Pokud vám chybí motivace na hubnutí, zde je 10 ověřených rad, které vám v tom pomohou

0
10880
Pokud vám chybí motivace na hubnutí, zde je 10 ověřených rad, které vám v tom pomohou

U většiny lidí je motivace zhubnout záležitostí představy o ideální postavě. Úvodem to možná stačí, ale jakmile přijdou první potíže, překážky nebo problémy, více to velmi rychle vzdají. Problémem je, že jejich motivace nebyla správná a dlouhodobá.

Nejvíce potíží mají lidé s dodržováním jídelníčku, pravidelným pohybem či cvičením a omezením některých zlozvyků týkajících se životního stylu nebo životosprávy. Příliš nepomáhá ani možný jojo efekt, pomaleji hubnutí nebo příliš mnoho různých výjimek z lenosti. Jak toto všechno překonat? Odpověď najdete v dalších řádcích.

Jak ovlivňuje motivace na hubnutí a proč je důležitá

Pod pojmem motivace se myslí obnova sebedůvěry a důvěry v to, že něco dokážete provést, dosáhnout nebo změnit. Taková motivace může být buď vnitřní nebo vnější. Ta vnitřní bývá silnější, ale ta vnější je dobrá hlavně na úvod činnosti.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Při té vnitřní jde o to, že nečekáte a ani nejste závislí na tom, jak na vás ovlivňuje okolí. Při té vnější je naopak působení externích faktorů důležité, ale to může být tak pozitivní, tak negativní. Na úvod vás může motivovat dosáhnout to, co se už někomu jinému podařilo, ale později vás může odradit rozdíl výsledků při porovnání s okolím.

Motivace má při hubnutí zvláštní úlohu v těchto oblastech:
• při dodržování stanoveného jídelníčku a stravování, zejména pokud jde o omezení sladkostí a některých chutných, ale velmi nezdravých potravin
• při udržení pohybové, fyzické a sportovní aktivity, kde je dobré působit nejen na intenzitu, ale především na pravidelnost a dlouhodobé provádění
• při omezení nadměrného apetitu a pocitů hladu, zde může pomoci motivace hlavně při způsobu stravování během dne, což ovlivňuje i metabolismus
• při minimalizaci některých negativních faktorů a rizikových vlivů, například zlozvyků souvisejících s životním stylem nebo životosprávou

DEJTE SI POZOR NA CHYBNÉ MOTIVACE

Odměny jsou během hubnutí důležitým a pozitivním prvkem. Neodměňujte se ale v žádném případě nějakým extrémně nezdravým jídlem a ani finančně nákladnými dárky. Jedno i druhé by mohlo po čase přinést výčitky a to je to, čemu se třeba vždy vyhnout.

Jaká je nejlepší motivace při hubnutí a jak se motivovat

Pojďme se podívat konkrétně na několik tipů, možností, prostředků a ověřených rad, které vám pomohou získat a udržovat motivaci nejen na začátku hubnutí, ale hlavně během hubnutí a tehdy, jestliže se nebude dařit podle vašich původních očekávání.

Zde jsou nejlepší způsoby, jak se můžete motivovat při hubnutí:

Dejte si reálné cíle: Nejdůležitější je dát si na úvod hubnutí reálné cíle. Příliš ambiciózní cíl ohledně hubnutí může vést k tomu, že pokud se vám ho nebude dařit průběžně plnit, velmi brzy ztratíte chuť na další omezování při jídelníčku nebo naopak zvýšení iniciativy při cvičení. Raději si dejte menší, ale reálný cíl.

Udělejte si plán a kontrolujte ho: Jedna věc je mít cíle, druhá plán. Vypracujte si už na úvod hubnutí průběžný plán, například ohledně toho, jak budete postupně z jídelníčku odstraňovat nezdravé potraviny, kdy budete přidávat více pohybu nebo jako byste chtěli hubnout podle týdnů. Průběžně pak kontrolujte jeho dodržování.

Neposlouchejte pochybovačů: Ať už jde o hubnutí nebo jakékoliv jiné cíle, vždy kolem sebe najdete dostatek pochybovačů. Vždy se najdou lidé, kteří vám řeknou, jak se něco nedá nebo najdou tisíce důvodů, proč byste to měli vzdát. Většinou hodnotí jen podle sebe. Těchto lidí neposlouchejte a pokud se dá, minimalizujte kontakt s nimi.

Najděte si „přítele na telefonu“: Pochopitelně nemusíte při hubnutí omezit všechny sociální kontakty, některé budou naopak velmi důležité pro motivaci. Najděte si ze svých přátel jednoho, který vás bude podporovat, kterému se můžete postěžovat a který vaši pozornost zaměří na něco pozitivního. Vybírejte však obezřetně.

headerbanne

Vizuální motivace fotografií: Hned na úvod se vyfoť, případně použijte i nějaké starší fotografie, kde máte více nadváhu. Během hubnutí se foťte například každý týden nebo každé dva týdny. Vzájemným porovnáním budete lépe vidět, jak se vám daří. Zároveň se můžete každé ráno podívat na nejstarší fotografii, abyste viděli rozdíl.

Měřte se: Kromě vizuálního srovnání je vhodné mít po ruce i něco exaktněji a přesněji, ideálně odměřené. Vyčleňte si zvlášť sešit, kde si budete zapisovat den po dni ty míry, na kterých vám záleží nejvíce. Ideální je měřit si obvod pasu, obvod na bocích, případně obvod na ramenou nebo stehnech, podle toho, kde chcete hubnout.

Jezte z menších talířů: V tomto případě nejde ani tak o motivaci, jako spíše o psychologický trik a efekt. Pokud budete jíst z menšího talíře, budete mít pocit, že jste snědli všechno jídlo, ale přitom bude porce menší. Tento trik je pochopitelně využitelný pouze tehdy, pokud jste změnili stravování na více jídel během dne, ale s menší porcí.

Vizualizace rozdílů: Dost bylo čísel, nejlepší vnitřní motivací je vlastní představivost. Představte si rozdíl mezi tím, zda cíl dosáhnete nebo ne. V případě žen může jít o vlastní představu postavy v plavkách, u mužů zas například obdivné pohledu okolí na břicho. Představte si i důsledky dosažení či nedosažení cíle.

Odměňujte se, ale zdravě: Systém odměn a trestů funguje vždy. Chcete-li zůstat během hubnutí pozitivně naladěn, zaměřte se na ty odměny. Pokud se vám podaří dosáhnout nějaký průběžný cíl v plánu, dopřejte si něco extra, ale ideálně zdravé. Může to být wellness, masáž, nějaký výlet či zajímavé jídlo, ideálně co nejzdravější.

Motivační videa a příběhy: Z vnější motivace je také nejlepší ta pozitivní a v tomto ohledu vědí nejvíce pomoci skutečné příběhy jiných lidí. Najděte si například i motivační videa od lidí, co už zhubli, ideálně takové, kde hovoří i o svých selháních nebo tom, jak ztratili a znovu našli motivaci, to vás může do budoucna inspirovat.

POKRAČUJTE TAM, KDE JSTE SKONČILY

I přes té nejlepší motivaci se může stát, že se vám nepodaří udržet svou morálku při hubnutí na 100% a na pár dní opustíte jídelníček, cvičení nebo si dopřejte něco nezdravé. Klidně pokračujte tam, kde jste skončili. Hubnutí je totiž dlouhodobý proces.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Nejlepší motivací jsou rozhodně výsledky a ideální, aby byly dlouhodobějšího charakteru. Přesně tímto směrem se ubírá i Keto dieta, která patří mezi dlouhodobé a ověřené diety, navíc, na hubnutí působí komplexně a to ve více jeho oblastech.

Zde jsou nejdůležitější pravidla, zásady a principy ketogenní diety:
• základem je snížení příjmu nezdravých tuků a sacharidů, konkrétně v případě sacharidů pod 50 gramů za den, zvyšuje se však příjem bílkovin
• díky této změně nastává v těle stav zvaný ketóza, který znamená efektivnější spalování tuků, tělo je totiž začíná využívat jako primární energii
• zároveň s tím se díky vyššímu příjmu bílkovin nedochází během diety k pocitům hladu a přejídání, stejně tak neupadají ani svaly
• součástí diety je i vyšší konzumace zeleniny, ořechů a semen, čímž do těla dostáváte i více vlákniny a ta je zase důležitá pro trávení a metabolismus

Jak vidno, Ketonová dieta je opravdu komplexní a pamatuje tak na nadměrnou chuť na jídlo, jakož i na trávení a metabolismus. Plusem je, že díky snížení příjmu sacharidů pomáhá i na snížení hladiny cukru v krvi, stejně tak je prevencí vůči cukrovce.

Mezi její další pozitiva patří působení na hladinu tzv. dobrého cholesterolu i normalizace krevního tlaku. Dieta je dlouhodobou, má tři fáze a trvá obvykle kolem 12 až 14 týdnů. Díky tomu je její působení kontinuálně, ale zároveň první výsledky vidíte už velmi brzy. V poslední fázi dokonce preventivně působí i vůči známému jojo efektu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás Keto dieta zaujala, můžete ji držet buď s využitím radikálních změn jídelníčku a receptů na přípravu bílkovinných jídel, nebo i s využitím hotových potravin, surovin a dalších produktů. Druhou cestu umožňuje značka KetoMix.

Jde o producenta sortimentu speciálně určeného pro Keto dietu:
V nabídce značky jsou potraviny, jídla, nápoje a různé suroviny s vysokým obsahem proteinů, stejně tak i nápoje a koktejly a také doplňky s L-karnitin
Produkty mohou využívat muži i ženy, přičemž mají tyto výhody:
• záruku složení z pohledu živin, všechny splňují podmínky diety
• jistotu, že v nich najdete potřebné vitamíny, minerály a stopové prvky
• jednoduchost, na jednom místě vybavíte stravování i pitný režim

Všechny potraviny i nápoje jsou bezproblémové z hlediska užívání, neobsahují žádné škodlivé chemické přísady a jiné látky. Stejně tak s výjimkou pečiva, v nich není žádný lepek, takže jsou vhodné i pro celiaky. Jejich příprava je jednoduchá, stačí obvykle přidat pouze vodu, vše trvá pár minut. Kromě nich nabízí značka i doplňky výživy.

V jejich případě máte na výběr buď pilulky a tobolky na detoxikaci střev, případně doplňky s obsahem L-Karnitinu, což je známá aminokyselina spalující tuky. Základem sortimentu KetoMix jsou však jídla, která mají proteinový základ a minimum sacharidů.

267a8ceb

Nabídka je tvořena především omeleta, kašemi, polévkami, palačinkami, pečivem, sušeným masem, těstovinami, dresinky, pomazánkami či omáčkami, na výběr máte několik příchutí. Můžete sáhnout i po proteinových tyčinkách a také různých sladkých či slaných pochutinách. Při nápojích jde hlavně o proteinové koktejly s různou příchutí.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud vás proteinové jídla, potraviny, nápoje či jiné produkty KetoMix zaujaly, jejich komplexní sortiment si umíte podívat na oficiálním webu www.ketomix.cz. Zde najdete i detailnější informace o celé dietě, je tu infolinka, kde se víte zeptat další otázky.

Na tomto webu je i internetový obchod, kde si víte produkty zakoupit:
• máte záruku originality a nejlepší ceny, jde totiž o oficiální eshop
• nemusíte platit v hotovosti, můžete si vybrat platby online a předem
• objednávku jakož i doručení zásilky vyřídíte přímo z domova
• nakoupíte za pár minut, i přes smartphone a vše je ihned skladem

Zmíněné potraviny, nápoje i další produkty KetoMix si víte zakoupit jednotlivě, ale i po celých balíčcích a to buď podle toho, jak dlouho chcete dietu držet, nebo podle toho, jakou máte nadváhu. Při větší objednávky ušetříte i na poštovném, je zdarma.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Pokud jde o způsob platby, kromě standardní hotovosti na dobírku si umíte vybrat i placení předem a online, ať už přes internet banking nebo platební kartou. Na doručení máte také na výběr několik kurýrních služeb, můžete klidně sáhnout i po doručení do zásilkových, nejen domů. Běžná doba dodání je do 3 pracovních dnů.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno