Redukční Smoothie dieta a její efekty, jaký má jídelníček a recepty a zkušenosti s ní

1
13326
Redukční Smoothie dieta a její efekty jaký má jídelníček a recepty a zkušenosti s ní

Smoothie dieta je velmi oblíbeným způsobem, jak zhubnout a to tak pro muže, tak pro ženy. Je vhodná i pro vegetariány či vegany a svým jídelníčkem patří mezi vůbec nejzdravější, jelikož obsahuje zeleninu a ovoce s množstvím vitamínů.

Jak již totiž mluví také její název, dieta je založena především na smoothie nápojích, čili na míchaných zeleninových nebo ovocných koktejlech. Tato dieta je ideální na teplé letní měsíce, ale můžete ji samozřejmě využít libovolně během celého roku. Ačkoliv se to zdá na první pohled jednoduché, dieta má několik zásady a je třeba jejich dodržování.

Co je smoothie dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Smoothie dieta je založena na konzumaci smoothie nápojů. Pokud bychom brali v úvahu pouze originální recepty, na nápoje se využívají zelenina, ovoce, neperlivá voda, oříšky a semínka. Naštěstí, dieta není taková striktní a víte si ji rozšířit io jiné suroviny.

V každém případě platí, že z pohledu obsahu vitamínů a minerálů je smoothie dieta zcela bezproblémová a je na tyto látky a živiny velmi bohatá, což je i její první výhoda. Druhou je poměrně jednoduchá příprava samotných smoothies, jde o otázku pár minut. Třetím výrazným plusem je, že smoothies víte konzumovat kdykoli přes den.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Při smoothie dietě však musíte počítat i s některými minusy:

• dieta není určena pro dlouhodobé stravování tímto způsobem, protože v ní absentují mnohé důležité látky, zejména pokud jde o bílkoviny a některé minerály
• u některých lidí může být začátek diétovania spojen se zažívacími potížemi a zažívacími potížemi, objevují se zejména nadýmání nebo průjem
• v případě nevhodně zvoleného ovoce dochází ke zvýšenému dávkování cukrů, mnoho nápojů je příliš kalorických a tak jde vlastně proti hubnutí
• většina dietních programů sestávajících ze smoothie nápojů není založena čistě jen na těchto nápojích, minimálně oběd bývá i z tuhé stravy

Ve snaze usnadnit si celou situaci, množství lidí se snaží připravit si více smoothie nápojů najednou a pak je pít během dne, případně dokonce až na druhý den. To je však častá chyba, která degraduje dané nápoje nejen chuťově, ale i z pohled kvality živin.

SMOOTHIE DIETA NENÍ PRO KAŽDÉHO

Vzhledem k povaze diety a celého jídelníčku není tato dieta určena úplně pro každého. Pokud jde o děti do 18 let, těhotné ženy a ženy během kojení, tyto skupiny lidí by dítě se smoothie nápoji neměli. Pozor by si měli dát i lidé s cukrovkou a senioři.

Jaké principy má smoothie dieta

Přestože na první pohled to vypadá tak, jako by byla smoothie dieta prioritně o konzumaci smoothie nápojů, není to tak. Smoothies používejte pouze v rámci širšího jídelníčku, kromě toho je třeba dodržovat i některé další pravidla a zásady.
Zde jsou ty principy, které jsou pro účinné hubnutí nejdůležitější:

Smoothies ne na celý den: Optimální je, pokud budete mít snídani a oběd složené z klasické tuhé stravy a smoothies využijete na svačinu, svačina a pokud chcete zhubnout výrazněji, tak i na večeři. Dopoledne se snažte připravovat smoothies spíše s větším obsahem ovoce, odpoledne je zase lepší, pokud převažuje zelenina, má více vlákniny a minerálů.

Vláknina, proteiny a sacharidy: Velmi častou chybou mnoha receptů na smoothie nápoje je nedostatek vlákniny a bílkovin v nich a naopak příliš mnoho cukru. Vybírejte si proto takové recepty, které obsahují více jahod, kiwi, chia semen, kapusty, oříšků, fazolí či sójového mléka a naopak méně banánů nebo hrušek. Minimalizujte i použití medu.

Kvalitní složení a čerstvost: Velmi důležitým pravidlem je, abyste si dělali všechny smoothie nápoje přímo doma, nekupujte určitě žádné hotové nápoje z obchodu, hrozilo by, že budou obsahovat příliš mnoho cukru. Kromě domácí přípravy je důležité zkonzumovat nápoj co nejdříve po jeho přípravě a ještě týž den, aby nezdegradovali jeho suroviny.

Pravidelný pohyb: Aby mohlo být hubnutí co nejúčinnější, neobejdete se bez pravidelného pohybu. Ten pomáhá jednak na trávení a metabolismus, ale zároveň i na spalování kalorií, což je pro hubnutí nezbytné. Ideální je, pokud jde o dlouhodobý a každodenní pohyb, například chůzi, běh, cyklistika nebo plavání.

Vhodné a nevhodné jídla a nápoje pro smoothie dietu

Pojďme se nyní podívat konkrétně na celý jídelníček a nápojový režim během dodržování smoothie diety. V první řadě je třeba dívat na složení jednotlivých smoothies, ale v tom druhém zároveň i na složení ostatních jídel během celého dne.
Mezi vhodné a nejvíce doporučené suroviny a nápoje patří tyto:

Zelenina v smoothie nápojích

Nejzdravější a nejvíce doporučené jsou zeleninové smoothies, kde byste se měli snažit využít co nejširší paletu druhů a typů zeleniny. Doporučujeme zejména kapusta, špenát, červenou řepu, ledový salát a jiné druhy zelené listové zeleniny. Přidat můžete i mořské řasy.

Ovoce v smoothie nápojích

I při ovoci je důležité suroviny co nejvíce obměňovat, aby bylo zastoupení živin, vitamínů a minerálů různorodé. Do smoothies používejte hlavně avokádo, banán, borůvky, jahody, brusinky, datle, ananas, broskve, granátové jablko, kiwi, citron nebo hrušky.

Další prospěšné suroviny do smoothies

Pokud jde o ostatní suroviny využitelné do smoothie nápojů, zkuste například oříšky, chia nebo lněná semínka, mandlové, kokosové nebo sójové mléko, ovesné a Pohanová vločky, skořici a zázvor na ochucení, nízkotučné jogurty, kakao, med či arašídové máslo.

Vhodné potraviny pro hlavní jídla

V případě hlavních jídel dávejte v rámci surovin přednost libovému masu, například kuřecímu a krůtímu, rýži, rybám, zeleninovému salátu, rajčatům, ředkvi, cuketě či mozzarelly. K snídani jsou vhodné řecký jogurt, tvaroh a ovesné vločky.

headerbanne

Zdravý pitný režim

Co se týče pitného režimu, smoothie nápoje jsou sice tekuté, ale z kalorického hlediska se počítají mezi jídlo a ne tekutiny. Kromě nich je proto třeba během celého dne pít i vodu, ideálně čistou a neochucené. V rozumné míře si můžete dopřát i čaj a kávu.

Nepřehánějte to s objemem smoothie

V případě většiny mužů i žen se za optimální objem jedné porce považuje koktejl o velikosti 200 až 300 ml. V případě většího objemu už hrozí, že se ztratí efekt na hubnutí, protože je pravděpodobné, že by nápoj obsahoval příliš kalorií.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Přestože mě smoothie dieta nepochybně mnoho výhod, má také několik mínusy a nevýhody, co mnohé lidi přivede k otázce, zda neexistují i ​​nějaké jiné alternativy. Jednou z těch, která je stále více populární, je také Ketogenní dieta, nazývaná také zkráceně Keto.

Tento způsob diétovania je oproti smoothie nápojem komplexnější:
• Ketonová dieta si za cíl klade navození stavu ketózy, což je pro tělo fyziologicky přirozený stav, kdy dochází ke zvýšenému spalování tuků
• ketóza je důležitá proto, že organismus nespaluje sacharidy jako první zdroj energie, což je dosaženo i tím, že se mění skladba jídelníčku z pohledu živin
• pokud jde o změny v jídelníčku, snižuje se příjem sacharidů a tuků a naopak zvyšuje se příjem bílkovin, přičemž díky tomu nedochází k pocitu hladu
• kromě toho je důležitý i zvýšený přísun zeleniny, která je bohatá na vlákninu, v jídelníčku by neměly chybět ani oříšky a semena a to každý den

Díky vyššímu obsahu vlákniny dochází během držení diety k podpoře trávení a metabolismu, což je pozitivní i pro hubnutí. Celkově má ​​Keto dieta také příznivý vliv na hladinu krevního cukru a cholesterolu a normalizuje zvýšený krevní tlak.
Pozitivem ketonovou diety je, že při ní nehrozí pocit hladu, stejně tak se nemusíte obávat rizika jojo efektu, pokud se budete držet zásad zdravého stravování. Plusem je i to, že dietu je možné držet dlouhodobě a pokud ji podpoříte pohybem, budou výsledky na hubnutí ještě lépe. Tyto výhody jsou také důvodem, proč je populární.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že byste si chtěli ketonovou dietu vyzkoušet, ale vaření a recepty splňující podmínky diétovania vám přijdou příliš složité, můžete vyzkoušet produkty značky KetoMix. Jde o výrobce potravin i doplňků výživy, které jsou ideální pro Keto dietu.
V sortimentu tohoto dietního programu najdete především:

Nabídka KetoMix zahrnuje proteinové hlavní jídla, polévky, pečivo, pomazánky i různé slané a sladké pochutiny, stejně tak proteinové nápoje a také výživové doplňky

Produkty a potraviny této značky mají pro uživatele více výhod:
• složení je bezproblémové a bez rizikových chemických přísad
• potraviny jsou přizpůsobeny z hlediska rovnováhy živin, vitamínů a minerálů
• na jednom místě najdete vše potřebné pro celodenní jídelníček
Dobrou zprávou je, že všechny potraviny či suroviny si umíte koupit nejen jednotlivě, ale i v rámci větších balíčků a to v závislosti hlavně na tom, jak dlouho chcete Keto dietu držet. Můžete si tak nechat poslat od výrobce kompletní jídelníček na 7 dní, 2 týdny, 3 týdny nebo i na celý měsíc. Umíte si sestavit jídla i podle míry vaší obezity.

Kromě potravin obsahuje nabídka KetoMix i proteinové nápoje, zejména pokud jde o koktejly, které obsahují všechny potřebné bílkoviny a živiny. Ty si umíte vybrat z poměrně široké nabídky příchutí od kávy, přes čokoládu, banán, lesní ovoce až po kokosovou příchuť.
Pokud jde o potraviny, v rámci hlavních jídel v KetoMixe proteinové těstoviny, polévky, omelety, kaše či sušené maso. Plusem je, kromě větších jídel jsou v nabídce i proteinové pečivo a pomazánky a také slané či sladké pochutiny, chipsy, tyčinky, dezerty nebo proteinová čokoláda. Všechna jídla či nápoje si připravíte do pár minut.

267a8ceb

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Všechny výše zmíněné potraviny, suroviny či doplňky výživy najdete přímo na oficiálním webu značky a to www.ketomix.cz. Kromě toho, že je zde kompletní eshop s nabídkou celého sortimentu, dozvíte se zde i další informace týkající se samotné Keto diety.

Dobrou zprávou je, že online nakupování přes eshop je pro vás:
• rychleji, objednávku uděláte za pár minut přes mobil či tablet
• jednodušší, nemusíte nikam chodit, nákup uděláte iz gauče
• výhodnější, ať už jde o ceny produktů, nebo také o možnost dopravy zdarma
• praktičtější, například nemusíte platit pouze v hotovosti, ale i online

Objednávka z obchodu KetoMix je velmi podobná běžnému nakupování v eshopech. Stačí jen do online košíku vložit ty produkty a potraviny, o které máte zájem, vyplnit své údaje, zvolit způsob placení, vybrat kurýrní službu a objednávku odeslat.
Pokud jde o možnosti platby, na výběr máte klasickou dobírku a platbu v hotovosti, ale i bezhotovostní způsoby, kterými víte platit předem a přes internet. Jde o převod přes internet banking a také o platbu platební kartou. Doručení kurýrem trvá obvykle do 3 pracovních dnů a i ta největší zásilka má hmotnost nejvýše 5 kilogramů.

Hlasovanie

1 komentář

  1. Keto držím vždy když před zápasy dělám váhu a funguje na mě výborně. Náběh je sice za trest, protože mám jinak docela rád sladké, ale pak když se tělo srovná, tak je to v pohodě. Jednou za pár dní si jí trochu zpříjemním třeba proteinovými čokoládovými tyčinkami nebo kouskem kvalitní hořké čokolády, samozřejmě jenom na chuť. Tomáš

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno