Tipy a rady které koření jsou nejlepší na hubnutí a trávení

0
11657
Tipy a rady, které koření a které koření jsou nejlepší na hubnutí a trávení

Jednou z možností, jak podpořit snížení své hmotnosti, metabolismus a celkově i hubnutí, je koření. Výhodou tohoto typu prostředků je přirozené působení, možnost jednoduchého zakomponování do stávajících jídel a dlouhodobý vliv.

Mnohé koření pomáhají i na trávení, spalování tuků a také pozitivně ovlivňují fungování kardiovaskulárního nebo nervového systému. Pochopitelně nejde o žádný všelék a podobně, jako u jiných prostředcích i v případě koření je třeba odhadnout správné množství, abyste jím nepředávkovali a nebylo kontraproduktivní.

Jaký vliv má koření na hubnutí a na jaké oblasti působí

Koření může pomoci na hubnutí z více úhlů pohledu. Samo o sobě vám určitě nezaručí, že dokážete zhubnout desítky kil během pár dní, ale v rámci širší změny životosprávy a životního stylu má jednoznačně pozitivní a podpůrné účinky.

V případě koření třeba rozeznávat to, které se používá k dochucení slaných a to, které se používá k dochucení sladkých jídel. První kategorie má výhodu hlavně v tom, že toto koření víte zkombinovat se zdravými jídly obecně příznivými pro optimalizaci tělesné hmotnosti, nakolik ho víte použít do polévek, salátů i hlavních jídel.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Obecně podporuje koření hubnutí hlavně v těchto 4 specifických oblastech:
• první je sekrece žaludečních šťáv a žaludečních kyselin, což ovlivňuje hlavně chuť k jídlu, pocit plnosti a zároveň i rychlost a kvalitu trávení a zažívání
• druhou významnou oblastí je podpora metabolismu, čili látkové přeměny, což má vliv hlavně na rychlost celého procesu, stejně tak na spalování tuků
• třetí oblastí je celkový stav střev, střevní mikroflóra a účinnost vstřebávání jednotlivých látek, což má vliv i na vylučování odpadních látek z těla
• čtvrtou oblastí je vliv na hospodaření organismu s vodou, některé koření mohou totiž stimulovat vylučování vody a tekutin z těla, což pomáhá na hubnutí

Při využívání koření pamatujte, že jde o přírodní typ dochucovadla, který má také své limity. Jednak koření může výrazně změnit chuť daného jídla, ale zároveň může ovlivňovat i na jiné oblasti fungování organismu. Obzvlášť pozor si dejte v případě vlivu na krevní tlak.

DOPADY NA CELÉ TRÁVENÍ

Plusem mnoha druhů koření je, že pomáhají na samotnou hmotnost a její snížení komplexně, čili takovýmto způsobem působíte tak na trávení, sekreci žaludečních šťáv, stav střev a střevní mikroflóru, metabolismus a stejně tak i na pravidelnost stolice.

Které koření na hubnutí jsou nejlepší

Výběr vhodného koření na hubnutí ne vůbec těžký. Mnoho koření se totiž běžně používá v salátech, do polévek nebo na dochucení masa, případně v rámci pečení sladkostí a moučníků. Koření můžete navíc využít po celý rok.

Mezi koření, které je nejlepší na hubnutí, patří tyto typy:

Chilli koření: Jedním z nejběžnějších koření, které se používá i v naší kuchyni, je chilli koření. To se hodí dokonale na podporu trávení, protože zvyšuje termogenezi a tedy i spalování tuku. Zlepšuje i metabolismus a má pročišťující účinky na střevní mikroflóru.

Kajenský pepř: Známé červené a pálivé koření patří mezi velmi známé prostředky pročišťující organizmus. Pomáhá na tvorbu slin, enzymů a žaludečních šťáv, stejně tak pročišťuje organismus, zmírňuje nadýmání a plynatost a zlepšuje spalování tuku.

Skořice: Na dochucení polévek a také při pečení domácích sladkostí se běžně využívá také skořice. Působí také jako spalovač tuků, pomáhá jejich odbourávat a pozitivně stimuluje krevní oběh důležitý pro trávení a metabolismu. Pomáhá také při zpracování cukru v těle.

Pepř: Dalším známým a rozšířeným typem koření je pepř. To pomáhá lepšímu trávení a i vstřebávání živin z potravin do těla, podporuje vylučování vody z těla a obnovuje zdraví trávicího traktu. Nejvíce se využívá na dochucení masa.

Kardamon: Toto koření se používá hlavně v orientální kuchyni, ale pokud chcete shodit přebytečné kilogramy, určitě po něm sáhněte. Pomáhá na plynatost, nadýmání, zadržování vody v těle a metabolismus. Zlepšuje celkově činnost močové soustavy.

Česnekové koření: Na dochucení masa i polévek se používá také česnekové koření, ať už sypané nebo granulované. Česnek jako takový má antibakteriální účinky, ale je hlavně stimulátorem trávení a metabolismu a velmi dobrým spalovačem přebytečných kalorií.

Bazalka: Do polévek, ale i do masa, salátů, omáček a na pizzu se přidává bazalka, také poměrně známé koření používané i u nás. Bazalka pomáhá příznivě na trávení a podporu tvorby žaludečních šťáv, čímž podporuje vylučování, stejně tak působí na metabolismus.

Petržel: Tato zelenina se využívá na koření, ovšem pozor, na dochucení jídel přidávejte petržel až na závěr, varem může ztratit část z účinků. Petržel podporuje spalování podkožního tuku, snižuje cholesterol a celkově pomáhá obnovit trávení a zažívání.

Zázvor: Tato koření se nazývá někdy i zázvor a je známé především tím, že pomáhá proti chřipce a nachlazení. Málokdo však ví, že zázvor má i spoustu antioxidantů podporujících celkově trávení, snižujících cholesterol a odbourávajících tuk.

Kurkuma: Známé koření výrazně žluté barvy, to je kurkuma. Používá se na dochucení drůbeže, ryb a hlavně rýže, je také součástí kari koření. Podporuje hubnutí tím, že stimuluje metabolismus a kromě toho má také protizánětlivé a protistresové účinky.

Kmín: Dalším velmi známým kořením využívaným běžně na dochucení vepřového i drůbežího masa v kuchyni je kmín. Obsahuje látku zvanou filosterol, která působí proti ukládání cholesterolu v těle, čímž snižuje objem tuku a podporuje jeho odbourávání.

Koriandr: Posledním typem koření, které vám může pomoci s hubnutím, je koriandr. Toto koření totiž podporuje trávení, je přírodním spalovačem tuků a snižuje hladinu cholesterolu. Kombinuje se obvykle s velmi mastnými jídly, které dochucuje.

headerbanne

DEJTE SI POZOR NA ŠTIPLAVÉ KOŘENÍ

Kořenit si maso, polévky, saláty či dokonce přidávat koření a sladké koření i do moučníků, to vše vám může pomoci ke snížení hmotnosti, ale ne třeba to přehánět. Platí to zejména pro pálivé koření, které může podráždit sliznici žaludku a střev.

Výživové doplňky a přípravky na hubnutí

Podpořit hubnutí je možné nejen pomocí koření a koření ale také s využitím některých volně dostupných přípravků a produktů. Může se jednat o doplňky výživy v podobě tablet, kapslí a tekutých forem, ale také o různé čaje a čajoviny.

Pokud jde o typy a oblasti působení, výběr je bohatý:
Zakoupit si můžete doplňky na trávení, přípravky obsahující vlákninu, různé čaje s podporu metabolismu i tabletky a kapsle s enzymy a rostlinnými extrakty
Většina lidí sáhne po těchto produktech hlavně pro tyto výhody:
• koupě je jednoduchá a bez receptu, nemusíte ani navštívit lékaře
• složení přípravků je přírodní a jejich působení přirozené
• riziko vedlejších účinků i možných kontraindikací je minimálně

Několik přípravky pomáhají na lepší metabolismus a spalování tuků, některé doplňky zas podporují správné trávení a produkci žaludečních šťáv, jiné produkty působí na zdravý stav střev a na pravidelné vylučování stolice. K dispozici jsou i probiotika, které mohou zlepšit střevní mikroflóru a také efektivnější vstřebávání živin.

Specifickou kategorií jsou speciální tabletky a přípravky na hubnutí, které jsou založeny na podpoře spalování tuků a na zrychlení metabolismu v kombinaci s utlumením chuti na jídlo. Ty jsou přímo specializované na účel snížení hmotnosti.

Plusem všech přípravků a doplňků s podporou hubnutí jsou přírodní látky ve složení. Hlavně specializované pilulky na hubnutí obsahují velmi účinné extrakty ze zeleného čaje či divokého pomeranče, které jsou obohaceny o aminokyseliny typu L-Karnitin či extrakt z mnoha koření, které podporují spalování tuku a metabolismus.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na hubnutí

Bez ohledu na to, zda sáhnete po čajích, tabletách, kapslích, olejích, kapkách nebo jiných perorálních formách, nejlépe uděláte, pokud si tyto produkty zakoupíte v lékárně. Kamenné i online lékárny mají nejlepší výběr a zároveň odborné zázemí.

V případě nákupu přes internet navíc získáte následující výhody:
• pohodlnost, nemusíte nikam jít, kurýr vám doručí zásilku domů
• jednoduchost nákupu, například i přes mobil nebo přes tablet
• výhodnost, ceny v online lékárnách jsou obvykle nižší, než v kamenných
• rychlost, objednávka je věcí pár minut, dodání věcí 1 až 2 dnů

To, že všechny zmíněné přípravky jsou dostupné bez receptu a lze je zakoupit i bez osobní návštěvy lékárně, můžete naplno využít nákupem online. Vybírejte si však velmi dobře internetovou lékárnu, kde uděláte objednávku, ne všechny jsou totiž stejné.
V těch známějších a větších, získáte nejen zmiňované výhody, ale i lepší výběr, více přípravků skladem nebo širší zákaznické služby. Může se to velmi snadno projevit například lepšími akcemi a slevami, možností pohodlnější platby platební kartou online nebo rychlejším doručením do 24 či 48 hodin.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Chcete-li podpořit hubnutí, metabolismus a trávení komplexnější, můžete sáhnout nejen po koření, ale i po celkové změně jídelníčku a životosprávy. Stále více lidí za tímto účelem zkouší i různé diety, velmi populární se stává zejména Keto dieta.

Ta je speciálně zaměřena právě na hubnutí a to dlouhodobější:
• základem diety je změna jídelníčku tak, že z něj ubývají potraviny s vysokým množstvím sacharidů, jejich denní příjem musí do 50 gramů
• naopak, ve zvýšené míře se konzumují jídla, která obsahují více bílkovin, které jsou důležité pro fyzickou výkonnost svalů a zabrání jejich chřadnutí přes dietu
• zároveň dochází i ke snížení konzumace tučných jídel a ke zvýšení konzumace zeleniny bohaté na vlákninu, přidejte i oříšky a semena
• výsledkem těchto změn v jídelníčku je dosažení stavu zvaného ketóza, avšak ne hned, ale postupně, dieta má tři fáze a trvá obvykle 12 až 14 týdnů

Ketóza, která je cílem diety, je přitom pro organismus přirozený fyziologický stav, který se týká metabolismu. V případě jejího dosažení tělo začne jako primární zdroj energie používat tuky a nikoli cukry, což znamená mnohem efektivnější spalování tuků.

Díky tomu, že v jídelníčku se bude ve zvýšené míře nacházet vláknina ze zeleniny, přijde i k efektivnějšímu trávení a celkově k povzbuzení metabolismu. Dieta má zároveň i další plusy a benefity, především snižuje hladinu krevního cukru a preventivně pomáhá proti cukrovce, zároveň působí na cholesterol a normalizuje krevní tlak.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Vzhledem k tomu, že Ketonová dieta je primárně zaměřena na změnu jídelníčku, mnoha lidí to odrazuje, protože považují jeho sestavování za příliš komplikované. V takovém případě můžete sáhnout po sortimentu značky KetoMix, který problém řeší.

Jde totiž o výrobce speciálních potravin a jiných produktů pro Keto dietu:
V nabídce KetoMix najdete proteinové polévky, jídla, nápoje, koktejly, tyčinky i různé slané a sladké pochutiny, přičemž platí, že všechny splňují podmínky pro dietu

Tímto způsobem si víte usnadnit přípravu jídelníčku a máte i jistotu, že:

• příprava bude rychlá, ať už jde o jídla nebo nápoje, obvykle do 5 minut
• na jednom místě najdete komplexní výběr pro celodenní jídelníček
• všechny potraviny i produkty jsou z hlediska složení kvalitní

Základem dietního programu pro KetoMix jsou proteinové potraviny, zejména polévky, kaše, omelety, sušené maso, těstoviny, dresinky, pečivo, pomazánky či palačinky. K dispozici máte i výživné proteinové tyčinky v různých baleních a příchutích, stejně tak i rozličné slané a sladké pochutiny. Nejzajímavější jsou proteinové chispas a čokolády.

Pokud jde o nápoje, KetoMix nabízí na výběr proteinové koktejly v hydrolyzovaných podobě, které obsahují syrovátkovou a sójovou bílkovinu. Můžete je pít neochucené, ale i ve více příchutích, například čokoládové, banánové, kávové nebo ovocné.

Nápoje i pokrmy se připravují bez potřeby dalších přísad, stačí doplnit jen vodu a do pár minut máte produkt hotový. Umíte si je zakoupit jednotlivě i po balíčcích na 1 týden až 1 měsíc, případně si nechat jídelníček sestavit na míru podle míry nadváhy a obezity. V nabídce naleznete i doplňky výživy na lepší spalování tuku s L-karnitin.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud vás samotná Ketogenní dieta zaujala a zároveň pokud byste ji chtěli zkusit společně se sortimentem produktů a potravin KetoMix, není nic jednoduššího. Výrobce má totiž u nás oficiální webovou stránku www.ketomix.cz a provozuje zde i eshop.

Nákup přes internet je dostupný pro každého a navíc má tyto výhody:
• k dispozici máte nejširší možný výběr a jistotu originality i ceny
• není třeba nikam osobně jít, kurýr vám zásilku přinese domů
• platit můžete hotovostně i bezhotovostně, na výběr je více možností
• objednávku vyřídíte i z pohodlí gauče, uděláte ji i přes mobil

Samotný nákup netrvá déle, než pár minut, přičemž se postupuje tak, jak i při objednávce z běžného eshopu. Do online košíku vložíte jednotlivé potraviny nebo balíčky, vyplníte své údaje včetně adresy dodání, způsob platby a doručení a odešlete ji.

267a8ceb

Platit se dá tak na dobírku a v hotovosti přímo kurýrovi, který vám balíček přinese, jakož i předem a přes internet, ať už převodem nebo i platební kartou. Kurýr vám může zásilku doručit i do zásilkového na odběrné místo. Standardně netrvá doručení déle než 3 pracovní dny a i největší balíček neváží více než 5 kilogramů.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno