Přibírání v menopauze na váze, proč je nejčastěji na břiše a jak ho zastavit

0
12365
Přibírání v menopauze na váze, proč je nejčastěji na břiše a jak ho zastavit

Menopauza, čili období přechodu u žen z reprodukčně aktivní části života do té méně aktivní, je časem několika změn. Vyplývá to především z poklesu hladiny estrogenů a s tím souvisejícího narušení hormonální rovnováhy, což se odrazí i na hmotnosti.

Přibírání při menopauze není ničím výjimečným a jde o jeden z jejích typických projevů. Za tímto jevem třeba hledat i problém se zpomalením trávení a také vliv na metabolismus tuků. Výsledkem tak může být přibírání a to hlavně v nejvíce problémových partiích, čili na břiše, na bocích a stehnech. V tomto článku si proto řekneme, co s tím.

Přibývání v menopauze a proč vzniká

Statistiky uvádějí, že skoro třetina žen v období menopauzy trpí přibíráním. Za tímto stavem je primárně hormonální nerovnováha a pokles hladiny estrogenu, ale zároveň i jeho substituce hormonální léčbou. Druhým faktorem vzniku je změna životosprávy.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


V případě estrogenu je jeho vliv dvousečný. Na jednu stranu pomáhá tento hormon v boji proti vysoké hladině cholesterolu, na druhou stranu, jeho příliš vysoká hladina způsobuje nadměrné ukládání tuku, hlavně na bocích a stehnech. Naopak, v době menopauzy deficit estrogenu může způsobit, že tuk se ukládá na břiše, což má souvislost i inzulínem.

Kromě toho dochází v menopauze i k dalším jevům, které přibírání podporují:
• menopauza je typická změnami chuti k jídlu, hlavně pokud jde o zvýšení chuti pokud žena má problémy s depresemi nebo častým střídáním nálad
• problémy nastávají i s metabolismem, který se zpomaluje, což zhoršuje vstřebávání a látkovou přeměnu a následně dochází k nadměrnému ukládání tukových zásob
• nedostatek estrogenu může být rizikem i zvýšení rizika cukrovky a nadměrného cholesterolu, což s sebou přináší horší cirkulaci krve a zvyšování hmotnosti
• nadměrná únava a vyčerpanost, které jsou pro období menopauzy běžné, zároveň znemožňují pravidelnou pohybovou aktivitu, jejíž nedostatek přibírání podporuje

V menopauze tedy dochází k vlivům, které nelze příliš ovlivnit, zvláště pokud jde o pokles estrogenu a jeho význam pro procesy související s přibíráním, ale také k vlivům, které jsou sice ovlivnitelné, ale jen velmi těžko, například zmiňovaná únava k pohybu.

DALŠÍ RIZIKA SOUVISEJÍCÍ S NADVÁHOU

Přibývání a následná nadváha či obezita zároveň souvisí i se vznikem dalších problémů a onemocnění v menopauze. Jde hlavně o kardiovaskulární onemocnění, vysoký tlak, vysoký cholesterol, zatížení kloubů a zvyšuje se i pravděpodobnost vzniku rakoviny prsu.

Faktory, které jsou pro přibírání v menopauze nejvíce rizikové

Na zvyšování hmotnosti v menopauze má vliv několik faktorů. Za tímto stavem je jednak příčina v podobě samotné hormonální nerovnováhy, ale zároveň i množství jiných vlivů. Dobrou zprávou je, že několik z nich se dají změnit.

Mezi to, na co si třeba dávat v menopauze pozor nejvíce, patří:

Ukládání tuku: Nejvíce rizikovým faktorem pro přibírání je nadměrné ukládání tuku. To bývá způsobeno hormonální nerovnováhou, narušením regulace cholesterolu a inzulínu a také zpomalením metabolismu, což může způsobit nevyužití kalorií.

Špatná skladba jídelníčku: Velký vliv na přibírání v menopauze má pochopitelně i jídelníček, čili potraviny a nápoje, které konzumujete. Jde hlavně o živočišné tuky, sycené a slazené nápoje a potraviny obsahující nadměrně mnoho soli, tuku a cukru.

Nepravidelné stravování: Nejen to, co jíte, ale i to, jak se během dne stravujete, má velký vliv na přibírání. Jedná se hlavně o nepravidelnost, vynechávání snídaně a větší konzumaci jídel nárazově, hlavně večer. To může také zpomalit metabolismus.

Nedostatek pohybu: Pro zpomalení metabolismu, ale i celkově pro nabírání hmotnosti, je velmi rizikovým vlivem nedostatek pravidelného pohybu. Nejčastěji jde i o důsledek sedavého zaměstnání, ale především o obecný nedostatek chůze.

Externí vlivy: Na přibírání obzvláště v období menopauzy mají vliv i některé vnější faktory. Jde hlavně o kouření, příjem alkoholu a stres. Všechny tyto vlivy mohou zvýšit chuť na jídlo, podpořit ukládání tuku a zhoršit metabolismus.

Řešení přibírání v menopauze doma

Pokud chcete řešit přibírání, nadváhu či rovnou obezitu v domácích podmínkách, máte k tomu několik nástrojů. Některé spočívají v jednoduchých změnách v životosprávě, další v opatřeních týkajících se stravování a pohybu. Využít lze i přípravky.

Nejvíce osvědčené je zkombinovat co nejvíce možností a způsobů:

Pravidelný pohyb a cvičení

Absolutně nejdůležitějším prostředkem proti nadměrnému tloustnutí je pohyb. V první řadě je třeba se zaměřit na pravidelnou chůzi a co nejméně používat dopravní prostředky. K tomu pak přidejte běh, kolo, plavání a také cvičení ve fitness centru.

headerbanne

Omezení negativních vlivů

Zároveň s pohybovou aktivitou třeba omezit některé externí vlivy a faktory, které tloustnutí pomáhají. Jde o kouření, alkohol, ale i pracovní stres, které k nárůstu hmotnosti přispívají. Zvážit třeba i vliv hormonální léčby a případně její vysazení.

Změna jídelníčku a stravování

Neméně důležitým prostředkem, jak působit na přibírání, jsou změny týkající se stravování. Konzumujte více ovoce, zeleniny a vlákniny, omezit třeba smažené, mastné a těžká jídla, polotovary a živočišné tuky. Jezte menší porce, ale pravidelně.

Přírodní prostředky

Na problémy s návaly horka, nočním pocením, ale i na problémy s přibíráním, existují i ​​několik přírodní prostředky. Může jít o bylinky zrychlující metabolismus, podporující hormonální rovnováhu nebo například i o koření na spalování tuků.

Podpůrné produkty a doplňky výživy

Několik ženy zkombinují zmiňované opatření i s užíváním podpůrných přípravků. Ty mohou jednak působit na některé faktory související s přibíráním nepřímo, ale může se jednat i o speciální doplňky výživy na podporu metabolismu a spalování tuků.

KOMPLEXNÍ VLIVY NA VÍCE OBLASTÍ

Pokud jde o období menopauzy, celkově platí, že působení by mělo být nejen v rámci hmotnosti a její optimalizace, ale ve více oblastech, například i na stav a zdraví kostí a také na fyzickou výkonnost, protože tyto oblasti souvisejí s přibíráním nejvíce.

Výživové doplňky a přípravky na podporu v menopauze

Na podporu při snižování hmotnosti v menopauze i na utlumení některých problémových jevů můžete využít také speciální přípravky a produkty. Jejich výhodou je, že na jejich koupi nemusíte navštívit lékaře, absolvovat vyšetření nebo mít od něj recept.

Sortiment těchto přípravků zahrnuje hlavně následující dva typy:
Prvním typem přípravků jsou ty, které vám pomohou se zlepšením metabolismu a se spalováním tuků, druhým zase ty, které tlumí návaly horka, pocení a jiné problémy

Všechny doplňky, bez ohledu na zaměření, nabízejí tyto výhody:
• na výběr máte více forem, čaje, tabletky, tobolky i kapky
• užívání může být dlouhodobé a je bez vážnějších rizik a kontraindikací
• složení sestává z látek, které mají přirozené působení

U přípravků určených na podporu hubnutí si víte vybrat ty, které působí pouze na jednu oblast, nebo takové, které jsou komplexnější a podporují tak metabolismus, jakož i trávení, snížení chuti k jídlu nebo lepší spalování tuků. V jejich složení jsou hlavně extrakty z divokého pomeranče nebo chilli, případně i aminokyseliny.

Pokud jde o přípravky určené pro problémy v menopauze, v tomto případě tvoří sortiment hlavně takové, které jsou založeny na obsahu fytoestrogenů a izoflavonů. Jde o látky, které v těle suplují pokles přirozeného estrogenu a vážou se na estrogenové receptory.

V praxi to znamená utlumení některých problémových jevů typu návaly horka, noční pocení, zhoršení stavu kůže a vlasů a podobně. Nejčastěji se v jejich složení nacházejí extrakty ze sóji, rostlin typu jetel, šalvěj a třezalka, vitamíny s antioxidačním působením nebo i minerály, hlavně vápník na preventivní podporu kostí.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na podporu v menopauze

Pokud se rozhodnete zakoupit zmíněné tabletky, tobolky, čaje nebo některé jiné formy přípravků, ať už na podporu hubnutí nebo na působení proti problémovým příznakům, nejlepší výběr najdete v lékárně a to jak v kamenné, tak v internetové.

Druhá možnost je přitom využívána stále více a má několik výhod:
• je to pohodlné, netřeba nikam chodit, objednávku provedete i z domu
• pokud nemáte hotovost, vůbec to nevadí, platit se dá i online a předem
• doručení přípravků probíhá kurýrem a to přímo až k vám domů
• několik lékárny umožňují nákup i bez registrace, což značně šetří čas

Zmíněné výhody a benefity platí pro každou online lékárna, ale i tak je důležité si vybrat, kde nakoupíte. Větší a známější online lékárny mají totiž nejširší sortiment a to včetně přípravků dostupných skladem.

V případě nákupu v těchto ověřených lékárnách získáte i lepší a širší zákaznické služby. To se projeví hlavně lepší výběrem typů plateb včetně placení platební kartou přes internet, rychlejší a flexibilnější objednávkou přes mobil i notebook, lepším výběrem kurýrních služeb a také širší paletou rozličných slev, akcí a benefitů.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Nejen pro ženy v menopauze je nadměrné přibírání problém. Týká se žen v podstatě každého věku, totéž platí i pro muže. Jednou z možností, co se s tím dá dělat, je komplexní změna jídelníčku, životosprávy a celého životního stylu.

První dvě aspekty víte řešit s ověřenou ketonovou dietou:
• tato dieta je založena právě na celkové změně jídelníčku, jelikož jejím cílem je stav ketózy, kdy tělo primárně získává energii z tuků a nikoli cukrů
• pro ketózu je typické, že během ní dochází k efektivnějšímu spalování tuků, konkrétně tukových zásob, jde o fyziologický a metabolický stav
• abyste tento stav ve svém těle dosáhli, třeba zásadně snížit příjem sacharidů pod limit 50 gramů za den, stejně tak i snížit příjem nezdravých tuků
• zároveň s tím dieta obsahuje i jídla, která zvyšují příjem bílkovin a vlákniny, díky čemuž nedochází k vyčerpání a zároveň se podporuje trávení

Celá Ketogenní dieta je z pohledu živin vyvážená, hlavně pokud jde o dostatek vitamínů a minerálů, nakolik je v ní obsaženo dostatečné množství zeleniny. Díky tomu pomáhá i na trávení a metabolismus celkově, stejně tak preventivně vůči cukrovce.

Snížením příjmu sacharidů a tuků během Keto diety pomáháte i normalizaci krevního tlaku, hladiny cukru v těle a hladiny cholesterolu. Dieta je dlouhodobá, má tři fáze a běžně trvá i přes 3 měsíce. Díky tomu je zajištěno, že hubnutí je postupné a plynulé a zároveň se snižuje riziko tzv. jojo efektu, který je typický pro krátkodobé diety.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Vzhledem k tomu, že tato dieta je založena na změně jídelníčku, ne každému to může vyhovovat. Právě proto existuje i specifický dietní program KetoMix, který je výrobcem a dodavatelem produktů a potravin s proteinovým základem pro tuto dietu.

V sortimentu této značky najdete prakticky celodenní jídelníček:
Nabídka obsahuje hlavní jídla, kaše na snídaní, polévky, proteinové tyčinky, nápoje a koktejly se syrovátkovou a sójovou bílkovinou i menší sladké a slané pochutiny

Všechny potraviny jsou vhodné pro Keto dietu pro muže i ženy, přičemž:
• jsou vyvážené z pohledu vitamínů, minerálů a stopových prvků
• jejich příprava je záležitostí jen několika minut a je velmi jednoduchá
• konzumace je bezproblémová, nenajdete v nich žádné škodlivé přísady

Pokud se rozhodnete využít sortiment KetoMix, výběr potravin je velmi bohatý. Najdete zde například proteinové kaše, omelety, palačinky, pečivo, sušené maso, těstoviny, tyčinky i různé drobné pochutiny typu čokolády nebo chipsy. Všechny jsou zdravé, ideální pro Keto dietu a s výjimkou pečiva v nich není obsažen ani lepek, jsou tedy i pro celiatiky.

Kromě jídel a potravin obsahuje nabídka KetoMix i nápoje vhodné pro Keto dietu a to ochucené i neochucené. Z těch ochucených máte na výběr ovocné, čokoládové, kokosové, vanilkové i kávové příchutě, v nabídce naleznete i veganské koktejly.

Na doplnění efektu pro lepší spalování tuků víte využít i výživové doplňky obsahující L-Karnitin, aminokyselinu podporující právě metabolismus lipidů v těle. Zmíněné potraviny i nápoje si můžete zakoupit jednotlivě podle své preference, ale také v rámci balíčků, které se využívají na dlouhodobější držení diety na více týdnů.

267a8ceb

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Zaujala vás šířka zmiňovaného sortimentu KetoMix a chtěli byste si právě s tímto dietním programem vyzkoušet ketonovou dietu? Není nic jednoduššího, stačí si jen vybrat z nabídky v eshopu www.ketomix.cz, který najdete na oficiálním webu této značky.

Online způsob nakupování využívá stále více lidí a to kvůli tomu, že:
• získáte záruku originality všech produktů a nejlepší možné ceny
• máte absolutní pohodlí při objednávce i doručení kurýrem domů
• je to jednoduché a nákup uděláte přes počítač, notebook i smartphone
• můžete za pár minut všechno vyřídit a to i z pohodlí gauče v obývacím pokoji

Postup nákupu je podobný, jako v každém jiném eshopu. Stačí do online košíku vložit ty potraviny, produkty nebo balíčky, o které máte zájem, vyplnit své osobní údaje a adresu dodání, zvolit způsob platby a doručení a po kontrole objednávku odeslat.

Pokud byste si nevěděli s čímkoliv rady, k dispozici je telefonická i online Hotlink, kde vám operátor zodpoví všechny otázky a dotazy týkající se diety, potravin, produktů i způsobu nákupu. Platit můžete na dobírku i předem přes internet banking či platební kartou. Doručení netrvá déle než 3 pracovní dny a při větším nákupu je zdarma.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno