Dietní večeře na hubnutí musí být lehké, zdravé a výživné – Zde jsou tipy a recepty

0
11552
Dietní večeře na hubnutí musí být lehké, zdravé a výživné - Zde jsou tipy a recepty

Jednou z nejčastějších chyb lidí je, že během dne nedodržují pravidelné stravování, vynechávají některá jídla nebo na ně nemají čas a večer to pak po příchodu domů dobíhají. To je také jeden z významných faktorů, proč dochází k tloustnutí.

Právě proto je dobré vědět, co večeřet a nepřibrat, ale naopak co večeřet a jak zhubnout. Úvodem si však třeba říci, že večeře je nezbytná stejně jako snídaně či oběd, takže vynechat ji není řešením. Naopak důležitější je snažit se konzumovat takové potraviny, díky kterým budete sytí, ale zároveň se vyhnete rizikovým potravinám.

Jak ovlivňují dietní večeře na hubnutí a jaké by měly být

Mít zdravou a dietní večeři, která pomůže na hubnutí, je poměrně jednoduché. Večeře musí být lehká na trávení, je třeba se soustředit na takové složení, abyste už nepřijímali příliš sacharidů, čili kalorií a zároveň třeba jíst pouze jednou, určitě si nedávejte dvě večeře.

Pokud chcete splnit všechny tyto podmínky, musíte zapomenout na to, že budete jíst na večeři fastfood jídla, polotovary, mražené jídla a hotové pokrmy z restaurací, protože většinou nesplní ani jednu zásadu. Žádné smažené, tučné, mastné a nadměrně sacharidové potraviny nesmíte konzumovat, vaše trávení to neprovede a jen přiberete.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Naopak, z pohledu živin a jiných látek je třeba dodržovat následující:
• základem jsou bílkoviny, které by měly tvořit jádro každé večeře, kde třeba vhodně zkombinovat rostlinné a živočišné zdroje bílkovin a potravin
• naopak, pozor si třeba dát na tuky, které je třeba přijímat minimálně pokud už je budete chtít jíst, tak jen v podobě ryb, oříšků nebo semen
• co se týká sacharidů, tu třeba být ještě přísnější, třeba je minimalizovat, tělo už nemá příliš kdy večer spálit a to ani tehdy, pokud večeříte po výkonu
• velmi důležitou složkou je vláknina, stejně tak i vitamíny a minerály, právě proto by měla být v každém jídle zelenina, která vás navíc i zasytí

Co se týče konkrétních potravin a jídel, které jsou na večeři při hubnutí určitě zakázáno, patří sem většina ovoce, máslo a různé omáčky, celkově mouka a moučné výrobky, čili i pečivo a bílé těstoviny, brambory, mastné červené maso a samozřejmě sladkosti.

NIKDY VEČEŘI NEVYNECHÁVEJTE
Ačkoliv je pravda, že mnoho lidí přibírá právě díky tomu, že se večer přeje a zkonzumuje nadměrné množství potravin, ani opačný princip ničemu nepomáhá. Hladovění nezpůsobí zhubnutí, ale zpomalení metabolismu, čili i zpomalení spalování tuku.

Jaké jídla, potraviny a recepty na dietní večeře jsou nejlepší

Dost bylo teorie, přejděme nyní na praxi, kde si představíme několik příkladů pro zdravé a lehké dietní večeře, které vám pomohou nejen na hubnutí, ale například i na trávení, lepší metabolismus a zahnání hladu účinně i z pohledu doplnění živin.

Co se týče receptů, na výběr máte opravdu rozmanité druhy jídel:

Salát s lososem: Kombinace zeleniny a ryby je na večeři ideálním příkladem jídla, získáte totiž potřebné bílkoviny, vlákninu, vitamíny i minerály. Stačí jen orestovat na olivovém oleji lososa a připravit si k tomu v misce vedle čerstvý zeleninový salát z avokáda, papriky, šalotky a okurky. Dochutit jej můžete citronovou šťávou a kořením.

Plněná paprika kuřecím masem: Zdravé bílkoviny získáte i z kuřecího masa, které můžete podusit na cibulovém základě s olivovým olejem. Takto na drobno nakrájené maso potom přidáte do uvařené zeleninové směsi z hráčku a kukuřice a touto směsí naplníte velké papriky s vydlabaným vnitřkem. Večeře je hotová za pár minut.

Tuňákový salát s ořechy: Zajímavou obdobou prvního receptu je ten s tuňákem, zde však bude příprava trochu jednodušší. Očištěnou brokolici, chřest a mrkev společně uvaříte ve vroucí vodě a přidáte k ní tuňáka z konzervy. Stačí už jen pokapat olivovým olejem, přidat pistácie a nějaké bylinky, například bazalku, na dochucení.

Vejce s hlívou: Dostatek živočišných bílkovin získáte i z vajíček, proč to nevyužít? Tuto večeři si připravíte tak, že na pánvi opražíte na olivovém oleji cibulku společně s hlívy a následně podusíte s kořením a vodou. Pak to vložte do zapékací mísy s červenou řepou a pažitkou, přelijte rozšlehanými vajíčky a můžete dát zapéct.

Krůtí se zeleninou: Krůtí maso patří mezi lehké a hubené, obzvlášť pokud jde o prsa. Ty můžete připravit na cibulce a olivovém oleji a jemně je osmahnout spolu s pepřem. Pak stačí už jen přidat papriky, rajčata, okurky a lilek, mírně je orestovat a můžete podávat. Pokud chcete, můžete zeleninu pokapat citrónem.

Celozrnné těstoviny na způsob ragú: Nejdříve uvařte ve slané vodě celozrnné těstoviny, ideálně penne, ale můžete zkusit i jiný druh, určitě však ne klasické špagety. Zatímco se těstoviny uvaří, připravte ragú ze šalotky, papriky, rajčat a špenátových listů. Na okořenění přidejte kurkumu a pepř, případně černou sůl.

Šunkovo-rajčatové špagety: I v tomto případě budete potřebovat celozrnné těstoviny, tentokrát již spaghetti. Stačí je uvařit v osolené vodě s lžičkou osoleného oleje a dokud se budou vařit, připravit si v pánvi na česneku a oleji šunku nakrájenou na kostičky, rajčata špenát. Pak k nim přidejte těstoviny, zamíchejte a dochuťte bazalkou.

headerbanne

Olivově-kuřecí dietní salát: Nejen krůtí, ale i kuřecí maso je lehké, libové a dietní. Opečené kousky na olivovém oleji a cibulce si umíte připravit spolu se zeleninou a zejména olivami iv podobě skvělého salátu, který vás zasytí. Ideální je na to využít rukolu, šalotku, okurku, rajčata a černé olivy, na dochucení pak balzamiko.

Salát z kysaného: Využívat quinou namísto rýži je na večeři velmi dobrá možnost, rýže totiž obsahuje příliš mnoho sacharidů. Umíte si z ní připravit salát spolu s rajčaty, cibulkou, baby salátem a jedním granátovým jablkem. Pro hubnutí podpořit ještě více, víte salát okořenit s chilli nebo jiným kořením na lepší spalování tuků.

VEČEŘE NEJPOZDĚJI 2 HODINY PŘED SPANÍM

Jedním z nejčastějších omylů je, že po 7mej hodině večer, čili 19:00, by se už nemělo večeřet. Jíst můžete klidně i později, mnohem důležitější je spíše druhé pravidlo. To říká, že poslední jídlo, čili večeři, můžete sníst nejpozději 2 hodiny před spaním.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Nejen večera, ale hlavně celodenní stravování je mimořádně důležité, pokud chcete účinně hubnout. V tomto případě je proto vhodnější se zaměřit nejen na jedno jídlo během dne, ale na všechny. Tímto směrem jde Ketogenní dieta, která je dostatečně ověřena.

Její principem je ketóza, díky které je hubnutí velmi efektivně:
• základem diety je změna poměru příjmu živin, čili bílkovin, sacharidů a tuků, kde dochází k poklesu příjmu nezdravých tuků a hlavně sacharidů
• naopak zvýšený příjem bílkovin, které jsou důležité pro fyzickou výkonnost svalů, stejně tak vlákniny a to přes zeleninu, což pomáhá trávení a metabolismu
• v jídelníčku by měly objevovat i ořechy a semena, nejdůležitější je však omezit příjem sacharidů, díky čemuž se tělo dostane do ketózy
• jde o fyziologicky přirozený stav energetického metabolismu, jehož výsledkem je to, že organismus sáhne jako po zdroji energii primárně po tucích

Při ketóze tak docházet k tomu, že tělo upřednostní tuky namísto cukrů, konkrétně začne využívat energii z nich tak, že začíná spalovat efektivněji tukové zásoby. To je z pohledu hubnutí důležité, ale dieta má i jiné pozitivní vlivy, například na krevní oběh.

Pomáhá totiž snížit hladinu cukru v krvi, což je důležité z pohledu prevence cukrovky, stejně tak zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu a normalizuje krevní tlak. Celkově má ​​Keto dieta 3 fáze, trvá 12 až 14 týdnů a jde tedy o dlouhodobou záležitost. Od běžných redukčních diet se liší tím, že při ní nehledá a díky dlouhodobosti je i nízké riziko jojo efektu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pro ty, co by chtěli ketogenní dietu dodržovat, je dobrou zprávou, že nemusí měnit svůj jídelníček tak, aby řešily doma vaření a museli hledat nové recepty. V této situaci vám totiž může pomoci značka KetoMix, která má sortiment pro tuto dietu.

V nabídce najdete potraviny, jídla a nápoje na proteinovém základě:
Sortiment obsahuje proteinové polévky, větší i menší jídla a různé suroviny pro jejich přípravu, také proteinové koktejly a tyčinky, v nabídce jsou i doplňky výživy
Potraviny a produkty jsou určeny pro muže i ženy a jejich využitím:
• si umíte zajistit celodenní stravování od snídaně až po večeři
• máte jistotu, že dostanete do těla přesný poměr živin pro Keto dietu
• ušetříte čas, příprava zabere obvykle do 5 minut a je jednoduchá
Co se týče konkrétního sortimentu, tak víte sáhnout po proteinových polévkách, omeletách, kaších, tyčinkách, sušeném mase, těstovinách, pečivu, pomazánky a dresinků. Stejně tak máte k dispozici i sladké a slané pochutiny, například proteinové čokolády, dezerty, perníky a chipsy, kde se nemusíte obávat, že byste je konzumací narušili dietu.

V rámci programu KetoMix víte řešit nejen stravování, ale i pitný režim. V sortimentu naleznete zejména proteinové koktejly, kde si umíte vybrat ty bez příchutě i s příchutí, například kokosu, vanilky, banánu, kávy nebo jiného ovoce, také veganské.
Tyto koktejly jsou velmi dobrým zdrojem syrovátkové a proteinové bílkoviny a připravíte je jednoduše jen smícháním s vodou, protože jsou v hydrolyzovaných podobě. Všechny zmíněné potraviny a produkty získáte buď jednotlivě, případně si je umíte zakoupit v komplexnějších balíčcích a to podle toho, zda chcete ketonovou dietu držet týden nebo měsíc.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dietu můžete tedy velmi efektivně zkusit a držet i s produkty a potravinami KetoMix. Více informací o nich, možnost porovnání a samozřejmě i možnost nákupu, získáte na oficiálním webu www.ketomix.cz, kde najdete kompletní eshop.
Víte tak využít všech výhod, benefity a plusy internetového nákupu:
• netřeba nikam osobně jít, nakoupit můžete bez ohledu na to, kde jste
• objednávka je věcí pár kliknutí a uděláte ji přes počítač i smartphone
• máte možnost všechny produkty porovnat a vybrat si ten nejlepší
• při větší objednávce ušetříte na poštovném, budete ho mít zdarma

267a8ceb

V případě, že budete chtít platit v hotovosti, k dispozici máte standardní formu dobírky, kdy se platí přímo kurýrovi. Při bezhotovostní platbě můžete sáhnout po placení přes internet banking nebo po platbě platební kartou online, což je nejrychlejší volba.
Pokud jde o doručování, zde si můžete vybrat buď doručení k vám domů, nebo i na odběrné místo zásilkový. V obou případech máte na výběr několik kurýrních služeb a dodání by mělo být do 3 pracovních dnů. Zároveň platí, že pokud máte jakékoliv další otázky, víte sáhnout po online nebo telefonické infolince, kde vám operátor pořadí.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno