Jaký jídelníček na hubnutí je nejlepší pro muže i ženu a co by měl určitě obsahovat

0
12845
Jaky jidelnicek na hubnuti je nejlepsi pro muze i zenu a co by mel urcite obsahovat

Chcete zhubnout pomocí jídelníčku? Pokud na to půjdete rozumně a hlavně dlouhodobě, určitě je taková cesta správná a je jen otázkou času, kdy přijdou výsledky. Nemusí přitom jít ani o žádný speciální jídelníček pro muže nebo pro ženy, či nějaké extra dietní.

Nejdůležitější je, aby byl sestaven podle zásad zdravého stravování, pravidelnosti a velikosti porcí a také s ohledem na rozmanité zastoupení všech potřebných živin. Pokud se budete jídelníčkem zabývat, snažte se ho koncipovat dlouhodobě, ne jen na týden nebo na měsíc. Velmi důležité je nejen to, co obsahuje, ale i to, co by v něm být nemělo.

Jak ovlivňuje hubnutí jídlo a co by jídelníček obsahovat neměl

Stravování je základní a nezbytnou potřebou lidského organismu. Přes jídlo a potraviny dostáváme do těla důležité živiny, ať už jde o cukry, tuky, bílkoviny, aminokyseliny a jiné látky. To, jaké je složení jídelníčku, má vliv na hmotnost, ale nejen na ni.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


To, jaké potraviny přijímáme, má vliv i na celé tělo. Co je nezdravé pro hubnutí, je totiž automaticky nezdravé i pro jiné soustavy, ať už půjde o srdce, cévy, trávení, vylučování nebo nervový systém. Nejde přitom jen o jejich zdraví, ale celkově i fungování. Obvykle totiž nadváha a stav těchto systémů a soustav spolu vzájemně souvisí.

Co se týče surovin a látek, které by jídelníček neměl obsahovat, sem patří:

• nadměrné zastoupení živočišných tuků, hlavně z červeného hovězího a vepřového masa, přehánět to však netřeba ani s libovým kuřecím masem
• polotovary a konzervované jídla, která obsahují nadprůměrné množství solí a různých stabilizátorů, zejména pokud jde o známé látky „éčka“
• sladkosti s obsahem jednoduchých cukrů, hlavně různé napolitánky, sušenky, levné čokolády s nízkým obsahem kakaa, moučníky, zákusky nebo dorty
• nápoje obsahující příliš mnoho kalorií v jedné dávce, například různé sycené a sladké limonády, některé druhy ovocných džusů, alkohol a energetické nápoje

Pokud jde o dlouhodobou konzumaci zmíněných jídel, ta se projeví především na stav cév a srdce, obvykle dochází ke zvýšení krevního tlaku, k ateroskleróze a ke zvýšení rizika srdečního infarktu. Negativně působí však i na metabolismus a trávení.

JEDNORÁZOVĚ TO NEMUSÍ BÝT PROBLÉM

Pokud jde o zdravý jídelníček, jednorázově není konzumace některých druhů sladkostí či více tučných jídel nebo kalorických nápojů žádným problémem. Důležité však je, aby to nebylo pravidelné a abyste to nepřeháněli s množstvím jedné porce.

Co by měl obsahovat jídelníček na hubnutí

Přejděme nyní k tomu, jaké potraviny a suroviny jsou ideální pro hubnutí, případně pro celkovou optimalizaci hmotnosti v situaci, pokud trpíte nadváhou nebo obezitou. Do jídelníčku třeba počítat ale nejen jídla, ale stejně tak i nápoje a tekutiny.

Snídaně, oběd či večeře mohou klidně obsahovat toto:

Ryby: Vynikajícím prostředkem na hubnutí jsou zdravé tuky v kombinaci s aminokyselinami, čehož nejlepším zdrojem jsou ryby. Pravidelně jezte hlavně lososa, sledě, tuňák či pstruhů, jde o opravdu velmi zdravé živočišné tuky.

Ovoce: V případě, že chcete podpořit své trávení a metabolismus, měli byste přijímat i mnoho vitamínů. Jejich nejlepším zdrojem je ovoce, kde máte na výběr například citrusy, jahody, borůvky, banány, ananas, melouny nebo jablka.

Zelenina: Pokud jde o zeleninu, ta může sloužit jako velmi dobrý zdroj vitamínů B i železa a jiných minerálů. Pokud do svého jídelníčku na hubnutí zařadíte například listovou zeleninu, rajčata, česnek, cibuli, špenát nebo zelí, uděláte dobře.

Luštěniny: Velmi dobrým zdrojem vlákniny potřebné pro trávení jsou luštěniny. Ty mají i různé jiné prospěšné látky a stopové prvky, ale právě vláknina je nejdůležitější. Zaměřte se hlavně na čočku, hrách a cizrna.

headerbanne

Ořechy: Na hubnutí pomáhají i různé minerály, ať už jde o hořčík, draslík nebo vápník. Tyto stopové prvky jsou ve velmi dobré koncentraci obsažené v ořechách, takže pokud budete jíst vlašské, lískové nebo para ořechy, uděláte dobře.

Oleje: Ve studené i teplé kuchyni můžete namísto klasických a běžně používaných olejů sáhnout po jejich zdravějších alternativách se zdravými tuky. Nejlepší jsou panenský olivový olej, případně kokosový olej nebo olej z lněných semínek.

Semínka: Dobrým zdrojem zdravých mastných kyselin a minerálů jsou také semínka různých druhů rostlin, hlavně olejnatých. Ve zvýšené míře proto konzumujte lněné, slunečnicové, dýňová a sezamová semínka, kombinujte je.

Koření: Na podporu trávení, hlavně stimulací žaludečních šťáv, ale i na proces spalování tuků přes termogenezi, můžete zařadit koření a koření. Zkuste chilli, pepř, kari, kajenský pepř, zázvor, oregano a bazalku.

Celozrnné potraviny: Co se týče celozrnných potravin, ty představují nejen alternativu k těm, které jsou z klasické mouky, ale i celkově pro metabolismus a trávení. Do jídelníčku přidejte hnědou rýži, ovesné vločky i různé celozrnné těstoviny.

Kakao: Posledním příkladem zdravé potraviny, kterou můžete zařadit do jídelníčku na hubnutí, je kakao. Možná je to trochu paradoxní, ale obsahuje mnoho látek a antioxidantů prospěšných pro celý proces trávení a i metabolismus.

Voda: Nezbytnou součástí pitného režimu musí být voda, ať už čistá, nebo s přidáním některých druhů ovoce a zeleniny, typicky například okurky, melounu a citronu. Taková voda rozproudí trávení, metabolismus a také zažene nadměrný hlad.

Čaje: Pokud chcete hubnout, bez čajů se váš pitný režim určitě neobejde. Platí to hlavně o těch čajích, které obsahují mnoho antioxidantů a látek zlepšujících trávení a vylučování vody, čili o zeleném čaji a o bylinkových čajích, například z máty.

Káva: Třetím typem nápoje, který je využitelný i při hubnutí a který můžete mít ve svém jídelníčku, je káva. Ta obsahuje stimulující kofein a pomáhá na zrychlení metabolismu. Hovoříme však jen o kvalitní zrnkové kávě, ne o jiné.

Podpořte STRAVOVÁNÍ pohybem

Na hubnutí má vliv nejen to, co jíte nebo pijete, co nejvíce ovlivňuje příjem kalorií, ale i to, jaký je jejich výdej. Proto se snažte zlepšit spalování energie i tukových zásob více intenzivnějším pohybem, zejména chůzí, během a kardio tréninkem ve fitku.

Výživové doplňky a přípravky na hubnutí

V případě, že chcete ještě účinněji působit na některé z oblastí hubnutí, máte k dispozici i poměrně široké možnosti využití různých podpůrných prostředků a přípravků. Všechny jsou dostupné, aniž byste museli předtím navštívit lékaře.

Jejich sortiment sestává z různých forem podle užívání:

V nabídce lze nalézt hlavně doplňky výživy v podobě tablet a kapslí, případně přípravky v podobě prášků nebo hotových tekutých forem od kapek po nápoje.

Bez ohledu na to, kterou formu si zvolíte, tyto přípravky nabízejí:

• možnost dlouhodobého užívání, klidně i po dobu více měsíců
• jednoduchost koupě, netřeba mít recept a ani netřeba osobní nákup
• bezproblémové používání, minimum vedlejších a nežádoucích účinků

Co se týče složení, výhodou je, že to je obvykle velmi komplexní a obsahuje několik typů aktivních látek. Výsledkem je pak široké působení na několik oblastí najednou, například na metabolismus, trávení, chuť k jídlu nebo ukládání tuků. Samozřejmě, lze zakoupit i specializované produkty, například spalovače tuku.

Takto lze nalézt v přípravcích různé vitamíny od B, C až po E, minerály typu železo, hořčík a draslík, rozličné omega mastné kyseliny, Psylium, vlákninu, probiotika, ale i aminokyseliny podporující spalování tuku, typicky hlavně L-Karnitin.

Součástí složení jsou také různé stimulující látky přírodního typu, například výtažky ze zeleného čaje nebo divokého pomeranče, případně extrakty z chilli a kofeinu. Pokud jde o tyto látky, jejich cílem je celková podpora termogeneze, metabolismu a snížení pocitu hladu. Výsledkem je pak komplexnější vliv na optimalizaci hmotnosti.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na hubnutí

Jak již bylo řečeno, uvedené přípravky si zakoupíte bez větších problémů bez receptu či předpisu od lékaře. V případě těch, které jsou určeny pro sportovce, se vyplatí podívat jejich nabídku v eshopech, ale zapomínat byste neměli ani na lékárny.

Platí to nejen pro ty kamenné, ale i internetové, které mají tyto benefity:
• nemusíte nikam jít, nákup i doručení zásilky vyřídíte přímo doma
• netřeba mít ani hotovost, platit víte totiž předem a samozřejmě online
• na výběr máte širší paletu přípravků a většina z nich je k dispozici ihned
• objednávku uděláte přes počítač, mobilní telefon i přes tablet

Hlavně ty větší a známější lékárny, nabízejí k zmiňovaným benefitem i velmi zajímavé zákaznické služby. Ty zvyšují jednak snadnost nákupu, například možnost objednávky bez registrace, jakož i pohodlí, například při placení.

Zaplatit totiž víte nejen přes internet banking, ale i přes platební kartu, samozřejmě online. Pokud jde o nefinanční benefity a výhody, sledujte hlavně možnost doručení zdarma a rychlost dodání zásilky, ideálně do 24 až 48 hodin. Větší a lepší lékárny, které jsou na trhu již delší dobu, zároveň nabízejí i více zákaznických slev a benefitů.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Jedna věc je zvolit vhodný jídelníček, druhá je však řídit se nějakými komplexnějšími zásadami a pravidly, které jsou ověřené a které vám nejefektivnější pomohou na hubnutí. V tomto ohledu je stále více využívána Keto dieta a to u mužů i žen.

Tato dieta je zaměřena na zlepšení efektivity spalování tuků:
• tento cíl je dosažen díky metabolickému stavu zvanému ketóza, který je pro naše tělo přirozený, ale aby vznikl, je nutná změna stravování
• principem je snížení příjmu sacharidů pod 50 gramů za den, díky čemuž tělo začne jako primární zdroje energie využívat uložené tuky
• kromě toho je součástí diety i snížení konzumace potravin s vyšším objemem tuků, hlavně těch nezdravých naopak zvyšuje se příjem bílkovin
• součástí změny jídelníčku je i vyšší konzumace zeleniny, obsahuje totiž hodně potřebné vlákniny pro trávení, stejně tak i příjem ořechů a semen

267a8ceb

Výsledkem diety je, že hubnutí je dlouhodobé a hlavně efektivní, protože dochází ke spalování tuků. Komplexní změna jídelníčku se tedy vyplatí, přičemž dieta má tři fáze a trvá 12 až 14 týdnů, takže vše jde postupně, ale zároveň s výsledky.

Kromě toho, že dieta pomáhá ke snížení hmotnosti, má i jiné pozitivní vlivy. Ty se týkají jednak trávení a metabolismu celkově, nakolik se v jídelníčku nachází hodně vlákniny, ale i normalizace hladiny cholesterolu a cukru, což je výsledkem snížení příjmu sacharidů a tuků. Navíc nehrozí vám hlad a ochabnutí svalů a to díky bílkovinám.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Alfa a omega úspěchu Keto diety tedy spočívá ve správně zvoleném jídelníčku. V případě, že vám ale jeho příprava a příprava vhodně zvolených jídel přijde jako příliš náročná, můžete vyzkoušet ještě jedno řešení a tím jsou hotové potraviny a produkty KetoMix.

Za touto značkou se skrývá komplexní sortiment pro Keto dietu:
V nabídce tohoto dietního programu jsou hlavní jídla, polévky i menší potraviny, pochutiny a nápoje, které jsou proteinového charakteru a přesně splňují podmínky diety
Mezi nejdůležitější charakteristiky a vlastnosti produktů patří:
• vyváženost všech živin, vitamínů, minerálů a stopových prvků
• kvalita z pohledu složení, nenajdete zde žádné rizikové přísady
• jednoduchost a rychlá příprava všech jídel a nápojů do pár minut

Sortiment potravin obsahuje například proteinové polévky, kaše, omelety, sušené maso, těstoviny, pečivo, pomazánky, dresinky či palačinky, stejně tak proteinové tyčinky a zdravé chipsy, nachos, čokolády, perníky a jiné sladké a slané pochutiny. S výjimkou pečiva se v nich nenachází lepek a z hlediska konzumace jsou absolutně bezproblémové.

Co se týče nápojů, k dispozici máte různé druhy koktejlů v hydrolyzovaných podobě, kde stačí už jen přidat vodu, zamíchat a nápoj s bohatým obsahem syrovátkové i sójové bílkoviny je hotový. Vybrat si můžete také z různých příchutí včetně kávové.

Na doplnění efektu těchto jídel a nápojů lze užívat i volně prodejné výživové doplňky s obsahem L-Karnitinu a v podobě kapslí, které by měly spalování tuku a tedy i hubnutí ještě více podpořit. Všechny zmíněné potraviny i jiné produkty si víte zakoupit jednotlivě nebo po kompletních balíčcích na týden až měsíc předem pro celou dietu.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dieta má velmi dobré výsledky a díky zmiňovaným produktům a potravinám KetoMix je i poměrně jednoduché vyřešit její jídelníček a stravování. Zmíněné produkty si můžete bez větších problémů zakoupit přes internet na www.ketomix.cz.

Jde o oficiální web značky, kde najdete i eshop, který má tyto výhody:
• nákup v něm uděláte za pár minut a to přes počítač, tablet i mobil
• nemusíte nikam osobně jít, kurýr vám doručí zásilku až ke dveřím
• platit můžete nejen v hotovosti, ale i bezhotovostně, online a předem
• máte garanci originality všech přípravků a také nejlepší ceny


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Pokud jde o výhodnost, kromě cen produktů a potravin získáte i nejlepší možné podmínky doručení, při větší objednávce neplatíte žádné poštovné. Kurýr vám do 3 pracovních dnů doručí zásilku buď přímo domů, nebo na nejbližší místo zásilkový.

Co se týče placení, kromě zmiňované dobírky hotově nabízí eshopu i bezhotovostní způsoby platby a to buď přes internet banking nebo platební kartou. Plusem je, že k dispozici máte i telefonickou infolinku, kde se můžete na všechny další detaily zeptat. Webstránka vám také poslouží i jako velmi dobrý zdroj informací o samotné dietě.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno