Co je Stockholmská dieta, zkušenosti s ní, její jídelníček a recepty a recenze z praxe

0
11762
Co je Stockholmská dieta, zkušenosti s ní, její jídelníček a recepty a recenze z praxe

Hitem posledních let je po celém světě, ale i u nás, Stockholmská dieta. Jde o speciální dietní program, který je založena na tom, že jídelníček je sestaven na míru pro každého člověka individuálně, přičemž pro hubnutí není nutné hladovění a cvičení.

Na první pohled jde o slibování nereálných výsledků, ale tento dietní program nabízí nejen záruku zhubnutí, ale i udržení hmotnosti. V opačném případě slibuje vrácení všech investovaných finančních prostředků. To, že se dieta chlubí úspěchem přes půl milionu lidí, kteří zhubli po celém světě, vzbuzuje oprávněně očekávání.

Co je Stockholmská dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Pod názvem Stockholmská dieta se myslí stravovací program, který vychází ze zásad životosprávy doporučených zdravotnickým střediskem Swedish Medical Center, které je rozšířené po celém světě. Centrum bylo založeno švédským lékařem Nils Johnsonem.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Dieta představuje komplexní stravovací plán, který vyzkoušelo už přes půl milionu lidí ve 170 zemích po celém světě. Výhodou je, že jde o opravdu dostatečně ověřenou dietu, která má dlouhodobé výsledky. Částečným plusem je i to, že dieta je sestavována na míru, což umožňuje větší individualizaci a personalizaci jídelníčku a stravování.

Počítat však třeba i s některými minusy, nevýhodami a riziky:
• zmiňovaná individualita je nejen částečným plusem, ale i částečným mínusem, nakolik jste závislí na tom, co vám dietní program doporučí
• absence cvičení a fyzické aktivity sice není nejdůležitější nevýhoda, je to ale také minus, právě pohybem víte hubnutí podpořit nejvíce
• dietní program je založen na tom, že je třeba do něj investovat a přestože je tu slib vrácení peněz v případě nespokojenosti, může to být překážka
• rizikem diety je, že jde o časově omezený program, takže pokud se po jeho skončení vrátíte k původnímu stravování, hrozí zde známý jojo efekt

Pokud jde o praktické zkušenosti či výsledky, několik uživatelů udává, že opravdu zhubli. Na druhou stranu, i výše zmíněné nevýhody, ale i jiné vlastnosti, poukazují na to, že v případě, že budete mít opravdu velkou nadváhu, existují i ​​efektivnější diety.

JE STOCKHOLMSKÁ DIETA VHODNÁ PRO KAŽDÉHO?

Přestože je hubnutí přes tuto dietu poměrně přirozené a hlavně zdravé, nemusí být stravování na jejím základě ideální úplně pro všechny skupiny lidí. Pozor by si měli dát děti do 18 let, těhotné ženy, maminky během kojení a lidé s metabolickými chorobami.

Jaký princip má Stockholmská dieta

Stockholmská dieta je založena primárně na stravování, už hned na úvod slibuje, že pro hubnutí nemusíte užívat žádné léky, doplňky výživy a není nutné ani nějaké excesivní cvičení. Dívá také na způsob přípravy jídel.

Zde jsou nejdůležitější zásady, principy a pravidla diety:

Jídelníček na míru: Stockholmská dieta je založena na tom, že získáte na základě vstupního dotazníku odborně vypracován jídelníček přesně na míru vaší situaci. Získáte tak přesný seznam doporučených surovin, potravin, jídel a nápojů, jejichž základem jsou hlavně čerstvé ovoce, zelenina, ořechy a libové maso.

Bez cvičení a hladovění: Dieta se chlubí tím, že hubnutí je zajištěno bez ohledu na to, zda budete nebo nebudete cvičit. Pochopitelně, pravidelný a zdravý pohyb, například chůze, plavání či různé kardio cvičení, vám mohou pomoci, ale nejsou nezbytné. Plusem je, že během diétovaní nebudete hladovět.

headerbanne

Podpora metabolismu: Cílem Stockholmské diety je stimulace metabolismu, což je dosaženo několika způsoby. Jde především o častější a pravidelné stravování během dne v menších porcích a také o zdravý pitný režim, hlavně založený na čisté vodě a bylinných čajích, které pomáhají na trávení a spalování kalorií.

Zdravé a udržitelné stravování: Posledním principem diety je nastavení stravování a životosprávy tak, aby byly zdravé a zároveň udržitelné. To zahrnuje pravidla týkající se zdravé přípravy jídel, ale i možnost jednou za čas „zhřešit“ a dopřát si nějakou sladkost či nezdravé jídlo, čímž je diétovaní udržitelné dlouhodobě.

Vhodné a nevhodné jídla a nápoje pro Stockholmskou dietu

Hlavní charakteristikou Stockholmské diety je, že je sestavována přímo na míru, což znamená, že podle vstupních údajů o vás je jídelníček přizpůsoben vaší situaci a vašemu organismu. Obecně však existují více i méně využívané jídla.

Zde je přehled jednotlivých kategorií potravin a nápojů:

Doporučené potraviny a nápoje

Jak vidno i na základě vzorových jídelníčků, preferované jsou čerstvé a kvalitní suroviny, do popředí jsou v rámci stravování dávány hlavně zelenina, ovoce, zdravé a lehké maso, těstoviny, ořechy a semínka. Na pití jsou vhodné voda i bylinné čaje.

K snídani je velmi často doporučeno ovocné nebo zeleninové smoothie, což je skvělý zdroj vitamínů, minerálů a energie. Hlavní jídla jsou bohaté také na energii, ale i na bílkoviny, jde hlavně o těstoviny, libové drůbeží maso, ryby a také zeleninu.

Doporučená je konzumace zejména syrové zeleniny a ovoce, hlavně jde o banány, švestky, jahody, okurky, rajčata a salát. Ryby a maso se připravují vařením, dušením, na páře nebo zdravým pečením. Doporučují se i ořechy, zejména arašídy a pistácie.

Nedoporučované potraviny a nápoje

Co se týče potravin a nápojů, které jsou naopak v rámci stravování omezeny na minimum, případně zakázáno, jde o ty potraviny, které zhoršují metabolismus a trávení, stejně tak o jídla a nápoje s nezdravými tuky a sacharidy.

Pokud jde o nápojový lístek, vyhýbat se třeba hlavně slazeným vodám a limonádám, stejně tak alkoholu a energetickým nápojem. Pokud budete pít čaj nebo kávu, vyhýbejte se také jejich slazení. Při ovocných smoothies třeba také sledovat objem sacharidů.
Co se týká potravin a jídel, vyhýbejte se smaženým, tučným a mastným jídlům. V jídelníčku minimalizujte příjem červeného masa, bílého pečiva a bílé mouky obecně, sladkostí, přesolených pochutin, polotovarů, konzerv a hotových jídel.

100% ZÁRUKA SPOKOJENOSTI?

Program diety poskytuje podle vyjádření na oficiálním webu záruku vrácení peněz pro ty, co nebudou s výsledky spokojeni. Stačí napsat na mail nebo kontaktovat telefonickou podporu. V tomto ohledu nejsou na internetu zveřejněny žádné zkušenosti.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

V případě, že byste chtěli zkusit i víc ověřenou a známější dietu, která má nejen jasné výsledky, ale zároveň i komplexnější působení na životosprávu a životní styl, můžete se poohlédnout po některých alternativách, například jako je Ketogenní dieta.

Tento typ diety si zakládá na mírně odlišných principech a zásadách:
• cílem diety je navození stavu zvaného ketóza, kdy dochází ke zvýšenému spalování tuku na úkor sacharidů, což je pro hubnutí důležité
• tento stav je pro organismus z fyziologického hlediska přirozený, ale dá se dosáhnout pouze změnami jídelníčku a změnou poměru přijímaných typů živin
• základem jídelníčku jsou potraviny, které mají vyšší objem bílkovin a naopak, třeba z něj vyřadit potraviny, které jsou příliš bohaté na tuky a sacharidy
• kromě toho je důležité konzumovat i zeleninu a to v objemu alespoň půl kilogramu denně, zejména proto, že obsahuje vlákninu nezbytnou pro trávení

Takové změny jídelníčku v těle vyvolají stav ketózy, který může nastat již po několika dnech. Ketonová dieta však trvá déle a má tři fáze, přičemž ta poslední se dá držet i dlouhodobě a jejím cílem je stabilizace hmotnosti, čímž se předchází jojo efektu.

Dieta pozitivně ovlivňuje nejen na hubnutí, trávení a metabolismus, ale například i preventivně vůči některým onemocněním srdce a cév a proti vzniku cukrovky. Změny jídelníčku totiž pomáhají ke snížení hladiny cholesterolu a cukru v krvi a také na snížení krevního tlaku. Velkým plusem je, že Keto dietu lze držet i dlouhodobě.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud jde o samotné diétovaní, mnoho lidí vidí velkou překážku právě v tom, že recepty a jídla v rámci diety musí splňovat náročné podmínky ohledně poměru bílkovin, sacharidů a tuků. To se však dá vyřešit prostřednictvím sortimentu KetoMix.

Jde o výrobce potravin a produktů určených právě pro Keto dietu:

V sortimentu tohoto dietního programu naleznete proteinové polévky, hlavní jídla i menší pochutiny, stejně tak nápoje a koktejly a také výživové doplňky

Co se týče výhod a vlastností tohoto programu, mezi nejdůležitější patří:
• jednoduchost přípravy jídel a nápojů, vše trvá obvykle maximálně 5 minut
• komplexnost, na jednom místě vyřešíte najednou svůj celodenní jídelníček
• rychlost objednání, všechny potraviny a produkty nakoupíte online z domu
V nabídce víte najít proteinové potraviny, ať už půjde o větší jídla typu omelet, kaší a polévek, nebo také o proteinové tyčinky, sušené maso, chipsy, čokolády a různé dezerty. K dispozici jsou také proteinové pečivo a pomazánky, případně menší pochutiny. Na doplnění pitného režimu jsou určeny různé nápoje a koktejly se syrovátkovou bílkovinou.

267a8ceb

Všechny zmíněné produkty jsou bez škodlivých a rizikových chemických přísad, neobsahují ani lepek, s výjimkou pečiva a z hlediska poměru živin, vitamínů a minerálů jsou vyvážené. Na doplnění účinku pro hubnutí si umíte koupit i L-Karnitin v kapslích.

Výhodou je, že potraviny a produkty lze zakoupit nejen jednotlivě, ale i v komplexních balíčcích, ať už podle míry nadváhy a obezity, nebo také v závislosti na tom, jak dlouho chcete ketogenní dietu držet. Najednou tak víte vyřešit jídelníček na týden, 14 dní, tři týdny a také na celý měsíc. Výživoví poradci značky vám pomohou i s jinými otázkami.

Jak koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud vás Ketonová dieta zaujala a chtěli byste výše zmíněné potraviny, produkty či doplňky výživy vyzkoušet, není nic lehčí. Celý sortiment naleznete na oficiálním webu www.ketomix.cz, kde se dozvíte něco víc i o samotné dietě.

Lidé na tomto způsobu nakupování oceňují několik benefitů:
• originalitu a výhodnost, protože nakupujete přímo z oficiálního zdroje
• jednoduchost, objednávku uděláte přes počítač, notebook, tablet i mobil
• rychlost, nákup je věcí pár minut a doručení 3 pracovních dnů
• pohodlí, netřeba nikam jít, kurýr vám doručí zásilku přímo až domů

Ať už se rozhodnete pro jednotlivé produkty a potraviny, nebo si budete chtít koupit balíček na delší období, objednávka je velmi podobná běžnému nákupu ve standardním eshopu.

Zaplatit za ni můžete v hotovosti na dobírku, ale i předem a přes internet.
V druhém případě jsou k dispozici internet banking, bankovní převod a také nejpohodlnější možnost a to platba platební kartou online. Na doručení si umíte vybrat několik kurýrních služeb a dodání tak domů, jakož i na odběrné místo ve okolí. Velkým plusem je, že při nákupu máte k dispozici infolinku, kde se můžete cokoli zeptat.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


5/5 - (1 vote)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno