Kolik se dá zhubnout za měsíc či týden, jak dlouho se hubne a kolik je ještě zdravé

0
12822
Kolik se da zhubnout za mesic ci tyden jak dlouho se hubne a kolik je jeste zdrave

Kdo by nechtěl hubnout rychle, pohodlně a zároveň zdravě? Zřejmě jen málo žen či mužů by odpovědělo záporně. Málokdo z nich si však uvědomí, že hubnutí je dlouhodobější proces, který má své zákonitosti a to i pokud jde o kalorie a jejich příjem či výdej.

Od toho, kolik kalorií dokážete za den spálit navíc oproti tomu, kolik jich přijmete, nebo to, o kolik méně jejich víte přijmout, nejvíce ovlivňuje to, jak dlouho třeba hubnout. Kolik se dá nejvíce zhubnout týden, 2 týdny, měsíc nebo 2 měsíce tak, aby to bylo zdravé a normální z pohledu dlouhodobé udržitelnosti, to si řekneme v následujících řádcích.

Jaký vliv má čas na hubnutí a další faktory, na nichž závisí

Hubnutí je proces, který by měl být v optimálním případě dlouhodobější. To v praxi znamená měsíce, ale jsou situace, kdy lidé z různých důvodů dávají přednost rychlejším řešením. Tehdy je možné hubnutí urychlit pouze za cenu vyššího kalorického rozdílu.

Pokud jde o zdravé hubnutí, to je možné zhruba na úrovni 4 kilogramů za měsíc, čili 1 kg za týden. Aby se tak stalo, je třeba ubrat každý den 1000 kalorií. V praxi totiž platí, že kilogram tělesného tuku, ze kterého je třeba hubnout, odpovídá asi 7 tisíc kaloriím. To znamená, že čím déle bude redukce trvat, tím více víte zhubnout.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Jsou však i další faktory, které mají vliv na hubnutí:

• v první řadě jde o příjem kalorií ve stravě, což je první proměnná v celém tomto vzorci, přičemž při stravování 5 jídel denně se úbytek ví lépe rozložit
• zároveň třeba uvažovat nejen o příjmu kalorií, ale také o tom, jak je během dne rozložit, ideální je jíst právě více porcí, ale s menším objemem
• pokud jde o příjem, třeba působit i proti nadměrnému hladu a apetitu, stejně však třeba podporovat i trávení, důležité je tedy také složení potravin
• dalším neméně důležitým faktorem je spalování tuků, což je možné urychlit režimovými opatřeními týkajícími se pohybu, ale i jídelníčku

MINIMÁLNÍ DENNÍ PŘÍJEM KALORIÍ

I přesto, že k rychlému hubnutí vede omezení příjmu kalorií nebo jejich zvýšené spalování, je třeba dodržovat některé základní limity pro minimální denní příjem. U mužů je to kolem 1800 kalorií za den, u žen o něco méně, kolem 1200 za den.

Kolik se dá zhubnout zdravě a za jaký čas

Nejčastěji lidé chtějí hubnout za pár dní a bez ohledu na výsledek, například za 3 dny nebo 5 dní. Pokud však má jít o zdravé hubnutí, to musí být udržitelné a zároveň složené jednak z omezení příjmu kalorií, ale zároveň i ze zvýšení jejich výdeji.

Zde jsou nejčastější případy délky hubnutí a jejich možnosti:

Hubnutí za týden: Pokud chcete hubnout po dobu 7 dní, zdravým a udržitelným způsobem je možné dosáhnout snížení tělesné hmotnosti o 1 kg. V tomto případě můžete zhubnout kombinací snížení kalorií o 500 za den a zvýšení pohybové aktivity, která dalších 500 kalorií spálí. Postačí k tomu například hodina chůze nebo 30 minut běhu.

Hubnutí za 2 týdny: V případě, že máte k dispozici delší časové období, zde je možné dosáhnout úbytek okolo 2 kilogramů, případně o něco víc. I v tomto případě platí, že ideální je zasáhnout do jídelníčku a zároveň do cvičení, například snížení příjmu kalorií přes jídla o 500 kalorií a hodinové cvičení ve fitku 3 až 4 krát týdně.

Hubnutí za měsíc: V případě, že máte k dispozici na hubnutí celý měsíc, je možné dosáhnout zhubnutí i o 5 až 6 kilogramů samozřejmě udržitelným způsobem a bez jojo efektu. V tomto případě byste se měli soustředit především na pohyb, kde můžete spálit více kalorií, jak omezit jejich příjem. Cvičte každý druhý den alespoň 1 hodinu.

Hubnutí za 2 až 3 měsíce: Pokud vám „stačí“ hubnout i delší období, rozhodně nejlepší možností je celková změna jídelníčku a zvýšení fyzické aktivity. Při době 2 až 3 měsíců doporučujeme komplexnější dietu, například jako je Keto dieta, k tomu si dávat 1 hodinu chůze denně a 3 krát týdně cvičení. Zhubnout můžete i 12 kg.

headerbanne

Další možnosti hubnutí za týden až 2 měsíce doma

Pokud byste chtěli podpořit své hubnutí nejen tím, že drasticky omezíte příjem kalorií nebo naopak budete stimulovat jejich spalování přes intenzivní cvičení, můžete na to využít i některé další možnosti týkající se životosprávy a životního stylu.

Zde jsou oblasti, kde víte působit nejrychleji a nejlépe:

Zdravý pitný režim
Dobrým základem pro hubnutí bez ohledu na jeho délku je dodržovat zdravý pitný režim. Ten by měl sestávat hlavně z přísunu vody, ideálně v objemu alespoň 2,5 litru za den. Vodu třeba pít pravidelně během celého dne, doplnit ji mohou bylinné čaje.

Změna způsobu stravování
Druhou důležitou oblastí je změna způsobu stravování. V tomto ohledu jde především o zvýšení počtu porcí během dne, ale zároveň snížení objemu jedné porce. Podpoříte tak metabolismus a trávení, ideálně systémem 5 jídel od rána do večera.

Více pohybu obecně
Nejen cílené cvičení nebo nějaká sportovní aktivita, ale i obecně více pohybu má pozitivní vliv na hubnutí, hlavně pokud jde o spalování kalorií. Základem pohybu by měla být pravidelná chůze každý den, snažte se co nejvíce hýbat i doma.

Žádné zlozvyky a negativní faktory
Během hubnutí musí dostat kouření i alkohol stopku. Jde o dva negativní faktory, které zhoršují trávení, metabolismus i spalování kalorií, alkohol je dokonce i obsahuje. Eliminovat třeba také užívání léků, které mohou způsobit přibírání.

Zlepšení spánku a odpočinku
Stres a přetížení organismu jsou také ty vlivy, které mají negativní působení. Co se týče toho prvního, nejlépe něj pomáhá odpočinek a relax během dne. Nezapomínejte ani na nerušený a především kvalitní každodenní spánek, ideálně po dobu 7 až 8 hodin.

Komplexnější dieta
V případě, že byste se rozhodli pro komplexnější změnu během hubnutí, nejlepší volbou jsou diety. Ty znamenají radikálnější omezení jídelníčku o nezdravé potraviny a také působení na pozitivní faktory, takže mají mnohem viditelnější výsledky.

DEJTE POZOR NA DRASTICKÉ DIETY

Mnoho lidí ve snaze co nejvíce zhubnout za co nejkratší čas sahá i po drastických dietách. V jejich případě je třeba počítat s tím, že jsou z pohledu zdraví velmi rizikové, většinou založené na jednostranné nebo minimalizaci stravě a hrozí u nich tzv. jojo efekt.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Příkladem diety, která rozhodně nepatří mezi rizikové, drastické nebo příliš omezující, je Ketogenní dieta. V jejím případě byste neměli mít problém ani s jojo efektem a to i proto, že tato dieta má tři fáze a v té poslední se na tento problém zaměřuje.

Pokud jde o její základní principy a pravidla, tak platí, že:
• cílem je dosažení stavu ketózy, během kterého dochází ke spalování tukových tkání a to proto, že tělo je využívá jako primární zdroj energie
• zároveň platí, že aby ke ketóze došlo, je nezbytné změnit jídelníček a to tak, že budete přijímat méně sacharidů, denní limit je do 50 gramů
• díky tomu se tělo nastaví tak, že bude využívat energii ne z cukrů, jako je tomu obvyklé, ale z tuků, konkrétně spalováním tukových zásob v létě
• kromě toho je součástí změn v jídelníčku i omezení příjmu tuků, zejména těch nezdravých, stejně tak i zvýšení příjmu bílkovin i zeleniny

Výsledkem zmíněných změn je nejen hubnutí přes efektivnější a intenzivnější spalování tuků, ale i podpora trávení a metabolismu a to díky zelenině obsahující vlákninu. Ketogenní dieta pomáhá také na hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Preventivně může působit i vůči některým kardiovaskulárním problémům a také proti vzniku cukrovky. Dieta trvá standardně 12 až 14 týdnů, ale první výsledky se dostaví již během prvního měsíce jejího využívání. V první fázi jde o nastolení ketózy, což trvá opravdu krátce, v té druhé už i o spalování tuků a proto je toto hubnutí rychlé.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Jak vidno, Ketonová dieta má několik pozitiv, ale na druhou stranu, pro některé lidi i jedno mínus. Tím je právě nutnost změny jídelníčku s důrazem na bílkoviny a omezení sacharidů. Tento problém však je možné řešit i efektivně a pohodlně.

Takovým řešením je značka KetoMix a její široký sortiment:
V nabídce najdete hlavní jídla i menší potraviny a suroviny, také nápoje a koktejly, které jsou na proteinovém základě a tudíž jsou v souladu s podmínkami diety

Pokud se rozhodnete tyto potraviny a produkty využít, získáte:
• na jednom místě možnost komplexu vyřešit jídelníček a pitný režim
• z hlediska složení ověřené produkty bez rizikových chemických látek
• pohodlný a jednoduchý způsob přípravy jídel a nápojů do pár minut

267a8ceb

Všechny zmíněné výhody platí pro celý sortiment KetoMix, všechny potraviny i nápoje jsou navíc dobrým zdrojem vitaminů, minerálů a dalších živin prospěšných pro organismus během hubnutí. S výjimkou pečiva neobsahují ani žádný lepek, jsou tedy vhodné i pro celiaky. Značka má také doplňky výživy na spalování tuku a detoxikaci.

Co se týče nabídky potravin a jídel, v ní najdete proteinové polévky, omelety, kaše, palačinky, tyčinky, těstoviny, pečivo, sušené maso, dresinky i pomazánky. K dispozici jsou i sladké a slané pochutiny, například čokolády, krekry, chipsy, perníky a dezerty.

Tak hlavní jídla, jakož i pochutiny, mají dostatek proteinů a menší objem sacharidů, čili splňují podmínky Keto diety a neohrožují stav ketózy. Zároveň víte v sortimentu najít i některé nápoje a koktejly, které jsou dobrým zdrojem proteinové a syrovátkové bílkoviny. Můžete je zakoupit i s příchutěmi, například kávy, kokosu nebo vanilky.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Zmíněné produkty a potraviny najdete i v oficiálním eshopu značky na www.ketomix.cz, kde jsou také detailnější informace ohledně jejich složení a víte si je všechny porovnat. Na webu jsou také informace o samotné Keto dietě a odpovědi na nejčastější dotazy.

Pokud jde o nakupování přes internet, to má několik výhod:
• nemusíte nikam osobně jít, objednávku i doručení vybavíte doma
• máte jistotu nejlepší možné ceny a originality, jde o oficiální eshop
• placení je poměrně flexibilní, můžete být i bezhotovostní a předem
• pohodlí při nákupu je maximálně, klidně ho uděláte i přes mobil

Potraviny, jídla, nápoje a další produkty KetoMix si víte nakoupit jednotlivě, ale i v rámci ucelených balíčků na 7, 14, 21 či až 30 dní držení Keto diety. V nich najdete potraviny i nápoje potřebné pro celé stravování, při větší objednávce poštovné neplatíte.

Dobrou zprávou je, že máte i více možností při doručení a platbě jako takové. K dispozici je několik kurýrních služeb a možnost doručení k vám domů i do nejbližší pobočky zásilkového. Zpravidla trvá dodání balíku do 3 pracovních dnů. Pokud jde o platbu, kromě dobírky a hotovosti jsou na výběr i internet banking a platba platební kartou.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno