Co jsou kalorie, které jsou prázdné a které aktivně a jako jejich spálit rychle a nejlepší

0
12289
Co jsou kalorie, které jsou prázdné a které aktivně a jako jejich spálit rychle a nejlepší

Většina lidí, kteří se věnují hubnutí, dívá hlavně na kalorie a to, kolik jich denně přijmou či naopak vydají a spálí. Dívat na kalorie pouze z tohoto pohledu však není na místě, všímat si třeba nejen jejich objem, ale i typ, čili zda jsou aktivní nebo prázdné.

V případě, že budete přijímat většinou prázdné kalorie, může se vám stát, že i když je nebude mnoho, nebudete vědět zhubnout. Navíc, můžete se cítit celkově bez výkonnosti a vitality, což je na první pohled v rozporu, protože kalorií by bylo dost. Jak tuto situaci řešit, kolik kalorií a jakých denně přijmout a jak hubnout, to si řekneme teď.

Co jsou kalorie a jaký vliv mají na hubnutí a hmotnost

Pod pojmem kalorie se myslí jednotka energie, přičemž z pohledu fungování organismu jde o množství energie, kterou tělo přijme a zároveň spotřebuje na všechny své biologické potřeby. Tato energie se do těla přijímá prostřednictvím potravin a nápojů.

Kalorie v potravinách vyjadřují energetický příjem, ale dívat třeba nejen na tuto hodnotu, ale i na typ kalorií. Energie se nachází ve všech živinách, ať už jde o bílkoviny, sacharidy nebo tuky. No dokud v sacharidech se spotřebovává nejrychleji, v bílkovinách naopak vydrží delší dobu. To se projeví i v uložení přebytečné energie.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Co se týče kalorií a jejich vlivu na hubnutí, důležité je to, že:

• pokud přijmete do těla více kalorií, než je dokážete vydat nebo spálit, dochází k jejich ukládání, nejrizikovější z tohoto pohledu jsou tzv. rychlé sacharidy
• v případě, že je takový stav dlouhodobý, kalorie se ukládají v podobě tuků a tukových zásob a výsledkem je přibývání na hmotnosti a následně nadváha
• naopak, pokud chcete hubnout, musíte více kalorií spálit, přičemž optimální je, aby šlo o kombinaci snížení příjmu potravou a spalování pohybem
• pokud jde o příjem, třeba přijímat zejména ty, které jsou aktivní a prospěšné, čili jsou v jídlech s obsahem vitamínů, minerálů a jiných stopových prvků

Pokud máte nadváhu a chcete zhubnout, případně pokud chcete působit preventivně proti obezitě, nejlépe já kontrolovat to, kolik kalorií přijmete, v jakém složení a poměru jejich přijmete a kolik jich dokáže přirozeně a dlouhodobě spalovat, zejména pohybem.

Kalorie neomezujte radikálně

Mnoho lidí chybně předpokládá, že v případě, že radikálně sníží příjem kalorií, dokáží i velmi rychle a účinně zhubnout. Výsledek je však opačný a to jejich překvapí. Nedostatek kalorií zpomalí metabolismus a po obnovení příjmu přijde k tzv. jojo efektu.

Zásady, které kalorie přijímat a jak

Pokud jde o kalorie, pokud chcete hubnout nebo preventivně vyhýbat nekontrolovanému nabírání hmotnosti, musíte si dávat pozor na to, jaké kalorie budete v jídle přijímat a také to, kolik jich bude. Zohlednit byste přitom měli několik vlivů a oblastí.

Zde jsou 4 nejdůležitější zásady a faktory, které se týkají kalorií:

Minimum prázdných kalorií: V první řadě je třeba se vyvarovat prázdných kalorií, což jsou ty, které jsou obsaženy v jídlech s vysokým množstvím energie, ale bez prospěšných živin. Minimalizujte potraviny s bílým cukrem, alkoholické nápoje, ovocné džusy, polotovary, fast food jídla a uzené masné produkty a pokrmy.

Optimální rozložení živin: Přestože kalorie lze nalézt prakticky v každém typu živiny, je velký rozdíl mezi tím, jaký je mezi nimi poměr v rámci vašeho jídelníčku. Snažte se, aby v něm převládaly zejména bílkoviny, kterých by mělo být kolem 50%. Sacharidů stačí okolo 35% a zdravých tuků by mělo být kolem 15%.

Příjem podle bazálního metabolismu: příjem kalorií by měl odpovídat i tomu, jak rychlý máte bazální metabolismus, na co existuje speciální výpočet. Pod tímto pojmem se myslí objem kalorií, které naše tělo umí spálit bez jakékoli další fyzické aktivity. Obecně platí, že jde o 65% všech kalorií.

Zohlednění aktivity a pohybu: Co se týče míry snížení kalorií v potravinách, zde hraje nejdůležitější roli intenzita aktivity a pohybu během dne. V případě sedavého zaměstnání by u žen měl být příjem kolem 2000 kalorií, u mužů kolem 2400. Pokud máte pohybu nebo aktivity více, tak přidejte 400 až 600 kalorií za den.

Další možnosti pro hubnutí pomocí spalování kalorií

Kromě výše uvedených zásad je možné hubnout a spalovat kalorie i širším působením na životosprávu a životní styl. Nezapomeňte však, že tak jako přibírání hmotnosti a kalorií je dlouhodobou záležitostí, stejně to platí v případě spalování a hubnutí.

Pokud chcete hubnout lepším spalováním kalorií, doporučujeme toto:

Vyšší počet porcí během dne
Pokud jde o jídelníček, pro podporu metabolismu a trávení, které jsou z pohledu průběžného spalování kalorií také velmi důležité, je nejlepší jíst vícekrát za den, ale menší porce. Ideálních je 5 jídel a to v pořadí snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře.

Pravidelnost a časové odstupy
Kromě počtu porcí je důležité dodržovat i časový plán. Zde by mělo platit, že časový odstup mezi jednotlivými jídly bude od 2 do 3 hodin, snažte se o co nejlepší pravidelnost. První jídlo jezte 30 minut po probuzení, poslední nejpozději 2 hodiny před spaním.

headerbanne

Pijte pravidelně a zejména vodu
Na metabolismus, trávení a průběžného spalování kalorií má velký vliv nejen to, co jíte, ale i to, co pijete. Základním pitného režimu musí být čistá voda, té vypijte alespoň 2,5 litru a také pravidelně během celého dne. Na doplnění jsou vhodné bylinné čaje.

Chůze, běh i kardio trénink
Nejdůležitější cestou, jak zefektivnit spalování kalorií, je pohyb. Zde je třeba kombinovat pravidelný pohyb v podobě chůze, spolu s cíleným cvičením a sportováním, například během, cyklistikou, plaváním nebo kardio tréninkem ve fitness centru.

Spánek alespoň 8 hodin denně
Abyste načerpali dostatek energie do dalšího dne a také pro další trénink, nepodceňujte ani vliv spánku. Navíc, spánek snižuje hladinu stresového hormonu a tak zlepšujete i vaše vyhlídky pro spalování kalorií. Spěte každý den nepřetržitě alespoň 8 hodin.

Nepřehánějte to s cvičením

Mnoho lidí ve snaze spálit co nejvíce kalorií udělá tu chybu, že se orientují na příliš excesivní a akční cvičení. Výsledek je však v opačný, dochází totiž ke snížení energie a zhoršení výkonnosti. To se odrazí na únavě a zpomalení metabolismu a také hubnutí.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

V případě, že byste chtěli spálit kalorie účinněji, kromě cvičení, pohybu a sportování byste se měli soustředit na co nejširší změnu stravování. Takovou změnu nabízejí i diety, ale zároveň platí, že si dejte pozor na ty, které jsou příliš redukční či krátkodobé.

Příkladem diety, která je dlouhodobá a bez hladovění, je Keto dieta:

• tato dieta má za cíl stav zvaný ketóza, pro který je typické zvýšení spalování tuků tak, že tyto tuky jsou spalovány ze zásob z uložených tukových tkání
• aby ke ketóze přišlo, musí přijít k zásadnímu omezení jídelníčku, ať už jde o příjem nezdravých tuků, ale zejména o snížení příjmu sacharidů
• pokud přijmete méně než 50 gramů sacharidů během dne, tělo začne do pár dní využívat primárně jako zdroj energie ne cukry, ale uložené tuky
• výsledkem je tedy stav zvýšeného hubnutí právě přes spalování tuků, přičemž Keto dieta je dlouhodobou a funguje ve třech etapách, dohromady trvá 3 měsíce

Kromě snížení zastoupení takových potravin, které mají hodně sacharidů a tuků, je z pohledu této diety důležité do jídelníčku přidat i více bílkovin, zeleniny, oříšků a semen. Pokud jde o zastoupení živin, nemusíte se obávat, že by nastal závažnější nedostatek.

Co se týče bílkovin, součástí ketonovou diety jsou proto, aby nedošlo chřadnutí svalů a zároveň i proto, abyste zmírnili pocit hladu. Díky vyššímu příjmu zeleniny zas má tělo více vlákniny potřebné pro trávení a celkově metabolismus. Dobrou zprávou je, že během diety dochází i ke snížení cukru v krvi a také k normalizaci cholesterolu.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Pro ty, co se rozhodnou pro ketogenní dietu, je právě šířka prospěšných účinků tou největší devizou. Na druhou stranu, je tu i jedno mínus a to je složitost změny jídelníčku. Mnoho lidí považuje přípravu nových jídel za příliš komplikovanou a náročnou.

Možnou cestou, jak tento problém vyřešit, je sortiment KetoMix:

Jde o značku, která nabízí hotové potraviny, jídla i nápoje pro celodenní stravování a pitný režim, které jsou založeny na bílkovinách a splňují podmínky diety

Po těchto produktech sahají tak muži, tak ženy, mohou tak využít:
• snadnou přípravu všech jídel, nápojů a potravin do pár minut
• možnost vyřešit komplet stravování i pitný režim na jednom místě
• jistotu, že ať už půjde o polévku nebo dezert, nenarušíte svou ketózu

Všechna jídla i nápoje z nabídky KetoMix jsou založeny na proteinech a mají i dostatek vitamínů, minerálů a stopových prvků prospěšných pro organismus. Naopak, nemusíte se bát, že by obsahovaly nějaké rizikové chemické přísady a konzervační látky. S výjimkou pečiva není v potravinách a jídlech ani lepek, čili je mohou jíst i celiatici.

Při jídlech si umíte vybrat ze široké nabídky polévek, kaší, omelet, palačinek, tyčinek, sušeného masa, těstovin, pečiva, omáček nebo pomazánek, sáhnout můžete dokonce i po pochutinách typu čokolády, krekry, chipsy a podobně, které jsou také zdravé.

KetoMix nabízí i nápoje, konkrétně v podobě koktejlů v prášku, kde stačí už jen přidat vodu a získáte skvělý zdroj syrovátkové a sójové bílkoviny. Tyto nápoje si víte koupit i jako veganské a neochucené, ale také s mnoha příchutěmi od vanilky až po ovoce. V nabídce víte nalézt i doplňky výživy s L-karnitin, který pomáhá na spalování tuků.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Zaujala vás Ketonová dieta a chtěli byste se dozvědět něco víc? Zkuste oficiální web značky KetoMix, konkrétně www.ketomix.cz, kde najdete i kompletní sortiment jídel, nápojů, přípravků a jiných produktů. Všechny si umíte prohlédnout a porovnat.

267a8ceb

Navíc na tomto webu je i eshop, kde nakoupíte přímo z domova:
• nemusíte nikam osobně chodit a je přitom jedno, kde se nacházíte
• máte k dispozici několik možností platby, ať už online nebo hotovost
• objednávku uděláte přímo doma, stejně i doručení je domov
• nákup je otázkou pár minut a kliknutí a uděláte ho i přes smartphone

V případě, že se rozhodnete platit předem a bezhotovostně, k dispozici máte platbu přes internet banking, ale i placení platební kartou, samozřejmě online. Při hotovostní platbě platíte přímo na dobírku kurýrovi, eshop nabízí více kurýrních služeb.

Doručení je zpravidla záležitostí nejvíce 3 pracovních dnů a zásilku si můžete nechat doručit buď přímo domů na vaši adresu, případně na odběrné místo zásilkový. Zmíněné potraviny, jídla a nápoje se dají zakoupit jednotlivě, ale v případě potřeby i po balíčcích na 7 až 30 dní diety, přičemž při větší zásilce neplatíte poštovné.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno