Nejlepší čaj na hubnutí – Smysl má zelený, mátový, skořicový, zázvorový i kopřivový

0
10934
Nejlepší čaj na hubnutí - Smysl má zelený, mátový, skořicový, zázvorový i kopřivový

Jedním z dlouhodobě ověřených prostředků s přirozeným působením na snížení hmotnosti a její optimalizaci je čaj. Na hubnutí existují více druhů čajů, některé z bylinek známých i v našem prostředí, jiné zas z exotických rostlin v Asie nebo Ameriky.

Obecně platí, že účinků čajů na hubnutí je nejlepší tehdy, pokud jejich pijete dlouhodobě a střídáte více druhů. Mechanismus jejich působení je založen jednak na stimulaci metabolismu a trávení, zároveň na efektu odvodnění, takže se zbavíte přebytečné vody v těle. Některé působí na lepší spalování tukových zásob uložených v těle.

Co je hubnutí a jak na něj ovlivňují čaje

Pod pojmem hubnutí si většina lidí představí snižování hmotnosti pomocí drastických dietních opatření a s výraznou redukcí příjmu jídla. Takový pohled je však nesprávný, zejména pokud jde o výsledky, protože výsledkem je pouze krátkodobá ztráta hmotnosti.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Naopak, pro hubnutí je důležité, aby bylo dlouhodobé a aby nebylo ani tak primárním cílem, jako spíše výsledkem komplexních opatření zaměřených na zlepšení životosprávy, životního stylu a stravování. Nejlepší je, pokud přijde ke kombinaci zvýšeného spalování energie a kalorií, snížení příjmu nezdravých potravin a podpory zdraví celého těla.

Hubnutí by mělo probíhat ve 4 oblastech a přispět k tomu mohou i čaje:
• první je správné trávení a metabolismus, což lze ovlivnit hlavně jídelníčkem, pravidelným stravováním a bylinnými čaji stimulujícími zažívání
• druhou je chuť k jídlu, která by neměla být nadměrná, protože z toho hrozí přejídání, i zde pomohou čaje, ale zejména častější jedení 5 krát denně
• třetí oblastí je racionalizace příjmu kalorií a to hlavně snížením zastoupení jídel s vysokým obsahem cukrů a tuků, čaje jsou toho ideálním příkladem
• čtvrtou oblastí je spalování kalorií a to hlavně v podobě uložených tukových zásob, několik bylinky obsažené v čajích tomu pomáhají termogenním efektem

Neméně důležitou součástí hubnutí je i dostatečný pohyb. Ten by měl zahrnovat kombinaci pravidelného pohybu, například chůze, s cílenými fyzickými aktivitami, ať už jde o nějaký sport, cvičení ve fitness centru, plavání, běh, cyklistiku a podobně.

Pozor v těhotenství a při kojení

Mnoho žen je posedlých kontrolováním hmotnosti hlavně během těhotenství a po porodu v období kojení. V těchto situacích se nedoporučují žádné závažné omezení příjmu stravy, čaje jsou tedy dobrou volbou. Při těch bylinných ale pozor na interakce.

Které čaje na hubnutí jsou nejlepší

Pokud tedy chcete pomoci svému hubnutí, ať už přes metabolismus, trávení, snížení hladu, spalování tuku nebo přes jiné oblasti, právě s využitím čajů, existuje několik druhů a typů, které mají v tomto ohledu nadprůměrné účinky. Víte je i kombinovat.

Zde je přehled čajů, které jsou na hubnutí nejvíce ověřené a využívány:

Zelený čaj na hubnutí: Zřejmě nejznámějším druhem čaje na hubnutí jsou zelené čaje. Ty mají řadu pozitivních efektů, zejména na snížení chuti k jídlu, zrychlení trávení a metabolismu a pro termogenní efekt, takže se tuky v těle více spalují.

Bílý čaj na hubnutí: Bílé čaje se vyrábějí z lupenů a listů čajovníku čínského, avšak už hned na úvod, což je rozdíl oproti ostatním druhům čaje. Díky tomu by měly mít tyto druhy čajů mnohem vyšší účinek na látkovou výměnu a zejména spalování tuku.

Červený čaj na hubnutí: Jak červené čaje se označují buď druhy Pu-erh nebo Hannasaki. V prvním případě jde o detoxikační čaj pročišťující střeva a působící i na cholesterol, v druhém případě zas o čaj povzbuzující trávení a metabolismus.

headerbanne

Oolong čaj na hubnutí: Oolong čaje nejsou v našich končinách příliš známé, ale o to víc byste jim měli věnovat pozornost z pohledu hubnutí. Jde o částečně fermentované čaje, které pomáhají ke snížení hladiny tuku v krvi a jeho obsahu v tkáních.

Skořicový čaj na hubnutí: Skořice je známá tím, že reguluje cukr v krvi, stejně tak však ovlivňuje i na inzulín a díky tomu pomáhá ke snížení ukládání tuků. Kromě toho skořicové čaje ovlivňují i ​​na snížení hladiny špatného cholesterolu.

Zázvorový čaj na hubnutí: Zázvor patří také mezi ty koření, které jsou známé pro svůj vliv na hubnutí a také na stimulaci trávení, látkové výměny, urychlení metabolismu a podporu žaludečních šťáv. Zázvorové čaje jsou proto dobrá volba.

Fenyklový čaj na hubnutí: Nejen v zimě, ale i v létě dokážou fenyklové čaje naše tělo výrazně osvěžit. Kromě tohoto účinku mají i pozitivní vliv na žaludeční potíže, odvodnění těla a celkovou stimulaci trávení, což pomáhá na hubnutí.

Senná čaj na hubnutí: Senná list patří mezi známé přírodní projímadla a mnoho lidí používá senné čaje na hubnutí právě s využitím tohoto efektu. Je však třeba říci, že takové použití je sice účinné, ale určitě by nemělo být pravidelné a dlouhodobé.

Kopřivový čaj na hubnutí: Kopřivové čaje jsou velmi známé pro své detoxikační účinky a také díky tomu, že obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Kromě toho stimulují metabolismus, čímž přispívají k trávení i spalování kalorií.

Kmínový čaj na hubnutí: Kmín je koření, která se používá v naší kuchyni v jídlech na podporu trávení, zažívání a snížení hladiny cholesterolu v krvi. Kromě toho má vliv na spalování tuků, pravidelné vyprazdňování a odvodnění těla.

Šafránové čaj na hubnutí: Tato bylinka a koření patří mezi nejdražší na světě, ale její vliv na redukci hmotnosti je znám již od starověku. Šafránové čaje totiž snižují pocit hladu a nadměrnou chuť k jídlu, pomáhají tedy proti přejídání.

Petrželový čaj na hubnutí: Petržel nepatří na první pohled mezi ověřené bylinky či koření na hubnutí, tato zelenina však pomáhá na odvodnění organismu. To je také důvod, proč petrželové čaje pomáhají na snížení hmotnosti vlivem vody.

NESPOLÉHEJTE SE POUZE NA ČAJE

Nejen vliv čajů, ale celkově pitný režim může výrazným způsobem ovlivnit hubnutí a jeho úspěch. Zapomeňte na slazené nápoje a limonády, pijte naopak hlavně čistou a neochucené vodu a to v menších dávkách pravidelně během celého dne.

Čaje na hubnutí a jeho podporu

Pokud vás několik z výše zmíněných čajů na hubnutí zaujaly, můžete si je buď doma připravit ze samotných bylinek, případně koupit hotové. Jedna i druhá možnost má své výhody, dobrou zprávou je, že v případě bylin je nemusíte sbírat sami.

Naopak, víte si je zakoupit v podobě hotových produktů:

K dispozici máte sušené bylinky a jejich části, například květiny, listy nebo nať, ze kterých si umíte připravit doma čaj, případně porcované čajoviny, které stačí zalít vodou

Pro tyto čaje a čajoviny platí několik vlastností a charakteristik:
• jde o volně dostupné doplňky a přípravky, netřeba mít recept či předpis
• sáhnout můžete po jednosložkových čajích i těch, kde je širší mix
• jejich použití a dávkování je možné i dlouhodobě a to i více měsíců

Vzhledem k tomu, že v čajích jsou využívány pouze přírodní látky, nemusíte se obávat o žádné vážnější vedlejší účinky či kontraindikace. Zároveň však platí, že některé z bylin, které jsou v těchto čajích na hubnutí použity, nemusí být vhodné pro užívání například během těhotenství, kojení či v případě nějakých onemocnění trávicí soustavy.

Co se týče výběru, v lékárnách i eshopech najdete prakticky všechny výše zmíněné čaje v podobě buď sušiny a čajoviny, případně v podobě nálevových sáčků a jako porcované čaje. Výběr je jen na vás, z hlediska vlastností a účinků jsou podobné.

Co se týče konkrétního zaměření čajů, ty působí v rámci hubnutí na několik oblastí. Jde například o oblast zlepšení trávení a metabolismu, snížení nadměrné chuti k jídlu, zlepšení spalování tuků a kalorií či podpory pravidelného vyprazdňování. Některé se pijí 3 krát denně před jídlem, jiné postačuje vypít jednou, například večer.

Jak a kde koupit čaje na hubnutí a jeho podporu

Co se týče koupě zmíněných čajů, několik značek a druhů najdete i v běžných potravinách nebo v kamenných či eshopech se sortimentem čajem. Nejlépe však uděláte, pokud jejich nakoupíte v lékárně, využít můžete i nákup přes internet.

Online lékárny mají oproti těm kamenným i oproti eshopem více výhod:
• mnohem větší výběr čajového sortimentu a to k dispozici skladem
• možnost nákupu i jiných prostředků na podporu hubnutí a trávení
• jednoduchá objednávka během pár minut, ať už přes počítač nebo mobil
• možnost platit nejen hotově, ale i bezhotovostně a přes internet

Výše uvedené výhody naplno využijete hlavně v těch lékárnách, které jsou na trhu již delší dobu. V takových online lékárnách najdete lepší a větší sortiment, nižší ceny, při větší objednávce i dopravu zdarma a lepší služby.

Pokud jde například o doručení, větší lékárny mají k dispozici více možnosti doručení, ať už jde o kurýrní služby nebo o doručení nejen k vám domů, ale například i na kamenné pobočky či odběrná místa. Dodání je obvykle rychlejší, většinou do 24 až 48 hodin, přičemž máte k dispozici i více možností platby od dobírky až po platbu kartou.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Kromě využití čajů na hubnutí je možné sáhnout i po komplexnějším přístupu a to pomocí celkové změny životosprávy a jídelníčku. Takovou změnu nabízí i Ketogenní dieta, která působí nejen na hubnutí, ale i metabolismus nebo trávení.

Cílem diety je stav zvaný ketóza, který se dosahuje následovně:
• základem je změna jídelníčku a to tak, aby došlo k poklesu příjmu sacharidů během dne pod hranici 50 gramů, což znamená i snížení hladiny cukru
• zároveň s tím je třeba snížit i příjem nezdravých tuků, ale současně se zvyšuje příjem bílkovin, ať už rostlinného nebo živočišného původu a typu
• v celodenním stravování třeba také navýšit příjem zeleniny, která je bohatá na minerály, vitamíny a hlavně vlákninu, také se konzumují ořechy i semena
• výsledkem zmíněných změn je, že přichází k normalizaci cholesterolu a hladiny cukru v krvi, stejně tak se působí na krevní tlak a preventivně proti cukrovce

Změny týkající se poměru sacharidů, tuků a bílkovin mají za následek vznik stavu zvaného ketóza. Jde o fyziologicky přirozené metabolický stav, který znamená, že tělo změní svůj energetický metabolismus a začíná ve větším spalovat tuky.

Z pohledu hubnutí to znamená spalování tukových zásob, které se využívají jako zdroj energie namísto cukrů, což je velmi žádoucí hlavně u lidí, kteří mají nadváhu a obezitu. Dieta probíhá ve třech fázích a dohromady trvá i přes 3 měsíce, jde tedy o dlouhodobější program. To je výhoda, protože na rozdíl od krátkodobých diet zde nehrozí jojo efekt.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás Ketonová dieta zaujala, víte ji dodržovat tak, že změníte jídelníček a jídla, které během dne konzumujete, nebo si pomůžete i hotovými jídly a produkty KetoMix. Jde o značku výrobce zaměřeného přesně na tento typ diety.

267a8ceb

Sortiment značky obsahuje několik potravin splňujících podmínky:
Základem nabídky jsou proteinové polévky a hlavní jídla využitelné ráno, v poledne i večer, na jejich doplnění jsou tu proteinové sladkosti a slané pochutiny či nápoje
V rámci nejdůležitějších charakteristik a výhod platí pro tyto produkty:

• jednoduchá příprava tak jídel i nápojů, obvykle zabere pár minut
• komplexnost z hlediska zastoupení všech živin, minerálů a vitamínů
• kvalita složení, nenajdete zde žádné rizikové chemické složky a látky

Součástí sortimentu jsou tedy několik potraviny s dominantním podílem bílkovin, například kaše, palačinky, omelety, sušené maso, pečivo, těstoviny, dresinky či pomazánky. V nabídce jsou i dobře známé proteinové tyčinky, různé sladké a slané pochutiny typu chipsy, nachos, pudinky, čokolády, krekry, perníky a dezerty, které nenarušují hubnutí ketózou.

Pokud jde o pitný režim, zde najdete v sortimentu KetoMix proteinové nápoje v hydrolyzovaných podobě, které zakoupíte neochucené is příchutěmi. Stačí do nich přidat určené množství vody, zamíchat a to je vše, už je jen vypijte. V nabídce jsou i veganské koktejly.

Pro ty, co by chtěli v rámci diety ještě více podpořit spalování tuků, je možné koupit výživové doplňky obsahující L-Karnitin, známou aminokyseliny se stimulačním účinkem právě v této oblasti. Nápoje i jídla zakoupíte jednotlivě nebo v balíčcích, případně si můžete nechat výživovým poradcem sestavit i jídelníček na míru dle vaší nadváhy.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Tak, jako v případě výše zmíněných čajů, i v případě sortimentu potravin a produktů KetoMix je nejlepší volbou z pohledu pohodlí, rychlosti a jednoduchosti objednávka přes internet. Značka to usnadňuje, má totiž vlastní oficiální webshop www.ketomix.cz.

Nákupem v tomto eshopu získáte několik zásadních benefitů a plusů:
• na jednom místě najdete celý sortiment, můžete si produkty porovnat
• nemusíte osobně nikam chodit, objednávku i doručení vybavíte doma
• k dispozici máte infolinku, kde vám operátor zodpoví všechny otázky
• zároveň zde najdete i všeobecné a důležité informace o ketonovou dietě

Pokud jde o způsob nákupu, do online košíku můžete vložit jednotlivé potraviny a produkty samostatně nebo i v rámci ucelených balíčků, například na 7 dní, 2 týdny, 21 dní či celý měsíc. Pak už jen vyplníte své osobní údaje, adresu dodání a jiné parametry.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Mezi ně platí způsob platby, čili v hotovosti, převodem nebo platební kartou, výběr kurýrní služby a výběr místa doručení buď k vám domů nebo třeba na nejbližší pobočku zásilkový. Doručení obvykle netrvá déle než 3 pracovní dny a i ten největší balík neváží více než 5 kilogramů, takže jeho převzetí zvládnete bez problému.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno