Přibývání z léků je realita a netýká se to jen těch na tlak či na alergii, rizikem jsou i jiné

0
11984
Přibývání z léků je realita a netýká se to jen těch na tlak či na alergii, rizikem jsou i jiné

Léky a přibírání je téma, která trápí mnoho lidí. Netýká se pouze žen a hormonální antikoncepce, což je poměrně známá situace, ale i běžných léků na vysoký krevní tlak, alergie, cukrovku, pálení žáhy, migrénu a problémy nervového systému.

Ve většině případů jde o nežádoucí nebo vedlejší účinek léků, na což výrobci upozorňují i ​​přes příbalový leták. Může však jít i o efekt týkající se vyšší chuti k jídlu, například jako mají léky ovlivňující hormony. To, že z konkrétního léku přibíráte, si všimnete okamžitě, nárůst hmotnosti bývá i o několik kilogramů.

Jak ovlivňují léky k přibírání a co se proti tomu dá udělat

Léky jsou obecně známé tím, že kromě primárního cíli, kterým je působení na nějaký konkrétní problém, onemocnění nebo potíže v těle, mají i širší sekundární účinky, které se nazývají nežádoucí nebo vedlejší. Zasahují totiž celkově do těla.

V případě přibírání jde hlavně o zásah do procesů spadajících pod metabolismus, trávení, příjem a výdej energie, schopnost zpracování přijatých kalorií či schopnost jejich spálení. Důležité je proto znát všechny takové možné vlivy a snažit se zaměřit na alternativy léků, které musíte užívat, abyste nežádoucí efekty minimalizovali.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Pokud jde o přibírání z léků, to funguje těmito účinky:
• některé léky ovlivňují chuť na jídlo a celkově apetit, ať už tím, že stimulují produkci žaludečních šťáv, nebo zlepšením psychického stavu
• jiná léčiva zas mají vliv na trávení a metabolismus, obvykle jejich zpomalují, což zhoršuje schopnost těla přijatou energii spálit, takže se ukládá
• poměrně častým účinkem lékem je i vliv na hormonální hladinu a také zvýšené ukládání přijatých kalorií v podobě tukových zásob do těla
• některé zvláštní kategorie léčivých přípravků zas ovlivňují snížení fyzické výkonnosti, což se odrazí i v tom, že máte málo energie na pravidelný pohyb

PŘEČTĚTE SI PŘÍBALOVÁ INFORMACE

Léky mají řadu nežádoucích efektů, nejde ani zdaleka pouze o vliv na přibírání. Z některých se dokonce naopak hubne, což může být v mnoha případech rizikové. Chcete-li poznat všechna rizika léku, viz jeho příbalový leták.

Které druhy léků mají největší vliv na přibírání

Léčiva ovlivňují tedy na náš organizmus z pohledu zvyšování hmotnosti různými mechanismy, čili z tohoto pohledu je nejhorší, pokud užíváme několik léků a jejich účinky se z tohoto pohledu kombinují. Třeba proto hledat lepší alternativy.

Toto jsou ty kategorie léků, z nichž se tloustne nejčastěji:

Hormonální antikoncepce: Asi nejznámějším druhem léků, ze kterých se tloustne, je hormonální antikoncepce. Jde o výsledek působení estrogenů, které mohou zvýšit chuť k jídlu, u některých žen i podporují zadržování vody v těle.

Léky na alergii: Problematické jsou z pohledu přibírání i antihistaminika, čili léky na potlačení alergických projevů. Tyto léky potlačují účinky histaminu, který je zodpovědný za alergickou reakci, ale zároveň také zvyšují chuť k jídlu.

Léky na vysoký krevní tlak: Hypertenze je častým problémem dnešní moderní společnosti a tak mnoho lidí užívá léky s tímto působením. Jejich vedlejším účinkem ale je, že snižují výkonnost a tedy dochází k nedostatku pohybu.

Léky na srdce: V rámci kardiovaskulárního systému se užívají i betablokátory, což jsou léky s účinkem na léčbu srdeční arytmie, ischemické choroby srdce nebo anginy pectoris. Zasahují však do metabolismu glukózy a způsobují přibírání.

Antipsychotika: Velmi vysoký přírůstek váhy, někdy i více kilogramů během měsíce, byl zaznamenán i při užívání některých druhů antipsychotik. Tyto léky ovlivňují jednak zpomalení metabolismu a zároveň i chuť k jídlu.

headerbanne

Antidepresiva: Podobně funguje i další kategorie léčiv působících na oblast psychiky a psychické vitality, antidepresiva. Tyto léky mohou způsobit přibírání i přes 5 kilogramů za měsíc, i tady jde o důsledek zvýšení apetitu na jídlo.

Léky na cukrovku: Léčba inzulínem, který je obsažen v lécích na cukrovku, přináší také riziko v podobě nekontrolovaného přibírání. U některých pacientů bylo zaznamenáno přibrání až 10 kilogramů během prvního roku, je to individuální.

Léky na štítnou žlázu: Tyreostatik, jak se nazývá kategorie léčiv určená na štítnou žlázu, mohou měnit hormonální rovnováhu, což má několik vlivů v těle. Jednak jde o vliv na trávení a metabolismus, ale i o celkové zpomalení organismu.

Kortikosteroidy: Problematickou skupinou léků jsou kortikosteroidy. Ty mohou způsobit zadržování tekutin a solí v těle, zvyšování chuti k jídlu a také zhoršení ukládání tuku v těle. Výsledkem jsou přibírání a také vznik lokálních otoků.

Další druhy léků: Pokud jde o další typy a kategorie léčiv, které jsou z hlediska možného přibírání na hmotnosti rizikové, sem patří například léky na migrénu a bolesti hlavy, léky ovlivňující nervový systém a obecně staré léky.

Řešení omezení přibírání doma dalšími prostředky

Samozřejmě, řešením není uvedeno léky zcela ze svého života vyloučit, ale spíše je vhodné spolu s lékařem hledat alternativy, které nebudou mít až tak negativní dopad na přibírání na hmotnosti. Kromě toho víte udělat i jiná opatření v životosprávě.

Zde jsou tři nejdůležitější oblasti, na které se musíte zaměřit:

Zdravý pitný režim

Pitný režim je důležitý z pohledu přibírání kvůli tomu, abyste neustále podporovaly metabolismus a trávení, takže bude probíhat spalování nadbytečných kalorií a energie. Vylučte všechny slazené nápoje naopak základem ať jsou voda a čaje.

Jídelníček a způsob stravování

Pokud jde o potraviny, zde jsou důležité dvě oblasti. V první řadě je třeba zvýšit příjem čerstvých ryb, zeleniny a ovoce na úkor polotovarů, sladkostí, slaných jídel a mastných potravin. Zadruhé je třeba stravovat pravidelně a v menších porcích.

Pravidelný pohyb a aktivita

Kromě toho, že víte ovlivnit příjem a zpracování kalorií a energie do organismu, je velmi důležité ovlivnit i na výdej. Na ten pomáhají nejlépe pravidelný pohyb a obecně nějaká fyzická aktivita, například chůze, běh, plavání, kolo a jiné sporty.

MĚLO BY JÍT O DLOUHODOBĚJŠÍ ZMĚNY

Zmíněné režimová opatření, které vám pomohou předejít nadměrnému tloustnutí z léků nebo vám pomohou zhubnout, pokud již takový stav nastal, musí být dlouhodobého typu. Důležité jsou vytrvalost a důslednost při omezení negativních faktorů.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Chcete-li efektivně zabránit tloustnutí, případně chcete nadbytečné kilogramy shodit, můžete kromě cílených opatření přistoupit i k celkové změně životosprávy a stravování. Takový způsob nabízí Ketogenní dieta určené pro muže i ženy.

Jde o dlouhodobější dietu, která je populární a má tyto principy:
• cílem diety je dosažení stavu zvaného ketóza, kdy dochází ke zvýšení spalování tuků, organismus je začne používat jako energii
• jde tedy o odlišnou situaci, než když vaše tělo sahá po cukrech jako zdroji energie, v tomto případě ji bere primárně z tuků a tukových zásob v těle
• výsledkem je nejefektivnější možné hubnutí, ale aby k tomu došlo, musíte jídelníček upravit tak, abyste snížili příjem sacharidů a tuků
• příjem sacharidů musí být do 50 gramů za den, zvýšit třeba příjem bílkovin, stejně tak přijímejte více vlákniny a to konzumací zeleniny

Tyto změny v jídelníčku mají za následek nejen viditelné hubnutí díky spalování tuků, ale zároveň i změny související s trávením. Více vlákniny znamená lepší zažívání i metabolismus, dochází také k normalizaci krevního tlaku a cholesterolu.

Kromě toho dochází díky snížení příjmu sacharidů i k normalizaci z pohledu hladiny cukru v krvi, preventivně se také působí proti vzniku cukrovky. Keto dieta je dlouhodobější, má tři fáze a trvat může i přes tři měsíce. Díky tomu se vyhnete nějakým drastickým redukčním opatřením, jojo efektu po skončení diety a i pocitem hladu.

Doplňky na Keto dietu

Pro ty, jejichž Ketogenní dieta zaujala, ale zároveň vidí problém v tom, že změna jídelníčku je příliš složitá, je k dispozici sortiment značky KetoMix. Jde o producenta hotových jídel a produktů pro celodenní stravování pro tuto dietu.

Tato značka je stále populárnější a to u mužů i u žen:

Ať už jde o polévky, hlavní jídla, dezerty nebo nápoje, všechny tyto produkty a potraviny splňují podmínky Keto diety ohledně příjmu bílkovin a jiných živin

Z pohledu charakteristik a vlastností mají řadu výhod, zejména:
• jejich příprava je otázkou pár minut, většinou stačí přidat pouze vodu
• složení vitaminů, minerálů a živin je v rovnováze a dostatečné
• nemusíte se obávat použití rizikových chemických látek a přísad

Sortiment KetoMix je dominantně založen na proteinových polévky, omeletách, kasách, palačinkách, sušeném mase, těstovinách, pečivu, omáčkách, zálivkách, pomazánky a tyčinkách. Doplňují ho pochutiny a drobné potraviny, například proteinové chipsy, čokolády, perníky, nachos, krekry a různé zdravé dezerty a slané pochutiny.
S výjimkou pečiva nenajdete v těchto potravinách žádný lepek, jsou proto vhodné i pro celiaky. Mají dostatek potřebných vitamínů a stopových prvků, v případě polévek si umíte vybrat z více příchutí a totéž platí i pro proteinové nápoje.

267a8ceb

Ty jsou v nabídce KetoMix v podobě koktejlů, které obsahují syrovátkovou a sójovou bílkovinu. Na doplnění efektu při spalování přebytečných tuků můžete využít i volně dostupné doplňky výživy s L-karnitin, které jsou také součástí nabídky. Všechny potraviny, nápoje a produkty si zakoupíte samostatně nebo v balíčcích i na měsíc předem.

Kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Jsou pro vás zmíněné potraviny v rámci KetoMix dostatečně zajímavé a zaujaly vás? Pokud ano, v takovém případě si je umíte zakoupit rychle a jednoduše přes oficiální web značky a to na www.ketomix.cz. Najdete zde eshop s kompletním výběrem.

Přes tento internetový obchod doslova za pár minut a zároveň:
• víte udělat objednávku za pár minut přes počítač i mobil
• nemusíte nikam jít, kurýr vám může donést balík až domů
• můžete zaplatit nejen hotově, ale i bezhotovostně a online
• si umíte všechny potraviny a produkty detailně podívat a porovnat

Na zmíněném oficiálním webu je nejen eshop, ale také množství informací o tom, jak celá Ketonová dieta funguje, jaké má plusy i mínusy a co všechno by měl zahrnovat jídelníček. K dispozici máte i infolinku, kde vám operátor zodpoví další otázky.
Co se týče samotného nakupování, to je věcí několika kliknutí, při placení si můžete vybrat dobírku v hotovosti i bezhotovostní platbu přes internet banking či platební kartou a doručení obvykle proběhne do 3 pracovních dnů. Při větší objednávce neplatíte poštovné a zásilku si můžete dát doručit buď domů nebo na odběrné místo.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno