Sušené maso je fitness pochoutka i na hubnutí. Jaké má výhody, cenu a kde ho koupit?

0
11435
Sušené maso je fitness pochoutka i na hubnutí. Jaké má výhody, cenu a kde ho koupit?

Boom popularity zažívá za poslední roky sušené maso, nazývané také jerky. Sušení je jedním z nejvíce využívaných způsobů přípravy potravin, kdy se zachovává maximální energie, není se třeba bát degradace živin a prodlužuje se i doba možnosti konzumace.

Platí, že sušené maso má spoustu proteinů a oproti čerstvému ​​i méně kilojoulů, což je ideální poměr pro hubnutí, ale i pro lidi, kteří sportují nebo mají aktivnější život. Takové maso si zachovává nejen živiny, ale i množství vitamínů a minerálů, samozřejmě závisí na tom, jaké je jeho složení. Nyní si řekneme, jaké má výhody a kde si ho koupit.

Sušené maso jerky a jeho vliv na hubnutí a zdraví

Pod pojmem sušené maso se myslí konzervované maso, které se před sušením nakrájí na tenké plátky, obvykle osolí a okoření, případně může nechat i v marinádě a následně se nechá vysušit při teplotě 70 ° C. Jde o pochutinu, která je velmi univerzální.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Sušené maso často používají sportovci po tréninku i dlouhodobě více dní, slouží jako dobrý zdroj energie v případě dlouhodobé fyzické zátěži a je vhodné i pro ty, co mají bezlepkové stravování, ale chtějí mít dostatek bílkovin a jiných potřebných živin. Může pomoci i na efektivnější hubnutí, minimálně už jen tím, že jde o zdravou pochutinu a snack.

Z pohledu hubnutí, fitness a zdraví jsou zde tyto plusy:

  • minimum škodlivých tuků a kalorií oproti většině typů běžného masa, stejně tak se používá i omezené množství solí, což pomáhá na srdce i cévy
  • vysoký objem bílkovin, ty podporují zejména svalstvo, nakolik jsou jeho základní stavební součástí, což pomáhá i proti chřadnutí svalů při diétovaní
  • mnoho bílkovin má pozitivní vliv také na zvýšení pocitu zasycení a snížení hladu, to má preventivní účinek vůči přejídání a tedy i vůči tloustnutí
  • mnohem menší množství cukrů a sacharidů a celkově lepší složení i z pohledu ostatních živin, více typů sušeného masa obsahuje také prospěšné vitamíny

JAK POCHOUTKA BĚHEM DNE, ALE AJ JAK JÍDLO

Sušené maso představuje ideální proteinový snack, který si můžete dát kdykoliv během dne, ať už před cvičením, po tréninku nebo jen tak jako jednorázovou pochoutku. Můžete jím ale nahradit i některé z jídel v rámci jídelníčku, například svačina či svačinu.

Vlastnosti a složení sušeného masa jerky

Sušené maso je na první pohled jednoduchý produkt, ale právě kvalita použitých surovin, jeho složení a také příchutě jsou to, co odlišuje množství značek na trhu. Jerky se odlišuje už jen tím, zda je použito hovězí, drůbeží nebo vepřové maso a tam to nekončí.

Před výběrem značky zvažte i následující charakteristiky:

Balení a složení sušeného masa jerky: Nejčastěji je sušené maso balené v menších objemech, obvykle od 25 do 100 gramů, může se to lišit podle značky. Zároveň platí, že na přípravu 100 gramů sušeného masa se použije obvykle 3 x tolik čerstvého.

Typy a příchutě sušeného masa jerky: Sušené maso se připravuje nejčastěji z hovězího, vepřového nebo drůbežího masa. Můžete si ho koupit bez jakýchkoliv příchutí, tehdy je pouze solené, ale i jako kořeněné, s bylinkami či naložené různými marináda.

Výživové hodnoty a kalorie sušeného masa jerky: Na 100 gramů sušeného masa připadá jen kolem 250 až 300 kalorií, při jedné porci je to zhruba třetina až čtvrtina. Nejdůležitější živinou jsou bílkoviny, těch může být až 60%, zbytek tvoří zejména sůl a tuky.

Skladování sušeného masa jerky: Výhodou sušení je, že takto konzervované jídlo vydrží mnohem déle. Důležité je uchování při pokojové teplotě, maso nevystavujte slunci a ani mrazu a po otevření ho třeba spotřebovat standardně do 24 až 48 hodin.

Hotové sušené maso jerky KetoMix a jeho výhody

Známý producent bílkovinných produktů a jídel, značka KetoMix, má ve své nabídce také sušené maso jerky a to hned ve více velikostech a typech balení. Jde o hotový produkt, který můžete využít k okamžité konzumaci, stačí ho jen rozbalit.

headerbanne

Co se týče výhod a benefitů sušeného masa KetoMix, tak:

Mimořádně hodně bílkovin ve složení

Nejdůležitějším benefitem je nadprůměrné zastoupení proteinů ve složení sušeného masa na rozdíl od většiny ostatních značek. Podle konkrétního druhu může být bílkovin až 66% ze všech živin, jerky od KetoMixu je nadprůměrným zdrojem proteinů.

Minimum nezdravých tuků i soli

Sušené maso bývá velmi často přesolené, to však v případě tohoto neplatí. V 100 gramech jerky od KetoMix je jen pár gramů soli, neohrozíte tak v žádném případě hubnutí a ani své cévy. Stejně tak obsahuje toto maso pouze minimum nezdravých tuků.

Bezpečné složení bez rizikových přísad

KetoMix si dává záležet na tom, aby se v jeho potravinách neobjevovaly škodlivé emulgátory, konzervanty a jiné rizikové přísady. Totéž platí i pro sušené maso, které neobsahuje žádné škodlivé barviva, laktózu, rizikové konzervační látky a ani omáčky s GMO.

Velký výběr typů a příchutí jerky

KetoMix nabízí na výběr několik druhů sušeného masa a to s obsahem hovězího masa v různé úpravě. Na výběr máte klasické jerky, ale i maso s přidaným kořením, maso z mladého býka a také hovězí maso marinované ve známé omáčce teriyaki.

PŘÍSNĚ PODMÍNKY PRO KVALITU SUROVIN

Značka si dává záležet na tom, aby její produkty a potraviny měly nejen dobré složení z pohledu bílkovin, ale aby byla i kvalita vstupních surovin na maximální možné úrovni. To platí pro sušené maso, ale i omáčky, ve kterých se maso marinuje.

Nutriční hodnoty a složení sušeného masa jerky KetoMix

Sušené maso KetoMix je primárně o bílkovinách a to i proto, že obsahuje hovězí maso, které je z pohledu proteinů jedním z nejlepších možných zdrojů. Na 100 gramů výrobku je použitých 280 až 330 g hovězího masa a naleznete zde až 62,2 g bílkovin.

Mezi další důležité nutriční hodnoty pro 100 g jerky patří:

  • pokud jde o energii, nachází se zde 270 až 365 kcal, což je 1250 až 1525 kJ
    ze živin zde jsou kromě bílkovin i tuky a to do 4,4 gramu, z toho nasycených nejvýše 2 gramy, sacharidů je nejvíce 5,6 gramů, z toho cukrů do 5 gramů

Co se týče obsahu soli v sušeném mase KetoMix, té je tu 2 až 10 gramů, podle druhu jerky. Mezi další složky a látky patří v závislosti na typu například worcesterem, různé druhy koření, teryiaki marináda, glukózo-fruktózový sirup, ocet, přírodní aromata, sojová omáčka, xantan a rajčatová šťáva a jablečná šťáva z koncentrátu.

Výrobce, původ a proč sáhnout po značce KetoMix

Sušené maso je pouze jedním z produktů značky KetoMix. Stojí za ní společnost Opravdová hubnuti, která je z České republiky, což je také výhoda, většina surovin na jídla a nápoje značky totiž pochází přímo odtud. Značka působí na českém i slovenském trhu.

KetoMix značka nabízí pro muže a ženy následující výhody:

  • dostatečně ověřenou historii, desítky tisíc kvalitních prodaných produktů a tisíce spokojených recenzí, referencí a zkušeností na internetových fórech
  • optimální složení, ať už jde o obsah bílkovin, vlákniny, vitamínů nebo minerálů, zároveň potraviny obsahují pouze minimum nezdravých tuků a cukrů
  • jednoduchá a rychlá příprava, pokud není jídlo nebo nápoj ve formě okamžitého konzumace, zabere vám příprava finálního produktu jen pár minut
  • možnost získání odborného poradenství ze strany výživových poradců, značka má totiž jednak zákaznickou infolinku, ale provozuje i vlastní poradnu

Balení a cena sušeného masa jerky KetoMix

Sušené maso KetoMix je k dispozici ve dvou velikostech balení. Základem nabídky je balení s jednou porcí pro jednorázovou konzumaci, pokud byste chtěli něco ušetřit a jerky by vám chutnalo pravidelně, můžete si koupit větší balení s obsahem tří porcí. Co se týče typů, na výběr je hovězí maso klasik, s kořením nebo s omáčkou teriyaki.

Toto je přehled všech typů a velikostí balení včetně cen:

Stejně jako v případě jiných produktů a potravin KetoMix, i jerky se více vyplatí samozřejmě koupit ve větším balení a to s obsahem 3 porcí. Je však třeba říci, že při srovnání kvality složení a objemu bílkovin vychází značka i oproti konkurenci výhodně.

Příprava sušeného masa jerky KetoMix

Jerky od KetoMix je finálním produktem, nemusíte ho již nijak dále upravit, maso je určené k přímé konzumaci. Můžete ho jíst samostatně, ale i společně s jinými surovinami a potravinami. Využitelné je jako snack, i jako jídlo v jídelníčku.

Otevřete balení se sušeným masem, odvažte jednu porci a můžete ji jíst

Na základě doporučeného dávkování má jedna porce 30 gramů, maso se může jíst přímo a je dostatečně měkké, abyste nemuseli používat příbor na krájení

Jerky můžete konzumovat samostatně, případně si ho namáčet do některé z proteinových omáček, dresinků nebo dipů KetoMix. Kombinovat ho víte se sladkými i slanými omáčkami, případně ho dochutit pomazánkou stejné značky. Může být i součást většího jídla, ideálně se zeleninou a zeleninovým salátem, který obsahuje dost vlákniny.

Kombinace může být také s barbecue, bylinkovou nebo pikantní omáčkou, případně i se sladkou karamelovou a čokoládovou omáčkou KetoMix založenou na proteinech. Jerky je možné mít jako volný snack, ale je využitelný i v rámci cílené Keto diety.

Konzumace a skladování sušeného masa jerky KetoMix

Po otevření obalu doporučuje výrobce zkonzumovat sušené maso do 48 hodin, ať už se jedná o balení s jednou nebo třemi porcemi. Uchovávejte jerky při teplotě od 5 do 30 ° C na suchém místě mimo přímého slunečního záření, mrazu a mimo vlhkosti.

Pro konzumaci a skladování pak platí i následující zásady:

  • sledujte datum spotřeby na obalu, po tomto datu již jerky nejezte
  • maso obsahuje složky s pšenicí nebo sójovou, pozor na alergii
  • v první fázi Keto diety můžete maso použít jako jedno z pěti jídel
  • v druhé fázi diety ním můžete nahradit až dvě „ne-KetoMix“ jídla

Další produkty KetoMix

Sortiment značky KetoMix je velmi bohatý a obsahuje produkty pro sestavení prakticky celého jídelníčku či pitného režimu během dne. Takový široký výběr je cílem značky, protože jde o podporu stravování v rámci zásad Keto diety, která omezuje sacharidy.

Dieta je založena na ketóze a změně poměru cukrů a bílkovin:

Cílem diety je snížení příjmu sacharidů pod 50 gramů za den, čímž nastane ketóza a tělo si začne energii brát primárně z tuků, lépe spaluje tukové zásoby

Všechna jídla i ostatní produkty KetoMix mají minimum cukru:

  • kromě toho obsahují více bílkovin, aby vás zasytily a podpořily svaly
  • pokud nejde o hotové produkty, k přípravě stačí pouze voda a trvá pár minut
  • zároveň je ve složení i hodně vlákniny a jen minimum nezdravých tuků

Nabídka potravin KetoMix obsahuje zejména proteinové polévky, kaše, omelety, palačinky, zmíněné sušené maso, proteinové těstoviny a pečivo a k nim různé dresinky, pomazánky, omáčky nebo pomazánky. Stejně tak zde víte najít i proteinové tyčinky v různých příchutích, které můžete konzumovat během celého dne jako jednorázový snack.

267a8ceb

Co se týče nápojů, značka KetoMix nabízí zejména proteinové koktejly, které mají podobu prášku a které vydělávají s vodou. Obsahují sójové a syrovátkové bílkoviny a hodně vlákniny a i v jejich případě máte na výběr více příchutí od vanilky, čokolády až po ovoce.

Na doplnění účinku na lepší spalování tuků můžete najít v sortimentu výživové doplňky s obsahem L-Karnitinu, které mají podobu orálních kapslí. Jídla, potraviny a nápoje můžete nakoupit i v balíčcích na více týdnů diétovaní s Keto dietou. Ta je dlouhodobá a je možné ji držet ve třech fázích několik měsíců, čímž se zlepšuje její účinek.

MAXIMÁLNÍ MOŽNÁ PODPORA KETO DIETY

KetoMix potraviny, nápoje a produkty se snaží podporovat zmíněnou Keto dietu na úplné maximum. Proto obsahují minimum sacharidů a zejména cukrů, stejně nezdravých tuků, naopak, je tu co nadprůměrně hodně bílkovin a vlákniny podporující trávení.

Jak a kde koupit sušené maso jerky a další produkty KetoMix

Důležitým benefitem značky KetoMix je velmi jednoduchá koupě jejích produktů a to online. Přes internetový obchod www.ketomix.cz, který je na oficiálním webu, nakoupíte vše, co potřebujete a to přes telefon z pohodlí domova bez ohledu na to, kde bydlíte.

Kromě toho slouží tento web i jako informační oficiální médium:

  • jsou zde informace ohledně Keto diety, její jídelníčku a všech zásad
  • najdete zde kompletní složení všech potravin, nápojů a doplňků
  • můžete se v online poradně informovat o způsobu stravování a dietě
  • máte k dispozici online i telefonickou infolinku, kde vám také poradí

Nakupování v eshopu KetoMix se příliš neodlišuje od běžného online nákupu. Do košíku si vložíte všechny produkty, které vás zaujaly, vyplníte své údaje, kontakt a adresu doručení, zvolíte si kurýrní službu a způsob platby a po kontrole objednávku odešlete.

Při doručení si umíte vybrat z více kurýrních služeb a mezi doručením k vám domů na adresu, případně do pobočky Zásilkovna, kterou si vyberete. Platit můžete v hotovosti a na dobírku, ale i bezhotovostně a předem, což je rychlejší a pohodlnější. KetoMix eshop nabízí platbu přes internet banking nebo platební kartou, je to bezpečné.

Zkušenosti se sušeným masem jerky KetoMix

Jak ukazují komentáře na internetových fórech a diskusích, sušené maso je oblíbené stále více a to platí i v případě značky KetoMix. Konzumují ho prakticky všichni, ať už jde o ženy, které chtějí zhubnout nebo o muže, kteří cvičí a zvyšují výkon svých svalů. Někteří si dají jerky maso pouze jako jednorázový snack, pro jiné je to součást jídelníčku.

Kladně hodnoceno je zejména složení masa, protože má jen minimum solí, neobsahuje žádné rizikové přísady a škodlivé „éčka“ nebo konzervační látky, naopak, je výborným zdrojem bílkovin a to v nadprůměrném obsahu ve srovnání s většinou jiných značek.

Důležitým plusem je výběr z více druhů, ať už jde o klasické sušené maso bez přísad, marinované maso, maso s kombinací více koření nebo o žádanou lahůdku, mladé maso. KetoMix staví na kvalitu, používá pouze a jen hovězí maso. Skoro všechny typy jerky si můžete koupit nejen v balení s jednou porcí, ale také v balení s třemi porcemi.

Zhodnocení na závěr

Ať už si vyberete značku KetoMix nebo některého jiného producenta, sušené maso jerky je jednou z nejlepších možností, jak zpestřit svůj jídelníček s mimořádně kvalitním zdrojem bílkovin. Jde o chutný snack, který víte jíst prakticky kdykoliv přes den.

Pokud se rozhodnete pro jerky od KetoMixu, tady je pár výhod:

  • sušené maso víte konzumovat samostatně, ale i v rámci ketonovou diety
  • získáte mnohem vyšší objem bílkovin, jako v případě ostatních značek
  • máte jistotu, že ve složení jerky nejsou žádné rizikové nebo škodlivé přísady
  • na výběr je několik příchutí a balení, vždy jde o kvalitní hovězí maso

KetoMix si dává záležet zejména na kvalitě, proto je na 100 gramů konečného výrobku vždy použitých okolo 300 gramů masa. Během procesu sušení a přípravy nejsou využívány GMO potraviny a suroviny, jerky neobsahuje laktózu a naopak, je zde kvalitní koření.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Kromě toho má značka KetoMix kompletní sortiment pro celodenní stravování i pro pitný režim, čímž se odlišuje od většiny běžných producentů jen jednoho druhu potravin. Všechny produkty si umíte bez problémů podívat na internetové stránce www.ketomix.cz, kde víte najít i oficiální eshop. V něm nakoupíte přímo z domu a i přes svůj mobil.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno