Co je nejlepší na snížení a potlačení chuti k jídlu Tabletky, čaj, bylinky i minerály

0
11739
Co je nejlepší na snížení a potlačení chuti k jídlu Tabletky, čaj, bylinky i minerály

Nadměrná chuť k jídlu je velmi nezdravým jevem a problémem nejen z pohledu hubnutí, nadváhy či obezity, ale celkově pro celý organismus. Přejídání patří mezi nejčastější příčiny více kardiovaskulárních a metabolických onemocnění a poruch.

Ačkoli většina lidí hledá na tento problém nějaké zázračné léky nebo přípravek, který účinkuje jako kouzelný proutek, řešením je komplexní působení na jídelníček. Nejde tedy jen o něco konkrétního, například nějaké kapky, čaj nebo tabletky, který mohou potlačit chuť na jídlo, ale především o celkovou změnu stravování a životního stylu.

Co je nadměrná chuť k jídlu, jak vzniká a jaké má příznaky

Pod pojmem nadměrná chuť k jídlu se myslí stav, kdy je člověk často hladový, případně se ani po konzumaci většího množství potravin, stravy, jídel či nápojů nedostavuje pocit nasycení. Tento problém může vyústit do obezity, nadváhy a metabolických poruch.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Za to, jak moc hladoví či nasyceni se cítíme, odpovídají dva hormony a jejich správné vylučování a hladina v těle. Prvním hormonem je leptin, který se nazývá hormon plnosti a snižuje chuť na další jídlo. Druhým je grelin, což je zase hormon hladu, jehož vylučování způsobí zvýšení chuti k jídlu. Oba hormony ovlivňuje několik faktorů.

Pokud jde o projevy a související symptomy s nadměrnou chutí k jídlu, tak:
• nejčastěji se nadměrná chuť na jídlo projevuje pocitem prázdného žaludku, bývá spojena také s rychlejším vytrávení potravin již krátce po jejich přijetí
• mezi související projevy patří i nadměrná únava a pocit nedostatku energie či vitality, tyto pocity velmi rychle vymizí společně s přijímáním nové stravy
• s nadměrnou únavou souvisí i prudké kolísání hladiny cukrů v krvi, což ovlivňuje nepřímo i náladu a psychickou nestabilitu střídání různých pocitů
• sekundární vzniká při nadměrné chuti k jídlu i intenzivnější ukládání tukových zásob a to hlavně v oblasti břicha, boků a hýždí, ať už u mužů nebo žen

Kromě hormonů má vliv na chuť k jídlu i poměr a druh přijímaných živin. Bílkoviny například poskytují dostatečně dlouhé zasycení, dokud rychlé cukry a potraviny s vyšším glykemickým indexem dodají tělu rychlou energii, ale i urychlí pocit hladu.

SNÍŽENÍ A POTLAČENÍ CHUTI NA SLADKÉ

Mnoho lidí si myslí, že na to, aby shodili zbylé kilogramy, jim stačí snížit nebo potlačit chuť na sladkosti. Je pravda, že rychlé cukry v nich intenzivněji ovlivňují glykemický index, ale zároveň nejde o takto úzce specifický, ale spíše komplexnější problém.

Příčiny a kdy vzniká nadměrná chuť k jídlu

Za nadměrnou chutí k jídlu je několik příčin a faktorů, přičemž některé z nich jsou ovlivnitelné více, jiné zas o něco méně. Do hry může vstupovat i kombinace více různorodých faktorů, jejichž synergické působení zvyšuje apetit k jídlu.

Zde jsou tři nejčastější kategorie působících vlivů, příčin a faktorů:

Genetická predispozice: Chuť k jídlu sice souvisí primárně se zmíněnými hormony leptin a grelin, no velký vliv má i genetická predispozice. U některých lidí jsou tato hormonální rovnováha, ale i pocit prázdného žaludku, ovlivněny dědičně.

Složení jídelníčku: Vlivem, který naopak ovlivnit můžete, je složení jídelníčku z hlediska zastoupení jednotlivých živin a jejich typu. K zvýšenému hladu obvykle vede nedostatek bílkovin, vlákniny a přísun potravin s vysokým glykemickým indexem.

Životospráva: Nejen to, co konzumujete, ale i způsob stravování či životosprávy má vliv na chuť k jídlu či nadměrný hlad. Sem patří příliš rychlá konzumace potravin, nedostatečný pitný režim během dne, málo jídel během dne či nadměrný pohyb.

Řešení snížení a potlačení chuti k jídlu doma

Pokud jde o řešení problémů s nadměrnou chutí k jídlu, na její snížení a potlačení nejlépe pomáhá širší přístup s kombinací více režimových opatření, omezení rizikových faktorů a také použití hotových produktů se speciálním vlivům.

Zde jsou možnosti a prostředky, které jsou dlouhodobě ověřené:

headerbanne

Pitný režim během celého dne

Tekutiny jsou důležité nejen k uhašení žízně, ale mají velký vliv i na trávení a metabolismus. Nedostatečný pitný režim s pravidelným doplňováním hlavně vody během celého dne vede ke zpomalení metabolismu i zvýšenému pocitu hladu.

Vláknina také další živiny

Na větší pocit nasycení ovlivňuje i to, jaké druhy potravin přijímáte během dne. Dostatek vlákniny, minerálu chrom a bílkovin je v tomto ohledu nezbytností. Konzumujte více ovoce, luštěnin, zeleniny, ořechů, semen, ryb, vajec či ovesných vloček.

Koření a bylinky

Pomoci si můžete i některými přírodními prostředky stimulujícími trávicí šťávy a snižujícími pocit nadměrného hladu. Jde o více druhů koření, například chilli nebo pepř, taktéž o bylinky v podobě přísad, například mátu.

Způsob stravování během dne

Kromě složení jídelníčku je důležité i to, abyste stravovali pravidelně a zavedli režimová opatření i při konzumaci potravin. Pro lepší metabolismus a spalování je dobré jíst 5 krát za den. Žvýkejte pomaleji, pocit nasycení přijde dříve.

Minimalizace stresových vlivů

Na přejídání má vliv nejen to, co a jak konzumujete, ale i externí prostředí a to jak v pozitivním i v negativním světle. V případě toho negativního působení je největším problémem stres, který způsobuje hlavně psychogenní typ přejídání.

Podpůrné doplňky výživy

Vzhledem k tomu, že na chuť k jídlu a její snížení má vliv i vláknina či některé minerály a vitamíny, koupit si umíte i speciální výživové doplňky s jejich obsahem. Dostupné jsou volně a mohou mít podobu orálních tabletek, kapslí i šumivých tablet.

Komplexní přípravky na hubnutí

Poslední možností, která představuje aktuální to nejmodernější a nejkomplexnější z hlediska působení, jsou speciální přípravky na hubnutí. Ty pomáhají nejen snížit nadměrnou chuť k jídlu, ale působí i na metabolismus či spalování tuků.

VÝSLEDKY NEČEKEJTE ZE DNE NA DEN

Bez ohledu na to, zda zůstanete jen při režimových opatřeních nebo využijete i podpůrné prostředky, řešení nejen chuti k jídlu, ale celkově zdravého stravování a s tím související optimalizace hmotnosti, jsou věcí dlouhodobějšího vlivu i více měsíců.

Výživové doplňky a přípravky na snížení a potlačení chuti k jídlu

Pokud jde o přípravky určené k potlačení či snížení chuti k jídlu, zde máte k dispozici široký sortiment. Jednak můžete sáhnout po všeobecných minerálových, vitamínových a výživových doplňcích, ale i po specializovaných produktech na hubnutí.

Co se týče sortimentu, dispozici máte několik typů:
V rámci volně dostupných přípravků jsou v nabídce speciální tabletky a kapsle na hubnutí, ale i šumivé tablety z kategorie minerálových a vitaminových doplňků
Mezi jejich nejdůležitější vlastnosti nebo výhody patří:
• bez ohledu na značku jde o přípravky dostupné bez předpisu
• složení z pohledu látek je přirozené, stejně tak i působení
• rizika spojená s vedlejšími účinky a kontraindikacemi jsou minimální

Většinou se tedy nejedná o specializované přípravky čistě jen na potlačení chuti k jídlu, ale jde o produkty, jejichž zaměření je komplexnější a to hlavně na metabolismus, hubnutí či lepší spalování tuků. Velmi využívané jsou extrakty z chilli, zeleného čaje, kofeinu či aminokyselin typu L-Karnitin, ale i různé vitamíny, například C.

Právě díky širšímu složení je působení komplexnější a to s sebou přináší i lepší účinnost. Zároveň platí, že aby došlo k viditelnému výsledku, například i na nadváhu, musí být užívání těchto produktů dlouhodobější a hlavně pravidelné.

Vzhledem k tomu, že na chuť k jídlu mají vliv i některé jiné složky, například minerál chrom či nasycení vlákninou, k dispozici jsou i takové druhy doplňků výživy a přípravků. Může jít o podobu šumivých tablet do vody nebo i prášků rozpustných ve vodě. V jejich případě je účinek zaměřen i na doplnění dané složky do těla.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na snížení a potlačení chuti k jídlu

Všechny zmíněné formy přípravků a doplňků výživy, které pomáhají na hubnutí i snížení chuti k jídlu, jsou dostupné volně a bez receptu. V praxi to znamená, že si je umíte koupit nejen osobně v lékárně, ale také objednat přes internet.

Využít lze i online lékárny, které nabízejí tyto výhody:
• nákup vyřídíte během několika minut a jde o věc pár kliknutí
• netřeba nikam jít, stačí vám pohodlí domova a například smartphone
• oproti kamenným lékárnám jsou ceny v těch internetových níže
• většina přípravků je skladem, netřeba jejich zdlouhavě hledat

Plusem je to, že právě v těch lepších a větších online lékárnách můžete využít zmiňované výhody na maximum. V praxi to znamená, že například máte nejen lepší výběr různých značek a typů přípravků, ale i kvalitnější zákaznický servis.
Ten se může projevit jednodušší objednávkou bez zdržující registrace, větším výběrem způsobů dopravy, rychlejším doručením do 24 či 48 hodin, pohodlnějším způsobem platby nejen přes internet banking ale i přes platební kartu nebo jinými nefinančními benefity. Samozřejmě, i větší lékárny mají pravidelně různé akce nebo slevy.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Mnoho lidí se snaží snížit chuť k jídlu za účelem zhubnutí, ale hladovění vám dlouhodobé a zejména zdravé snížení hmotnosti určitě nezajistí. Pokud byste hledali komplexnější řešení, k dispozici máte ketogenní dietu, která je stále populárnější.

Tato dieta chuť na jídlo nesnižuje, ale mění jídelníček a to takto:
• v první řadě dochází ke snížení příjmu potravin s vysokým obsahem sacharidů, což je nezbytné pro dosažení stavu ketózy, který je cílem diety
• zároveň v druhé řadě se snižuje i příjem tuků a to hlavně těch nezdravých, přičemž zároveň se zvyšuje příjem bílkovin důležitých pro výkonnost svalů
• v jídelníčku je důležité také navýšit vlákninu, což znamená zařazení zeleniny do stravování, doporučuje se také konzumovat i za hrst ořechů a semen
• výsledkem zmiňovaných změn je ketóza, což je metabolický stav, během kterého dochází ke zvýšenému spalování tuku a tedy i k lepšímu hubnutí

Ketóza je pro organismus z fyziologického pohledu přirozená, jejím základním smyslem je, aby tělo nesahalo v první řadě po cukrech jako zdroji energie, ale využívalo uložené tukové zásoby. Díky tomu je dieta taková úspěšná, pokud jde o výsledky hubnutí.
Velkým plusem je že se nejedná o žádnou rychlou redukční dietu naopak trvá až 3 měsíce a má tři fáze. Dieta nezpůsobuje nadměrný hlad, právě naopak, kromě snížení hmotnosti má několik pozitivních efektů. Jedním z nich je prevence vůči cukrovce, druhým vliv na hladinu cholesterolu a cukru v krvi a třetím normalizace vysokého tlaku.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dieta je tedy o vážnějších a kompletních změnách v jídelníčku, což však mnoho lidí pokládá za menší mínus, hlavně z hlediska náročnosti přípravy jídel. Pokud však chcete přesto dietu zkusit, řešení přináší značka KetoMix.

Jedná se o výrobce potravin, které jsou určeny speciálně pro Keto dietu:

Nabídka obsahuje hotové hlavní jídla i polévky založené na proteinovém základě, které obsahují dostatek bílkovin a na druhou stranu minimum tuku a sacharidů

Pokud se rozhodnete tyto produkty vyzkoušet, získáte několik výhod:
• jistotu, že všechny potraviny i nápoje mají živiny potřebné pro dietu
• jednoduchý nákup celého jídelníčku pro Keto dietu na jednom místě
• rychlost přípravy, většinu jídel a nápojů si připravíte do pár minut

Základem sortimentu jsou potraviny, například proteinové polévky, těstoviny, dresinky, pečivo, pomazánky, kaše, omelety nebo palačinky. K nim na doplnění jídelníčku můžete zakoupit proteinové tyčinky, sladké i slané pochutiny a různé menší jídla. KetoMix nezapomíná ani na nápoje, zde máte k dispozici proteinové koktejly s příchutěmi.

Kromě jídel a nápojů můžete využít také nabídku doplňků výživy s obsahem L-Karnitinu, což je známá aminokyselina na podporu spalování tuků. Zmíněné produkty a potraviny si víte koupit jednotlivě, ale i po celých na týden či na celý měsíc.

Ať už sáhnete po jídlech, potravinách, nápojích nebo doplňků výživy, máte jistotu, že všechny tyto produkty jsou v souladu s požadavky na ketonovou dietu. U potravin nejsou používány žádné rizikové přísady kromě pečiva v nich nenajdete ani lepek a z pohledu vyvážení všech vitamínů a minerálů máte jistotu kvalitního složení.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dietu tedy víte velmi jednoduše dodržovat s využitím hotových produktů a potravin KetoMix a stejně jednoduchá je i jejich koupě. Pokud se vám nechce osobně navštívit prodejnu značky, můžete si celý sortiment objednat i přes www.ketomix.cz.

Na této oficiální stránce najdete eshop, kde víte nakoupit online a:
• výhodně, protože máte jistotu nejlepší ceny od oficiálního prodejce
• rychle, jde o záležitost pár minut a to tak přes počítač i mobil
• flexibilně, ať už jde o výběr kurýrních služeb nebo způsobu platby
• pohodlně, netřeba nikam jít, stejně tak doručení je až k vám domů

267a8ceb

Na zmíněné webstránce najdete nejen eshop, ale také všechny detailní informace ohledně samotné Keto diety, což vám pomůže se v tématu více zorientovat. K dispozici je i telefonická a online infolinka, kde se můžete zeptat jakékoli otázky ohledně diety.
Samozřejmě, najdete zde na srovnání i nákup všechny potraviny a produkty značky. Pro ty, co nechtějí platit v hotovosti a na dobírku kurýrovi, jsou k dispozici i jiné způsoby platby a to přes internet, například platební kartou nebo bankovním převodem. Pokud jde o doručování, to trvá obvykle 3 pracovní dny a máte více možností převzetí doma i jinde.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno