Jaké bylinky na hubnutí jsou nejlepší Na podporu jsou účinné čínské i několik léčivé

0
12329
Jaké bylinky na hubnutí jsou nejlepší Na podporu jsou účinné čínské i několik léčivé

Hubnutí je komplexní proces, který zahrnuje několik oblastí, ať už jde o jídelníček, pohyb nebo i lepší metabolismus a spalování kalorií. S výjimkou pohybu mohou na ostatní uvedené faktory působit i bylinky, které jsou pro tento účel využívány již dlouho.

Mnoho lidí o nich ale neví, nakolik se spoléhají spíše jen na nějaké zázračné tabletky nebo rychlé a extrémně drastické diety. Klíčem k úspěšnému hubnutí je však komplexní postup a ten by měl zahrnovat i působení ověřených bylin a rostlin. Mezi ty, které mají nejlepší výsledky, patří tradiční léčivé druhy, jakož i čínské a jihoamerické rostliny.

Co je hubnutí a jak na něj ovlivňují bylinky

Stejně jako na mnoho jiných oblastí, i v případě hubnutí je možné počítat s vlivem bylin a rostlin na tomto procesu. Při hubnutí jde o snižování tělesné hmotnosti a to jednak ovlivňováním příjmu kalorií, jakož i vlivem na jejich výdej a spalování.

Bylinky mohou v této oblasti hrát zásadní roli a to i díky svému složení a účinným látkám, které v těle působí. Jsou velmi dobrým zdrojem vitaminů, například A, B, C a E, minerálů typu železo, zinek, draslík, hořčík, vápník či selen, ale i tříslovin, silic, fytoestrogenů, bílkovin nebo i zdravých omega mastných kyselin.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Pokud jde o to, kde v rámci hubnutí mohou byliny působit, tak:
• nejčastěji podporují trávení a metabolismus, zvláště pokud jde o stimulaci trávicích procesů v žaludku a ve střevech či o lepší a rychlejší vstřebávání živin
• zároveň mohou ovlivnit snížení pocitu hladu nebo tlumit nadměrný apetit na jídlo, tento vliv může být i výsledkem působení na hladinu cukru v krvi
• několik z nich stimulují i ​​proces termogeneze, což je proces spalování kalorií a tuků přes zvýšení teploty, takový účinek mají štiplavé bylinky
• některé bylinky pomáhají i na lepší odvodnění, což minimalizuje riziko zadržování vody v těle, případně snižují stres a přejídání

DALŠÍ POZITIVNÍ ÚČINKY BYLINEK

Nejen přímo na hubnutí a jeho jednotlivé oblasti, mnoho bylin a rostlin má pozitivní vliv i na krevní oběh, prevenci vůči některým srdečním onemocněním, zklidnění mysli a nervového systému či zvýšení vitality, což se hodí například při cvičení.

Které bylinky na hubnutí jsou nejlepší

Dobrou zprávou je, že pokud byste chtěli využít na podporu hubnutí, ať už půjde o trávení, metabolismus, snížení hladu, lepší odvodnění nebo stimulaci spalování tuků bylinky, máte na výběr několik druhů. Některé mohou pomáhat i na další oblasti.

Mezi nejlepší a ověřené bylinky podporující hubnutí patří:

Medvědí česnek: První bylinkou, kterou můžete v rámci hubnutí využít, je medvědí česnek. Tato aromatická rostlina pomáhá na pročištění organismu a trávicí soustavy a hlavně na nastartování energetického metabolismu.

Kopřiva: Tato bylinky je známá pro své účinky na detoxikaci střev i trávicího systému, pomáhá také na odvodnění v případě, že tělo nadměrně zadržuje vodu. Kopřiva také stimuluje metabolismus, spalování kalorií a trávení.

Zázvor: Známou bylinkou a kořením zároveň je i zázvor, který je využíván na podporu imunity, ale má pozitivní vlivy na hubnutí. Stimuluje tvorbu žaludečních šťáv, podporuje trávení a pomáhá na spalování kalorií.

Fenykl: Dalším poměrně často využívaným přírodním látkou určenou k aromatizaci je fenykl. Ten lze využívat v čajích, ale i jako přílohu k masu. Rostlina podporuje fungování střev, pomáhá proti plynatosti a má pozitivní vliv i na trávení.

Šalvěj: Na podporu látkové přeměny, snížení chuti k jídlu, snížení vysoké hladiny cukru v krvi a celkově na trávení a trávicí procesy, na to vše můžete použít šalvěj. Pomáhá také na zažívací potíže, zejména nadýmání a plynatost.

Pažitka: Pažitka je bylinka využívána jako příloha k sýrům, ale i do polévek na jejich dochucení. Jde o přírodní stimulant látkové přeměny, prostředek na pročištění trávicího traktu a také bylinku na podporu lepšího spalování kalorií.

Rozmarýn: Pokud vás trápí nadměrná chuť k jídlu, zejména v důsledku stresu a nervozity, je rozmarýn tím nejlepším přírodním prostředkem s tlumícím účinkem. Zároveň pomáhá k regulaci hladinu cukru v krvi a proti ukládání tuků.

Petržel: Skvělým pomocníkem při hubnutí je i petržel, který můžete použít do polévek a stejně tak i salátů. Obsahuje látky, které pomáhají na trávení, podporu funkce jater, snížení cholesterolu a na efektivnější spalování tuků.

Stévie: Stévie je známá jako přírodní sladidlo doporučené namísto cukru, ale má pozitivní vliv i na metabolismus a také na hubnutí. Pomáhá totiž tlumit chuť na sladkosti, jelikož udržuje optimální rovnováhu hladiny cukru v krvi.

headerbanne

Dobromysl: Za tímto názvem se skrývá oregano, typická tropická bylinka ze Středomoří. Má výrazné aroma a širokospektrální působení, pomáhá na žaludeční potíže a křeče, produkci žluči a má spoustu vlákniny potřebné pro trávení.

Bazalka: Tuto bylinku a zároveň kořením už budete znát určitě, je hojně využívána v kuchyni. Pomáhá na tvorbu žaludečních trávicích enzymů, takže zrychluje a zlepšuje trávení. Podporuje i odbourávání tuků a metabolismus.

Ženšen: Velmi prospěšnou bylinkou na hubnutí je i ženšen. Jde o známý životabudič pro fyzickou i psychickou vitalitu, což vám pomůže při lepším cvičení na hubnutí. Bylina má navíc stimulační účinky i na zrychlení metabolismu.

Guarana: Guarana je asociována hlavně s fyzickou a psychickou vitalitou a to díky obsahu kofeinu. Rostlina však má právě díky takovému složení pozitivní vliv i na štěpení a spalování tuků, stejně tak ke snížení pocitů hladu.

Máta: Na závěr tu máme poměrně osvěžující bylinku využívanou v jídlech i nápojích a to mátu. Listy máty pomáhají zejména na zrychlení metabolismu a zároveň ke zmírnění hladu, protože působí na pocit sytosti a tvorbu žaludečních šťáv.

DODRŽUJTE MAXIMÁLNÍ DENNÍ DÁVKU

Řada bylinek a rostlin má sice prospěšné účinky na hubnutí, případně i jiné pozitivní vlivy, ale zároveň je třeba mít na paměti jejich správné dávkování. Jejich nadměrné užívání může přinést i nežádoucí účinky, například na trávení, krevní oběh či nervy.

Bylinky na hubnutí a jeho podporu

Moderní doba s sebou přináší moderní řešení a jedním z nich je i možnost koupit si zmíněné bylinky v hotové formě, takže nejste odkázáni na jejich samozber. Po ruce máte několik forem a výrobců, víte si dokonce koupit i mix několika bylin.

Sortiment je poměrně široký a zahrnuje zejména následující podoby:

Nejčastěji víte zakoupit drcené či sušené části bylin dle konkrétní odrůdy zejména listy, kořen, nať nebo květiny, případně čajoviny a sypané či porcované čaje

Pokud se rozhodnete sáhnout po některé z těchto forem, získáte:
• kvalitní produkt s deklarovaným obsahem nebo koncentrací rostliny
• volně dostupný přípravek, nemusíte mít recept a ani jít za lékařem
• možnost použití tak v rámci jídel v kuchyni, tak na přímé užití

Ve většině případů se jedná o bylinky v jejich přirozené formě, maximálně upravené podrcených nebo sušením, což má pozitivní vliv na jejich trvanlivost nebo možnost využití. Výjimkou mohou být některé roztoky, kapky nebo bylinné sirupy, které mají podobu hotových výživových doplňků a mají výrobcem přesně stanovené dávkování.

Většina bylin je k dispozici v menších baleních, obvykle od 50 do 200 gramů, jen výjimečně je to víc. Můžete je použít pro přípravu odvarů, tinktur, na obklady navenek, ale samozřejmě i na čaje, kde se účinky na hubnutí projeví nejviditelnější.

Zakoupit se dají i čistě hotové čaje a čajoviny v podobě sypané sušiny nebo v podobě nálevových sáčků, kdy jde již o porcované čaje. Výhoda takových produktů je, že mohou obsahovat i mix několika bylinek, což znásobuje jejich účinky. Na druhou stranu, při koupi sušené rostliny máte více možností použití, například i na vaření do kuchyně.

Jak a kde koupit bylinky na hubnutí a jeho podporu

Bylinky v podobě sušiny, čajovin, čajů i jiných forem víte zakoupit prakticky v každé jedné lékárně, případně též v některých speciálních bylinkových internetových obchodech. Lékárny jsou však mnohem lepší volba, zejména pokud jde o ty internetové.

Co se týče nákupu online, ten má oproti tomu osobnímu tyto plusy:

• máte větší výběr sortimentu, zejména při větších lékárnách
• stejně tak je většina značek, typů a velikostí balení ihned skladem
• víte platit nejen hotově, ale i bezhotovostně, online a předem
• ušetříte, ceny v online lékárnách bývají nižší, než v kamenných

Právě ty větší, známější a více ověřené online lékárny na trhu jsou tou nejlepší volbou pro nákup bylinek a produktů s jejich obsahem. Kromě mnohem lepšího výběru můžete v jejich případě počítat i s kvalitnějšími zákaznickými službami, což je důležité plus.

Projevit se může nejen v lepších cenách, akcích a slevách, ale zejména v širším servisu. Jde například o více možností platby od dobírky, přes internet banking až po platbu kartou, ale také o větší výběr možností doručení a kurýrních služeb. Plusem je rychlejší doručení, někde i do 24 až 48 hodin, případně rychlejší objednávka bez zdržující registrace.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Samozřejmě, kromě bylin a rostlin je možné sáhnout i po jiné, mnohem komplexnější možnosti. Jde o Keto dietu, která představuje celkovou změnu stravování a jídelníčku. Dobrou zprávou ale je, že se nejedná o žádnou extrémní a krátkodobou dietu.

Právě naopak, Ketogenní dieta je dlouhodobá a má výborné výsledky:
• dieta skládá ze tří fází, v první fázi jde o dosažení ketózy, v té druhé o co nejlepší hubnutí spalováním tuků a ve třetí o udržení hmotnosti
ketóza je přitom hlavním cílem této diety, jde o fyziologicky přirozený stav metabolismu, kdy dochází ke spalování uložených tukových zásob
• během ketózy tělo primárně sahá po tucích jako po zdroji energie a to namísto obvyklého využívání cukrů, což je výsledkem poklesu příjmu sacharidů
• Keto dieta je totiž založena na omezení příjmu sacharidů pod limit 50 gramů za den, na druhou stranu, zvyšuje se příjem bílkovin a také zeleniny

267a8ceb

Právě díky zvýšenému příjmu bílkovin se nemusíte obávat o to, že byste během diety pociťovali hlad nebo by vám mohli chřadnout svaly, právě naopak. Zároveň budete mít díky zelenině dostatečné zastoupení vlákniny na trávení i metabolismus.

Cílem diety je primárně hubnutí, ale zároveň má díky omezení tuků i sacharidů také některé jiné pozitivní efekty. Pomáhá na snížení hladiny cukru v krvi, zvýšení hladiny tzv. dobrého cholesterolu a rovněž na normalizaci krevního tlaku. Dieta trvá standardně 12 až 14 týdnů a díky několika fázím má minimální riziko jojo efektu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud byste si chtěli ketonovou dietu vyzkoušet v praxi, můžete tak učinit dvěma cestami. První je změna jídelníčku a úprava receptů tak, abyste posílili zastoupení bílkovin a snížily sacharidy. Druhou cestou je využití hotových produktů a potravin.

Řešení pro druhou možnost představuje sortiment značky KetoMix:

V nabídce tohoto producenta jsou proteinové jídla, potraviny i nápoje vhodné pro Keto dietu, které jsou doplněny o přípravky na spalování tuků s L-karnitin
Pokud jde o nejdůležitější výhody využití tohoto sortimentu, tak:
• nemusíte nic složitě vařit a připravovat, vše je hotovo do pár minut
• máte jistotu, že všechna jídla a nápoje mají optimalizovaný poměr živin
• kromě pečiva jsou potraviny vhodné pro absencí lepku i pro celiatiky

Nemusíte se také obávat ani o to, že by byly v těchto potravinách, jídlech a nápojích používané nějaké rizikové chemické přísady nebo konzervační látky. Najdete v nich naopak dostatek vitamínů, minerálů a stopových prvků. Kromě toho můžete sáhnout i po doplňcích výživy v podobě kapslí a tablet na detoxikaci či spalování tuku.

Nabídka potravin KetoMix je dostatečně široká a zahrnuje zejména proteinové polévky, kaše, omelety, pečivo, sušené maso, těstoviny, palačinky, tyčinky, dresinky, omáčky, pomazánky či pomazánky. Z těchto potravin si umíte připravit jídla pro celodenní jídelníček.

Zároveň máte možnost řešit přes značku i pitný režim a to díky bohatému sortimentu různých proteinových koktejlů, včetně těch veganských. Sáhnout můžete i po různých příchutích od vanilky, přes kokos až po ovocné chutě. Koktejly jsou v hydrolyzovaných práškové podobě, stačí k nim přidat pouze vodu a máte výborný zdroj bílkovin.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pro ty, jejichž Keto dieta zaujala a chtěli by ji zkusit s využitím sortimentu KetoMix, není nic lehčí. Všechny potraviny, nápoje, jídla a další produkty si totiž víte zajistit přímo z oficiálního eshopu www.ketomix.cz, kde si je můžete i porovnat.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Nákup v tomto eshopu je velmi podobný s nákupem v jiných, přičemž:
• nemusíte nikam osobně jít, objednávku i její doručení vybavíte doma
• nakupování je záležitost pár minut a kliknutí, uděláte ho i přes mobil
• máte jistotu nejlepší možné ceny a originality, jde o oficiální eshop
• si umíte koupit i výhodnější balíčky, které vám vydrží týden či měsíc

Právě možnost nakupování i prostřednictvím celých balíčků KetoMix na týden, dva týdny, tři týdny nebo měsíc je velkým benefitem. Na jeden krát vyřešíte stravování v rámci diety na delší dobu, přičemž při větší objednávce je poštovné zdarma.

Při nákupu máte možnost zvolit si z více možností doručení, ať už k vám domů nebo na odběrné místo zásilkový, máte také na výběr několik kurýrních služeb. Zpravidla do 3 pracovních dnů byste měli mít zásilku doručenou. Pokud jde o možnosti placení, víte zaplatit na dobírku kurýrovi, ale i předem přes internet banking a platební kartou.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno