Pomáhá citrónová, okurková, zázvorová, kokosová nebo skořicová voda na hubnutí

0
12037
Pomáhá citrónová, okurková, zázvorová, kokosová nebo skořicová voda na hubnutí

Pokud chcete hubnout, jedním z nejvíce přirozených prostředků, který vám s tím může pomoci, je voda. Základem pitného režimu by měla být ta obyčejná, čistá a neochucená, ale na podporu lepšího spalování tuků nebo metabolismu můžete zkusit i jiné.

Mezi velmi často využívané typy patří hlavně voda s citronem, okurková, zázvorová, kmínový, kokosová či skořicová voda, případně i kombinace jiných druhů zeleniny a ovoce. Mnoho lidí má zas ověřeno, že jim na hubnutí pomáhá slaná nebo teplá voda. Pokud chcete vědět, která je nejlepší a jaký by měl být pitný režim, čtěte dál, dozvíte se.

Co je hubnutí a jak na něj ovlivňuje voda

Voda je základem přirozeného pitného režimu. Obsahuje všechny důležité minerály, vitamíny a stopové prvky, stejně tak je významným zdrojem elektrolytů. Je důležitá pro všechny orgánové soustavy, krevní oběh, psychickou vitalitu, imunitu, vlasy i pleť.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Má také význam pro trávení, protože podporuje střevní peristaltiku a zároveň pročišťuje střeva. Už jen tento vliv je pozitivní z hlediska hubnutí nebo optimalizace tělesné hmotnosti, protože právě díky vodě lze přijaté potraviny a jídlo natrávit. Pro ty, co chtějí hubnout i s pomocí cvičení, má voda příznivý efekt na svaly.

Voda má v případě hubnutí následující pozitivní účinky a vlivy:
• napít se vody hned ráno nalačno nastartuje trávení a metabolismus, tento účinek však má i během dne, proto je dobré pít průběžně každou hodinu
• voda dokáže snížit hlad, zvláště tehdy, pokud vypijete za jeden pohár půl hodinu před jídlem, v praxi tedy potlačuje přehnaný apetit a chuť na jídlo
• kromě zrychlení metabolismu obecně pomáhá na rychlejší metabolismus a spalování kalorií a to zejména pokud jde o spalování tukových zásob
• pravidelné pití vody pomáhá i na funkci ledvin a celkově pravidelné vylučování tekutin z těla, takže vám nehrozí přibírání v důsledku jejich zadržování

Kromě čisté vody je vhodné pro hubnutí využít i ochucené druhy, nikoli však kupované v podobě nějakých šťáv nebo nebodej džusů, ale připravené doma s nakrájením čerstvého ovoce či zeleniny. Na dochucení můžete přidat i koření nebo bylinky.

DUŽNATÉ OVOCE A ZELENINA

Dobrým způsobem, jak podpořit hubnutí, je nejen přidávání různých druhů ovoce a zeleniny do vody, ale i jejich samostatná konzumace. Optimální je, pokud budete mít v jídelníčku zejména citrusové plody, melouny, ananas, rajčata a okurky.

Která voda na hubnutí je nejlepší

Voda sama o sobě má pozitivní a stimulační účinky na trávení i látkovou přeměnu, ale pokud do ní přidáte některé jiné druhy ovoce, zeleniny, koření či dalších složek, víte tento efekt znásobit. Pozitivem je, že příprava je velmi rychlá a jednoduchá i na doma.

Toto jsou nejlepší druhy vody na hubnutí, trávení a metabolismus:

Voda s citronem: Nejznámějším druhem vody na hubnutí je citronová voda. Citron má ze všech citrusových plodů nejlepší účinky na trávení, metabolismus a spalování tuku, na dochucení víte použít mátu, meduňku nebo šalvěj.

Voda s melounem: Detoxikační účinky na celou trávicí soustavu, stejně tak i na snížení pocitu hladu a na zlepšení trávení, má také červený meloun. To, že obsahuje i sacharidy, v tomto případě nevadí, jde o jejich zdravější typ. Klidně ho tak přidejte do vody.

Voda s ananasem: Dalším ovocem, které je možné nakrájet a přidat do vody, je ananas. Ten obsahuje několik enzymy podporující trávení, stejně tak pomáhá zpomalit ukládání tuku v těle. Plusem je, že pomáhá k lepší hydrataci organismu a na podporu imunity.

Voda s hruškami: Užitečným a prospěšným ovocem z pohledu hubnutí jsou i hrušky. Přestože jde o ovoce, které má více sacharidů, obsahuje zároveň i vlákninu potřebnou pro trávení a množství vitamínů či minerálů. Do vody stačí přidat pár nakrájených kousků.

Další druhy ovoce: Do vody můžete přidat i některé jiné druhy bobulového nebo dužnatého ovoce, klidně je i vzájemně zkombinujte. Vyzkoušejte například pomeranče, grapefruit, černý rybíz, borůvky, ostružiny, maliny, jahody nebo i rajčata.

headerbanne

Voda s okurkou: Velmi známé je i využití zeleniny na hubnutí, přičemž v tomto ohledu je nejpopulárnější voda s nakrájenou okurkou. Ta je dobrým prostředkem nejen na hubnutí a snížení hladu, ale i doplnění některých vitamínů a minerálů.

Zázvorová voda: Velmi populární je také zázvorová voda, kde stačí do obyčejné vody přidat zázvor, případně na dochucení i citron a med. Zázvor má pozitivní účinky na stimulaci trávení, tvorbu žaludečních šťáv a také podporuje metabolismus.

Skořicová voda: Mezi koření také využívané na hubnutí patří i skořice, kterou víte přidat na dochucení čisté nebo nějaké zeleninové a ovocné vody. Má pozitivní vliv na snížení ukládání tuků, cholesterol i hladinu cukru a tak lépe reguluje apetit.

Kmínový voda: Výborným prostředkem na hubnutí je kmín a také ji můžete použít k ochucení vody. Kmínový voda pomáhá výrazně zrychlit látkovou přeměnu a metabolismus tuků či sacharidů, stejně tak pomáhá snížit ukládání cholesterolu v těle.

Slaná voda: Mnoho lidí používá na podporu hubnutí i vodu s přidáním soli. Obvykle se přidává jedna čajová lžička do 1 litru vody, tu pak můžete pít během celého dne, nejlépe nalačno a pak po každém jídle. Pomáhá na trávení i na pročištění střev.

Teplá voda: Vyzkoušet můžete i pití čisté vody, avšak s vyšší teplotou. Podle některých statistik totiž voda, která má pokojovou teplotu, pomáhá na lepší metabolismus, při teplotě nad 30 stupňů Celsia by měla mít dokonce stimulační účinky na spalování tuků.

Kokosová voda: Posledním druhem vody, který by vám měl pomoci na hubnutí, je kokosová voda. Tu si víte koupit jako hotový produkt a to v podobě doplňků výživy nebo fitness produktů. K dispozici může být i se širším složením pro sportovce.

NEZAPOMÍNEJTE ANI NA ČISTOU VODU

Zmíněné ochucené vody s kořením, zeleninou či ovocem mají svůj smysl v rámci jednotlivých faktorech důležitých pro hubnutí, netřeba však zapomínat ani na čistou vodu. Ta by měla být základem pitného režimu a to v objemu alespoň 2,5 litru denně.

Kokosová voda na hubnutí a jeho podporu

Velmi osvědčenou na hubnutí je kokosová voda, která se dá koupit v podobě volně dostupných fitness produktů a doplňků výživy. Může mít tekutou podobu, ale i podobu prášku, který stačí rozmíchat v běžné vodě, obvykle stačí půl litru vody.

Co se týče složení, tyto doplňky výživy a fitness produkty obsahují:
Buď jde o přípravky a nápoje, kde je jen kokosová voda, nebo je složení širší, mohou zde být i vitamín C, zázvorový extrakt, med, citron, různé koření či aminokyseliny

Bez ohledu na to, po které konkrétní značce sáhnete, produkty jsou:
• volně dostupné a volně prodejné, netřeba mít recept nebo předpis
• bez rizikových chemických složek, přísad, látek či stabilizátorů
• bezproblémové, riziko vedlejších a nežádoucích účinků je minimální

Pokud jde o hydrolyzované formy prášku, takovou podobu produktů má nejčastěji kokosová voda určená pro sportovce a ty, co se věnují fitness aktivitám ve vyšší intenzitě. Standardně se ve složení takových produktů nacházejí také aminokyseliny a různé stimulanty, například L-valin, taurin, tyrosin, kofein, beta alanin, citrulin nebo L-Leucin.

Příprava práškové formy je jednoduchá, stačí pouze doporučenou dávku smíchat s vhodným množství tekuté vody. Při tekutých přípravcích a produktech je užívání jednodušší, stačí vypít jednou nebo dvakrát za den doporučené množství před či během aktivity.
Tekuté formy kokosové vody mohou také obsahovat širší složení látek, například přidán vitamin C, bylinné extrakty, koření a podobně. Dobrou zprávou je, že neobsahují žádné rizikové barviva nebo konzervanty a ani přidaný cukr. Sáhnout můžete i po produktech, které jsou bez laktózy nebo lepku, takže je mohou využít i lidé s alergiemi.

Jak a kde koupit kokosovou vodu na hubnutí a jeho podporu

Pokud byste chtěli na hubnutí kromě doma připravených vod využít i kupovanou kokosovou vodu, najdete ji tak ve více známých online lékárnách i v obchodech a eshopech s fitness produkty.

Nákup přes online lékárny a eshopy má oproti osobnímu tyto výhody:
• k dispozici máte větší výběr skladem, hlavně v těch známějších
• nemusíte platit pouze v hotovosti, k dispozici jsou i bezhotovostní platby
• nákup vyřešíte do pár minut, stačí vám k tomu klidně jen mobil
• můžete si zvolit doručení domů, ale i na kamenné odběrné místo

Tak eshopy s fitness sortimentem, jakož i online lékárny, mají k dispozici široký sortiment různých značek a typů kokosové vody. Na výběr máte i ochucené, popřípadě zmiňované formy prášku. Sáhnout můžete po menších baleních i po zvýhodněných setech.
Doručení obvykle trvá 24 až 48 hodin, v závislosti na tom, u kterého prodejce budete nakupovat. Nedívejte však pouze na co nejnižší cenu, ale i na kvalitní zákaznické služby. Můžete si vybrat platbu i platební kartou, některé online lékárny a eshopy nabízejí rychlejší nákup bez zdržující registrace. Samozřejmostí jsou věrnostní slevy.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Pokud byste chtěli působit na hubnutí ještě intenzivněji a viditelnější, nestačí jen změnit či přizpůsobit svůj pitný režim, důležité je i stravování. Vyhýbejte se však drastickým, krátkodobým a příliš redukčním dietám, mají mnoho rizik.

Naopak dlouhodobé dietní programy jsou prospěšné, například Keto dieta:
• tato dieta pomáhá na efektivnější spalování tuků a to prostřednictvím ketózy, což je fyziologicky přirozený stav energetického metabolismu organismu
• během ketózy tělo využívá jako primární zdroj energie tuky namísto cukrů, přičemž právě díky tomu lépe spaluje uložené tuky, tedy tuková tkáň
• abyste ketózu dosáhli, základem diety je radikální snížení příjmu sacharidů v potravinách během dne, taktéž se snižuje i příjem nezdravých tuků
• naopak, ve zvýšené míře se konzumují potraviny bohaté na bílkoviny, také se přidává zelenina s vlákninou a doporučují se jíst i ořechy a semena

Pokud se rozhodnete pro ketonovou dietu, získáte díky uvedeným změnám v jídelníčku nejen dlouhodobý program na hubnutí a spalování tuků, ale také pomoc s trávením a stimulaci metabolismu. Stejně tak přijde u vás i ke snížení cukru v krvi.

Keto dieta pozitivně působí na cholesterol a normalizaci krevního tlaku, má také preventivní účinky vůči vzniku cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění. Jde o dlouhodobou dietu, která trvá 12 až 14 týdnů a je rozdělena do tří fází. Díky tomu je hubnutí postupné, ale s dlouhou setrvačností a efektivitou, riziko jojo efektu je oproti jiným dietám minimální.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud byste chtěli Keto dietu držet opravdu vážně a efektivně, můžete na to využít i dietní program KetoMix. Jde o producenta speciálních hotových potravin, jídel a nápojů, jejichž složení je přizpůsobeno ketogenní dieta, hlavně pokud jde o bílkoviny.

V sortimentu najdete několik druhů potravin pro celodenní jídelníček:
Sáhnout můžete po proteinových polévkách, hlavních jídlech, surovinách pro snídaně i menší jídla, najdete zde také proteinové nápoje a doplňky s L-karnitin
Využití sortimentu znamená více pohodlí, má však i další výhody:

• není nutné žádné složité vaření, příprava trvá obvykle 5 minut

• máte jistotu, že všechna jídla i nápoje jsou vhodné pro ketogenní dietu

• na jednom místě vyřešíte celodenní stravování i celý pitný režim

Výhodou těchto potravin, jídel a nápojů je, že mají vyvážený poměr všech živin a nízký obsah sacharidů či nezdravých tuků. Kromě toho jsou bohaté na několik potřebné vitamíny, minerály a stopové prvky. Naopak, nenacházejí se zde žádné rizikové chemické přísady, kromě pečiva ani lepek, takže potraviny a nápoje jsou vhodné i pro celiaky.

267a8ceb

Co se týče konkrétního sortimentu, v nabídce potravin KetoMix najdete proteinové kaše, omelety, palačinky, polévky, těstoviny, sušené maso, pomazánky, dresinky i pečivo. Samozřejmostí je široký výběr proteinových tyčinek využitelných celý den.

Pokud byste dostali chuť na mlsání, k dispozici jsou i sladké a slané pochutiny, například proteinové chipsy, čokolády, sušenky, dezerty, nachos, perníky a podobně. Pitný režim zahrnuje koktejly v prášku se sójovou a syrovátkovou bílkovinou, které jsou k dispozici i pro vegany a na výběr máte několik příchutí od kávy, přes vanilku až po kokos.

Kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Všechny zmíněné produkty KetoMix si víte zakoupit jednotlivě, ale i v balíčcích a to na 1 týden až 1 měsíce držení diety. Vyřešíte tak najednou své celodenní stravování. Koupě je možná osobně ve značkové prodejně, ale i přes oficiální eshop www.ketomix.cz.

V tom druhém případě je nákup rychlejší a poskytuje i další plusy:
• vše vyřídíte jednoduše přes počítač, tablet, notebook i smartphone
• nemusíte nikam jít, objednávku i doručení vyřešíte přímo doma
• máte jistotu nejlepší ceny a originality, protože jde o oficiální eshop
• netřeba mít u sebe hotovost, vystačíte si i s platbou předem a online

Na zmíněném webu nenajdete pouze eshop, ale i další a detailnější informace týkající se ketonovou diety. K dispozici je i telefonická a online infolinka, kde vám operátoři odpoví na všechny další otázky nebo dotazy, ať už o dietě nebo o nákupu.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Co se týče placení, zde máte na výběr buď platbu kurýrovi na dobírku a v hotovosti nebo platbu bezhotovostně a online, ať už přes internet banking nebo platební kartou. K dispozici máte několik kurýrních služeb, doručení může být buď přímo k vám domů, nebo i na odběrné místo zásilkový. Doručení standardně trvá do 3 pracovních dnů.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno