Nejlepší káva na hubnutí: Pomáhá více černá, zelená, bílá, čínská nebo ajurvédská

0
11421
Nejlepší káva na hubnutí Pomáhá více černá, zelená, bílá, čínská nebo ajurvédská

Káva patří mezi velmi oblíbené nápoje a to i z pohledu několika pozitivních účinků na lidský organismus. Kvalitní káva má stimulační účinky na kardiovaskulární i nervový systém, pomáhá i preventivně, například cukrovkou II. typu či stav jater.

Její působení je také v oblasti trávení a metabolismu, několik zkušenosti s kávou jsou pozitivně i s ohledem na hubnutí. Nemusí to být pouze zelená káva, jejíž extrakty využívají i pilulky na hubnutí. Pokud chcete vědět, která káva je dobrá na hubnutí a která pomáhá nejvíce, čtěte dál, v následujících řádcích si o tomto tématu řekneme více.

Co je hubnutí a jak na něj ovlivňuje káva

Hubnutí je snižování tělesné hmotnosti a to prostřednictvím více mechanismů, ať už jde o ovlivnění míry příjmu kalorií a energie, o jejich lepší spalování nebo o stimulaci jejich výdeje. Několik nápoje včetně kávy, tomu mohou pomáhat.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


V případě kávy jde především o účinek kofeinu a podobných stimulantů, které zrychlují více procesy v těle, ať už jde o trávení, srdce, krevní oběh nebo metabolismus. Kromě toho káva obsahuje i různé kyseliny, například chlorogenová, která zpomaluje vstřebávání cukrů. Celkově káva pomáhá i na vitalitu, což umožňuje hubnutí i pohybem.

Co se týče hubnutí, zde má káva díky svému složení tyto účinky:
• v první řadě podporuje zdravé trávení, zažívací procesy a celkově pročišťuje trávicí soustavu včetně střev, které mohou lépe zpracovat potravu
• zároveň má vliv na snížení chuti k jídlu a to tím, že jednak zaplní žaludek z hlediska objemu, ale může ovlivňovat i hormony sytosti a hladu
• podporuje metabolismus a látkovou přeměnu, zejména díky kofeinu má v tomto ohledu výrazný stimulační účinek, to však platí pouze při jistém objemu kávy denně
• pomáhá na spalování tuků a tukových zásob a to prostřednictvím efektu termogeneze, kdy se využívá teplo na spalování kalorií a energie

Káva nemá pouze pozitivní vlivy, ale je třeba počítat i s tím, že může mít některé nežádoucí nebo vedlejší účinky. Přispívá k vyššímu odvodnění, může působit jako laxativum, dráždí střeva a žaludek a u některých lidí příliš stimuluje nervový systém.

TYTO SKUPINY SI MUSÍ DÁT POZOR

Nejen černá, ale například i obecně uznávaná zelená káva může mít některé kontraindikace. Těhotné a kojící ženy by se měly kávě vyhýbat, v případě té zelené by si měli dávat pozor lidé s cukrovkou, protože může snižovat hladinu cukru.

Která káva na hubnutí jsou nejlepší

Pokud byste chtěli využít k efektivnější hubnutí kávu, na výběr máte několik typů a druhů od klasické černé, přes velmi známou zelenou kávu až po některé typy káv z Asie. Každý druh má své zvláštnosti a působí na jiná oblasti a faktory hubnutí.

Zde jsou nejznámější druhy a detailnější představení jejich vlastností:

Černá káva na hubnutí: Nejvíce lidí pije standardní černou kávu, ať už v podobě instantní nebo zrnkové kávy. Čím je káva silnější a kvalitnější z pohledu složení, tím lépe ní lze podpořit hubnutí, proto je vhodné dávat přednost zrnkové a složené z kvalitních odrůd arabica a robusta.

Díky tomu, že káva obsahuje kofein, ale i teobromin a teofylin, což jsou všechno stimulanty, má několik účinků v jednotlivých oblastech optimalizace tělesné hmotnosti. Pomáhá na snížení nadměrné chuti k jídlu a způsobuje pocit sytosti, stimuluje trávení, zlepšuje metabolismus živin a spalování tuků.

Zelená káva na hubnutí: Jedním z nejvíce využívaných druhů jiné než černé kávy, je zelená káva. Ta vzniká ze zelených kávových zrn, čili z nepražených, což znamená, že při jejich zpracování nedochází ke ztrátě vitamínů a minerálů. Zelená káva obsahuje i kyselinu chlorogenová a antioxidanty.

Výsledkem je, že pomáhá nejen na hubnutí, ale i na zlepšení stavu kardiovaskulárního systému a celkové zvýšení vitality. Snižuje schopnost absorpce cukrů ze střeva do krve, takže snižuje hladinu cukru, snižuje nadměrnou chuť k jídlu a stimuluje metabolismus, což je pro úspěšné hubnutí naprosto zásadní.

Bílá káva na hubnutí: Pod pojmem bílá káva se označuje specifický typ kávy, který je vyráběn z obilovin, konkrétně jde o ječmen a žito. Tyto zrna se postupně praží v celosti, následně se semelou a ječmen bývá ještě upraven před pražením sladem. Díky tomu má nápoj typickou „kávovou“ chuť.

headerbanne

Přestože jde o bezkofeinový typ kávového nápoje, má i bílá káva pozitivní účinky na hubnutí. Jednak neobsahuje příliš mnoho kalorií, ale zároveň má spoustu vlákniny, která je vhodná při redukční dietě, na stimulaci trávení a na podporu metabolismu. Pomáhá i na pročištění ledvin a zklidnění trávení.

Ajurvédská káva na hubnutí: Ajurvédská káva patří mezi indické typy káv, přičemž zajímavostí je, že se jedná o kávu bez kofeinu. Naopak, bohatá je na inulin, což je vláknina a probiotikum zároveň. Tento typ kávy bývá založen na různých bylinkách, například čekance, ašvagandha nebo garnícii.

Využívané mohou být i různé houby, například cordyceps, maitake, reishi nebo shiitake, které jsou součástí složení ajurvédské kávy jako další přísada. Samotná káva má vliv na optimalizaci krevního cukru, regulaci chuti k jídlu a spalování tuků. Koupit si ji umíte i s různými příchutěmi včetně ovocných.

Čínská káva na hubnutí: Posledním poměrně často využívaným typem kávy na hubnutí je čínská káva, konkrétně Lishe. Jde o přírodní typ kávy, který patří do kategorie zelených káv, přičemž se jedná o instantní a ve vodě rozpustnou kávu s obsahem řas Hunger-Oblivion, Tuckahoe a Griffonia simplicifolia.

Káva má ohledně hubnutí tři důležité vlivy. Prvním je nastartování zpomaleného metabolismu, což znamená lepší spalování energie. Druhou oblastí je snížení tělesného tuku a to právě pomocí jeho efektivnějšího spalování. Třetím účinkem je vliv na hladinu serotoninu, což sníží chuť k jídlu.

Zkuste zkombinovat aj s čajem

Pokud to vaše situace s ohledem na krevní tlak a zdraví srdce dovolí, můžete kombinovat během dne kávu i s čajem, který také pomáhá na hubnutí a obsahuje kofein. Mezi ověřené typy patří zelený, bílý a černý čaj, které také pomáhají na hubnutí.

Káva na hubnutí a jeho podporu

Pokud jde o kávu, k dispozici máte různé druhy a formy káv, ale i přípravků a hotových produktů, které obsahují extrakty hlavně ze zelené kávy. Využít tak můžete několik prostředky k tomu, abyste látky obsažené v kávě použili na hubnutí.

Sortiment je bohatý a zahrnuje hlavně následující nabídku přípravků:
K dispozici máte kávy v sypané formě, které stačí zalít s vodou, případně doplňky výživy, nejčastěji tobolky a tabletky s extraktem ze zelené kávy či kávy z hub

Z pohledu vlastností, charakteristik a výhod třeba vědět to, že:
• všechny tyto kávy a jejich produkty spadají pod volně dostupné přípravky
• užívání je možné pro všechny dospělé, pozor však na těhotenství
• dávkování je jednoduché a může být i dlouhodobě například 3 měsíce

Pokud se jedná o kávy, k dispozici máte různé značky, druhy a velikostí balení. Sáhnout můžete po zelené kávě, ajurvédské kávě i čínské kávě, několik jsou i s příchutěmi, například banánovým, čokoládovou nebo vanilkovou. Kávy si uděláte jednoduše za pár minut, stačí jen doporučený počet kávoviny zalít horkou či vroucí vodou.

Doporučené jsou dávky kolem 5 až 7 gramů na jednu porci, kávy můžete použít i do kávovarů, pokud to výrobce umožňuje. Co se týče doporučení, kdy kávu pít, aby měla nejlepší účinek na hubnutí, optimální to je nalačno ráno nebo hodinu před jídlem.
Zároveň však víte sáhnout i po hotových doplňcích výživy a přípravcích, které obsahují extrakty z kávy, zejména té zelené. Některé mohou být obohaceny o vitamín C, skořicový extrakt či chrom. Pomáhají tak jednak v antioxidačním působení, ale i na snížení chuti na sladké a jídlo a na efektivnější metabolismus či spalování podkožní tuku.

Jak a kde koupit kávu na hubnutí a jeho podporu

Pokud se rozhodnete využít přirozenou formu mleté ​​či zrnkové kávy, ale i tehdy, pokud budete chtít vyzkoušet hotové produkty s extraktem z kávy, můžete bez větších problémů koupit tyto přípravky v kamenných i online obchodech a také lékárnách.

Nákup přes internet je samozřejmě pohodlnější a má i jiné benefity:
• nemusíte nikam osobně jít, kávu a přípravky z ní koupíte přímo z domu
• platit můžete nejen v hotovosti, ale víte využít i bezhotovostní formu
• objednávku uděláte za pár minut, ať už přes počítač, tablet nebo mobil
• k dispozici máte větší výběr značek, typů, druhů i velikostí balení

Pokud se rozhodnete pro nákup přes internet, optimálně je využít nabídku větších a ověřených značek, ať už jde o eshopy nebo online lékárny, kde najdete široký sortiment, který je k dispozici skladem.

Výsledkem je tak nejen lepší výběr, ale i kvalitnější zákaznický servis. Ten se pak projeví například více možnostmi platby v hotovosti i bezhotovostně, velmi rychlým doručením do 24 hodin, akcemi pro věrné zákazníky a slevovými kupóny do budoucna či rychlejším nákupům i bez toho, abyste museli zdlouhavě registrovat.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Jednou z možností, jak kromě kávy působit na hubnutí a snížení hmotnosti, je také Keto dieta, nazývaná také někdy Ketonová nebo Ketogenní. Jde o dlouhodobější a především komplexní dietu, jejímž cílem je efektivní spalování tuků a hubnutí.

Tato dieta přináší změnu jídelníčku a má tyto zásady:

• základem diety je snížení příjmu sacharidů pod 50 gramů denně a snížení příjmu nezdravých tuků naopak zvyšuje se příjem bílkovin z potravin
• výsledkem těchto změn je navození stavu ketózy, což je fyziologicky přirozený metabolický stav související s efektivnějším spalováním tukových zásob
• organismus totiž během ketózy využívá jako primární zdroj energie tuky a nikoli cukry, díky čemuž dochází ke spalování tuku, což je pro hubnutí důležité
• díky bílkovinám se nebudete během diety cítit bez výkonu, kromě toho se doporučuje konzumovat i zeleninu, oříšky a semena a to každý jeden den

Jak vidíte, změny v jídelníčku jsou zásadní, na druhou stranu, přinášejí výsledky a pozitivní působení. To platí pro hubnutí a spalování tuků, jakož i pro trávení a podporu metabolismu celkově, hlavně díky vyššímu obsahu vlákniny ze zeleniny.

Keto dieta má pozitivní vliv i na hladinu cukru a cholesterolu v krvi, na normalizaci krevního tlaku a preventivně i vůči vzniku cukrovky. Jde o dlouhodobější dietu, která trvá běžně 12 až 14 týdnů a zároveň má tři fáze, takže se předchází jojo efektu. Nejde o žádnou drastickou, krátkodobou a namáhavou dietu, pocitem hladu trpět určitě nebudete.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Jak vidno, Ketogenní dieta je poměrně populární a zejména má široké pozitivní vlivy. Mnoho lidí však při jejím držení vidí problém v tom, že by museli vážným způsobem změnit svůj jídelníček. Existuje však i alternativa a tou je značka KetoMix.

Jde o producenta sortimentu potravin, nápojů a produktů pro Keto dietu:

V nabídce najdete polévky, hlavní jídla i menší potraviny, stejně tak nápoje, tyčinky a pochutiny, které jsou založeny na proteinech a pomáhají s udržením ketózy

Sortiment je bohatý, přičemž bez ohledu na konkrétní produkt či jídlo:
• vyřešíte na jednom místě své celodenní stravování a celý jídelníček
• máte jistotu, že složení odpovídá dietě a obsahuje potřebné živiny i vitaminy
• je příprava jednoduchá, nevyžaduje žádné zkušenosti a trvá maximálně 5 minut

Základem nabídky KetoMix jsou proteinové polévky, omelety, kaše, pečivo, sušené maso, těstoviny, pomazánky, dresinky a další potraviny pro přípravu větších i menších jídel, které jsou doplněny o tyčinky a menší sladké či slané pochutiny. Sáhnout víte dokonce i po proteinových sladkostech, chipsech, čokoládách, Perník, dezertech a podobně.

Stejně tak vyřešíte se sortimentem KetoMix i pitný režim, zejména pokud jde o proteinové koktejly bohaté na syrovátkovou a sójovou bílkovinu. Na výběr máte i veganské typy, sáhnout můžete také po rozličných příchutích, ať už ovocných, kávových nebo kokosových.

Na doplnění efektu spalování tuků jsou určeny doplňky výživy v podobě kapslí, které obsahují L-Karnitin, případě přípravky na detoxikaci trávicí soustavy. Všechny potraviny, nápoje a produkty jsou bezproblémové z hlediska složení, neobsahují žádné rizikové chemické přísady a kromě pečiva v nich není ani lepek, jsou tedy i pro celiatiky.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Celý sortiment dietního programu KetoMix najdete bez větších problémů přímo na oficiální webstránce značky a to www.ketomix.cz. Můžete si zde prohlédnout detailněji složení, víte si jednotlivé potraviny i nápoje porovnat a je tu samozřejmě i eshop.

Nákupem v tomto eshopu získáte několik zásadních benefitů a plusů:
• nemusíte nikam osobně jít, nakoupit víte bez ohledu na to, kde jste
• máte záruku, že jde o originální produkty a také jistotu nejlepší ceny
• i v tomto případě víte platit bezhotovostně přes internet i v hotovosti
• eshop má k dispozici také internetovou a telefonickou poradenskou infolinku

267a8ceb

Právě na zmíněné infolince vám zodpoví všechny otázky a dotazy týkající se ať už samotné ketonovou diety, ale i způsobu nakupování nebo konkrétních produktů. Ty víte koupit jednotlivě, ale i v balíčcích pro dietu na 7 dní či rovnou celý měsíc.

Stačí jen do online košíku vložit to, co chcete, vybrat si způsob platby na dobírku nebo přes internet, zvolit kurýrní službu a vyplnit své údaje včetně adresy. Standardně do 3 pracovních dnů máte zásilku doma, přičemž kurýr vám ji umí donést buď přímo domů, nebo na místní pobočku zásilkový. Zaplatit víte i platební kartou online.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno