Mačingová dieta, zkušenosti s ní, jaké recepty obsahuje jídelníček a jaké jsou výsledky

0
12821
Mačingová dieta zkušenosti s ní jaké recepty obsahuje jídelníček a jaké jsou vysledky

Dieta podle Antónia Mačingová je stále více populárnějším způsobem diety, jehož cílem není pouze jednoduché hubnutí, ale i zlepšení stravovacích návyků a životosprávy. Její největší výhodou je jednoduchý a precizní stravovací program na 28 dní.

Mačingová dieta trvá 4 týdny, během kterých by mělo přijít jednak ke zhubnutí, zároveň i detoxikaci těla od různých škodlivin. Velmi důležité, podobně jako u jiných dietách, však je, co nastane po zmíněných 28 dnech. Několik pravidla z diety je vhodné si osvojit dlouhodobější, zvláště pokud jde o pitný režim či vyloučení alkoholu a sladkostí.

Co je Mačingová dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Dieta podle Mačingovej je 28 denní dietní program, který je založen na přesném jídelníčku předem určených surovin, potravin a jídel během 4 po sobě jdoucích týdnů. Kromě toho je důležitý pitný režim a konzumace alespoň 3,5 litru vody každý den diety.

Kromě zhubnutí nadbytečných kilogramů by měla dieta přinést i detoxikaci těla od různých škodlivin. Jako vedlejší efekty v rámci změny jídelníčku a stravování lze očekávat normalizaci hladiny cholesterolu a cukru v krvi, úpravu krevního tlaku a zlepšení jídelníčku směrem k zdravějším jídlům. Dieta ale není pouze o pozitivech.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Naopak, má i několik negativ, které je třeba také brát v rámci možností v úvahu:

• jídelníček sice obsahuje na první pohled dostatek jídel, ale z technického hlediska je jejich příliš málo a příliš často se opakují, hlavně v první týden
• ve stravování absentuje více porcí jídla v menším objemu během dne, bez ohledu na to, ve které fázi diety jste, můžete konzumovat jen 3 jídla denně
• i s ohledem na celý jídelníček není tato dieta příliš dlouhodobá, přestože má svá pozitiva u některých stravovacích návycích, ty ale nejsou dostatečné
• mínusem je i zmíněný pitný režim, který je sice dostačující, pro mnohé lidi ale může být takový objem tekutin během dne až příliš vysoký

Rizikem této diety je, že při ní hrozí jojo efekt v případě, že po skončení 28 denního programu znovu vrátíte zpět do původního způsobu stravování. Naopak plusem je, že z hlediska objemu je jídelníček sestaven tak, že hlad ani chuť na sladké mít nebudete.

NE PRO KAŽDÉHO JE VHODNÁ

Dieta podle drnově není vhodná úplně pro každého a to i pro přísnost jídelníčku. Pokud máte alergii na některou z potravin z jídelníčku, nemůžete se diety držet. Stejně tak by ji neměli používat ani lidé s trávicími obtížemi a ti, co mají nízký tlak.

Jaké fáze má Mačingová dieta

Dieta podle Mačingová trvá 28 dní, tedy 4 týdny. Tyto 4 týdny lze označit jako jednotlivé fáze, které se odlišují právě jídelníčkem a potravinami, které můžete konzumovat. Velkým plusem je, že hubnutí začíná už hned od úvodu.

Zde je přehled jednotlivých fází a jejich bližší popis:

1. fáze: První týden Mačingová diety bývá nejtěžší a to proto, že na snídani se konzumuje mrkev s jablkem, na oběd se střídá rozličná zelenina a na večeři také. Zároveň s tím jde ruku v ruce i zvýšený příjem tekutin, až do 3,5 litru, což může být pro některé lidi poměrně šokující. Díky této kombinaci nastává hubnutí i detoxikace.

2. fáze: Druhý týden je už o něco pestřejší z hlediska jídelníčku, kde se už střídají i jogurty a více druhů ovoce. Zajímavější jsou i obědy a večeře, kde už můžete sáhnout i po těstovinách, mase a vejcích, což je posun oproti zeleninové fázi v prvním týdnu. Zároveň se může stát, že u někoho se dostaví v tomto týdnu známky únavy.

3. fáze: Třetí týden diety je jídelníček znovu o něco bohatší a širší a to se týká prakticky všech jídel od snídaně až po večeři. Na snídani už můžete mít například i vařené jáhly a různé pomazánky, na oběd zas přibudou do stravování ryby, na večeři také a už i maso se zeleninou. Dobrou zprávou je, že v tento týden si už opravdu dopřejete.

headerbanne

4. fáze: Čtvrtý týden diety obsahuje variace jídel z předešlých fází, přičemž už přibudou například i tvaroh, sójové mléko a mnohem více konzumujete v rámci hlavních jídel maso a ryby. Velký důraz se klade na pitný režim, který podporuje právě co nejlépe a co nejvíce efektivní trávení a metabolismus. Nehrozí tak žádný nadměrný hlad.

Principy, vhodné a nevhodné jídla pro Mačingovej dietu

Pokud jde o hlavní zásadu, dieta podle Mačingová je poměrně jednoduchá. Založená je na přesném jídelníčku, který obsahuje vhodné jídla a to podle konkrétních fází. Všechny ostatní jsou v tomto ohledu nevhodné, nedoporučované a tedy zakázáno.
Zde je přehled vhodných jídel podle konkrétní fáze a pitný režim:

Povolené jídla 1. fáze
V první týden podává snídaně složené z nastrouhané mrkve a jablka, ochucené medem, rozinkami a ořechy. Na oběd se střídají brokolice, fazole, salát z červené řepy a cuketa. Na večeři zas salát z červené řepy, mrkvový perkelt, cuketa a brokolice.

Povolené jídla 2. fáze
Druhý týden ke snídani přibudou bílý jogurt, skořice, kiwi a banán v různých variacích. Na oběd zas přibudou široké bezvaječné těstoviny, kedluben, česnek, zázvor, vejce, špenát, celer a kuřecí karbanátky. Na večeři se střídají různé druhy polévek.

Povolené jídla 3. fáze
V třetí týden přibudou k snídani například šťáva z čerstvého grepu, grahamové či sojové pečivo a kakao ze sójového mléka. Bohatší je i oběd, například o krůtí maso nebo ryby. Na večeři zas můžete přidat do jídelníčku brynzu, krůtí prsa a tuňáka.

Povolené jídla 4. fáze
Pokud jde o poslední čtvrtý týden, tak tu do snídaně přibudou například pohankové vločky, jinak je jídelníček původní. Na oběd zas můžete zkusit boršč či mořskou třesku na másle. Večeře obsahuje zas variace z předešlých jídel, například i celerové hranolky.

Pitný režim
Co se týče pitného režimu, v rámci diety byste měli pít denně alespoň 3,5 litru vody, což podpoří vyplavení toxinů, ale zároveň i metabolismus a trávení. Nejlepší je čistá voda, povoleny jsou i 3 zelené čaje denně. Naopak vyloučit třeba kávu a alkohol.

Jídelníček PODLE KREVNÍ SKUPINY

Po úvodním období 28 dní je vhodné přejít na princip střídání tzv. sacharidového dne s bílkovinným dnem a zároveň přejít na jídelníček v závislosti na krevní skupiny. Přesné detaily vám prozradí už samotná dieta v rámci komplexní dokumentace.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Vzhledem k možné několik negativa a rizika diety podle Mačingová je vhodné zamyslet se i nad alternativami. Jednou z nich, která je také poměrně populární a žádaná, je i Ketogenní či jinak nazvaná Ketonová dieta. Platí to jak pro ženy, tak i mužů.

Co se týče její zásad a principů, tato dieta je jednoduchá a efektivní:

• cílem diety je konzumovat ve vyšším množství bílkoviny naopak omezuje se příjem tuku a cukrů na minimální hranici a konzumují se pouze ty zdravé
• díky takovým změnám se organismus dostane do stavu zvaného ketóza, přičemž v tomto stavu dochází ke spalování tukových zásob namísto sacharidů
• zároveň nepřichází k oslabení fyzické výkonnosti organismu, jelikož právě příjem bílkovin zaručuje dostatek živin hlavně pro pohybový aparát
• tak, jako jiné diety, i Keto dieta má povolené a zakázané potraviny či nápoje, přičemž zeleninu s vlákninou víte konzumovat každý den a to v objemu půl kilogramu

Při ketogenní dieta nastává tedy hubnutí přímo z tuku a to bez oslabení svalstva či organismu jako takového. Nemusíte se bát ani žádného hladu a už vůbec ne jojo efektu. Kromě toho má dieta příznivý vliv na hladinu cholesterolu a preventivně i na cukrovku.

Je také velmi jednoduché ji dodržet, stačí se přidržovat pravidla ohledně bílkovin, tuků a sacharidů. Pokud jde o nějaká rizika, negativa či nevýhody, ty v tomto případě příliš nehrozí, dietu však nemohou držet těhotné a kojící ženy a stejně tak ani lidé s některými metabolickými onemocněními. Nejde však o nic nebezpečné.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že byste si chtěli diety s ketonovou dietou maximálně usnadnit, můžete sáhnout i po speciálním programu zvaném KetoMix. Jde v podstatě o eshop s potravinami a produkty určenými pro tento typ diety, který obsahuje kompletní jídelníček.

V nabídce KetoMix najdete různé druhy potravin, surovin a doplňků:

Sortiment nabízí velký výběr proteinových jídel i pochutin, stejně tak různé míchané nápoje a koktejly a také doplňky výživy, přičemž vše si umíte zvolit na míru.

Pokud jde o nejdůležitější vlastnosti a benefity programu, mezi ně patří:
• jednoduché sestavení jídelníčku podle období nebo nadváhy
• komplexnost, najdete zde jídla a suroviny využitelné po celý den
• pohodlnost, ať už jde o přípravu jídel, což trvá do 5 minut, nebo způsob nákupu

Co se týče výběru, značka KetoMix nabízí nejrůznější druhy větších i menších proteinových jídel, potravin a surovin. Jde především o kaše, těstoviny, omelety, polévky, pomazánky, dresinky, omáčky a také sušené maso, ale také o menší jídla a slané a sladké pochutiny, například chipsy, čokolády, tyčinky a sladkosti. Jídelníček je pestrý.

Kromě jídel si víte zakoupit v sortimentu KetoMix i nápoje a různé druhy proteinových koktejlů s příchutěmi. V nabídce jsou například čokoláda, káva, lesní směs, vanilka nebo banán. Najdete zde i doplňky výživy s L-karnitin na lepší spalování tuku.

Velkým plusem programu KetoMix je, že si umíte složit jídelníček přesně na míru. To platí jak v závislosti na tom, jak velkou máte nadváhu, tak v závislosti na tom, na jak dlouho chcete Keto dietu držet. Standardně si víte zakoupit balíčky na období 7 dní, 14 dní, 3 týdnů nebo celého měsíce, přičemž v balíčku najdete kompletní stravování.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás program KetoMix zaujal a stejně tak vás zaujala i samotná Ketogenní dieta, není nic jednoduššího, než si vybrat ze sortimentu přímo v oficiálním eshopu www.ketomix.cz. Kromě potravin a produktů tu najdete i doplňky výživy.
Pro uživatele je tento způsob online nákupu moderní a zároveň:

• finančně výhodný, protože v originálním eshopu najdete nejlepší ceny
• jednoduchý, objednávku klidně uděláte přes počítač i smartphone
• rychlý, celý proces trvá několik minut a doručení je do 3 dnů
• pohodlný, nemusíte nikam jít, kurýr vám donese zásilku ke dveřím

267a8ceb

V případě, že se rozhodnete pro nákup přes oficiální eshop, celý postup je věcí několika kliknutí. Nejdříve do online košíku vložíte ty přípravky, které vás zaujaly, pak vyplníte své osobní údaje, vyberete způsob platby a dopravy a objednávku odešlete.

Platit můžete na dobírku v hotovosti, ale také bezhotovostní formou předem, ať už v podobě internet bankingu, klasického převodu nebo i nejpohodlnějším možným způsobem a to platební kartou přes internet. Při větší objednávce máte dokonce i dopravu zdarma, čímž znovu něco víc ušetříte. Velkým plusem je záruka originality a nejlepší ceny.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno