Hledáte ověřené recepty a tipy na dietní obědy – Tyto jsou lehké, zdravé a na hubnutí

0
12093
Hledáte ověřené recepty a tipy na dietní obědy - Tyto jsou lehké, zdravé a na hubnutí

Stravování má výrazný vliv na hmotnost a jedním z důležitých jídel je i oběd. Mnoho lidí i myslí, že během hubnutí je nejlepší ho zredukovat na minimum, ale není to tak, dosáhnou spíše pravý opak. Tím bude zpomalení metabolismu a hubnutí.

Pokud jste však byli dosud zvyklí na oběd s využitím másla, tuku, smetany nebo tučného masa, s tím třeba při hubnutí přestat. Dietní obědy musí být zdravé, lehké a bez většího množství nezdravých tuků či sacharidů. Zelenina, libové maso, rýže a podobné přílohy či nízkotučné sýry, to jsou ingredience, které jsou pro hubnutí nejlepší volba.

Jak ovlivňují dietní obědy na hubnutí a jaké by měly být

Oběd by měl být hlavním jídlem dne a to pokud z pohledu přijatých kalorií a energie, jakož i z pohledu hubnutí. Pokud si myslíte, že to nejde dohromady, opak je pravdou, jde a velmi dobře. Důležité však je, abyste přijali v obědě všechny živiny, vitamíny a minerály.

Ideální je, pokud si budete obědy vařit sami doma a zkonzumujete jejich buď ještě v ten den nebo v následující den. V tom případě máte zaručeno to, že jídlo bude vyvážené z pohledu jednotlivých látek, živin a složek, ale i to, že bude připraveno z kvalitních surovin. Snažte se střídat různé druhy zeleniny, masa, obilovin či jiných surovin.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Zde jsou 4 základní principy, které by měl dietní oběd splnit:
• v první řadě se vyhýbejte jídlům připravovaným na množství tuku a nezdravého oleje z olejů používejte pouze olivový, avokádový nebo kokosový
• důležité je, abyste měli na oběd dostatek bílkovin v kombinaci rostlinných a živočišných zdrojů, pozor však na mastné maso a příliš tučné ryby
• významnou roli musí hrát v rámci jídla vláknina a to v podobě zeleniny, ideálně vařené nebo dušené, stejně tak kvalitní zdroj složených sacharidů
• pokud chcete hubnout ještě rychleji, zapomeňte na maso, ale ryby byste měli tři až čtyři krát týdně konzumovat, nakolik jsou i zdrojem omega kyselin

Mnoho lidí se ptá, zda je možné zkonzumovat najednou na oběd polévku i hlavní jídlo a zda se pak nejedná o opačný efekt, čili přibírání. Tohoto se obávat opravdu nemusíte, ale pokud budete jíst dvouchodový oběd, třeba tomu přizpůsobit obě porce na oběd.

ČEHO SE VYVAROVAT NEJVÍCE?

Základem je, abyste si obědy připravovali buď doma, nebo pokud půjde o ty hotové, tak jedině z donáškových služeb nebo restaurací, které nabízejí zdravé stravování. Zapomeňte na klasické obědové „menučka“ a fast food jídla, z nich jedině tak přiberete.

Jaké jídla, potraviny a recepty na dietní obědy jsou nejlepší

Pojďme se nyní podívat na ty recepty, jídla a potraviny, které jsou využitelné na dietní, zdravé, chutné a lehké obědy. Prakticky všechny následující příklady splňují nejdůležitější pravidla zmíněné výše, některé mohou jít například z pohledu živin ještě dál.
V každém případě platí, že výběr je pestrý a něco si vyberete:

Fazolová-zeleninová polévka: Začněme polévkami, první je fazolové-zeleninová. Nejdříve si na olivovém nebo jiném zdravém oleji opražte mrkev, celer, kedlubny a petržel, pak je zalijte vodou. K tomu přidejte kuřecí vývar a uvařenou fazole. Dokořeňte česnekem, kurkumou a majoránkou a polévka je na světě. Zkusit můžete i jinou zeleninu.

Celerová polévka: Velmi zajímavou a dietní je i celerová polévka. Potřebovat budete celer, mrkev, batáty, cibuli, zeleninový vývar a dokořenit pepř, tymián a pažitku. Postupujte podobně, nejdříve zeleninu opražte, potom přidejte vývar a batáty a vařte, dokud nebudou všechny suroviny dostatečně měkké. Nezapomeňte na koření.

headerbanne

Hráškově-mátová polévka: Tato polévka přináší nevšední kombinaci chutí a je navíc velmi krémová. Nejdříve opražte cibulku až zesklovatí, potom ji zalijte zeleninovým vývarem, přidejte hrášek a vařte. Potom dokořeňte mátou a rozmixujte ručním mixérem na závěr. Získáte tak krémovou konzistenci, na závěr můžete ozdobit jogurtem.

Surový salát s rybou: Nejvíce efektivně je využít k hubnutí kombinaci zeleniny a ryby, například v podobě míchaného zeleninového salátu. Využít něj můžete rajčata, papriky, okurky, cibuli a česnek, které nakrájíte nadrobno a dáte do misky. Pak k tomu přidáte v jogurtu protlačenou rybu z konzervy, například tuňáka, makrelu nebo sledu.

Rýže se zeleninou: Nejdříve na olivovém oleji opražíte trochu rýže na cibulce, pak přidáte zeleninu a to vše zalijete vývarem proveden ze zeleniny, případně i s využitím kuřecích kostí. Podusíte a máte hotový zdravý zdroj sacharidů i bílkovin. Ze zeleniny použijte suroviny uváděny výše, případně i hrášek nebo sterilovanou kukuřici.

Salát s dietní šunkou: Dalším studeným typem obědu, ale velmi výživným, je míchaný zeleninový salát s chudou kuřecí nebo krůtí šunkou. Tu pokrájíme na tenké plátky a přidáte do misky, kde jste si předtím nadrobno nakrájeli zeleninu. Použít můžete papriku, okurku, rajčata, kukuřici a hrášek, ozdobit víte petrželkou.

Opečená ryba s rýží: Ověřeným obědem pro každého, kdo chce zhubnout, ale přitom bez hladovění, je oběd sestávající s opečené ryby na pánvi na olivovém oleji s kořením a z rýže. Z ryb je nejlepší použít lososa, tuňáka, sleď nebo makrelu. Rýži víte připravit v jednoduchém hrnci s vodou, můžete ji dochutit bazalkou či oreganem.

Celozrnné těstoviny se zeleninou: Špagety, penne nebo jiné druhy celozrnných těstovin uvařte v osolené vodě, mezi tím můžete na pánvi na pánvi zlehka osmahnout nakrájené kousky zeleniny. Nejlepší je použít mix více druhů včetně cibulky, česneku, papriky, rajčata, kukuřice a chřestu. Dochutit to pak můžete chilli kořením.

Cuketový tatarák: Tento oběd bude rychlý a velmi chutný. Cuketu najemno nastrouháme, scedíte, vyždímáte a na pánvi si opražíte česnek s cibulkou, kde pak cuketu přidáte. Chvilku povaříte, dosolíme velmi mírné a okořeníte černým i chilli kořením. Necháte vychladnout a můžete postupně natřít na celozrnné pečivo v podobě topinek.

Nedělní oběd JAK CHEAT DAY

Pro motivaci je dobré si udělat jednou za čas tzv. cheat day neboli den, kdy můžete zkonzumovat i nějaké jídlo, které není pro hubnutí právě to ideální. Využít k tomu můžete nedělní oběd, kdy si umíte dopřát i něco tučnějšího či smaženého.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Kdo by chtěl zkusit komplexnější změny ve stravování a nejen se zaměřovat čistě na obědy, ten by měl zkusit širší dietní opatření. Chcete-li zároveň hubnout, můžete vyzkoušet některé diety, ale nemělo by jít o nějaké drastické či krátkodobé diétovaní.

Právě naopak, dlouhodobější jsou efektivnější a sem patří i Keto dieta:
• ta je založena na ketóze, což je metabolický stav, pro který je charakteristické efektivní spalování tuků, tělo je využívá totiž jako primární zdroj energie
• aby tělo začalo využívat primárně tuky a ne cukry, je nezbytné, abyste omezili v jídelníčku příjem sacharidů do 50 gramů denně, také tuků
• díky tomu přijde k fyziologickému stavu, kdy tělo začne sahat po zdroji energii v podobě tuků, konkrétně tukových zásob, což je ideální pro hubnutí
• pokud jde o jídelníček, potřebné je posílit příjem vlákniny a to vyšší konzumací zeleniny, přičemž důležité je jíst denně i za hrst ořechů a semen

Díky výše zmíněným změnám přijde nejen k lepšímu spalování tuků, ale stejně tak i k podpoře trávení a metabolismu, což má celkově pozitivní efekty na zažívání. Snižuje se i hladina cukru v krvi, stejně tak se zlepšuje hladina cholesterolu.

Dieta má také preventivní působení proti vzniku cukrovky a některým kardiovaskulárním onemocněním. Jde o dlouhodobější dietu trvající přes 3 měsíce, která má tři fáze. V té první je cílem navození stavu ketózy, v té druhé co nejefektivněji spalování tuků a hubnutí a v té třetí postupný přechod do normálního stravování bez rizika jojo efektu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás Ketogenní dieta, jak se jí také někdy říká, zaujala, no problém vidíte právě v jídelníčku, můžete sáhnout po alternativě a to v podobě programu KetoMix. Jde o značku výrobce a dodavatele produktů právě pro tento druh diety.

V sortimentu můžete najít několik proteinové jídla i nápoje:

Základem nabídky jsou proteinové polévky, hlavní jídla i menší potraviny využitelné od snídaně až po večeři, pro pitný režim jsou vhodné proteinové nápoje a koktejly
Pokud jde o jejich nejdůležitější charakteristiky a výhody, tak:
• všechna jídla a nápoje si připravíte do pár minut, k nápojům stačí voda
• na jednom místě víte vyřešit celodenní stravování i pitný režim
• máte jistotu, že v produktech je dostatek vitamínů, minerálů a živin

267a8ceb

Velmi důležité je vědět, že zmíněné potraviny a nápoje neobsahují žádné rizikové chemické přísady ani jiné podobné látky, právě naopak, s výjimkou pečiva v nich nenajdete ani lepek, takže jsou vhodné i pro celiaky. Všechna jídla a produkty splňují podmínky pro ketonovou dietu, jsou na proteinovém základě a mají minimum sacharidů a tuků.

Pokud jde o nabídku jídel, ta obsahuje potraviny vhodné pro větší i menší jídla, zejména proteinové polévky, omelety, kaše, pečivo, těstoviny, pomazánky, dresinky, sušené maso či palačinky. K tomu si umíte koupit i zdravé sladké dezerty, čokolády a pochutiny.
V sortimentu naleznete i velmi oblíbené proteinové tyčinky využitelné během celého dne, máte na výběr několik druhů a příchutí. Totéž se týká i nápojů a koktejlů, kde víte sáhnout i po veganských a z příchutí si vyberete od vanilky, přes kokos až po ovocné chutě. Značka nabízí také doplňky výživy s L-karnitin na efektivnější spalování tuků.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud vás značka KetoMix zaujala a chtěli byste vyzkoušet ketonovou dietu právě s využitím potravin, nápojů, jídel a surovin tohoto dietního programu, klidně tak můžete udělat na oficiální webstránce www.ketomix.cz, kde najdete celý sortiment v eshopu.

Nákupem online víte získat v tomto případě několik benefitů a výhod:
• k dispozici máte nejširší možný sortiment se zárukou originality a ceny
• nemusíte nikam jít, nákup i doručení vyřídíte přímo z pohodlí domova
• platit můžete v hotovosti i bezhotovostně, předem nebo přes internet
• celý nákup je otázkou několika minut a uděláte ho i přes smartphone

Pokud jde o postup, ten je jednoduchý a podobný jako v případě ostatních eshopů. Stačí do online košíku vložit ty přípravky a potraviny, o které máte zájem, vyplnit své údaje, zvolit způsob platby, kurýrní společnost a způsob doručení a objednávku odeslat.

Platit víte buď v hotovosti na dobírku přímo kurýrovi, případně i prostřednictvím internetu a to buď bankovním online převodem nebo platební kartou s placením také online. Na výběr máte několik kurýrní služby a doručení buď domů nebo na místní pobočku zásilkový, zpravidla do 3 pracovních dnů eshop garantuje doručení tak či tak.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno