Jaké dietní snídaně jsou nejlepší na hubnutí – Zde jsou tipy na zdravé recepty, kaše a jídla

0
11840
Jaké dietní snídaně jsou nejlepší na hubnutí - Zde jsou tipy na zdravé recepty, kaše a jídla

Snídaně jsou nejdůležitějším jídlem dne. Platí to bez ohledu na to, zda hubnete nebo ne, zdravé, výživné a vyvážené první jídlo dne je důležité pro celkovou fyzickou i psychickou výkonnost. O to důležitější je, pokud má jít o dietní snídaně na hubnutí.

Co se týká potravin, které můžete na snídani konzumovat, zde bývá výběr poměrně pestrý. Může jít o různé ovesné kaše, zeleninu v kombinaci s masem či vejci nebo i celozrnné pečivo. Příklady na zdravá jídla a jednoduché recepty si ukážeme i v následujících řádcích, stejně tak si řekneme, co všechno víte udělat pro komplexní hubnutí.

Jak ovlivňují dietní snídaně na hubnutí a jaké by měly být

Snídaně jsou prvním jídlem dne, jehož úkolem je dodat tělu energii minimálně do oběda a podpořit trávení a metabolismus. Jejich základem by proto měly být zelenina, ovoce a živočišné či rostlinné suroviny, které mají všechny potřebné živiny a vlákninu.

Vhodně zvolené snídaně spolu s pitným režimem mohou výrazně podpořit trávení, nastartovat průběžné spalování kalorií během dne a zároveň umožnit organismu fungování a to z hlediska fyzické i psychické vitality a výkonnosti. Optimální je, pokud střídáte jednotlivá jídla během týdne, zabezpečíte tím pestrost chutí i přijatých živin.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Ačkoliv univerzální recept na snídani neexistuje, důležité je, aby:
• obsahovaly dostatek bílkovin potřebných pro svaly naopak minimum nezdravých tuků, ale ty zdravé z oříšků nebo semen samozřejmě využijte
• vám dodali dostatek energie, což se podaří i s pomocí sacharidů, ale určitě ne těch rychlých a jednoduchých, ale složených, které vám vydrží déle
• byly z hlediska vitamínů a minerálů dostatečně výživné, nejlépe to zajistíte tím, že jejich součástí budou i syrová zelenina nebo syrové ovoce
• obsahovaly dostatek zdravých tekutin, konkrétně vody, i proto se doporučuje po probuzení se vypít sklenici vody a půl hodinu po něm sníst tuhou stravu

Mezi jídla, které byste určitě neměli snídat, patří smažená jídla, jídla připravované na velkém množství tuku, nadměrně solené a kořeněná jídla a stejně tak sladkosti. Pozor si dejte i na příliš kalorické potraviny, ty jsou na hubnutí nevhodné.

DEJTE SI POZOR NA NEJČASTĚJŠÍ CHYBY

Jednou z nejčastějších chyb mnoha lidí je, že si myslí, že pokud nebudou jíst, zhubnou. Mnoho lidí v této domněnce vynechává právě snídani, ale dosáhnou opačný efekt. Výsledkem je, že při příštích jídlech to tělo chce dohnat a namísto hubnutí přibíráte.

Jaké jídla, potraviny a recepty na dietní snídani jsou nejlepší

Přejděme nyní přímo k příkladem pro ideální snídaně, které budou dietní, chutné, zdravé a pomohou vám na trávení, metabolismus, snížení nadměrné chuti do jídla či pro lepší spalování tukových zásob během dne. Jejich základem je pestrá paleta surovin.

Zde jsou příklady, co si můžete dát k snídani a jaké recepty použít:

Ovesné vločky s jogurtem a ovocem: ovesnými vločkami určitě nic nezkazíte, pokud chcete, aby byly snídaně dostatečně lehké a dietní, pak je zkombinujte s probiotickým jogurtem a ovocem. Získáte tak mnoho vitamínů, vlákniny a zároveň dostatek složených sacharidů. Použít můžete jablko, borůvky, maliny, ananas, kiwi nebo banán.

Ovesné vločky s ořechy a medem: Druhou možností, kde použít také ovesné vločky, je jejich kombinace s medem a oříšky. V tomto případě však musíte nechat vločky nejdříve ve vodě změknout, pak k nim přidejte med a několik druhů ořechů, například mandle, para ořechy a vlašské oříšky. Získáte tak minimum kalorií a maximum vlákniny.

Celozrnné pečivo se šunkou a vajíčkem: celozrnné pečivo je také vhodné k snídani, posiluje totiž trávení, metabolismus a v kombinaci s živočišnými bílkovinami úspěšně zažene hlad na celé dopoledne. Při výběru šunky dejte přednost té hubené a kvalitní, například krůtí. Nezapomeňte přidat dvě vajíčka, případně i rajče.

Celozrnné pečivo se sýry a zeleninou: celozrnné bagetky či jiné druhy pečiva je možné zkombinovat i se zeleninou, například mrkví, rajčetem, cibulí, česnekem, brokolicí, okurkou a ředkvičkami. Abyste měli i nějaké živočišné bílkoviny, můžete použít sýr. Jako přílohu využijte měkký typ sýru, ideálně mozzarellu nebo cottage cheese.

headerbanne

Müsli s jogurtem a ovocem: Zajímavou alternativou je i müsli, ovšem pozor, neslazené a bez různých syntetických přísad a sladidel. Přidat k němu můžete řecký jogurt, který je velmi zdravý a k tomu nějaké to citrusové nebo bobulové ovoce. Hned od rána tak získáte ideální kombinaci bílkovin, sacharidů, vlákniny i vitamínů.

Ovocný salát: Co tak udělat si na snídani salát, ale tentokrát ne obvyklý zeleninový, ale ovocný? V tom případě se snažte o co nejpestřejší směs druhů, získáte alespoň co nejvíce vitamínů a prospěšných živin. Pokrájet můžete granátová jablka, meruňky, banány, borůvky, maliny, jahody, kiwi a citrusové plody a přidat k nim oříšky.

Quinoa s ovocem: Možná jste si dosud mysleli, že quinoa je využitelná pouze a jen v hlavním jídle během dne, ale velmi dobře se hodí i s ovocem. Ideální je, pokud k ní nastrouháte banán a jablko, přidat můžete i trochu jogurtu a medu. Získáte tak velmi dobrou a výživnou kaši s velkým obsahem vlákniny, kterou můžete konzumovat teplou i studenou.

Smoothies: Smoothies mnoho lidí považuje za nápoje, ale pokud použijete ty správné ingredience, získáte výživné a dostatečně husté snídaně. Takto si umíte v mixéru udělat ovocné i zeleninové smoothies se surovin uvedených výše, určitě k nim přidejte i chia semena, lněná semena a ovesné vločky, váš metabolismus tím jen posílíte.

Zeleninové muffiny: Netradiční snídaně si umíte udělat is pomocí zeleniny jako jediné suroviny. Do misky našlehejte vejce, mozzarellu a různé druhy nadrobno pokrájené zeleniny, například rajčata, papriku či okurku. Naplňte touto směsí plech na muffiny a dejte péct. Když budou koláčky hotové, můžete k nim přidat i čerstvou zeleninu.

NEZAPOMÍNEJTE NA PITNÝ REŽIM
Mnoho lidí si mylně myslí, že pokud konzumují polévky během dne, mají dostatek tekutin a nemusí už řešit pitný režim. Opak je pravdou, zejména pokud jde o hubnutí, trávení a metabolismus. Denně byste měli přijmout alespoň 2,5 litru vody a to kromě polévek.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Pro ty, co potřebují zhubnout opravdu efektivně a viditelně, je nejlepším řešením komplexnější změna životosprávy a stravování. Takovou změnu přináší i Ketogenní dieta, která je založena na dlouhodobé úpravě jídelníčku, což napomáhá hubnutí.

Cílem diety je ketóza, která je založena na následujících principech:
• základem je změna poměru přijímaných živin, nejvíce redukovat třeba příjem sacharidů, v menší míře i tuků, zejména pokud jde o ty nezdravé
• naopak zvýšit je třeba příjem bílkovin, které plní funkci stavební a zásobní látky pro fyzickou vitalitu, nakolik jsou důležitou pro výkonnost svalů
• stejně tak musí být součástí jídelníčku ve vyšším množství i vláknina a to v podobě zeleniny, doporučují se pravidelně konzumovat i ořechy a semena
• výsledkem zmíněných změn je to, že v těle dochází ke ketóze, což je metabolický stav, během kterého tělo používá jako primární zdroj tuky a nikoli cukry

Ketóza je stav, který je pro tělo přirozený, jen většina lidí ho nedosáhne právě díky běžnému jídelníčku. Jakmile však snížíte příjem sacharidů pod 50 gramů denně, tělo začne používat spalování tukových zásob jako zdroj energie a to je právě ketóza.
Ketonová dieta trvá obvykle i 3 měsíce, má několik fází a díky tomu se minimalizuje riziko tzv. jojo efektu. Zároveň má, i díky několika zmíněným změnám v jídelníčku, pozitivní efekty na zvýšení tzv. dobrého cholesterolu, stejně tak snížení hladiny cukru v krvi a působí preventivně vůči cukrovce i některým kardiovaskulárním chorobám.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Vzhledem k tomu, že základem této diety je radikální změna jídelníčku, je pro mnohé lidi její realizace na první pohled příliš náročná. Tento aspekt však víte vyřešit díky speciálnímu dietnímu programu KetoMix určenému právě pro tuto dietu.

Základem programu je nabídka potravin a jídel proteinového charakteru:

V sortimentu naleznete proteinové polévky, hlavní jídla a potraviny, stejně ta proteinové tyčinky a také nápoje, které mají podobu koktejlů s různou příchutí

Co se týče těchto jídel a nápojů, mají řadu praktických vlastností:
• jsou vyvážené z hlediska bílkovin a živin splňují podmínky Keto diety
• obsahují dostatek vitamínů a minerálů, z tohoto pohledu jsou kvalitní
• víte je připravit jednoduše a rychle do 5 minut bez náročného vaření

Nabídka proteinových jídel zahrnuje omelety, kaše, palačinky, pečivo, sušené maso, těstoviny, pomazánky a dresinky, ale i doplňkové potraviny v podobě sladkých a slaných pochutin, například čokolád, chipsů nebo perníčků. Samozřejmostí jsou také proteinové tyčinky, které vám dodají nezbytnou porci bílkovin využitelných kdykoliv během dne.

Pokud jde o nápoje, v tomto ohledu nabízí KetoMix hlavně hydrolyzované koktejly, kde máte k dispozici ochucené i neochucené koktejly, případně i veganské. Všechny tyto nápoje jsou zdrojem kvalitní syrovátkové a sójové bílkoviny a jejich přípravě je otázkou pár minut.
Zmíněné potraviny si umíte bez větších problémů zakoupit jednotlivě nebo i v rámci balíčků, kde získáte na jednu objednávku stravování nejen na celý den, ale i na více týdnů od 7 dnů až po měsíc. Na doplnění efektu při spalování tuků můžete dokoupit i tobolky s obsahem L-Karnitinu, případně výživové doplňky na detoxikaci trávicí soustavy.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Chtěli byste Keto dietu zkusit a to s využitím právě produktů značky KetoMix? V takovém případě si víte celý sortiment podívá a porovnat na oficiální webstránce www.ketomix.cz, kde najdete nejen značkový eshop, ale také všechny potřebné informace o dietě.

Nakupování přes internet je poměrně jednoduché a přináší výhody:
• platit můžete nejen v hotovosti, ale i bezhotovostně a přes internet
• objednávka je věcí pár minut a kliknutí a uděláte ji i přes mobilní telefon
• netřeba nikam jít, nákup i doručení vyřídíte z pohodlí vašeho domova
• máte záruku originality a nejlepší ceny, jde totiž o oficiální eshop

267a8ceb

Pro ty, co budou chtít platit bezhotovostně, jsou k dispozici možnosti platby přes internet banking ale i platební kartou online, v případě hotovostní platby je k dispozici standardní dobírka a platba kurýrovi. Vybrat si umíte i z více způsobů doručení.
Kromě standardní zásilky domů si ji umíte nechat poslat i do nejbližšího odběrného místa zásilkový. Na výběr máte několik kurýrních služeb, doručení je standardně do 3 pracovních dnů. Zásilka vám přijde diskrétní zabalená a ani v případě toho největšího balíčku potravin a produktů na delší období nepřesáhne hmotnost 5 kg.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno