Proteinové drinky jsou zdravé, pomáhají na hubnutí a hodí se i po cvičení a tréninku

0
11481
Proteinové drinky jsou zdravé, pomáhají na hubnutí a hodí se i po cvičení a tréninku

Součástí pitného režimu pro každého, kdo pravidelně a častěji cvičí nebo sportuje, by měly být i proteinové drinky. Ty neublíží ani na hubnutí, dokonce ho mohou podpořit a to právě díky vyššímu objemu bílkovin. Mnohé z nich obsahují i ​​vlákninu.

Zdravé a fitness proteinové drinky si víte připravit doma, existují různé recepty bohaté i na vitaminy a minerální látky, ale široká je také nabídka hotových nápojů. Které z nich jsou nejlepší, co by měly obsahovat kvalitní domácí proteinové drinky a jak vám mohou pomoci na hubnutí či po tréninku, to si řekneme teď, spolu s tipy na ty nejlepší.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Proteinové drinky a jejich vliv na hubnutí a zdraví

Pod pojmem proteinové drinky se myslí nejčastěji různé míchané ovocné nebo zeleninové nápoje, které obsahují větší množství bílkovin a slouží pro podporu svalstva, fyzické výkonnosti a všeobecně pro sportovce. Mohou ale pomoci i na hubnutí.

V mnoha případech jde o nápoje nízkokalorické a nízkosacharidové, což je využitelné právě tehdy, pokud chcete shodit nadměrné kilogramy a zbavit se tukových zásob. Tyto nápoje si umíte připravit doma s pomocí šejkru nebo mixéru, v závislosti na druhu použitých surovin, ale stejně si je umíte koupit i v obchodech a eshopech s fitness produkty.

Mezi největší výhody proteinových drinků patří:

  • vysoký obsah zmíněných bílkovin, což je makroživina prospěšná pro svalstvo a to nejen po tréninku, ale i při diétovaní, kdy brání chřadnutí svalů
  • větší zastoupení proteinů pozitivně ovlivňuje i na pocit zasycení, po těchto drincích nebudete tak brzy hladoví a zabráníte tak přejídání a tedy tloustnutí
  • dostatek prospěšných vitamínů, minerálů a vlákniny, což má pozitivní vliv na trávení i na metabolismus, což je nepřímá podpora při cíleném hubnutí
  • zároveň je zde minimum sacharidů, zejména cukrů, stejně tak tuků, což přispívá také k prevenci vůči tloustnutí a ukládání kalorií do tukových zásob v těle

NÁPOJE VÍTE PÍT AJ BĚHEM CELÉHO DNE

Přestože proteinové drinky jsou primárně určeny ke konzumaci po tréninku a cvičení, kdy je třeba nejvíce doplnit do těla bílkoviny, můžete je bez problémů pít během celého dne. Platí to zejména v případě těch nízkosacharidových, nízkokalorických a s vlákninou.

Domácí recepty na proteinové drinky

Pokud byste si chtěli udělat zajímavé proteinové drinky doma, existuje řada receptů, zejména na různé ovocné a zeleninové nápoje. Jejich základem je v každém případě proteinový prášek, díky kterému budou tyto nápoje obsahovat dostatek bílkovin.

Pokud byste si chtěli udělat zdravý drink doma, tady jsou tipy:

Svačinový a olovrantový drink: Na tento nápoj vám postačí 30 gramů proteinu v prášku, 1 dcl ovocného džusu bez cukru a 150 g nízkotučného jogurtu. Vše spolu smíchejte a dobře rozmixujte v mixéru, dejte na 15 minut do lednice a pak můžete vypít.

Borůvkovo-hroznový drink: Tento ovocný míchaný drink obsahuje vitamíny i minerály a můžete ho pít kdykoliv během dne. Potřebovat budete 40 g proteinu, po půl hrnku hroznů a borůvek, hrnek vody a lžičku lněného oleje. Vše umixujte.

headerbanne

Ledový fitness šejk: Na ideální drink na osvěžení potřebujete 30 g proteinu v prášku, polovinu hrnku mandlového mléka, polovinu banánu, lžičku medu, 100 g pomerančové drtě a polovinu hrnku vody. Ingredience dejte do mixéru a dobře umixujte.

Kakaový drink s proteinem: Kakao ve správném množství není problémové, dokazuje to i tento nápoj. Potřebujete něj 100 g tvarohu, 100 ml mandlového mléka a 1 polévkovou lžíci práškového kakaa. Vše spolu dejte do šejkru, smíchejte a dejte zchladit.

Hotové proteinové drinky KetoMix a jejich výhody

Pokud se vám nechce připravovat všechny nápoje přímo doma nebo byste chtěli zkusit pro osvěžení i změnu něco jiného, ​​dobrou volbou může být nabídka značky KetoMix s jejím drinky. Jejich plusem je nejen hodně bílkovin, ale i celkově kvalitní složení.

Zde jsou nejdůležitější výhody a benefity drinků KetoMix:

Hodně bílkovin a minimum sacharidů

Drinky KetoMix jsou nejen o vyšším obsahu bílkovin, které jsou důležité pro cvičení i pro hubnutí, ale i o minimalizaci sacharidů a zvlášť cukrů. Podle konkrétního druhu si můžete vybrat i takové drinky, kde nebudou žádné cukry a jen minimum kalorií.

Více příchutí a také způsobů přípravy

KetoMix má v nabídce drinky s velkým výběrem příchutí, ať už jde například o pomeranč nebo o kombinaci jablko a pomeranč. Tyto nápoje si můžete připravit klasicky jako studené k osvěžení v létě, ale i jako horké, případně si jimi dochutit nějaký čaj.

Hodně vlákniny i prospěšných vitamínů

Podstatnou složkou drinků KetoMix je vláknina, konkrétně čekanková vláknina. Díky ní víte podpořit své trávení, metabolismus a nepřímo tedy i hubnutí. Nápoje obsahují i ​​několik vitamínů, například beta karoten či vitamín C podporující imunitu.

Použití v dietě a to už od prvních dní

Nápoje a drinky KetoMix můžete konzumovat samostatně jako zdravý a fitness nápoj, který vám dodá energii a neohrozí hubnutí, ale také v rámci diet, ideálně v rámci Keto diety. Ta je totiž založena na minimalizaci příjmu sacharidů a přesně to drinky splňují.

RYCHLÁ PŘÍPRAVA, KTERÁ TRVÁ PÁR MINUT

Horké nápoje KetoMix v sobě kombinují sladkost, ale i zdravý nápoj s velmi dobrým složením pro hubnutí či pro fitness. S jejich pomocí zaženete chuť po něčem sladkém, ale můžete je během diety, například Keto, použít také namísto jídla během dne.

Nutriční hodnoty a složení proteinových drinků KetoMix

Drinky KetoMix jsou především o podpoře hubnutí a ketózy, čili jsou nízkosacharidové a nízkokalorické. Obsahují samozřejmě i bílkoviny, obvykle do 11 gramů ze 100 gramů nápoje. Důležité je však jejich celkové složení a to i s ohledem na další živiny.

Zde je přehled nutričních hodnot pro 100 gramů drinku:

  • co se týče kalorií, je zde 187 až 684 kcal, což je 785 až 2872 kJ energie
  • tuků je podle druhu nápoje do 61 gramů, sacharidů je však mnohem méně a to od 10 do 13 gramů, výrazně zastoupena je vláknina a to do objemu 69 gramů

Co se týče dalších složek nacházejících se v drincích KetoMix jako vláknina je zde použita čekanková vláknina, podle konkrétního druhu zde jsou například přírodní jablečné aroma, přírodní pomerančové aroma, kyselina citronová, sukralosa, vitamin C, beta karoten, kofein, sukralóza nebo MCT prášek . Složení se může lišit podle daného typu drinku.

Výrobce, původ a proč sáhnout po značce KetoMix

KetoMix patří mezi dlouhodobě ověřené značky proteinových jídel, nápojů a potravin. Za značkou je společnost Opravdová hubnuti, která sídlí v České republice, ale KetoMix má své produkty tak na českém, tak slovenském trhu a to již delší dobu.

Co se týče největších benefitů výběru značky, zvažte i:

  • kvalitní složení nejen z pohledu bílkovin, ale také z pohledu sacharidů a tuků, kterých je v potravinách a nápojích méně, bohaté jsou také na vlákninu
  • bezproblémovou konzumaci, ve většině jídel není lepek, značka nepoužívá rizikové emulgátory nebo konzervanty a potravinách je také minimum alergenů
  • jednoduchost nákupu přes internet a široký výběr potravin, nápojů a jídel, který pokryje celodenní stravování a nápoje podporují i ​​zdravý pitný režim
  • odborné zázemí, na složení a výběru potravin se podílelo množství výživových specialistů a odborníků na hubnutí, značka má i svou online poradnu

Balení a cena proteinových drinků KetoMix

Proteinové drinky KetoMix nemají podobu hotových nápojů, jedná o nápoje v prášku. Tomu odpovídá i balení, který je plastový uzavíratelný obal obsahující prášek v objemu 90 nebo 100 gramů, podle konkrétní příchuti a typu nápoje. V jednom balení je buď 10 porcí nebo až 30 porcí na přípravu hotových drinků, i zde závisí na druhu nápoje.

Zde jsou všechny důležité informace o balení těchto drinků:

Co se týče cen, na první pohled je cena za nápoje KetoMix vyšší, ale při srovnání ceny za jednu dávku je naopak značka nejvýhodnější na trhu. Při drinku s příchutí pomeranče je cena za porce 37Kč, při nápoji s pomerančovo-jablečnou příchutí ještě méně.

Použití proteinových drinků KetoMix

Proteinové drinky a nápoje KetoMix mají formu prášku ve směsi, do které stačí přidat už jen vodu a nápoj máte hotový. Umíte si tak připravit čerstvý drink a zároveň zachovat jednoduché skladování s maximální úsporností. Příprava obvykle trvá jen pár minut.

Pro přípravu drinku budete potřebovat šejkr nebo jinou nádobu na míchání

Nalijte do ní 200 až 250 ml vody a přidejte jednu dávku práškové směsi, což je podle druhu od 3 do 10 gramů a následně nápoj dobře rozmíchejte bez hrudek

V případě drinku s pomerančovo-jablečnou příchutí si umíte udělat nejen osvěžující nápoj se studenou vodou, ale i horký nápoj a to přidáním horké vody. Nesmí však být vařící. Nápoje můžete konzumovat prakticky během celého dne a to buď samostatně, nebo si je přidat do čaje a ochutit ho. Držte se instrukcí na obalu od daného drinku.

Podle konkrétního typu a příchutě můžete drinky KetoMix pít 1 až 3 krát za den, některé se pijí libovolně během dne, jiné doporučuje výrobce vypít po jídle. Nepřekračujte maximální denní dávku, kvůli kofeinu zda vláknině by mohlo dojít k zažívacím potížím.

Konzumace a skladování proteinových drinků KetoMix

Pokud jde o konzumaci těchto drinků, ta je možná samostatně, ale také v rámci Keto diety. Nápoje vám pomohou na rychlejší metabolismus i zvýšení energie, případně na podporu trávení a to všechno jsou oblasti, které se hodí během hubnutí s Keto dietou.

Mezi další důležitá pravidla, zásady a podmínky patří:

  • prošlých, který najdete na obalu drinku, směs nepoužívejte
  • nápoje skladujte na suchém místě a mimo mrazu i přímého slunce
  • pozor dejte na vysoký obsah kofeinu v nápojích, nejsou vhodné pro děti
  • stejně tak se nedoporučují drinky KetoMix těhotným a kojícím ženám

Další produkty KetoMix

Značka KetoMix je v první řadě o širokém výběru produktů pro celodenní stravování i pitný režim. Kromě zmíněných drinků zde lze nalézt několik hlavní jídla a potraviny pro celý den, cílem širokého sortimentu je podpora zmiňované Keto diety.

Princip Keto diety je jednoduchý a souvisí také s bílkovinami:

Cílem je snížení příjmu sacharidů, čímž nastává ketóza, kdy tělo spaluje tukové zásoby jako primární zdroj energie, zároveň je důležitý i příjem proteinů

Muži i ženy vidí v produktech KetoMix více benefitů:

  • jde o možnost okamžité konzumace jídel nebo o jejich rychlou přípravu
  • nemusíte se obávat o sacharidy, bílkoviny a tuky, složení je ideální
  • několik jídel a nápojů obsahuje množství vitamínů a minerálů

Pokud jde o výběr jídel a potravin, KetoMix má ve své nabídce proteinové polévky, kaše, omelety, palačinky, pečivo, těstoviny či sušené maso, které můžete zařadit do svého jídelníčku po celý den. Chybět nesmí proteinové tyčinky a k těstovinám a pečivu i různé pomazánky, pomazánky, dresinky a omáčky, také s vysokým obsahem proteinů.

Co se týče nápojů, kromě drinků nabízí KetoMix i proteinové koktejly nebo horké nápoje s kakaovou příchutí, na kterých přípravu vám stačí jen voda. Jde o velmi dobrý zdroj syrovátkové a sójové bílkoviny a navíc, je tu jen minimum sacharidů.

Značka má ve své nabídce i výživové doplňky v podobě kapslí, kde si můžete vybrat podle obsahu doplňky na podporu trávení nebo lepšího spalování tuků. V zásadě všechna jídla, potraviny, nápoje a produkty KetoMix mají kvalitní složení z ověřených surovin a nejsou zde použity žádné škodlivé emulgátory, konzervační látky a rizikové přísady.

Keto dieta nepatří mezi nějaké rychlé, intenzivní redukční nebo příliš přísné diety, které jsou doprovázeny například hladověním. Právě naopak, víte ji držet i 3 nebo více měsíců a jejím základem je pravidelné stravování, díky bílkovinám nebudete ani hladovět.

Jak a kde koupit proteinové drinky a další produkty KetoMix

KetoMix má své značkové kamenné prodejny, ale mnohem pohodlnější je nakupovat její potraviny, jídla a produkty přes eshop na adrese www.ketomix.cz. Jde o oficiální web značky, kde najdete i informace o složení produktů, ale také informace o Keto dietě.

Proces nákupu v oficiálním eshopu značky je jednoduchý:

  • do online košíku vložte potraviny, nápoje a jídla, o které máte zájem
  • pokračujte k zadání osobních údajů, kontaktu a adresy pro doručení
  • zvolte místo doručení, k vám domů na adresu nebo do zásilkového
  • vyberte způsob platby, objednávku zkontrolujte a pak ji jen odešlete

Nakupování je otázkou několika minut a kliknutí, objednávku uděláte přes počítač, tablet, notebook nebo smartphone a nákup víte zrealizovat bez ohledu na to, kde bydlíte. Kurýr doručí balíček do 3 pracovních dnů, při větší objednávce je poštovné zdarma.

Platit můžete v hotovosti a na dobírku, ale i bezhotovostně a předem, například platební kartou online nebo přes internet banking. Je jen na vás, zda si necháte doručit zásilku až k vám domů nebo do pobočky zásilkového, kde si ji víte osobně vyzvednout podle vašich časových možností. V případě dotazů je vám k dispozici KetoMix infolinka.

267a8ceb

Zkušenosti s proteinovými drinky KetoMix

Vzhledem k známost značky KetoMix není žádný problém najít dostatek hodnocení, komentářů a recenzí na drinky KetoMix a to včetně zmíněných ovocných nápojů. Ty využívají muži i ženy, přičemž platí, že jsou žádané tak jako zdravá alternativa na volno, tak v rámci cílené Keto diety. Chválen je zejména minimální objem cukrů.

Důležitou výhodou je tedy složení, kde si lidé pochvalují i ​​obsah vyššího množství vlákniny a více prospěšných vitamínů. Plusem je také forma v prášku, protože tak si umíte připravit čerstvý nápoj přímo doma, ale zároveň jednoduše a také rychle.

Chuťově jsou drinky bezproblémové a ačkoli někteří uživatelé by uvítali větší výběr příchutí, není to žádné zásadní mínus. Plusem je možnost přípravy těchto drinků jako studených nápojů pro osvěžení, ale také v podobě teplých nápojů, které lze smíchat s čajem. Drinky jsou hodnoceny jako zdravý prostředek na zahnání chuti po sladkém bez rizika.

Zhodnocení na závěr

Proteinové drinky patří mezi poměrně často žádaný zdroj bílkovin a ať už sáhnete po těch domácích, nebo si vyberete hotové drinky od známých značek, určitě neuděláte krok vedle. Nesmíme však zapomínat ani na to, že tyto nápoje by měly mít minimum cukrů.

Pokud si vyberete právě proteinové drinky KetoMix, získáte:

  • optimální složení živin, vlákniny a sacharidů pro cvičení i hubnutí
  • bezproblémovou přípravu čerstvého nápoje doma do pár minut a jen s vodou
  • jistotu, že drinky neobsahují žádné rizikové a škodlivé přísady a „éčka“
  • možnost více způsobů přípravy nápojů a to studených i horkých

Na rozdíl do domácích proteinových nápojů sice nevíte až tak ovlivnit jejich složení, na druhou stranu, příprava je záležitostí chvíle a je to mnohem pohodlnější. Tyto nápoje jsou dobrá volba na doplnění zdravého pitného režimu a mají dlouhodobě ověřenou kvalitu.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Značka KetoMix má ve své nabídce navíc mnohem širší výběr, ať už jde o menší potraviny nebo i větší jídla použitelné na snídani, oběd či večeři. Celý sortiment lze nalézt na oficiálním webu značky www.ketomix.cz, kde si můžete produkty prohlédnout, porovnat jejich složení a dozvědět se informace o hubnutí prostřednictvím Keto diety.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno