Chcete zhubnout zdravě a přirozeně – Zde jsou ověřeny domácí recepty na hubnutí

0
12629
Chcete zhubnout zdrave a prirozene Zde jsou overeny domaci recepty na hubnuti

Zdravé hubnutí je cílem asi každého jednoho člověka, který se při pohledu na ručičku váhy nebo do zrcadla nepříjemně překvapí. Bohužel, obezita a nadváha jsou dnes velmi rozšířené a v kombinaci s nesprávnou životosprávou nejde o nic výjimečného.

O to více je důležité dívat na hubnutí komplexně a nehledat pouze nějaké fitness recepty na zdravá jídla či zeleninové polévky, které by vás měly zázračně za pár dní zbavit nadbytečných kilogramů. Koneckonců, takto to ani nefunguje. Právě naopak, jídelníček je sice důležitý, ale změnit třeba celý životní styl od stravy až po pohyb.

Co je hubnutí a proč je důležité hubnout

Pod pojmem hubnutí se myslí snížení tělesné hmotnosti a zlepšení vizuálního vzhledu postavy. Takový je laický pohled, který sice má většina lidí, ale je značně ovlivněn neodbornými informacemi a zejména plný rozličných představ a mýtů.

Na hubnutí se však třeba dívat komplexnější a optikou dvou cílů. Prvním je snížit tělesnou hmotnost, hlavně tehdy, pokud člověk i objektivně podle BMI indexu trpí nadváhou či obezitou. Druhým je vyformování postavy a to hlavně proto, že většina lidí, kteří mají problém s vyšší hmotností, má problém i s velkým břichem či boky.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Kromě toho je třeba vnímat hmotnost i z pohledu zdraví:
• obezita má negativní dopad na pohybový aparát, vyšší hmotnost zatěžuje zejména kostru, to se ve vyšším věku projeví zejména onemocněními nohou
• zároveň jde o vliv na srdce, cévy, krevní oběh a kardiovaskulární systém, mezi typické související problémy patří cholesterol a hladina cukru v krvi
• s nadváhou souvisí i zvýšené riziko vzniku cukrovky, infarktu myokardu, aterosklerózy, trávicích potíží, střevních problémů a onemocnění jater
• vyšší hmotnost souvisí hlavně s nezdravým stravováním a nevyváženým poměrem živin, to ovlivňuje i zdraví a kvalitu kůže, vlasů či nehtů

Jak vidíte, nadváha či obezita výrazně ovlivňují nejen vzhled vašeho těla navenek, ale hlavně jeho fungování uvnitř. V mnoha případech, zejména pokud jde o tzv. typické civilizační nemoci a problémy, má vysoká tělesná hmotnost zásadní vliv.

KDY HUBNOUT A KDY NAOPAK NE

To, zda byste měli zhubnout, závisí nejen na vašeho pocitu či pohledu do zrcadla, ale i od indexu BMI. Díky němu zjistíte, zda máte nadváhu nebo naopak normální hmotnost. Někdy není potřeba ani příliš mnoho hubnout, spíše vyformovat postavu.

Domácí recepty na hubnutí

Na internetu je možné najít stovky či tisíce různých domácích receptů na různá jídla, které by vám měly pomoci s hubnutím, metabolismem, trávením či spalováním tuku. Je možné, že krátkodobě vám i pomohou, dlouhodobě však nejsou řešením.

Právě naopak, změny se musí týkat několika oblastí:

Omezení nezdravých jídel a potravin: Pokud chcete zhubnout, jídelníček je samozřejmě také důležitý a to hlavně proto, že většina lidí má nadváhu nebo trpí obezitou právě v důsledku nadměrné konzumace nezdravých jídel. Omezit třeba polotovary, konzervy a ty jídla, které mají příliš mnoho nezdravých tuků a sacharidů.

Zapomeňte i na smažená jídla, omezit musíte i plnotučné mléko a výrobky z něj, stejně tak používání nezdravých rostlinných olejů v kuchyni, hlavně palmového. Minimalizovat třeba také cukrovinky a sladkosti, stejně tak slané pochutiny, obsahují příliš mnoho tuků. Pozor si dejte i na bílé pečivo a těstoviny.

Přidání zeleniny, ovoce a jiných surovin: Kromě toho, že je důležité minimalizovat příjem rizikových a nežádoucích potravin, třeba jídelníček vylepšit i pozitivním způsobem. Základem by měla být zelenina, zejména listová, okurky, paprika, rajče či brokolice, k tomu třeba přidejte nízkosacharidové ovoce, například maliny a citrusy.

headerbanne

Z rostlinných zdrojů jsou důležité i ořechy, například arašídy, vlašské či pára, stejně tak semena, hlavně lněné, sezamová a chia, obsahují mnoho prospěšných mastných kyselin a minerálů. Co se týče živočišných potravin, z masa si vybírejte pouze to libové, například drůbež, do jídelníčku zařaďte i ryby, zejména lososa a tuňáka.

Zdravý a dostatečný pitný režim: Kromě jídel třeba vidět i na pití a nápoje, které budete během dne přijímat. Tak, jako u potravin, i zde existují některé tekutiny, které během hubnutí třeba vyloučit. Jde zejména o alkohol, slazené limonády, bublinkové nápoje, kupované ovocné šťávy a minimalizujte i kofeinové nápoje.

Naopak, základem pitného režimu by měla být čistá voda, případně občas voda s citrónem. Tu můžete doplnit o bylinkové a neslazené čaje, případně o zelený nebo černý čaj. Pro dostatečnou podporu metabolismu a trávení třeba vypít denně od 2 do 3 litrů tekutin, ideálně v 1 až 2 hodinových časových intervalech a o objemu 1 až 2 dcl.

Způsob a pravidelnost stravování: Důležité je nejen to, co jíte a jaké potraviny konzumujete, ale rovněž způsob stravování. Zde je třeba dívat na několik aspektů. Prvním a nejdůležitějším je pravidelnost, jíst byste se měli snažit přibližně ve stejnou dobu a 5 krát do dne, čili systémem snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře.

Druhým aspektem je časový odstup mezi jednotlivými jídly, ten by měl být kolem 3 hodin, podpoříte tak trávení. Dále je třeba držet zásady, že první jídlo dne, čili snídaně, jezte až 30 minut po probuzení se a předtím se napijte čisté vody. Poslední pravidlo se týká večeře, tu třeba jíst nejpozději 2 hodiny před spaním.

Pravidelný pohyb a fyzická aktivita: Poslední ověřenou radou, jak lze pomoci hubnutí doma, je zlepšit životní styl s ohledem na pohyb a fyzickou aktivitu. Pokud vám budou některé diety tvrdit, že cvičit nemusíte, je to jen částečně pravda. Pohyb totiž výrazným způsobem zlepšuje spalování kalorií a zefektivňuje hubnutí.

Optimální je zkombinovat několik druhů pohybu a fyzické aktivity. Základem by měla být pravidelná a každodenní chůze, ta je také nejlepší prevencí před budoucí obezitou a nadváhou. K ní pak během týdne přidejte například běh, sprinty, cyklistiku, plavání, kolečkové brusle nebo v zimě kardio trénink ve fitness centru.

NEČEKEJTE ZÁZRAKY ZE DNE NA DEN

Co se týče nadváhy a obezity, jde o problémy, které nevznikají ze dne na den, většinou mají spíše pomalejší a dlouhodobější posloupnost. Totéž platí i při jejich řešení, zhubnout 5 kilo za týden nelze zdravým způsobem hlavně, udržitelně a dlouhodobě.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Pokud hledáte ověřený tip na ucelený program, který vám s pomocí změny stravování pomůže shodit nadbytečné kilogramy zdravě a dlouhodobě, zkuste se poohlédnout po komplexních dietách. Jednou z takových je i stále populárnější Keto dieta.

Tato dieta je založena na následujících principech a zásadách:
• cílem je dosažení stavu zvaného ketóza, což je fyziologický a metabolický stav, během kterého tělo sahá jako po zdroji energie hlavně po tucích
• v první řadě se tedy spalují tukové zásoby v těle a ne sacharidy, jako je tomu běžně, což je z pohledu hubnutí a snížení hmotnosti optimální postup
• abyste ketózu dosáhli, je třeba udělat změnu ve stravování a to tak, že z jídelníčku radikálně uberete sacharidy a v jisté míře také tuky
• zároveň třeba zvýšit příjem potravin a konzumaci jídel, které mají více bílkovin, stejně tak třeba přidat do jídelníčku zeleninu, ořechy a semena

Ketogenní dieta probíhá ve třech fázích. V té první jde hlavně o úvodní změny jídelníčku, takže cílem je dosažení ketózy. Ve druhé fázi už přichází k samotnému hubnutí a to díky lepšímu spalování tuku. Ve třetí fázi je cílem udržení stavu.

Kromě toho, že dieta pomáhá ke snížení tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv i na jiné oblasti zdraví. Díky poklesu příjmu sacharidů a tuků se zlepšuje krevní oběh, stav tzv. dobrého cholesterolu, snižuje se hladina cukru v krvi a normalizuje se i krevní tlak. Zároveň se preventivně působí proti kardiovaskulárním problémům či cukrovce.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud jde o zmíněnou dietu, jak vidno, základem je změna jídelníčku. Mnoho lidí právě zde vidí největší mínus diety, jelikož je třeba omezit sacharidy a přidat více bílkovin. Pokud se vám nechce řešit náročné recepty a jídla, je tu ještě jiná možnost.

Tou možností je dietní program KetoMix speciálně pro Keto dietu:

Jde o sortiment hotových potravin a produktů, které splňují požadavky zvýšení příjmu bílkovin a snížení příjmu sacharidů, čímž vyřešíte svůj jídelníček

Využití tohoto programu je spojeno s více výhodami a benefity:
• všechna jídla, nápoje a produkty máte hotové snadno a do pár minut
• máte jistotu, že z pohledu složení jsou potraviny absolutně bez problému
• na jednom místě najdete vše potřebné pro celodenní stravování

267a8ceb

V nabídce KetoMix lze nalézt prakticky všechny suroviny a potraviny pro hlavní i menší jídla. Sortiment zahrnuje proteinové polévky, sušené maso, omelety, kaše, těstoviny, pečivo, pomazánky či dresinky, stejně tak zde najdete proteinové tyčinky pro rychlé doplnění bílkovin, ale i sladké a slané pochutiny, perníky, čokolády, dezerty a chipsy.

Kromě jídel obsahuje sortiment i proteinové nápoje, ať už neochucené nebo i s příchutěmi, například čokolády, kávy a ovoce. Tyto nápoje jsou velmi dobrým zdrojem syrovátkových a sojových bílkovin, mají podobu prášku a stačí je jen smíchat s vodou.

Pro ty, co by chtěli ještě efektivnější podpořit spalování tuku, jsou k dispozici i doplňky výživy, konkrétně perorální tobolky a tabletky, které obsahují aminokyselinu L-Karnitin, případně doplňky na detoxikaci trávicí soustavy. Jednotlivé potraviny a produkty si lze zakoupit samostatně i v rámci balíčků na 7 dní, 2 týdny či celý měsíc.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pokud vás Ketonová dieta zaujala, hlavně pro možnost jejího dlouhodobého dodržování, můžete ji bez větších problémů zkusit právě s využitím sortimentu KetoMix. Značka má u nás své zastoupení v podobě kamenné prodejně i v podobě eshopu www.ketomix.cz.

Právě druhá možnost, čili nákup přes internet, je velmi populární:
• nemusíte totiž nikam jít, nákup i doručení vyřešíte přímo doma
• máte volnost při placení, využít můžete i bezhotovostní formy
• objednávka je věcí několika minut a uděláte ji i přes mobil
• eshop nabízí i infolinku, kde dostanete odpovědi na všechny otázky

Jelikož se jedná o oficiálního prodejce, máte zde záruku originality všech produktů a také jistotu nejlepší možné ceny. Zároveň víte ušetřit i na dopravě, při větší objednávce neplatíte poštovné. Doručení kurýrem trvá zpravidla nejvýše 3 pracovní dny.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Samotný nákup je velmi podobný jako objednávka v běžných eshopech, netřeba mít v tomto směru žádné obavy, za pár kliknutí si umíte všechny produkty dát do košíku a zvolit další podmínky objednávky. Platit můžete na dobírku kurýrovi přímo při převzetí zásilky, ale také předem a přes internet. Použít můžete internet banking i platební kartu.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno