Tipy, jak nastartovat metabolismus rychle a správně nejen na hubnutí, ale každé ráno

0
11897
Tipy, jak nastartovat metabolismus rychle a správně nejen na hubnutí, ale každé ráno

Metabolismus neboli látková přeměna, je jeden z nejzákladnějších a nejdůležitějších procesů v lidském těle. Jde o souhrn několika procesů, který zahrnuje i tzv. bazální metabolismus, což znamená v praxi přeměnu energie v klidu na udržení vitálních funkcí.

Z hlediska zdravé životosprávy, ale například i pro hubnutí, je důležitý i tzv. tukový metabolismus, čili přeměna tuků na energii a snížení jejich ukládání v těle v podobě zásob. Pokud chcete nastartovat svůj metabolismus celkově, je třeba začít hned ráno a pokračovat celý den. Jak? Využít k tomu můžete pohyb, vhodné potraviny i jiná opatření.

Co je metabolismus, jak vznikají problémy s ním a jaké mají příznaky

Metabolismus je látková přeměna, která může mít primární a sekundární podobu. V případě té primární jde o základní chemické přeměny zahrnující metabolismus cukrů, tuků, aminokyselin a nukleových kyselin, čili látek nezbytných pro fungování těla.

Sekundární metabolismus se zas týká sekundárních metabolitů, například obranných látek, signálních molekul a podobně. Celkově však platí, že látková přeměna je nezbytnou součástí a přirozeným procesem každého organismu a to včetně lidského těla. Problémy s ní, hlavně zpomalení, však s sebou přinášejí řadu negativních jevů.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Mezi ty nejvýraznější, včetně jejich příznaků, symptomů a projevů, patří:
• se zpomalením metabolismu nejvíce souvisí zpomalení trávení a přeměny cukrů a tuků, čehož výsledkem je jejich ukládání v těle v podobě zásob
• tyto zásoby mají tukový charakter a ukládají se především v partiích kolem břicha, na zadku a na bocích, což se navenek projeví obezitou a nadváhou
• zároveň dochází při problémech s metabolismem i k vlivu na kardiovaskulární systém a krevní oběh, výsledkem je vyšší riziko kardiovaskulárních onemocnění
• sekundární se spolu se zvyšující hmotností zhoršuje stav a fungování pohybového aparátu a také zhoršení mentálních funkcí, zejména únavy
Zpomalení se může týkat tak bazálního metabolismu, čili minimální metabolické aktivity organismu v klidu, jakož i tukového nebo sacharidového metabolismu. Právě tyto dva dílčí typy metabolismu jsou z hlediska nadváhy či obezity nejvýznamnější.

PROČ JE NUTNÉ NASTARTOVÁNÍ METABOLISMU

Co se týče problémů s metabolismu a jeho opětovného nastartování, tento proces je důležitý hlavně z hlediska efektivity spalování energie. Pomalý metabolismus znamená až 3-násobně méně efektivní spalování kalorií, což se projeví i přibíráním na váze.

Příčiny a kdy vznikají problémy s metabolismem

Pokud jde o nejčastější příčiny, kdy vznikají problémy s metabolismem, do hry zde vstupuje několik vlivů a určujících faktorů. Většina z nich se naštěstí dá ovlivnit, což znamená, že je možné metabolismus nastartovat a podpořit jeho zdravé fungování.

Mezi nejvýraznější příčiny a faktory problémů s metabolismem patří:

Špatné stravování a pitný režim: Nepravidelný příjem stravy a tekutin, příliš málo tekutin během dne a špatně zvolený jídelníček s převahou potravin s nadměrným zastoupením cukrů, tuků a solí, to jsou negativní faktory zhoršující fungování metabolismu.

Nedostatek pohybu: Málo pohybu a fyzické aktivity s sebou přináší zpomalení metabolismu, někdy až téměř zastavení. Tento faktor výrazně ovlivňuje hlavně to, zda v těle funguje spíše tukový nebo sacharidový mechanismus a tedy ovlivňuje i na obezitu.

Externí faktory: Mezi ty problémy, které ovlivňují metabolismus externě, patří hlavně stres, nadměrná únava a nedostatek spánku, metabolické chronická onemocnění a špatný životní styl, zvláště pokud jde o nadměrnou konzumaci alkoholu nebo také kouření.

Řešení nastartování metabolismu doma

V případě, že byste chtěli zlepšit a nastartovat svůj metabolismus, dobrou zprávou je, že k tomu existuje poměrně široký výběr různých způsobů, možností a prostředků. Nemusí jít jen o speciální pilulky na hubnutí, naopak třeba komplexnost.

headerbanne

Působení na metabolismus by mělo být co nejširší a co nejvíce dlouhodobé:

Pravidelný pohyb

Základem nastartování a udržování metabolismu je pravidelný pohyb. Nejlepší je každodenní chůze, klidně i více než známých 10 tisíc kroků za den. K ní přidejte pravidelně a na střídačku běh, plavání, kolo a kardio cvičení ve fitku.

Změny jídelníčku

Chcete-li podpořit trávení, do jídelníčku třeba zařadit vlákninu, vitamíny, minerály, aminokyseliny a zdravé omega kyseliny. Konzumujte více ryb, ořechů, ovoce, zeleniny, luštěnin, ovesných vloček, bílých jogurtů, cereálií a vaječných bílků.

Zdravý pitný režim

Základem spuštění a udržování metabolismu je dostatečný příjem tekutin, ideálně 2,5 až 3 litry a to hlavně v podobě vody nebo čajů. Naopak zapomeňte nejen na alkohol, ale hlavně na různé slazené limonády a sodovky, ty trávení výrazně škodí.

Další režimová opatření

V případě stravování je důležitá pravidelnost a ideální je konzumovat 3 větší a 2 menší jídla za den. Stejně tak si dopřejte dostatek odpočinku během dne, samozřejmostí by měl být pravidelný spánek a při sprchování střídejte studenou a teplou vody.

Bylinky, koření a přírodní prostředky

Příroda sama podává v případě nastartování trávení a metabolismu také svou pomocnou ruku, stačí ji jen využít. Zaměřte se například na koření v podobě chilli, zázvoru a skořice, případně na česnek, koriandr, oregano, mátu, ženšen nebo šalvěj.

Doplnění vitamínů, minerálů a látek

Pro metabolismus jsou důležité i různé stopové prvky, některé druhy živin a různé stimulační látky. Doplnit je můžete v doplňcích výživy v podobě kapslí, kapek i šumivých tablet s obsahem například zdravých tuků, vitamínů a minerálů.

Speciální pilulky na hubnutí

Nejvíce komplexní možností z hlediska hotových produktů a prostředků jsou speciální pilulky na hubnutí. V nich najdete kombinaci stimulantů metabolismu v podobě kofeinu a chilli společně se spalovači tuků v podobě extraktů různých bylin.

POZOR NA NEJČASTĚJŠÍ CHYBY

Mnoho lidí si plete zdravé hubnutí s nezdravým, čehož výsledkem je nesprávné ovlivňování metabolismu. Jde o nadměrné cvičení a sportování, které působí nakonec kontraproduktivní, případně o vyloučení všech tuků, včetně těch zdravých.

Výživové doplňky a přípravky na nastartování metabolismu

V případě, že byste chtěli nastartovat svou látkovou přeměnu a metabolismus ještě efektivněji, můžete k tomu v rámci širších opatření využít i různé doplňky výživy a podpůrné přípravky. Ty jsou dostupné volně a bez receptu.

Sortiment takových produktů je bohatý i z hlediska typů:
Nejčastěji se jedná o specializované pilulky na hubnutí, případně o různé vitaminové a minerálové doplňky výživy, k dispozici jsou i účinné spalovače tuků
Bez ohledu na to, jakou značku nebo typ si zvolíte, získáte hlavně:
• přípravky s přírodním základem a tedy přirozený působením
• bezproblémové produkty z hlediska vedlejších účinků a kontraindikací
• účinné a zejména komplexní působení na metabolismus i trávení

Jelikož se jedná o volně dostupné přípravky na jejich koupi není třeba mít předpis, nemusíte předtím ani navštívit lékaře kvůli nějakému vyšetření. V jejich složení jsou hlavně různé vitamíny, například B nebo C, minerály typu chrom, hořčík a železo, bylinné extrakty ze zázvoru, chilli, česneku nebo různých koření a také aminokyseliny.

Výsledkem takového komplexního složení je i široké působení prakticky na celý organismus a metabolismus, což má za následek jeho nastartování a udržování i dlouhodobě. Díky tomu jsou výsledky při užívání těchto přípravků viditelnější.

Sáhnout samozřejmě můžete i po jednodušších doplňcích výživy, například šumivých vitamínech a minerálech, kapslích s obsahem vlákniny a probiotik nebo po kapkách a sirupech se zdravými omega mastnými kyselinami. I v případě těchto typů produktů platí, že jejich užívání je bezproblémové a nehrozí žádné větší rizika.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na nastartování metabolismu

Ať si zvolíte kterýkoliv ze zmíněných doplňků a přípravků, všechny typy a značky patří mezi volně prodejné typy produktů. Kromě eshopů, kde je můžete najít také, jsou součástí sortimentu lékáren a to tak kamenných, tak internetových.

V tom druhém případě víte využít kombinaci odbornosti a těchto výhod:
• jednoduchost, na objednávku vám stačí notebook nebo i smartphone
• rychlost, nákup vybavíte za pár minut, doručení je věcí pár dní
• úspora, ať už jde o cenu daného přípravku, někde i o dopravu zdarma
• pohodlí, netřeba nikam jít, nákup i dodání vyřešíte přímo doma

267a8ceb

Hlavně v těch větších a známějších online lékárnách nebo podobné značky, které jsou na trhu již delší dobu, najdete velmi široký výběr různých typů a forem přípravků na metabolismus. Plusem je, že většina produktů je skladem.

Kromě toho mají ty známější a větší online lékárny i kvalitnější zákaznický servis, což se projeví v konkrétních vlastnostech nákupu i doručení. Jde například o rychlejší dodání do 24 či 48 hodin, možnost více způsobů placení bezhotovostně včetně platební karty, rychlejší nákup i bez registrace nebo různé zákaznické benefity či slevy.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Chtěli byste podpořit metabolismus komplexnější a hlavně dlouhodobě? Máte zájem změnit svou životosprávu více do hloubky a to včetně jídelníčku? Pokud jste na obě otázky odpověděli ano, dáváme vám do pozornosti dietu, která má stále lepší výsledky.

Je to Keto dieta, která vám pomůže nejen s metabolismem, ale také:
• celkově s hubnutím a to efektivně a hlavně viditelně, jelikož tato dieta se zaměřuje na zvýšené spalování tukových zásob a to změnou metabolismu
• s lepším trávením, protože součástí diety je taková změna jídelníčku, která znamená vyšší příjem zeleniny, která je zase velmi dobrým zdrojem vlákniny
• v rámci normalizace hladiny cholesterolu a hladiny cukru v krvi, protože jídelníček je omezen z pohledu příjmu nezdravých tuků a sacharidů
• také na snížení vysokého tlaku, v rámci prevence proti vzniku cukrovky a také v rámci prevence některých kardiovaskulárních onemocnění a potíží

Základem ketonovou diety, jak se také nazývá, je komplex změn v jídelníčku, výsledkem čehož je snížení příjmu sacharidů pod hranici 50 gramů denně, společně se snížením příjmu tuků, zejména těch nezdravých. Naopak, zvyšuje se příjem bílkovin.

Výsledkem těchto změn je dosažení stavu ketózy, což je nejdůležitější cíl první fáze. Potom následuje druhá fáze, kdy jsou díky ketóze jako zdroj energie ve vyšší míře spalovány tuky a tukové zásoby v těle a to namísto cukrů. Ve třetí fázi jde o udržení hmotnosti. Dieta může trvat 12 až 14 týdnů a na hubnutí je efektivní.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Oslovila vás Ketogenní dieta, ale přijde vám příliš složité řešit změny v jídelníčku a hledat nové recepty či jídla, které by měly málo sacharidů a naopak více bílkovin? Určitě nejste sami, mnoho lidí to považuje za mínus. Naštěstí je tu KetoMix.

Jde o kompletní dietní program nabízející sortiment pro tuto dietu:
V nabídce se nacházejí potraviny, suroviny, hlavní i doplňkové jídla a nápoje, které mají zvýšený obsah proteinů a zároveň dostatek vitamínů a minerálů
Pro ty, co se rozhodnou takový sortiment využít, je zde více výhod:
• komplexnost, na jednom místě si umíte složit celodenní jídelníček
• rychlá příprava jídel i nápojů, stačí přidat pouze vodu a trvá to do 5 minut
• možnost doplnění jídelníčku o doplňky výživy na spalování tuků


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Co se týče výběru jídel a potravin, sáhnout můžete po proteinových polévkách různé příchutě, sušeném mase, pečivu, pomazánkách, těstovinách, dresinky, proteinových omeletách a najdete zde i snídaňové kaše nebo zdravé palačinky. Sortiment zahrnuje také proteinové pochutiny, například chipsy, tyčinky, čokolády a další dezerty.

I v tomto případě samozřejmě platí, že se jedná o zdravé potraviny, které nenaruší stav ketózy. Pitný režim během diety vyřešíte jednoduše s proteinovými nápoji a koktejly, i zde je na výběr několik příchutí od čokolády, přes kávu až po lesní ovoce.

Tyto nápoje obsahují syrovátkový nebo sójový protein a máte k dispozici několik velikostí i typů, dokonce i pro vegany. Potraviny jsou z pohledu kvality surovin na velmi dobré úrovni, neobsahují žádné rizikové chemické přísady, kromě pečiva neobsahují ani lepek a jsou vhodné pro celiatiky a jsou z hlediska živin i jiných látek vyvážené.

Přípravky na Keto dietu

Pokud se rozhodnete pro ketogenní dietu s využitím právě zmíněných hotových potravin a produktů značky KetoMix, určitě neuděláte krok vedle. Značka si dává záležet nejen na kvalitě sortimentu, ale také nákupu a proto je k dispozici eshop www.ketomix.cz.

Ten nabízí pro zájemce o nákup potravin přes internet následující benefity:
• jednoduchost, objednávku uděláte přes počítač, tablet i mobilní telefon
• rychlost, jde o věc pár kliknutí, doručení je do 3 pracovních dnů
• výhodnost nejlepších cen, protože nakupujete přímo od dodavatele
• z téhož důvodu i garanci originality pro všechny produkty a přípravky

Způsob nákupu se neliší od běžné objednávky v kterémkoli jiném eshopu. Stačí jen do online košíku vložit ty produkty a potraviny, o které máte zájem, vyplnit své osobní údaje, adresu doručení, způsob platby, vybrat si kurýra a objednávku odeslat.

Při placení máte na výběr hotovosti i bezhotovostní formu, například přes internet banking nebo platební kartou online. Co se týče doručování, zásilku si umíte nechat doručit kurýrem domů, nebo do nejbližší pobočky zásilkový pro osobní odběr. Výhodou je, že při větší objednávce, například celých balíčků, neplatíte žádné poštovné.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno