Takový jídelníček má 30 denní dieta, toto jsou její recepty a zde jsou zkušenosti s ní

0
12663
Takový jídelníček má 30 denní dieta, toto jsou její recepty a zde jsou zkušenosti s ní

Měsíční dieta na hubnutí patří mezi nejpřísnější ze všech diet. Je to nejen tím, jak moc se změní jídelníček, ale i tím, že součástí diety je pohyb, který je pro efektivní hubnutí a spalování tuku nezbytný. Navíc je zde i časový aspekt.

Na rozdíl od běžných krátkodobých nebo pár denních diet totiž v případě té 30denní platí, že jídelníček, pravidla pitného režimu, omezení některých potravin a samozřejmě i fyzickou aktivitu musíte vědět dodržovat dlouhodobě. Odměnou by však mělo být zhubnutí na požadovanou hmotnost. Jaké jsou zkušenosti a výsledky z praxe? Dočtete se níže.

Co je 30 denní dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Diety jsou pro většinu lidí synonymem odříkání se a drastických změn jídelníčku. V případě 30 denní diety je dobrou zprávou, že nic podobného nehrozí, ačkoli omezení nezdravých potravin se nevyhnete. To je však pro zdraví pozitivní.

Dieta je založena na snížení příjmu sacharidů a tuků, což jsou složky, které nejvíce přispívají k obezitě. Naopak, zvyšuje se příjem bílkovin, důležité látky pro svalstvo a fyzický výkon. Měsíční dieta má výhodu i v tom, že přispívá k lepšímu a zdravějšímu pitnému režimu a díky dostatku bílkovin umožňuje i sport a cvičení.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Zároveň je však třeba při ní počítat i s některými negativy a riziky:
• jde v první řadě o to, že dochází k vážnějšímu poklesu příjmu sacharidů, což s sebou u většiny lidí přináší více únavy a nedostatek energie
• dieta se sice snaží působit komplexně i z pohledu živin, ale některé minerály či aminokyseliny mohou tělu chybět a to omezí efekt hubnutí
• dlouhodobé dodržování diety může přinést i nedostatek některých látek důležitých pro správné fungování nervového systému, což zvyšuje podrážděnost
• dietě dominuje zelenina a luštěniny, což může mít za následek zejména v jejím úvodu některé zažívací potíže, například nadýmání a plynatost

Velmi důležité je však dívat nejen na stravování, ale i na ostatní aspekty ovlivňující ideální hmotnost či celkově zdravé fungování těla. Jde hlavně o spánek a dostatek odpočinku, omezení alkoholu a kouření a také o pravidelnou fyzickou aktivitu.

NENÍ PRO DĚTI ANI CUKROVKÁŘŮ

Navzdory několika pozitivům a komplexnosti dietního programu není 30 denní dieta vhodná pro některé skupiny lidí. Jde o děti do 18 let, těhotné a kojící ženy a o lidi, kteří mají onemocnění jater, ledvin, střev nebo již mají cukrovku.

Jaké principy má 30 denní dieta

Měsíční dieta je založena na kombinaci několika aspektů důležitých nejen pro hubnutí, trávení či metabolismus, ale také z pohledu celkového posílení zdraví a vitality organismu. Kromě jídelníčku dívá i na pitný režim a celkově životosprávu.

Pro dietu využít naplno, držte se těchto zásad:

Povolené a zakázané potraviny: Absolutní prioritou diety je pochopitelně stravování, kde je třeba jídelníček obohatit o zdravé bílkoviny a to zejména živočišného původu naopak omezit třeba těžké, mastné, smažené a zpracovávány jídla. Součástí diety je i snížení příjmu soli, sacharidů ze sladkostí a nezdravých tuků.

Způsob stravování: Důležité je nejen to, jaké potraviny budete konzumovat, ale i způsob stravování. V praxi to znamená jíst menší porce častěji a pravidelně během dne s odstupem alespoň 3 hodin, ideálně ve stylu snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře. Snídaně jezte 30 minut po probuzení, předtím se napijte vody.

Zdravý pitný režim: Co se týče nápojů a tekutin, mnoho lidí zanedbává hlavně příjem vody, které byste měli během diety vypít alespoň 2,5 litru denně. Doplnit ji můžete o neslazené ovocné nebo ještě lépe bylinné čaje, které podporují trávení a metabolismus. Pokud vsadíte na zelený čaj, víte zefektivnit i spalování tuků.

Více pohybu: 30 denní dieta je nejen o stravování nebo nápojích, ale stejně tak i o fyzické aktivitě. Nemusí jít přímo o nějaké excesivní cvičení, ale určitý druh pohybu byste měli mít. Nejlepší je zkombinovat pravidelnou a každodenní chůzi s během, plaváním, cyklistikou nebo kardio cvičením ve fitness centru.

Vhodné a nevhodné jídla a nápoje pro 30 denní dietu

Tak, jako v případě některých jiných diet, i v případě 30 denní diety je důležitý jídelníček. V něm by měly objevovat několik doporučené jídla, zejména s obsahem bílkovin, vitamínů a minerálů. Naopak, některé zde nemají co dělat.

headerbanne

Toto je seznam vhodných a naopak nevhodných jídel:

Doporučené a preferované potraviny
Základem jídelníčku při celoměsíční dietě jsou zdroje zdravých bílkovin, ale v menším měřítku i sacharidů a mastných kyselin. I proto tvoří základ jídelníčku libové drůbeží maso, méně tučné ryby a mořské plody a nízkotučné jogurty nebo sýry.

Doplnit je můžete o tzv. superpotraviny, například zdravé mořské zelené řasy nebo chlorellu. Hojně využívaná je zelenina, zejména mrkev, celer, brokolice, zelí, kapusta, pórek, okurka, cibule nebo špenát, z ovoce hlavně citrón, meloun, maliny a jahody.

Do jídelníčku můžete přidat i ořechy a olejnatá semena jako dobré zdroje omega mastných kyselin a minerálů, v menší míře i houby. K snídani jsou ideální ovesné vločky a celozrnné produkty. Z nápojů dejte přednost čisté vodě a bylinným čajem.

Nedoporučované a nevhodné potraviny

Měsíční dieta má předepsané nejen ty jídla a nápoje, které jsou důležité pro jídelníček a efektivitu hubnutí, ale i ty, které byste naopak měli vynechat, pokud chcete naplno hubnout. Z nápojů jde o kávu, slazené a energetické nápoje a alkohol.

Co se týče jídel, vyhýbat se třeba samozřejmě jídlům z fastfoodu, polotovarem, hotovým pokrmem a konzervám, obsahují příliš mnoho soli a různých stabilizátorů. Obecně je třeba se vyvarovat i smaženým jídlům a smažení jakýchkoli surovin.

Do seznamu zakázaných potravin a surovin patří také červené a mastné maso, mastné ryby, uzeniny a masné výrobky, plnotučné mléko a výrobky z něj, bílá mouka a produkty z ní, sladkosti a cukr obecně a snažte se i méně využívat sůl.

ZÁSADY DIETY JSOU UNIVERZÁLNÍ

Běžně po skončení diet nastává návrat do původní životosprávy, což bývá spojeno i s rizikem jojo efektu. Abyste toho v tomto případě vyvarovali, měli byste několik zásad uplatňovat i dál, například pohyb, pitný režim a omezení sladkostí.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Jako alternativu, případně jako možné pokračování této diety, avšak s dlouhodobějším působením, je možné využít i poměrně známou a stále více využívanou ketonovou dietu. Ta je založena na stavu zvaném ketóza, který pomáhá na hubnutí nejefektivněji.

Pokud chcete vědět jak, je třeba poznat hlavní zásady diety:
• v první řadě jde o změnu jídelníčku, kdy dochází k navýšení příjmu bílkovin a to na úkor sacharidů a tuků, které jsou naopak minimalizovány
• zároveň s tím je důležité podporovat metabolismus a trávení a to prostřednictvím zeleniny, ořechů a semen, které jsou vydatným zdrojem vlákniny
• výsledkem takového stravování nastává po pár dnech diety, ještě v její první fázi, stav ketózy, což znamená, že tělo spaluje primárně ne cukry, ale uložené tuky
• to pokračuje i v druhé fázi, kdy dochází k výraznějšímu zhubnutí, avšak díky dostatku bílkovin a ketóze z tukových zásob, ne ze svalů

Takovým způsobem nastavené stravování může být drženy i dlouhodobě více měsíců, na což slouží právě třetí fáze ketogenní diety. V ní dochází především ke stabilizaci jídelníčku a přestože se už přidávají tuky a sacharidy, jde jen o ty zdravé.

Ketogenní dieta má pozitivní vliv nejen na optimalizaci tělesné hmotnosti, ale stejně tak i na v jiných oblastech. Pomáhá na snížení hladiny cholesterolu a cukru v krvi, využívá se i za účelem prevence vůči vzniku cukrovky a některým onemocněním srdce a cév. Nakolik je strava bohatá na vlákninu, celkově podporuje trávení a střeva.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Na rozdíl od jiných běžných diet je Ketonová dieta o něco náročnější na stravování, nakolik jídelníček a jednotlivé recepty na jídla je nutné přizpůsobit podmínkám poměru bílkovin, sacharidů a cukrů. Bojíte se, že je to příliš těžké?

V tom případě může být odpovědí KetoMix, speciální značka:

Jde o producenta sortimentu proteinových potravin, jídel, surovin a nápojů, které přesně splňují podmínky ketogenní dieta a jsou i bohaté na vitamíny a minerály

Tento dietní program využívají muži i ženy a má zejména tyto výhody:

• všechny produkty a potraviny jsou kvalitní z hlediska původu surovin
• na jednom místě si víte vyskládat jídelníček od rána až po večer
• k dispozici máte nejen potraviny, ale i doplňky výživy s L-karnitin

Nabídka je opravdu velmi bohatá a z potravin zahrnuje větší jídla, jakož i menší pochutiny. Sortiment obsahuje zejména proteinové kaše, omelety, polévky, pečivo, pomazánky, těstoviny, dresinky, omáčky a velmi výživné tyčinky. Tato jídla víte připravit do 5 minut a pokud by se vám málilo, na výběr máte i proteinové čokolády, chipsy a různé dezerty.

Sortiment potravin je doplněn o nápoje, což v praxi znamená hlavně koktejly v podobě prášku, které stačí zalít vodou, zamíchat a máte připravený výživný proteinový nápoj, zejména s obsahem syrovátkové bílkoviny. Pít jej můžete ochucený i bez dalších příchutí.
Tyto potraviny, nápoje a produkty si můžete zakoupit samostatně a podle vlastního uvážení, ale můžete si nechat vypracovat výživovým poradcem i jídelníček přesně na míru podle míry vaší obezity. K dispozici jsou i větší balíčky potravin a nápojů, kde si najednou zakoupíte všechny potřebné jídla a suroviny na týden, 14 dní, 3 týdny či měsíc.

267a8ceb

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Dobrou zprávou je, že pokud vás zmíněné produkty a potraviny KetoMix zaujaly, bez větších potíží si je zakoupíte přímo z domu a to bez ohledu na to, kde bydlíte. Prodejce má totiž spuštěn oficiální eshop www.ketomix.cz s velmi dobrými službami.

Nakupování přes internet je přitom nejen jednoduché, ale také:
• velmi pohodlné, nemusíte nikam jít, vše vyřešíte z obývacího pokoje
• výhodné, ceny jsou v oficiálním eshopu nejlepší, máte i garanci originality
• rychlé, objednávku uděláte za pár minut i přes tablet či smartphone
• flexibilní, ať už jde o více možností platby nebo způsobů doručení

Platit můžete totiž tak v hotovosti na dobírku přímo kurýrovi, jakož i bezhotovostním způsobem přes internet a předem, například převodem nebo platební kartou. Na výběr máte i několik kurýrů a také možnost doručení domů nebo na odběrné místo.

Při větší objednávce se nemusíte vůbec starat o jakékoliv poplatky, poštovné totiž hradí eshop. Pokud byste si nevěděli s čímkoliv poradit, můžete využít internetovou i telefonickou infolinku, která je k dispozici každý den. Dozvíte se zde odpovědi na otázky týkající se nákupu, platby a doručení, jakož i další informace o samotné Keto dietě.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno