Ovocná, ananasová, rýžová nebo bramborová 3 denní dieta Zde jsou zkušenosti a výsledky

0
12617
Ovocná, ananasová, rýžová nebo bramborová 3 denní dieta Zde jsou zkušenosti a výsledky

Zhubnout za tři dny do plavek, šatů nebo kvůli nějaké oslavě? Pokud si myslíte, že se to nedá, 3 denní dieta se vás bude snažit o opaku. Pravdou je, že to bude za cenu drastické redukce příjmu kalorií z potravin, což není zrovna nejzdravější a už vůbec to není dlouhodobé.

Tato dieta patří mezi ty redukční diety na hubnutí, kde se nejvíce využívají ovoce a zelenina. Možná jste už někde viděli podobnou ananasovou, rýžovou nebo bramborovou dietu na internetu. V tomto programu však nepůjde o jednostranně zaměřenou dietu, jídelníček bude celkem pestrý. Na druhou stranu, kromě výhod má 3 denní dieta i rizika a mínusy.

Co je 3 denní dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

3 denní dieta patří mezi redukční, nízkokalorické a krátkodobé diety, jejichž cílem je rychlé zhubnutí pomocí drastických změn v jídelníčku. Tato dieta má celkem jednoduchá pravidla a nabízí možnost viditelného zhubnutí za krátký čas.

Vzhledem k povaze diety, čili snížení příjmu kalorií, není třeba během ní žádné cvičení, právě naopak, zvýšená námaha může přinést spíše oslabení organismu. Dieta počítá se stravováním 5 krát denně, což je obecně prospěšné a pomáhá to i na trávení a metabolismus. Obsahuje hodně ovoce a zeleniny, čili mnoho vitamínů a minerálů.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Kromě zmíněných výhod však třeba počítat také s možnými riziky:
• tím nejdůležitějším je právě podstatě diety, čili omezení příjmu kalorií, což se může projevit snížením výkonnosti, únavou a bolestmi hlavy
• mezi negativa patří i to, že dieta je poměrně drastická oproti běžnému jídelníčku, to ve většině případů vyústí do pocitů hladu nebo chuti na sladké
• vzhledem na složení jídelníčku třeba počítat s tím, že v první den se mohou dostavit i některé zažívací potíže, zvláště pokud jde o zvýšený příjem vlákniny
• dieta je krátkodobá a ačkoli někteří lidé ji drží i měsíc, efekt na hubnutí a metabolismus se zpomalí, nejde tedy o dlouhodobé řešení

Vzhledem k tomu, že dietu doprovází výraznější pokles kalorií, což se odrazí i na pocitu energie, či spíše pocitu únavy, je dobré si ji naplánovat tak, abyste během ní neměli výraznější fyzický pohyb. Ideální je zkusit ji během prodlouženého víkendu.

3 DENNÍ DIETA NENÍ PRO KAŽDÉHO

Držení takto intenzivní redukční diety není vhodné pro všechny, právě naopak, některé skupiny lidí by se jí měli vyhýbat. Jde o děti do 18 let, ženy v těhotenství a během kojení, lidi s metabolickými a trávicími onemocněními a lidí s cukrovkou.

Jaké fáze má 3 denní dieta

Jak už říká název, 3 denní dieta trvá tři dny, během kterých se vám radikálním způsobem změní jídelníček. Jeho základem je kombinace zeleniny, ovoce a libového masa, přičemž abyste opravdu viděli výsledky na snížení hmotnosti a trávení, třeba se toho držet.
Zde je vzorový jídelníček podle jednotlivých fází třídenní diety:

1. den: V první den se doporučuje na snídani přijmout bílkoviny, které vás zasytí, ale nejsou příliš kalorické, například omeleta se salátem. Na svačinu si dejte ovoce, například jablko. Oběd může obsahovat rybu, například tuňáka, s celozrnným toastem. Na svačinu si dejte kousek zeleniny, například okurku. Na večeři je ideální tuňák nebo kuře a zelenina.

2. den: I druhý den začněte bílkovinami, tentokrát může jít o vajíčka natvrdo, znovu se zeleninovým salátem. Na svačinu zkuste borůvky nebo maliny. Oběd může tvořit kombinace kuřecího masa se zeleninovým salátem. Na svačinu zařaďte znovu zeleninu, například rajčata s paprikou. Na večeři zkuste rybu s oříšky a semínky.

3. den: V třetí den si dejte k snídani zeleninu spolu s celozrnným toastem, tentokrát bílkoviny vynecháme. Na svačinu máme znovu ovoce, například rybíz nebo angrešt. Oběd ať tvoří kuřecí maso buď vařené nebo na přírodně. I v třetí den je na svačinu nejlepší zelenina, například s oříšky. Na večeři si dejte kuřecí maso se zeleninou.

headerbanne

Principy a vhodné a nevhodné jídla pro 3 denní dietu

Abyste dokázali s 3 denní dietou opravdu zhubnout, je nezbytné dodržovat několik principy a zásady. Ty se netýkají pouze jídel, ale jde i o způsob stravování a životosprávy, pitný režim a některé další faktory, které také ovlivňují metabolismus.

Toto jsou nejdůležitější principy a také vhodné a nevhodné jídla:

Zdravá zelenina, ořechy a semena
Základem jídelníčku je v 3 denní dietě právě zelenina, která obsahuje dostatek vlákniny potřebné pro trávení. Nejlepší jsou salát, zelená listová zelenina či rajčata a papriky. Do stravování zařaďte i ořechy a zdravé semena, například lněná a sezamová.

Nízkosacharidové druhy ovoce
Z ovoce je možné během diety konzumovat ty druhy, které neobsahují příliš mnoho sacharidů a mají nízký glykemický index. Do jídelníčku, hlavně dopoledne, zařaďte například jablka, angrešt, rybíz a bobulové ovoce typu jahody, borůvky a maliny.

Živočišné zdroje potravin
Abyste neztratili výkonnost, je nezbytné zařadit do jídelníčku živočišné zdroje bílkovin. Kromě již známých vajec se rozhodne nebraňte ani masu, zvláště pokud jde o drůbež nebo ryby. Nejlepší je připravit maso na páře, ve vodě, případně ho opéct.

Fyzická aktivita a pohyb
Vzhledem k tomu, že v rámci této diety dochází k radikálnímu snížení příjmu kalorií, nedoporučuje se při 3 denní dietě žádná nadměrná fyzická aktivita, mohlo by to vést k závratím a únavě. Pokud, tak se věnujte spíše pravidelné chůzi.

Pravidelné stravování
Nejen to, co se nachází ve vašem jídelníčku, ale stejně tak i to, jakým způsobem se během dne stravujete, má velký vliv na hubnutí. Jíst se doporučuje po menších porcích a častěji, ideálně 5 krát za den. Před snídaní si dejte sklenici vody.

Zdravý pitný režim
Pitný režim je také velmi důležitý pro trávení a metabolismus. Vyvarovat se třeba slazeným nápojům a alkoholu, naopak, základem by měla být čistá a neochucená voda. Tu můžete doplnit o zelený nebo bylinkový čaj. Kávu se snažte spíše omezit.

JOJO EFEKT JAK VELKÉ RIZIKO

Problémem krátkodobých diet je, že po jejich skončení se velmi často dostaví tzv. jojo-efekt. Totéž platí bohužel i pro 3 denní dietu, během níž dochází za krátký čas k radikálnímu snížení kalorií a po jejím skončení se tělo snaží tento nedostatek rychle dohnat.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Právě nemožnost dlouhodobějšího diety a příliš velký skok ze standardního stravování nutí lidi po skončení 3 denní diety hledat lepší alternativy. Dobrým příkladem takové alternativy je Ketogenní dieta, která je pestřejší a můžete ji držet dlouhodobě.

Ketonová dieta, jak se jí také říká, má následující principy a zásady:
• základem Keto diety je změna jídelníčku tak, aby se minimalizoval příjem sacharidů a naopak zvýšil podíl bílkovin ve stravě, snížit třeba i příjem tuků
• díky této změně přichází do několika dnů ke stavu zvanému ketóza, což je metabolický a fyziologický stav, kdy dochází z změně využívání energie
• tělo v tomto stavu začíná jako zdroj energie využívat uložené tuková tkáň, které začíná ve větším spalovat a to namísto původního využití sacharidů
• výsledkem je hubnutí právě z tuku, což je nejviditelnější a nejzdravější způsob hubnutí, stejně tak se zlepšují i ​​trávení a metabolismus celkově

Keto dieta probíhá ve třech fázích, přičemž v té první jde především o navození stavu ketózy a jeho stabilizace, v druhé se hubne nejvíce, protože tělo ve velkém spaluje uložený tuk a ve třetí jde o udržení hmotnosti a dlouhodobé zlepšení životosprávy.

Díky tomu, jaké jsou změny zmíněného jídelníčku, má dieta pozitivní účinky na několik oblastí zdraví, nejen na samotné snížení hmotnosti. Pomáhá na normalizaci krevního tlaku, snížení příjmu tuku zlepšuje hladinu cholesterolu a snížení sacharidů snižuje hladinu cukru v krvi. Má i preventivní účinky na některé srdeční onemocnění.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dieta je založena především na změně jídelníčku, což však znamená i náročnější přípravu jídel a domácích receptů. V této souvislosti je však možné najít i mnohem pohodlnější a zajímavější řešení a tím je sortiment KetoMix.

Jde o značku, která nabízí potraviny a produkty právě pro dietu:

V její nabídce najdete proteinové hlavní i menší jídla, různé pochutiny, tyčinky a také nápoje, které splňují podmínky pro ketogenní dietu a mají i kvalitní složení
Všechna jídla, suroviny, potraviny a jiné přípravky, které zde najdete:
• jsou z hlediska původu kvalitní a neobsahují žádné problémové látky
• mají vyvážený poměr všech potřebných živin, vitamínů a minerálů
• jsou bez lepku, s výjimkou pečiva, takže je mohou konzumovat i celiatici

Sortiment potravin obsahuje především větší a hlavní jídla, například jako jsou proteinové polévky v různé příchuti, sušené maso, omelety, kaše, pečivo, pomazánky, těstoviny a dresinky. K nim si umíte zakoupit i proteinové palačinky, tyčinky a různé slané či sladké pochutiny, například čokolády, dezerty, chipsy, krekry, perníky nebo jiné zdravé drobnosti.

Velký je také výběr proteinových nápojů, zvláště pokud jde o koktejly. Na své si přijdou vegetariáni i ti, co hledají kvalitní zdroj syrovátkových a sojových bílkovin. Nápoje si víte zakoupit neochucené, ale také s příchutěmi, například čokoládovou nebo ovocnou.

Zmíněné jídla a nápoje lze objednat samostatně nebo v rámci větších balíčků, například na 7 dní, 2 týdny, 3 týdny nebo celý měsíc. Tehdy najednou získáte všechny potřebné jídla pro celodenní jídelníček na jednom místě. Součástí sortimentu značky KetoMix jsou také doplňky výživy s L-karnitin na spalování tuku či testovací na stav ketózy.

267a8ceb

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás zmíněné produkty a potraviny KetoMix oslovili, víte si je zakoupit buď osobně v kamenné prodejně, nebo můžete využít pohodlnější způsob online objednávky. Značka má u nás oficiální web www.ketomix.cz, kde najdete velký eshop.

Objednávka z něj je přes internet, což s sebou přináší tyto výhody:
• časová úspora, netřeba nikam jít, za pár minut máte vše koupeno
• přehled, na jednom místě máte celý sortiment a víte si ho porovnat
• jednoduchost, nákup uděláte za pár kliků přes počítat i smartphone
• pohodlí, tak objednávku i doručení balíčku vybavíte doma

Nákup probíhá podobně, jako v kterémkoli běžném eshopu. Stačí do online košíku vložit ty produkty nebo celé balíčky, o které máte zájem, vyplnit své údaje a adresu doručení, zvolit způsob platby a kurýrní službu a pak už jen objednávku odeslat.

Kurýr vám doručí balíček do 3 pracovních dnů a to domů nebo na odběrné místo v blízkosti vašeho bydliště, pokud o to požádáte. I ten nejtěžší balíček nemá více než 5 kilogramů, nejde tedy o nic rozměrné či těžké. Platit můžete v hotovosti na dobírku přímo kurýrovi, nebo i předem a přes internet například převodním příkazem či kartou.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno