tuků řeší hodně pohybu a cvičení, ale zapomíná na odpočinek v podobě spánku. Ten je nezbytný pro obnovu energie potřebné na metabolismus a také působí na hladinu hormonů ovlivňujících spalování tuků.

Výživové doplňky a přípravky na efektivní a rychlé spalování tuků

Chcete podpořit spalování tuků i prostřednictvím různých hotových produktů? Tak pak máte k dispozici několik druhů takových přípravků i výživových doplňků. Některé mají obecné účinky, jiné jsou zaměřeny na sportovce.

Pokud jde o jejich výběr, v sortimentu najdete několik různých typů:
K dispozici jsou perorální tablety a tobolky, ale i různé hotové nápoje, prášky na vydělání s tekutinami, šumivé tablety nebo jiné formy hotových přípravků
Co se týče jejich nejdůležitějších vlastností, mezi ně patří hlavně:
• dostupnost, koupě je volná, není vázána na předpis ani vyšetření
• jednoduché dávkování, stačí se držet pouze instrukcí od výrobce
• bezproblémové užívání a minimální vedlejší a nežádoucí účinky

Velkým plusem těchto produktů je široký výběr podle složení. V nabídce najdete například obecné doplňky výživy založené na aminokyselině L-Karnitin a její kombinaci s vitamíny či minerály, které mohou mít podobu šumivých tablet, ale i specializované nápoje a prášky pro sportovce s cholinem a různými bylinnými výtažky.

Přípravky a produkty určené pro sportovce se mohou užívat před i po tréninku nebo cvičení, přičemž právě díky fyzické aktivitě je spalování tuků ještě rychleji a efektivněji. Několik z nich pomáhají také na růst svalstva nebo na jeho výkonnost.

Sáhnout však můžete i po komplexnějších přípravcích, zvláště pokud jde o specializované tabletky určené na podporu hubnutí. Ty pomáhají svým složením s obsahem například zeleného čaje, chilli extraktu a aminokyselin nejen na lepší spalování tuku, ale i celkově na fungování metabolismu, trávení živin nebo snížení chuti k jídlu.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na efektivní a rychlé spalování tuků

Ať už se rozhodnete využít spalovače tuků určené pro sportovce, nebo výživové doplňky v podobě orálních tablet nebo kapslí, všechny tyto produkty jsou dostupné volně a bez receptu. Zakoupit je víte ve specializovaných eshopech i lékárnách.

Pokud jde o lékárny, využít můžete nejen kamenné, ale i internetové:
• v jejich případě není třeba nikam jít, vše vyřešíte i přes mobil
• na jednom místě najdete větší sortiment, většina přípravků je skladem
• platit můžete nejen v hotovosti, ale i bezhotovostně a přes internet
• v mnoha lékárnách nakoupíte za pár minut i bez registrace
Výhodou nákupu přes internet je, že za pár kliknutí vyřešíte vše od objednávky, přes doručení až po platbu. Platí to hlavně o těch větších lékárnách, kde se dá platit například i kartou.

Takové lépe a ověřené lékárny mají samozřejmě i mnohem bohatší sortiment, kromě toho mají k dispozici i větší výběr kurýrních služeb, což s sebou přinese i rychlejší dopravu do 24 či 48 hodin a samozřejmě i různé věrnostní a zákaznické slevy. Několik lékárny vám poskytnou i dopravu zdarma v případě většího nákupu nad určitý limit.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Rychlé a efektivní spalování tuků můžete dosáhnout nejen přes přípravky a doplňky výživy, ale také prostřednictvím širších změn v rámci životosprávy. Přesně tento cíl má i Keto dieta, nazývaná také Ketonová, která je stále populárnější i u nás.

Dieta se zaměřuje na jídelníček a to proto, aby dosáhla ketózu:
• pod pojmem ketóza se myslí metabolický a fyziologicky pro tělo přirozený stav, který je základem hubnutí při dietě a podporuje spalování tuku
• díky ketóze organismus sahá v první řadě po tuků při potřebě energie, což je rozdíl oproti standardnímu stavu, kdy sahá po cukrech jako zdroji
• při ketóze tak dochází k efektivnějšímu spalování tuků a tukových zásob, což je dosaženo změnou v jídelníčku a to omezením příjmu sacharidů
• zároveň se omezuje i příjem tuků, naopak, zvyšuje se příjem bílkovin v jídlech a součástí diety je i vyšší konzumace zeleniny, ořechů a semen

Zmíněné změny v jídelníčku, hlavně snížení příjmu sacharidů pod 50 gramů denně a zvýšení vlákniny, pomáhají na spalování tuků, ale stejně tak i na lepší trávení, celkově metabolismus a v oblasti zdraví kardiovaskulárního systému.

To v praxi znamená prevenci vůči některým onemocněním srdce a cév a vůči cukrovce, ale i působení na aktuální problémy s cholesterolem, hladinou cukru v krvi či krevním tlakem. Ketogenní dieta je dlouhodobou, má tři fáze a trvá od 12 do 14 týdnů, přičemž díky tomu je hubnutí a spalování tuku nejen postupné, ale má také mnohem delší trvání.

Výživové doplňky Keto dieta

Základem Keto diety je tedy změna jídelníčku a to tak, abyste ve zvýšené míře konzumovali potraviny s obsahem bílkovin. Pokud se vám nechce takové změny řešit ve vlastní režii a připravovat si potraviny doma, je tu ještě jedna možnost.

Tou je sortiment značky KetoMix, výrobce potravin a produktů pro Keto dietu:

V nabídce najdete hlavní jídla, polévky, různé menší potraviny, pochutiny, nápoje i koktejly, které jsou na proteinovém základě a obsahují minimum sacharidů
Potraviny a produkty jsou určeny pro muže i pro ženy a mají tyto vlastnosti:
• kvalitní složení bez jakýchkoli rizikových chemických přísad
• jednoduchá příprava s přidáním pouze vody, nezabere to víc, než pár minut
• vyvážené složení z pohledu živin, vitamínů, minerálů a stopových prvků

Sortiment KetoMix obsahuje velký výběr proteinových polévek různé příchuti, omelety i kaše, které víte využít k snídani, oběd i večeři, těstoviny a k nim výběr dresinků, pečivo a pomazánky, sušené maso, proteinové palačinky a samozřejmě i proteinové tyčinky. Na doplnění jídelníčku víte využít sladké a slané pochutiny, chipsy a čokolády.

Všechny zmíněné druhy jídel a potravin splňují podmínky ketonovou diety a to včetně sladkostí a dezertů. Pitný režim vyřešíte zas s proteinovými nápoji, kde najdete různé veganské nápoje či koktejly ochucené s vanilkou, banánem nebo kávou.

Pro ty, co by chtěli ještě zefektivnit spalování tuků, jsou k dispozici doplňky výživy v podobě kapslí a tablet obsahujících aminokyselinu L-Karnitin. Ta je známá právě jako stimulant spalování tuků. Na jednom místě tak nabízí značka KetoMix vyřešení komplexního jídelníčku od snídaně po večeři a to v souladu s dietou.

Doplňky na Keto dietu

V případě, že vás Ketogenní dieta zaujala a chtěli byste ji držet právě s využitím potravin KetoMix, není nic jednoduššího. Celý sortiment naleznete v eshopu www.ketomix.cz, kromě toho tu jsou i další informace týkající se diety či podmínek nákupu.

Pokud se rozhodnete objednat zmíněné produkty přes internet, získáte:
• jistotu originality všech produktů a zároveň i nejlepší cenu
• flexibilitu v případě výběru způsobů placení v hotovosti i bez ní
• maximální pohodlí, objednávku vyřídíte z domu a to i přes smartphone
• jednoduchost při doručování, kurýr vám zásilku přinese až ke dveřím

267a8ceb

Potraviny a produkty KetoMix si umíte do online košíku vložit po jednom, ale iv celých balíčcích, například na 7, 14 či 21 dní, případně i celý měsíc. Pak už jen stačí zadat své údaje, zvolit způsob platby a doručení a po kontrole objednávku odeslat.

Pokud jde o platbu, zde máte na výběr dobírku v hotovosti nebo platbu předem a online, například přes internet banking či platební kartou. Jednoduché je i doručení, kurýr vám může do 3 pracovních dnů přinést zásilku domů nebo uložit na místní pobočce zásilkový, kde si ji víte kdykoliv podle svých možností vyzvednout.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno