Nejúčinnější a nejlepší cviky na hubnutí doma pro muže i pro ženy

0
13518
Nejúčinnější a nejlepší cviky na hubnutí doma pro muže i pro ženy

Hubnutí a cvičení jdou dohromady zcela přirozeně, konec konců, každý pohyb, který pomáhá na spalování kalorií, má pro snížení hmotnosti velký význam. Na rozdíl od běžné chůzi či jiné pohybové aktivity dokáží cviky pomoci na formování postavy i doma.

Platí to jak pro hubnutí z břicha, jakož i ze stehen či ze zadku, což jsou nejvíce problémové partie a to hlavně pro začátečníky. Domácí hubnutí je možné podpořit kromě speciálních cviků i některými dalšími opatřeními a prostředky, zejména pokud jde o životosprávu. Pokud chcete vědět, které cviky jsou nejefektivnější a co vám ještě pomůže, čtěte dál.

Co je hubnutí a jaké problémy a příznaky s ním souvisí

Pod pojmem hubnutí se myslí snižování hmotnosti a to hlavně snižování objemu tuku v těle. Jde o proces, který je dlouhodobý, ačkoli většina lidí si myslí pravý opak a chce zhubnout za týden nebo za měsíc. Takové krátkodobé hubnutí je však velmi nezdravé.

Aby bylo hubnutí komplexní, kromě cviků zaměřených na každou jednu svalovou partii je třeba myslet i na možné problémy, které s nadváhou souvisí. Hubnutí by mělo proto zaměřit i na ně a právě kvůli tomu by mělo sestávat z opatření, které podpoří zdravější fungování celého těla včetně kardiovaskulární soustavy a jiných oblastí.

Mezi nejčastější problémy, které mohou nastat při nadváze a i při hubnutí patří:
• problémy pohybového aparátu, v důsledku nadměrné hmotnosti nebo nadměrného hubnutí trpí tak kosti, jakož i klouby a chrupavky, což se projeví na jejich funkcí
• poruchy kardiovaskulárního systému, ať už jde o zhoršování stavu a průchodnosti cév, nebo o problémy se srdcem, kde hrozí ochabnutí jeho výkonnosti a svalstva
• problémy s trávením a metabolismem, nesprávné stravování a nedostatek pohybu jejich zpomalují, při nezdravém hubnutí však dochází k opaku a extrémnímu zrychlení
• problémy s hormonální rovnováhou, což se může projevit nesprávnou hladinou hormonů řídících několik biologické procesy od spánku až po sexuální apetit


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Dříve, než začnete hubnout, třeba si uvědomit, odkud chcete zhubnout. Zatímco u mužů se nejvíce usazuje tuk na břiše, u žen je to na bocích, stehnech a hýždích. Tomu je třeba přizpůsobit celý mechanismus a postup hubnutí od životosprávy až po cvičení.

LIDSKÉ TĚLO FUNGUJE PŘIROZENĚ

Mnoho lidí se pokouší zhubnout pomocí excesivních diet, nadměrného cvičení, nedostatku příjmu energie a naopak s pomocí jejího nadměrného vydávání. Takové hubnutí je ale nepřirozené a proti tomu, jak tělo funguje. Právě tehdy vzniká známý jojo efekt.

Které cviky na hubnutí jsou nejlepší

Přestože je cvičení obecně považovány za pozitivní pro hubnutí, ne všechny cviky jsou efektivní ke snížení a optimalizaci hmotnosti. Důležité je během cvičení odbourávat tuk a zároveň posílit funkci a stav svalstva, které formuje postavu.

Nejlepší cviky na hubnutí z tohoto pohledu jsou tyto:

Běh na místě: Začneme cvičením, které je třeba na zahřátí před prováděním samotných cviků na konkrétní partie. Nejlepším takovým cvičením je běh na místě, při kterém střídavě zvedejte kolena do výšky těsně nad pás na místě a v pravidelném tempu.

Kliky: Na zformované z horních končetin ještě nikdo nevymyslel nic lepšího, než jsou kliky. Lehněte si na břicho, nohy mějte na špičkách na šířku ramen, opřete se dlaněmi také na šířku ramen a zvedejte se v jedné linii. Lokty ať zůstanou přitažené při těle.

Sklapovačky: Na hubnutí z břicha se hodí nejlépe sklapovačky, ale ne každý je umí dělat správně. Pokrčte nohy, chodidly se zapřete volně o zem, ruce si dejte za hlavu a bradu tlačte dolů. Nyní se zvedejte, ale jen pomocí břicha, ne jiných svalů.

Přitahování kolen: Pro začátečníky je toto lepší variace, ale i zde je třeba správnou techniku, aby bylo hubnutí účinné. Lehněte si na záda s nataženýma nohama, ruce dejte vedle sebe. Nyní postupně krčte nohy v kolenou a přitahujte je k bradě.

Dřepy: Na hýždě, stehna a nohy jsou nejlepším cvičením dřepy. Můžete je provádět volně, s výskokem nebo s jednoručními činkami. Dbejte na to, aby byl pohyb plynulý směrem dolů i nahoru, abyste udělali hluboký dřep a chodidla ať jsou na šířku ramen.

Skákání se švihadlem: Skvělým kardio tréninkem, při kterém účinně spalujete kalorie rovnoměrně v celém těle, je skákání se švihadlem. Posilujete nohy, hýždě, paže, ramena i trup. Skákejte nízko, trvání ať je alespoň 5 minut a postupně čas prodlužujte.

Jóga cviky na hubnutí: Na optimalizaci hmotnosti víte využít i jógové cviky a cvičení, konkrétně některé polohy pro uvolnění a zlepšení flexibility. Mezi nejvíce doporučené patří poloha kočky na záda a poloha kobry na břišní svalstvo.

headerbanne

Další způsoby řešení problémů s hubnutím doma

Chcete-li snížit svoji hmotnost a pomoci lépe formovat postavu, jen samotným cvičením nedosáhnete efektivní výsledky tak, jak byste si představovali. Proto je třeba dívat na hubnutí více komplexně a zaměřit se nejen na spalování kalorií.

Za tímto účelem byste se měli zaměřit na:

Jídelníček a stravování
Nezbytným předpokladem pro hubnutí je ovlivnění toho, co a jak jíte. Snažte se vynechat mastné, těžké, přeslazené a přesolené jídla naopak konzumujte více ryb, ovoce, zeleniny, ořechů a luštěnin. Jezte více krát za den, pravidelně a v menších dávkách.

Životosprávy a životní styl
Kromě stravování a jídelníčku třeba změnit i životní styl a životosprávu. Omezit musíte alkohol, kouření, minimalizujte také vliv stresu, naučte se více odpočívat a dbejte na dostatek spánku. Samozřejmostí je pravidelný a přirozený pohyb, hlavně chůze.

Podpůrné přípravky a doplňky výživy
Pro zlepšení a zrychlení metabolismu, ale i na podporu spalování tuků a ke snížení pocitu hladu, na to všechno si umíte pomoci i přes speciální podpůrné přípravky a doplňky výživy. Využít je můžete bez receptu a nejčastěji jde o tablety nebo kapsle.

NEPODCEŇUJTE ANI PITNÝ REŽIM

Při optimalizaci hmotnosti je důležité nejen to, co jíte a jak se stravujete, ale i to, co pijete. Kromě omezení alkoholu je důležité přijímat do těla dostatek tekutin, zvláště pokud jde o vodu či ovocné šťávy. Pitný režim musí být pravidelný a to během celého dne.

Výživové doplňky a přípravky na hubnutí

Zmíněné produkty s podpůrnou funkcí na hubnutí mají nejčastěji podobu volně dostupných doplňků výživy v podobě kapek, tablet a kapslí, případně může jít o přípravky ve formě čajů a čajovin. V zásadě však vždy jde o perorální produkty.

Pokud jde o jejich mechanismus účinku, tak na výběr jsou:

Přípravky s komplexním působením na trávení, metabolismus i hubnutí nebo specifické přípravky třeba jen na spaloven tuků nebo na snížení chuti na jídlo
Ať už sáhnete po těch všeobecných nebo specializovaných, tak:
• jde o přípravky a doplňky výživy, které mají přírodní a přirozené složení
• nemusíte se obávat o žádné vážnější nežádoucí a vedlejší účinky
• užívat je můžete i dlouhodobě, dávkování je velmi jednoduché

Pokud jde o zaměření, tyto přípravky mohou používat tak muži, tak ženy. Jde hlavně o podpůrné produkty, jejichž cílem je efektivnější hubnutí, trávení, metabolismus a spalování tuků. Intenzita a viditelnost jejich účinků jsou velmi individuální u každého, záleží to i od jiných opatření na hubnutí včetně zmíněného cvičení.

Navíc můžete kombinovat i více druhů a forem přípravků. Zatímco čaje mají obvykle jednodušší složení a jsou založeny hlavně na rostlinných a bylinných extraktech, hotové přípravky v podobě kapslí, tablet či kapek mají mnohem komplexnější látky.

Kromě ověřených výtažků například ze zeleného čaje a divokého pomeranče, které podporují trávení, obsahují například i extrakty koření a chilli na lepší spalování tuků, různé minerály typu L-Karnitin podporující metabolismus, kofeinové extrakty na celkové zrychlení trávení ale i některé další přírodní látky působící na chuť k jídlu.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na hubnutí

Ať už se rozhodnete pro čajoviny, tabletky, tobolky nebo jiné formy, všechny tyto typy produktů si umíte bez problémů zakoupit přes internet. Kromě specializovaných eshopů je najdete i v internetových lékárnách.
Známější značky, které jsou na trhu již delší dobu, mají i tyto výhody:
• komplexnější výběr různých typů a druhů a to hlavně skladem
• jednodušší koupě, objednávka nemusí trvat déle, než pár minut
• rychlejší doručení, v ideálním případě do 1 až 2 pracovních dnů
• možnost platby nejen v hotovosti, ale i bezhotovostně a přes internet
Internetové lékárny navíc nabízejí i určité odborné zázemí a úroveň, najdete zde také širší nabídku různých značek a forem přípravků a produktů a všechny si umíte pohodlně porovnat na jednom místě, ať už přes počítač, notebook, tablet nebo smartphone.
Velkým plusem je i jednoduchý způsob platby například přes internet banking nebo přes platební kartu, stejně tak možnost nákupu i bez zdržující a obtěžující registrace. Na druhou stranu, větší online lékárny mají i lepší systém benefitů a věrnostních slev a také lépe zákaznické služby, což se projeví pohodlnějším nákupem.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Nejen cvičení je potřebné pro hubnutí, mnohem důležitější je zlepšit celkově svůj životní styl a životosprávu. Jednou z nejdůležitějších změn je změna stravování, kde pomáhá komplexnější dietní přístup, například pomocí ketonovou diety.

Ta je stále více populární a je určena pro muže i pro ženy:

• základem této diety je rapidně snížení příjmu sacharidů a to pod 50 gramů za den, stejně tak se snižuje příjem jídel s obsahem nezdravých tuků
• zároveň s tím je důležité zvýšit příjem bílkovin a potravin, které je obsahují, také třeba konzumovat více zeleniny, ořechů a semínek
• výsledkem zmíněných změn v jídelníčku je, že tělo se dostane do metabolického a fyziologicky přirozeného stavu ketózy, což je principem diety
• během ketózy organismus využívá jako primární zdroj energie ne cukry, jako je tomu běžně, ale tuky, dochází tak k lepšímu spalování uloženého tuku

Keto dieta má tři fáze, během nichž dochází postupně ke vzniku ketózy, k zefektivnění spalování tuků a hubnutí a na závěr k udržení dosažené hmotnosti. Jde o dlouhodobější dietu na zhruba 3 měsíce, což však znamená, že i její efekt trvá dlouhodobě.

Kromě toho, že pomáhá na hubnutí, má i pozitivní vliv na trávení a metabolismus, což je následkem zvýšeného příjmu vlákniny. Zároveň díky snížení příjmu sacharidů a tuků dochází ke zlepšení krevního oběhu, normalizaci hladiny cukru i cholesterolu, stejně tak se působí proti vysokému krevnímu tlaku a preventivně i vůči vzniku cukrovky.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dieta je tedy komplexním dietním programem zahrnujícím vážnou změnu jídelníčku. Pokud si chcete dietu usnadnit, sáhnout můžete po speciálních přípravcích značky KetoMix. Jde o značku, která nabízí sortiment produktů i potravin.
Tyto potraviny a produkty jsou svým složením určeny pro Keto dietu:
Značka KetoMix obsahuje větší i menší jídla a stejně tak nápoje a doplňky výživy, které podporují navození a udržení ketózy a zefektivňují hubnutí

Z pohledu uživatele mají tyto produkty a potraviny několik výhod:
• není potřeba žádné vaření, příprava vám zabere jen pár minut
• na jednom místě najdete potraviny a produkty pro celodenní jídelníček
• z hlediska obsahu v nich nenajdete žádné rizikové chemické přísady

Tak hlavní jakož i menší jídla a pochutiny ze sortimentu KetoMix mají vyvážený poměr hlavních živin, obsahují dostatek bílkovin a naopak minimum sacharidů, najdete v nich všechny potřebné vitamíny, minerály a stopové prvky. S výjimkou pečiva neobsahují ani lepek, takže jsou vhodné i pro celiatiky, pozor si však dejte na jiné alergeny.
Z potravin najdete v nabídce proteinové polévky, sušené maso, těstoviny, pečivo, pomazánky, kaše, omelety, palačinky, dresinky i jiné potraviny a jídla použitelné pro snídaně, oběd i večeři. Doplnit je můžete sladkými i slanými proteinovými pochutinami.
Pokud jde o pitný režim, iv tom ohledu má značka KetoMix co nabídnout, zejména proteinové koktejly s obsahem syrovátkové i sójové bílkoviny. Umíte si je zakoupit bez příchutě nebo s nějakou ovocnou, kávovou či čokoládovou chutí. Na zefektivnění hubnutí či pročištění trávicí soustavy jsou k dispozici také doplňky výživy v podobě kapslí.

267a8ceb

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Jednotlivé potraviny a produkty lze koupit samostatně iv balíčcích a to buď osobně v značkové prodejně KetoMix, nebo ještě pohodlněji přes internet na oficiálním webu www.ketomix.cz. Zde naleznete i další důležité informace o ketogenní dieta.
Pokud jde o využití oficiálního obchodu, takový nákup má více benefitů:
• pohodlí, nikam netřeba jít, objednávku uděláte z domu i přes mobil
• stejně tak nemusíte nikam chodit pro zboží, kurýr vám všechno donese
• platit můžete nejen v hotovosti, ale i bezhotovostně a přes internet
• máte jistotu originality i nejlepší ceny, nakupujete přes oficiální eshop

Postup nákupu v internetovém obchodě KetoMix se nijak neliší od nakupování v běžném eshopu. Stačí jen jednotlivé potraviny a produkty, případně balíčky na 1 týden až celý měsíc, vložit do online košíku, vyplnit své údaje a zvolit další podmínky.
Jde především o způsob platby, kde máte na výběr například hotovost na dobírku, ale i bezhotovostní způsob placení přes internet banking a platební kartou online. Zároveň si můžete zvolit z více kurýrních služeb a způsobů doručení, buď přímo k vám domů, nebo na odběrné místo do zásilkového. Dodání je obvykle do 3 pracovních dnů.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno