Má 90 denní dieta dobré výsledky na hubnutí Zde jsou jídelníček i výsledky z praxe

0
12312
Ma 90 denni dieta dobre vysledky na hubnuti Zde jsou jidelnicek i vysledky z praxe

Hledáte dietu, která by vám pomohla na hubnutí, ale zároveň musí jít o dlouhodobou změnu životosprávy? V tom případě je pro vás 90 denní dieta jako stvořená. Principem je rozdělení potravin nejen na vhodné a nevhodné, ale i jejich konzumace podle dní.

To je také důvod, proč se tato dieta někdy nazývá rozlišovací. Na rozdíl od krátkodobých nebo pár denních diet totiž v případě té 30denní platí, že jídelníček, pravidla pitného režimu, omezení některých potravin a samozřejmě i fyzickou aktivitu musíte vědět dodržovat dlouhodobě. Odměnou by však mělo být zhubnutí na požadovanou hmotnost.

Co je 90 denní dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Na rozdíl od krátkodobých diet, které staví na efektu rychlého hubnutí a intenzivní redukce hmotnosti radikálním omezením příjmu kalorií a některých živin, 3 měsíční dieta se dívá na snížení hmotnosti komplexně a zejména dlouhodobě.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Je založena na střídání dní, kdy konzumujete ve zvýšené míře některý typ živin, ať už jde o proteiny, uhlohydráty, škrob nebo vitamíny. Jednou za měsíc je do diety přidán hladový den. Výhodou diety je, že ve většině případů omezuje škodlivé a nezdravá jídla, sladkosti a alkohol a také to, že se dívá na hubnutí celkově.

Podobně jako jiné diety, i tento program však má své nevýhody:
• střídání dní podle příjmu živin může vést v některé dny k poklesu energie, zejména tehdy, pokud máte málo sacharidů, se dostavuje vyčerpání
• dieta zapomíná na doporučení týkající se konkrétních fyzických aktivit a pohybu, připravujete se tak o prostředek efektivního spalování tuků
• pokud to přeženete během diety s příjmem živočišných bílkovin, může se stát, že vedlejším efektem bude zhoršení krevního oběhu
• z hlediska jídelníčku jsou jednotlivé dny fádní a po delším čase se může stát, že budete pociťovat nechutenství a zároveň i hlad na jiná jídla

Dieta má plus v tom, že je dlouhodobá a nejde o žádné drastické hubnutí s rizikem jojo efektu. Svůj přínos může mít i tehdy, pokud budete některé její zásady dodržovat dlouhodobě, zejména omezení alkoholu, sladkostí a smažených či tučných jídel.

KDO BY TUTO DIETU NEMĚL DRŽET?

90 denní dieta není určena pro každého, někteří by ji dodržovat určitě neměli. Jde o děti ve věku do 18 let, o seniory nad 65 let a také o těhotné a kojící ženy. Poradit se s lékařem by měli ti, co mají problémy s cukrem a cholesterolem.

Jaké fáze má 90 denní dieta

Stejně jako mnoho jiných diet, i 3-měsíční dieta je rozdělena do několika fází. Nejde však o nějaké kontinuální následující fáze, ale spíše o rozdělení dní podle toho, jaký typ živiny, potraviny, suroviny, látky či nápoje budete tehdy přijímat.

Toto je 5 dní, které se během diety střídají:

Bílkovinný den: Jak již říká i samotný název, v tento den je třeba do jídelníčku zařadit především potraviny a suroviny bohaté na proteiny. Jde hlavně o libové drůbeží maso, vejce, tvaroh, sýry a dostatek zeleniny. V jedné porci nekombinujte navzájem různé druhy bílkovin, zeleninu však víte přidat flexibilně.

Škrobový den: Druhým typem dne podle konzumace jídel je škrobový den. V tento den je třeba do jídelníčku ve větším množství zařadit škrobové typy surovin a potravin, zejména brambory, rýži a luštěniny, například fazole, čočku nebo hrášek. Jako přílohu můžete i zde použít zeleninu, případně některé druhy semen.

Uhlohydrátové den: Součástí diety je v rámci střídání dní i den uhlohydrátů, kdy si můžete dopřát i některá jídla, které jsou v jiných dietách zakázané. Možná vás to překvapí, ale 30 denní dieta doporučuje do jídelníčku například banány, těstoviny, mrkev a také některé typické sladkosti, například kvalitní tmavou čokoládu.

Vitamínový den: Čtvrtým typem dne je vitamínový den, kdy dominuje stravování především ovoce, k němu můžete na dochucení přidat oříšky, semínka nebo trocha zeleniny. Z ovoce se doporučuje konzumovat především to čerstvé, například banány, citrusové plody, jablka, ananas, maliny, borůvky či jahody.

Pitný den: Jednou za měsíc zařaďte do diety den určený na zvýšený příjem tekutin a nápojů. Technicky přesně by měl tento den následovat vždy po 29 dnech střídání předešlých typů dní, přičemž v tento den nejíte tuhou stravu, ale pijete pouze vodu. Doporučuje se, aby před tímto dnem byl bílkovinný den a po něm vitamínový.

Principy, vhodné a nevhodné jídla pro 90 denní dietu

Jídelníček a střídání výše zmíněných fází je jen jedním z několika principů 90 denní diety. Dívat třeba i na pitný režim, dostatek pohybu, způsob stravování a některé další zásady zdravé životosprávy. I díky nim můžete zhubnout.

Zde jsou nejdůležitější principy, zásady a pravidla diety:

headerbanne

Střídání dní podle příjmu potravin
Základem 3 měsíční diety je střídání bílkovinného, ​​škrobového, uhlohydrátové a vitaminového dne, který by měly následovat v tomto pořadí a cyklicky se opakovat. Jednou za měsíc třeba zařadit pitný den, kdy budete držet hladovku.

Omezení nezdravých potravin
Z jídelníčku třeba při 90 denní dietě, s výjimkou škrobového dne, vyloučit všechny sladkosti, polotovary, jídla s vysokým obsahem tuků, sacharidů a solí, potraviny obsahující příliš mnoho živočišných tuků a tučné maso či mléčné produkty.

Způsob stravování a přípravy jídel
Kromě toho, že je důležité konzumovat správné a zdravé potraviny, je nezbytné, abyste se vyhýbali smaženým jídlům a takové úpravě, která využívá nezdravé tuky a oleje. Jíst třeba 5 krát během dne v menších porcích a s odstupem 3 hodin.

Zdravý pitný režim během celé diety
Nejen jídelníček, ale i pitný režim má výraznou úlohu při hubnutí, metabolismu a spalování tuků. Nejlepší je pít čistou vodu, případně s kapkou citronové šťávy, doplnit ji můžete o bylinkové neslazené čaje. Vyhýbejte se slazeným nápojem.

Zlepšení životního stylu
Posledním důležitým principem 90 denní diety je celkové zlepšení životosprávy. To znamená omezit alkohol a kouření, mít pravidelný pohyb, v bílkovinné dny i intenzivnějšího typu, mít dostatek spánku a vyhýbat se stresu.

CO DĚLAT, POKUD JSTE DOSTATEČNĚ NEZHUBLI?

V případě, že se vám ani po 90 dnech nepodařilo zhubnout na požadovanou hmotnost, je možné, že byste měli dívat na váš problém s nadváhou či obezitou komplexněji. Jen jednoduchá změna stravování tedy nepomůže, třeba větší změnu životosprávy.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Ti, u kterých nenastaly s výše zmíněnou 90 denní dietou zásadní změny k lepšímu, by měly poohlédnout po dlouhodobější dietě, která se dívá na hubnutí a spalování tuku mnohem komplexnější. Takovou dietou je i Ketogenní dieta.

Díky ní můžete zhubnout za těchto předpokladů:
• cílem diety je navození stavu zvaného ketóza, během kterého dojde ke změně v spalování kalorií, tělo totiž začne primárně spalovat tuk
• tato změna je důležitá proto, že obvykle se jako zdroj energie využívají sacharidy, což je pro hubnutí problém, zde se však spalují tukové zásoby
• aby ke ketóze opravdu došlo, je nezbytné změnit jídelníček tak, abyste přijímali ve stravě více bílkovin a naopak minimum sacharidů a tuků
• důležitou součástí jídelníčku by měly být i zelenina v objemu půl kilogramu denně a hrst ořechů či semen, jde o velmi dobré zdroje vlákniny

Ketonová dieta probíhá ve více fázích, přičemž v prvních dvou dochází právě k vzniku zmiňované ketózy a zároveň i k nejviditelnějšími hubnutí. Ve třetí fázi, která může trvat i několik měsíců, jde již o stabilizaci dosažené hmotnosti.

Dieta má účinky nejen na hubnutí, ale například díky dostatku vlákniny i na lepší trávení a metabolismus celkově. Snížení příjmu sacharidů a tuků přináší také snížení hladiny cholesterolu a cukru v krvi a normalizaci krevního tlaku. Pozměněný jídelníček je zároveň dobrou prevencí před cukrovkou a onemocněním srdce.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pro ty, co by chtěli ketonovou dietu vyzkoušet, je určen dietní program značky KetoMix. Jde o výrobce a dodavatele produktů a hlavně potravin s vyváženým složením, které splňují požadavky na doplňování proteinů do těla v dostatečném množství.

Sortiment je velmi bohatý a pokryje prakticky celodenní stravu:
V nabídce značky najdete výběr hlavních proteinových jídel, polévek, snídaňové kaše i omelet, stejně tak sladké a slané pochutiny a také proteinové nápoje

Pro ty, co by chtěli dietu držet s KetoMixom, zde jsou tyto výhody:
• jistota kvalitního původu používaných surovin a kvalita potravin
• dostatečné zastoupení potřebných minerálů, vitamínů a živin
• jednoduché a rychlé vyřešení celého jídelníčku a pitného režimu najednou

Sortiment potravin obsahuje zejména proteinové kaše, palačinky, omelety, polévky, sušené maso, těstoviny a k nim dresinky, ale také pečivo a k němu různé pomazánky. Na doplnění jídelníčku můžete použít zdravé proteinové tyčinky, chipsy, čokolády a jiné dezerty či slané pochutiny. Nenajdete v nich lepek a ani škodlivé chemikálie a jiné látky.

Pokud jde o nápoje, dominantní součástí nabídky KetoMix jsou koktejly s obsahem syrovátkové bílkoviny, které si připravíte do pár minut jednoduchým smícháním s vodou. Můžete je pít neochucené, ale také s příchutěmi, například kávy, banánu či jiného ovoce.
V nabídce KetoMix najdete i některé pomůcky pro přípravu jídel a nápojů a také doplňky výživy na lepší spalování tuků s obsahem aminokyseliny L-Karnitin. Výhodou je, že všechny potraviny a produkty si umíte koupit nejen jednotlivě, ale i v balíčcích a to buď podle míry obezity, kterou máte, nebo podle toho, jak dlouho chcete Keto dietu držet.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás zmíněné přípravky a potraviny oslovili a chtěli byste vyzkoušet ketonovou dietu právě s nimi, celý sortiment najdete v přehledné podobně na oficiální stránce www.ketomix.cz. Zde se nachází i eshop, kde všechno rychle nakoupíte.

Objednávka přes internet je pro lidi zajímavá pro tyto výhody:
• k dispozici máte nejlepší ceny za potraviny a jistotu originality
• nákup uděláte za pár minut přes počítat, notebook i smartphone
• netřeba nikam jít, kurýr vám zásilku s potravinami donese domů
• eshop má i telefonickou a internetovou infolinku, pokud byste měli otázky

Nákup přes oficiální internetový obchod KetoMix je podobný, jako objednávka v běžném eshopu, stačí vám na to pár kliknutí. Do košíku vložíte ty potraviny či balíčky, které chcete, vyplníte své údaje, zvolíte způsob platby a doručení a to je všechno.

Pokud jde o placení, k dispozici máte možnost hotovostní platby na dobírku, ale i placení online a bezhotovostně, například přes internet banking či platební kartou. Vybrat si můžete také z více kurýrních služeb a doručení buď k vám domů nebo na odběrné místo zásilkový. Obchod garantuje dodání zásilky do 3 pracovních dnů.

267a8ceb
Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno