Zde jsou nejlepší oleje na hubnutí, které byste měli používat Kokosový není jediný

0
11995
Zde jsou nejlepší oleje na hubnutí, které byste měli používat Kokosový není jediný

Lepší trávení? Snížení chuti k jídlu? Pomoc s cholesterolem nebo cukrem v krvi? Podpora spalování tuků a stimulace metabolismu? Všechny tyto účinky víte dosáhnout s více prostředky, ale zvláštní místo zastávají oleje na hubnutí.

Využít je můžete ve studené kuchyni i při vaření a kromě podpory se snížením nadváhy a tělesné hmotnosti je jejich výhodou i to, že mají obecně prospěšné účinky i v jiných oblastech zdraví a fungování lidského organismu. Přestože obsahují rostlinné tuky, na rozdíl od běžných olejů jsou tyto tuky zdravé. Čtěte dál a dozvíte se, jak a čím.

Co je hubnutí a jak na něj ovlivňují oleje

Pod hubnutím lze představit proces snižování tělesné hmotnosti, ať už máte jen mírnou nadváhu nebo vyšší formu obezity. Pokud chcete hubnout, musíte působit buď na příjem kalorií nebo na jejich výdej a spalování. Neméně důležité je odbourávat i tuky.

Za tímto účelem můžete využít i rostlinné oleje. Ty vám umí pomoci nejen na hubnutí, ale mají obecně prospěšné účinky i na celkové zdraví. Jde hlavně o srdce, cévy a krevní oběh, většina olejů totiž ovlivňuje i hladinu cholesterolu, pomáhají také na nervový systém, zvýšení imunity a vitality, předčasné stárnutí či fungování ledvin.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Pokud jde o hubnutí, zdravé oleje působí zejména v těchto oblastech:
• zlepšení trávení a fungování trávicí soustavy, ať už jde o stimulaci vylučování žaludečních kyselin nebo o podporu zdraví a také peristaltiky střev
• podpora metabolismu a látkové přeměny, některé podporují i ​​lepší vstřebávání zdravých mastných kyselin či snižují vstřebávání těch nezdravých
• lepší spalování kalorií a tuků, působení i na snížení nadměrného apetitu nebo pocitu hladu, zvýšení pocitu nasycení po jídle s obsahem olejů
• vliv na snížení cholesterolu a cukru v krvi, zlepšení fyzické vitality potřebné pro cvičení a pohyb, zlepšení krevního oběhu a prokrvení svalů a těla

Většina olejů lze použít standardně v kuchyni, například jako olivový olej, ale některé víte užívat i samostatně, například v dávce 1 čajové nebo polévkové lžičky jednou za den. Příliš to však nepřehánějte, při nadměrném užívání hrozí například i průjem.

POZOR NA ŠKODLIVÉ OLEJE V KUCHYNI

Nejen používání zdravých olejů, ale i omezení používání těch nezdravých může vést ke zhoršení trávení, metabolismu a zvýšenému riziku nadváhy či přibírání. Vyhýbejte se proto řepkovému, sójovou a kukuřičný oleji a jejich použití v kuchyni.

Které oleje na hubnutí jsou nejlepší

Používání zdravých olejů je výhodné nejen pro hubnutí, ale i pro jiné oblasti. Jsou totiž výborným zdrojem mnoha vitamínů od A až po E, obsahují také několik prospěšné minerály a stopové prvky a samozřejmě tolik potřebné zdravé mastné kyseliny.

Chcete vědět, které jsou nejlepší právě pro hubnutí? Zde je seznam:

Kokosový olej: Nejznámějším olejem podporujícím hubnutí je kokosový olej. Ten víte využít v tuhé i tekuté formě, přičemž se používá navenek i uvnitř. Olej obsahuje zdravé nenasycené kyseliny a představuje okamžitý a snadno stravitelný zdroj energie. Snižuje vstřebávání sacharidů z jídla a snižuje nadměrné pocity hladu.

Dýňový olej: Typická tmavá barva a trocha ořechová vůně, podle toho poznáte velmi zdravý dýňový olej. Je snadné trávení a obsahuje řadu vitamínů skupiny B, ale i zinek, železo, selen a další minerály. Naopak, nemá žádný cholesterol. Olej víte využít na podporu trávení a především na pročištění střev.

Sezamový olej: Mezi obecně velmi prospěšné oleje patří i sezamové. Tento typ oleje obsahuje zejména zdravé omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, lze jej používat v rámci kuchyně i na zvláštní dávkování. Olej pomáhá na pročištění střev i celého organismu, normalizuje hladinu cukru a podporuje trávení a zažívání.

Lněný olej: Z lněných semen se vyrábí studeným způsobem i lněný olej, který můžete zakoupit i jako extra panenský. Je velmi dobrým zdrojem vitamínů B, C a E, obsahuje také zinek, karoten a železo. Olej pomáhá na krevní oběh, proti vysokému krevnímu tlaku a na trávení, kde působí i proti zácpě a nafouknutému břiše.

Olivový olej: Zřejmě jedním z nejznámějších v kuchyni využívaných zdravých olejů je olivový olej. Hodí se do studené kuchyně a také na krátkodobou tepelnou úpravu. Tento druh oleje má spoustu antioxidantů prospěšných pro trávení a metabolismus a zároveň snižuje hladinu cholesterolu i nadměrný apetit k jídlu.

Chilli olej: Chtěli byste ještě efektivněji spalovat uložené tukové zásoby? Jednou z koření, která se pro tento účel hodí nejvíce, jsou chilli papričky. Ty jsou základem chilli olejů, které štípou a zároveň podporují i ​​lepší spalování kalorií a tukových tkání. Zásluhu na tom má zejména látka kapsaicin podporující termogenezi.

headerbanne

Chia olej: Z chia semen se vyrábí chia olej, který je známý nejen jako podpůrný prostředek na hubnutí, ale i na posílení vitality, koncentrace a nálady. Tento olej můžete použít ve studené i v teplé kuchyni, má hodně bílkovin a antioxidantů. Pomáhá na snížení nadměrného apetitu a snížení cukru a cholesterolu.

Olej z ořechů: Do této kategorie patří mandlový olej a olej z vlašských ořechů, oba typy jsou využitelné i pro podporu procesů souvisejících s hubnutím. Zatímco olej z vlašských ořechů obsahuje mnoho prospěšných zdravých tuků a mastných kyselin, mandlový olej je dobrý pro stimulaci trávení, proti zácpě a snížení cholesterolu.

Olej z pšeničných klíčků: Posledním doporučovaným olejem s pozitivním vlivem na trávení a hubnutí je olej z pšeničných klíčků. Je sice ze všech těchto typů nejméně známý, ale pomáhá nejen na trávení, ale také snížení cholesterolu. Má také vliv na hormony a tedy i na pocity hladu nebo naopak nasycení.

SNAŽTE SE JE ZKOMBINOVAT CO NEJVÍCE

Jak vidíte, nabídka různých druhů olejů je pestrá a každý z nich je jiný nejen odlišným složením například mastných kyselin, vitaminů či stopových prvků, ale i mechanismem účinku. Ideální je proto zkombinovat jejich používání a využít je na maximum.

Oleje na hubnutí a jeho podporu

Dobrou zprávou je, že mnoho z výše zmíněných olejů si umíte zakoupit i v podobě speciálních doplňků výživy a přípravků určených k přímé spotřebě. Jde o volně dostupné produkty, na jejich koupi nemusíte jít za lékařem nebo mít jeho předpis.

Co se týče typů a druhů takových olejů, sáhnout můžete po těchto:

Sortiment obsahuje zejména olivový olej pestrecový olej, konopný olej, kokosový olej, ale i lněný, slunečnicový či ghí olej, několik víte koupit v tekuté i pevné formě

Nabídka takových olejů a jejich využití mají řadu pozitiv a výhod:
• máte jistotu bezproblémového užívání a možnost přesného dávkování
• jedná se o produkty, které mají kvalitní složení, několik koupíte i jako BIO
• sáhnout můžete po různých baleních již od 50 ml a oleje si tak vyzkoušet

Několik z těchto olejů lze používat nejen perorálně, ale i navenek, například jako kokosový olej. K dispozici máte i velmi kvalitní BIO oleje nebo extra panenské oleje, například olivový či pupalkový. Kromě běžných olejů na hubnutí víte zakoupit i jiné specifické druhy, například rajčatový, malinový, avokádový či makový olej.

K dispozici máte balení olejů po jednom, ale také ucelené sady na ochutnávku, kde převládají menší objemy balení těchto olejů. Standardně si umíte oleje zakoupit v objemu od 50 do 1000 ml, nejvíce využívané jsou středně velké balení 250 až 500 ml.

Drtivou většinu olejů lze použít i v rámci běžné kuchyně a přidávat je do studených jídel nebo využít i při jejich tepelné úpravě. Mimořádně velkým plusem je však možnost jejich přímého dávkování, výrobci k tomu dávají doporučení či informace přímo na obalu olejů. Pozor však na kontraindikace, například pro těhotné nebo kojící ženy.

Jak a kde koupit oleje na hubnutí a jeho podporu

Většina lidí využívá ke koupi rostlinných olejů běžné potraviny, ale několik druhů s viditelným vlivem na hubnutí v běžném obchodě nekoupíte. Dobrou zprávou však je, že jejich poměrně obstojný výběr nabízejí některé online.

Pokud se rozhodnete pro tento způsob nákupu, získáte několik výhod:
• rychlost objednávky, vybavíte ji do pár minut a to i během pár minut
• velký sortiment značek, balení, typů a forem olejů, většinou skladem
• dobrá flexibilita při možnostech placení jakož i při kurýrních službách
• nemusíte nikam jít, tak nákup i převzetí zásilky vyřešíte doma

Flexibilita při placení se projeví zejména v tom, že kromě platby přes internet banking, což je standardně využívána možnost, i tím, že zaplatit víte také platební kartou a to online. Pochopitelně, stále máte možnost i platby kurýrovi a to zejména hotovostí.

Doručení z těch známějších a větších lékáren, jako je i zmiňovaná značka, trvá běžně od 1 do 2 dnů, plusem je, že při větší objednávce bývá sleva na poštovném, případně máte poštovné zcela zdarma. Kvalitní je nejen šířka sortimentu, ale také i zákaznický servis, několik lékárny nabízejí zrychlený nákup bez registrace nebo věrnostní slevy.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Nejen používání konkrétních olejů v kuchyni, ale zejména komplexnější změny jídelníčku jsou přesně to, co vám může na hubnutí pomoci nejvíce. Populární jsou různé diety, zejména ty krátkodobé a rychlé, které slibují zázraky na počkání. Výsledky jsou sporné.

Naopak Keto dieta je dlouhodobým programem, který má svůj efekt:
• v tomto případě je dieta založena na změně jídelníčku, kdy se má snížit příjem nezdravých tuků a zejména sacharidů, tam až pod 50 gramů denně
• díky tomu přijde v těle ke stavu zvanému ketóza, což je metabolický a fyziologicky přirozený stav, kdy dochází ke zvýšenému spalování tuků v těle
• toto spalování je následkem toho, že tělo sahá po tukových zásobách a tkáních jako po primárním zdroji energie pro organismus a to namísto cukrů
• dieta trvá 12 až 14 týdnů a díky tomu je dlouhodobá, přičemž hubnutí je také postupné a na rozdíl od ostatních diet je riziko jojo efektu minimálně

Keto dieta má tři fáze. V té první jde o dosažení právě ketózy a to prostřednictvím změny jídelníčku. Ve druhé se jedná o co nejvýraznější hubnutí právě spalováním tukových zásob. Ve třetí fázi jde o návrat do normálu a minimalizaci rizika jojo efektu.

Kromě snížení příjmu sacharidů a tuků je pro ketonovou dietu typické i to, že se zvyšuje příjem a konzumace bílkovin, díky čemuž nedochází k pocitům hladu a zároveň ani k chřadnutí svalů. Pro dietu je typická i vyšší konzumace zeleniny s vlákninou na trávení. Kromě toho během ní přichází i ke snížení hladiny cukru v krvi.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud byste chtěli ketogenní dietu vyzkoušet, můžete si vybrat mezi dvěma způsoby. Prvním je změna jídelníčku s cílem zvýšení příjmu bílkovinných jídel a snížení těch s obsahem sacharidů. Druhým a mnohem pohodlnějším je využití sortimentu KetoMix.

Jde o producenta potravin a produktů určených speciálně pro dietu:
V nabídce značky najdete hlavní jídla, menší potraviny a nápoje, které jsou založeny na obsahu proteinů, stejně tak doplňky výživy na lepší spalování tuků

Tyto produkty mohou používat muži i ženy a mají několik výhod:
• jistota, že všechna jídla, potraviny i nápoje jsou vhodné pro Keto dietu
• vyvážený poměr obsahu všech živin a to i minerálů a vitamínů
• jednoduchá, rychlá a bezproblémová příprava, která trvá do 5 minut

Pro celiatiky je dobrou zprávou to, že s výjimkou pečiva neobsahují tyto produkty ani lepek, stejně tak se nemusíte bát, že by v nich byly používány rizikové chemické přísady, látky a konzervanty. Navíc značka nabízí kromě jídel a nápojů i doplňky výživy na detoxikaci trávicího systému nebo na podporu spalování tuků s L-karnitin.

267a8ceb

Pokud jde o výběr jídel, zde můžete sáhnout po proteinových omeletách, polévkách, kaších, palačinkách, pečivu, sušeném mase, těstovinách, dresink nebo i tyčinkách. K dispozici jsou i sladké a slané pochutiny, například chipsy, čokolády, perníky a jiné dezerty.

Ani takové sladkosti samozřejmě nenaruší dietu, protože jsou také na proteinovém základě a s minimem sacharidů. Co se týče nápojů, k dispozici jsou koktejly v podobě prášku, které připravíte za pár minut s vodou a můžete si vybrat z více příchutí. Všechna jídla, nápoje a potraviny si koupíte zvlášť i po balíčcích, například na týden či měsíc předem.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Dobrou zprávou je každého, kdo by chtěl využít sortiment KetoMix k držení Keto diety je jednoduchost koupě těchto produktů. Stačí zajít na oficiální web www.ketomix.cz, kde si víte všechny potraviny, nápoje a přípravky detailně podívat a vzájemně porovnat.

Nakupování přes internet je maximálně jednoduché a má tyto výhody:
• nemusíte vůbec platit v hotovosti, v nabídce je platba předem a online
• objednávku provedete přímo z domu, stejně tak vyřešíte i doručení
• nákup vyřídíte během pár minut, ať už přes počítat, tablet nebo mobil
• máte jistotu originality a nejlepší ceny produktů, jde o oficiální eshop

Objednávka probíhá tak jako v dalších internetových obchodech. Vložíte do košíku ty produkty, potraviny a nápoje, které chcete, vyplníte své údaje a podmínky platby či dodání. Při větším nákupu se nemusíte počítat poštovné, doručení je bezplatné.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Standardně trvá dodání kurýrem do 3 pracovních dnů, na výběr máte doručení k vám domů nebo do nejbližšího místa zásilkového. Platit můžete na dobírku a v hotovosti, ale také prostřednictvím internet bankingu a platební kartou. V případě jakýchkoliv dalších dotazů se můžete obrátit na online i telefonickou infolinku, která je k dispozici.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno