Toto jsou nejlepší a nejúčinnější spalovače tuků v potravinách pro ženy i muže

0
12011
Toto jsou nejlepší a nejúčinnější spalovače tuků v potravinách pro ženy i muže

Chcete shodit nějaké to přebytečné kilo, podpořit svůj metabolismus, snížit míru ukládání tuků a celkově žít zdravěji, měli byste se v rámci jídelníčku zaměřit na spalovače tuků. Potraviny, které mají tuto funkci, najdete v širokém výběru.

Efekt spalování tuků je dosaženo několika mechanismy, ať už termogenezí nebo působením na snížení jejich ukládání, případně zvýšeným energetickým nárokům, kdy tělo sáhne právě do tukových zásob. Tak či onak, zkušenosti z praxe ukazují, že výběr vhodných jídel, surovin, potravin a nápojů vám může ve spalování tuků opravdu viditelně pomoci.

Co jsou spalovače tuků a jaký mají význam a účinky

Jak spalovače tuků lze označit takové typy látek, které působí na snížení objemu tuku uskladněného v lidském organismu. Některé takové látky mohou přímo snižovat množství ukládaného tuku, jiné působí už na tuk uložený a to prostřednictvím různých principů.

Tyto složky lze nalézt v různých druzích jídel či nápojů, ať už jde o zeleninu, ovoce, koření, maso nebo jiné potraviny a suroviny rostlinného i živočišného původu. Z hlediska charakteru může jít o některé druhy aminokyselin, vitamínů, minerálů, kyselin a jiných stopových prvků, které mohou působit přímo i nepřímo na tuky a metabolismus.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Pokud jde o účinky nejčastějších spalovačů tuků, mezi nejdůležitější patří:
• stimulace spalování již uložených tuků, k čemuž může přispět například termogeneze, čili spalování teplem nebo zlepšením metabolismu tuků
• potlačení vstřebávání tuků nebo snížení jejich vstřebávání, přičemž tento účinek je nejvíce dosahován přes potlačení působení enzymu pankreatické lypázy
• zvýšení energetických výdajů v běžných procesech, což má opět vliv na ještě neuložené tuky, takže ty, které jsou přijímány, jsou tímto způsobem spalovány
• některé látky mohou pomáhat na lepší spalování a odbourávání tuků i tím, že snižují pocit hladu, který je řízen hormony a na tyto hormony působí

Výhodou mnoha jídel je, že působí kombinovaně více ze zmíněných účinků, takže mohou efekt na spalování či odbourávání tuků násobit. Pomáhají také celkově na trávení, lepší metabolismus či látkovou přeměnu i jiných živin a tak snižují hmotnost.

PODPŮRNÉ ÚČINKY AJ NA JINÉ SOUSTAVY

Spalování tuků s sebou přináší i podpůrné účinky nejen přímo v oblasti jejich metabolismu či odbourávání, ale sekundární například i ke zlepšení fungování celé trávicí soustavy, na kardiovaskulární systém, na pohybový aparát či na nervový systém.

Které potraviny se spalovači tuků jsou nejlepší

V případě, že chcete změnit svůj jídelníček tak, abyste podpořili spalování tuků, ale například i snížení jejich ukládání, metabolismus či chuť k jídlu, můžete na to použít několik druhů potravin, jídel a nápojů. Snažte se přitom o co největší pestrost.

Součástí jídelníčku či pitného režimu by proto měly být:

Koření: Začneme hned z ostra a to doslova, protože mezi nejlepší spalovače tuků patří koření. Ideální jsou ty pikantní a ostré, hlavně pokud jde o chilli, zázvor nebo kajenský pepř s termogenním efektem, případně o skořici a pepř.

Ryby: Zlepšení pálení kalorií prostřednictvím stimulace termogeneze můžete získat i s pomocí ryb. Rybí tuk a konjugovaná kyselina linolová, která se v nich nachází, vám nejvíce pomohou na právě na tuky, hlavně pokud jde o lososa, sleď a makrelu.

Semínka: Zajímavou potravinou na spalování tuků jsou i semena. Ty podporují jednak hladinu hormonů v těle, ale obsahují i ​​mnohé minerály zlepšující metabolismus a spalování tuků. Jde hlavně o sezamová, chia, lněná a dýňová semena.

Vejce: Vejce jsou známé jako výjimečně dobrý zdroj bílkovin a mnoha lidem to přijde jako zcela kontraproduktivní se spalováním tuků. Obsahují však také nenasycené mastné kyseliny, selen, jód a vitamíny A, B a D, které mají vliv na metabolismus.

Brambory: Na zahnání hladu a dlouhodobé zasycení pomáhá i zelenina, například brambory. Mají správný glykemický index, takže dokáží snížit chuť na jídlo i sladké a nedochází tak ke zvýšené potřebě doplňování živin. Tělo tehdy více využívá uložený tuk.

Česnek a cibule: Tyto dva druhy zeleniny mají také pro metabolismus, trávení a tuky svůj význam. Česnek například kromě toho obsahuje i alicin snižující hladinu cholesterolu, cibule zas podporuje obecně trávení a také odvodňuje organismus.

Brokolice: Velmi dobrým prostředkem na metabolismus tuků je i brokolice. Ta totiž obsahuje dostatek vlákniny, která snižuje chuť na jídlo a zlepšuje látkovou přeměnu. Kromě toho reguluje hladinu cukru, čímž snižuje apetit po sladkostech a cukrech.

Citrusové plody: Pokud jde o ovoce, netřeba zapomínat ani na jeho účinky na tuky a jejich spalování. Vynikajícím příkladem je citrusové ovoce obsahující hodně vitamínu C, který je stimulantem metabolismu. Nejlepší je citron, případně ještě grapefruit.

Granátová jablka: Zdrojem zdravých a prospěšných tuků, ale hlavně minerálů, vitamínů a kyselin podporujících odbourávání těch nezdravých, jsou také granátové jablka. Ty se navíc podílejí na snížení hladiny cholesterolu a mají také detoxikační vliv.

headerbanne

Tofu: Ke snížení glykemického indexu, na doplnění bílkovin pro okamžité využití a také na lepší spalování tuků a snížení pocitu hladu byste měli do jídelníčku zařadit také tofu. Obsahuje i hodně vlákniny prospěšné pro metabolismus a látkovou přeměnu.

Ořechy: Některé druhy ořechů, hlavně mandle, arašídy a vlašské ořechy, mohou mít také nepřímý efekt na hubnutí a spalování tuků. Nacházejí se v nich totiž několik mastné kyseliny a minerály, které celkově stimulují trávení a metabolismus.

Kofein: Nejen jídla, ale i nápoje vám mohou pomoci se spalováním tuků. Platí to zejména pro ty, které obsahují kofein, hlavně tedy káva nebo zelený čaj. Díky kofeinu dochází totiž ke spalování a zpracování přijatých tuků několikanásobně rychleji.

NEJEN CO JÍTE, ALE AJ JAK

Neméně důležitým způsobem, jak ovlivnit ukládání či spalování tuků, je i způsob stravování. Základem je jíst menší porce a častěji, čímž se neustále podporuje metabolismus, stejně tak je důležitý pitný režim a pravidelný příjem nápojů a tekutin.

Výživové doplňky a přípravky se spalovači tuků

Pokud jde o spalovače tuků v podobě hotových produktů, k dispozici máte velký výběr značek a forem různých spalovačů z kategorie obecných volně dostupných doplňků výživy nebo podpůrných a specializovaných přípravků pro sportovce.

Pokud jde o jejich mechanismus účinku, ten bývá následující:
Tyto přípravky a doplňky obsahují aminokyseliny, kyseliny, vitamíny, minerály, extrakty bylin a stopové prvky, které zlepšují spalování tuků či metabolismus
Všechny tyto přípravky bez ohledu na formu či značku nabízejí:
• přirozený způsob účinku, což se projeví i bezproblémovým užíváním
• jednoduchou a nekomplikovanou koupi bez receptu nebo návštěvy lékaře
• možnost užívání i dlouhodobější a také možnost kombinace různých typů

Pokud sáhnete po všeobecných doplňcích výživy, nejčastěji najdete přípravky na snížení chuti k jídlu, na podporu metabolismu či trávení. Takové doplňky obsahují hlavně zdravé mastné kyseliny v podobě rybího oleje, různé extrakty z chilli, výtažky z rostlin či vitamíny a minerály typu vitamin C, selen a zinek. Mohou obsahovat i vlákninu.

V případě specializovaných přípravků jsou základem složení především účinné a ověřené aminokyseliny typu L-karnitin, případně širší složení sestávající i z kofeinu a různých jiných přírodních stimulantů metabolismu, termogeneze či odbourávání tuků.

Pokud jde o formu přípravků, k dispozici jsou nejčastěji tabletky a kapsle pro perorální užití, hlavně pokud jde o běžné výživové doplňky. Specializované přípravky určené pro sportovce mohou mít i formy prášků nebo hotové tekuté formy. Vždy se před začátkem užívání přesvědčte o možných kontraindikacích, i když jsou většinou minimální.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky se spalovači tuků

Ať už sáhnete po různých doplňcích s minerály, oleji, vitamíny a stopovými prvky, nebo po specializovaných přípravcích s aminokyselinami pro sportovce, nejlepší výběr a hlavně odborné zázemí nabízejí lékárny i specializované eshopy.

Zvláště v případě nákupu v online lékárnách a takových eshopech získáte:
• bohatý výběr různých značek a typů a to hlavně skladem a ihned
• jednoduchost, koupě je věcí pár kliknutí a uděláte ji i přes mobil
• pohodlí, nemusíte nikam jít, kurýr vám donese zásilku až domů
• možnost lepšího srovnání různých přípravků a produktů na jednom místě

V případě značek upřednostněte hlavně ty, které jsou známější a větší. Nejen, že v nich najdete větší výběr přípravků, ale hlavně máte možnost jednoduššího, rychlejšího a pohodlnějšího nákupu s lepším servisem.

Zákaznické služby jsou totiž něco, co se nedá vyvážit lepší cenou, která v konečném důsledku ani nemusí být lepší. Důležitější je, pokud máte možnost například platit platební kartou, rychleji doručení do 24 či 48 hodin, možnost nákupu i bez obtěžující registrace či více benefitů a slev. Přesně to větší eshopy a lékárny poskytují.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Kromě výše zmíněných spalovačů tuků je možné spalování tuku a hubnutí podpořit i přes komplexnější změny životosprávy a přes změny v jídelníčku. Přesně tímto směrem jdou několik diety, přičemž velmi dobré výsledky má Ketogenní dieta.

Ta se nazývá také Ketonová a jejím cílem je dosažení stavu ketózy:
• pro tento stav je typické, že tělo primárně spaluje nejdříve tuky v podobě uložených tukových zásob, místo toho, aby si bralo prvotní energii z cukrů
• jde o metabolický a pro tělo fyziologicky přirozený stav, který je pro hubnutí důležitý právě kvůli tomu, že dochází k efektivnějšímu spalování tuku
• abyste ketózu dosáhli, je třeba udělat změny v jídelníčku, konkrétně třeba snížit příjem sacharidů a tuků v potravě a naopak zvýšit příjem bílkovin
• zároveň s tím dochází i k navýšení konzumace zeleniny a to kvůli tomu, že obsahuje vlákninu, denně byste měli sníst i hrst ořechů a semen

Výsledkem ketózy je tedy mnohem efektivnější hubnutí a zejména spalování tuku. Celá dieta probíhá ve třech fázích a trvá obvykle přes 3 měsíce. Jde tedy o dlouhodobý dietní program, který pomáhá nejen na hubnutí, ale i na stimulaci trávení a metabolismu.

Vzhledem k tomu, že dieta radikálně omezuje příjem sacharidů a tuků, má také pozitivní efekt i na kardiovaskulární systém. Jednak pomáhá preventivně na snížení problémů se srdcem a cév, ale zároveň i proti vzniku cukrovky. Kromě toho působí na aktuální problémy, hlavně na hladinu cholesterolu a cukru v krvi a na vysoký tlak.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketonová dieta je založena tedy na změně jídelníčku, což však pro mnohé lidi může být na první pohled problém, zejména pro složitější přípravu jednotlivých jídel. Tento problém má ale jednoduché řešení a tím je speciální dietní program KetoMix.

Tato značka má sortiment potravin a produktů právě pro Keto dietu:

V nabídce najdete hlavní jídla, polévky snídaňové potraviny, sladké a slané pochutiny, nápoje a koktejly, které mají proteinový základ a splňují podmínky diety

Kromě jednoduchosti přípravy jídel nabízí KetoMix i tyto výhody:
• záruku, že všechny potraviny a produkty jsou vyvážené z pohledu živin
• kvalitní původ a složení surovin bez rizikových chemických přísad
• komplexnost, na jednom místě si objednáte celodenní stravování

Co se týče nabídky potravin, zde jsou k dispozici tak hlavní jídla, jakož i ty menší a doplňkové potraviny. Sortiment obsahuje proteinové těstoviny různých typů, polévky s více příchutěmi, sušené maso, omelety, kaše na snídani i pro celý den, palačinky a samozřejmě proteinové tyčinky. Všechna jídla si připravíte jednoduše a do pár minut.

Jako doplňkový sortiment si můžete dokoupit pečivo, proteinové pomazánky a různé sladké i slané pochutiny, například chipsy, čokolády a různé dezerty. I v tomto případě jsou všechny suroviny a potraviny s takovým složením, které nenaruší vaše hubnutí.

KetoMix nabízí v rámci podpory ketonovou diety i nápoje, konkrétně se jedná o koktejly obsahující syrovátkový a sójový protein. Ty stačí smíchat s vodou, i zde máte na výběr několik příchutí. Všechny zmíněné potraviny a nápoje víte koupit jednotlivě, ale stejně tak i v rámci balíčků pro stravování na 7, 14, 21 i 30 dní.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás uvedený sortiment zaujal, stejně tak i samotná Keto dieta, máme pro vás velmi dobrou zprávu. Všechny potraviny a produkty KetoMix si víte zakoupit bez ohledu na to, kde bydlíte. Značka má totiž oficiální web www.ketomix.cz, kde je i eshop.
V něm bez větších problémů naleznete vše skladem a navíc:
• nemusíte nikam jít, nákup i doručení vyřešíte z pohodlí domova
• máte možnost platit nejen v hotovosti na dobírku, ale i bezhotovostně
• objednávku vyřídíte flexibilně přes počítat, notebook, tablet i mobil
• k dispozici máte telefonickou i online infolinku pro vaše otázky

267a8ceb

Velké plus z pohledu uživatelů je, že celý proces nákupu trvá jen pár minut a jde o věc několika kliknutí. Poté, co do online košíku vložíte všechny vybrané potraviny či produkty, stačí jen vyplnit své údaje a zvolit podmínky platby či doručení.

Při platbě máte na výběr jednoduchou dobírku, ale i placení předem a přes internet, například platební kartou či převodním příkazem. Pokud jde o doručení, zde si můžete zvolit z více kurýrních služeb a mezi doručením domů nebo do nejbližší zásilkového. Dodání trvá obvykle do 3 pracovních dnů a celá zásilka je navenek diskrétně balená.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno