Krabičková dieta, jaký má jídelníček a recepty, její výhody jaké jsou zkušenosti s ní

0
13585
Krabičková dieta jaký má jídelníček a recepty její výhody jaké jsou zkušenosti s ní

Pro ty, co se chtějí zdravější stravovat, ale zároveň nechtějí řešit složitý jídelníček či náročné recepty, je zajímavou možností Krabičková dieta. Pokud si pod tímto pojmem nevíte nic konkrétní představit, to vůbec nevadí, dieta je totiž rozmanitá.

Její principem je, že jde o rozvoz hotových jídel po jednotlivých porcích v krabičkách nebo samostatných obalech. Firmy, které tuto dietu nabízejí, lze nalézt ve větších městech, například jako je Bratislava, Nitra či Trnava, ale iv těch menších, například Michalovce, Pezinok a Liptovský Mikuláš. Pokud chcete vědět něco víc, čtěte dál.

Co je Krabičková dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Krabičková dieta je název pro způsob stravování ve formě předem připravených jídel v samostatných obalech. Nejde tedy o nějakou dietu s konkrétním účelem, ale o způsob přípravy a konzumace potravin a to externí firmou, která je doveze k vám.
Výhodou této diety je, že si můžete vybrat různé programy, ať už celkově pro zdraví, na hubnutí, na posílení svalů, pro sportovce pro seniory, pro kojící maminky, pro vegetariány a vegany nebo pro lidi s laktózovou intolerancí. Většina diet obsahuje zdravé potraviny, které si nemusíte chystat, což je pohodlné, rychlé a jednoduché.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Tak, jako jiné diety, ani Krabičková však není bez nevýhod:
• oproti klasickému vaření a přípravy jídel doma je samozřejmě nevýhodou finanční náročnost, cena za jeden den stravování bývá obvykle zhruba dvojnásobná
• nevýhodou je i to, že strava je připravována někde jinde, její kvalita a původ mohou být diskutabilní a hlavně je to velmi individuální, v každém městě to bývá jiné
• mírnou nevýhodou je i to, že nemáte takovou flexibilitu a jste vázáni tím, jaká je nabídka, některé typy dietních programů vám nemusí na 100% vyhovovat
• jídlo nebudete mít okamžitě čerstvé, obvykle vám ho přinesou na jeden krát a den předem nebo ráno, o víkendech nemusí být dieta všude k dispozici
Problémem může být situace, pokud provádíte nějakou intenzivnější fyzickou aktivitu, kdy potřebujete přijmout během dne více kalorií. V tomto případě si třeba volit z nabídky diet takové programy, které budou zvýšený příjem odrážet, ale ne vždy to je i možné.

PRO KOHO NENÍ TATO DIETA VHODNÁ?

Velmi dobrou zprávou je, že Krabičková dieta je vcelku bohatá svou nabídkou, takže je jen velmi málo lidí, kteří by si nemohli vybrat tu svoji. Zpravidla se jedná pouze o malé děti nebo o těhotné ženy. Problémem mohou být i některé vážnější trávicí potíže.

Jaké principy má Krabičková dieta

Krabičková dieta jako způsob stravování je založena na třech základních principech. Prvním je, že máte k dispozici několik možností konkrétního dietního programu a to podle záměru diety. Druhým je, že získáváte komplexní jídelníček, třetím rovnováha živin.
Zde jsou jednotlivé zásady a principy diety popsány detailněji:

Výběr konkrétního programu: První zásadou krabičková diety je, že si přesně podle účelu víte zvolit konkrétní dietní program. Nejčastěji jsou na výběr dieta na hubnutí, dieta na nabrání svalové hmoty, dieta pro zdravé srdce a cévy, bezmasá nebo veganská dieta, dieta pro kojící mámy, dieta pro seniory nebo dieta bez laktózy.

Komplexní jídelníček: Krabičková dieta má velkou výhodu v tom, že poskytuje komplexní jídelníček na celý den. Standardně obsahuje 5 jídel, čili snídaně, svačinu, oběd, svačina a večeři. Každé jídlo je baleno zvlášť a po rozbalení ho stačí zkonzumovat, případně ohřát. Podle konkrétního programu obsahuje jídelníček určitý počet kalorií.

Vyvážení všech látek: Třetím principem diety je, že bez ohledu na výběr konkrétního programu, se můžete spolehnout na to, že do těla dostanete všechny potřebné látky a živiny. Ať už jde o bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerály nebo aminokyseliny, máte záruku, že v celodenním jídelníčku budou látky zastoupeny. Nejde o žádnou drastickou dietu.

headerbanne

Vhodné a nevhodné jídla a nápoje pro krabičková dietu

Co se týče doporučených nebo naopak zakázaných jídel, hodně závisí na tom, jaký konkrétní dietní program si v rámci krabičková diety zvolíte. Pokud sáhnete po vegetariánském nebo veganské, očekávejte jiný seznam jídel, jako při jídelníčku pro kulturisty.

Obecně platí, že některé potraviny najdete všude:

Povolené a doporučené potraviny a jídla
Nejvíce se v jídelníčku krabičková diety bez ohledu na konkrétní typ vyskytuje kombinace zeleniny, ovoce, ořechů a semen. Tyto potraviny patří mezi nejlepší z pohledu vitamínů, minerálů, aminokyselin a vlákniny a kromě ořechů nejsou alergeny.

U diet na hubnutí převládají hlavně zelenina a libové maso s rybami, jde-li naopak o diety na nabrání svalstva, najdete zde mnoho živočišných a rostlinných bílkovin. Z masa se využívají hlavně kuřecí a krůtí maso z ryb dostávají přednost losos či tuňák.

Nedoporučované a zakázané jídla a potraviny
Bez ohledu na jídelníček platí i to, že některé druhy jídel, surovin či potravin byste v krabičková dietě hledali marně. Jde hlavně o sladkosti, slané pochutiny, smažená jídla, tučné maso a jídla s vysokým obsahem soli, tuků a nezdravých sacharidů.

Dle konkrétní diety pak mohou patřit mezi nevhodné jídla například mléčné produkty, pokud jde o lakto dietu, živočišné produkty v případě veganské diety, ovoce a zelenina s vysokým obsahem sacharidů, pokud jde o hubnutí či bílá mouka a pečivo.

Vhodné a nevhodné nápoje a tekutiny
Ve většině případů neobsahuje rozvoz krabičková diety nápoje, což znamená, že pitný režim je plně ve vaší režii. Z nápojového lístku třeba vyloučit slazené nápoje a limonády, alkohol, energetické nápoje, kupované ovocné džusy a minimalizujte i kávu.

Pokud jde o tekutiny, které byste naopak přijímat měli, základem je čistá, neochucená a nebublinková voda a to v objemu alespoň 2,5 litru denně. Doplnit ji můžete o neslazené čaje, hlavně bylinkové, případně zelený, černý nebo ovocný čaj nejvýše jednou denně.

DÍVEJTE SE PŘEDEVŠÍM NA KALORIE

Co se týče jídel v rámci menu nebo jídelníčku krabičková diety, v první řadě třeba dívat ani ne tak na složení, protože většina těchto dietních programů je sama o sobě zdravá, ale spíše na počet kalorií. Od toho závisí, zda budete hubnout nebo přibírat.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

V případě, že byste chtěli hubnout komplexnější, zdravější a zároveň vám chybí i čerstvé jídlo připravované doma, existují i ​​některé další alternativy dietních programů. Jedním z nich je Ketogenní dieta, která si získává popularitu postupně iu nás.
Tato dieta je speciálně zaměřena na hubnutí a má následující principy:
• jejím cílem je dosažení metabolického stavu zvaného ketóza, pro který je typické, že tělo začíná více a efektivněji spalovat tuky namísto sacharidů
• z pohledu hubnutí je ketóza základem úspěchu, neboť právě tukové zásoby tvoří největší podíl obezity a nadváhy a jejich úspěšné odbourávání je nezbytné
• aby došlo ke ketóze, je nezbytné provést změny v jídelníčku a to tak, že se sníží příjem sacharidů pod 50 gramů na den, stejně tak i příjem tuků
• na druhou stranu dochází ke zvýšení bílkovin ve stravě, díky čemuž se posiluje svalstvo a nepřichází k jeho chřadnutí, zvyšuje se i podíl zeleniny

Dieta je dlouhodobější, lze ji držet i několik měsíců, přičemž je složena ze tří fází. V první dochází k nastartování ketózy, v druhé k jejímu udržení a nejefektivnějšímu hubnutí a poslední fáze je určena k udržení hmotnosti a zdravé životosprávy.
Navíc kromě působení na hubnutí má Ketonová dieta i řadu dalších pozitivních vlivů. Jednak díky vyššímu obsahu vlákniny ze zeleniny podporuje metabolismus a trávení celkově, zároveň i snížením příjmu sacharidů a tuků zlepšuje stav srdce, cév a krevního oběhu, působí na cholesterol, cukr v krvi a na vysoký krevní tlak.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketogenní dieta je založena primárně na změnách v jídelníčku, což s sebou přináší i nutnost přizpůsobit recepty nové životosprávě. Pokud se vám však nechce tento aspekt diety příliš řešit, můžete vyzkoušet hotové potraviny a produkty značky KetoMix.
V sortimentu značky najdete vše potřebné pro celodenní stravování:
Nabídka KetoMix zahrnuje jednak hlavní jídla a potraviny od polévek po omelety, ale i proteinové tyčinky a koktejly, všechny produkty splňují podmínky Keto diety
Tyto produkty a potraviny mají pro běžného uživatele několik výhod:

• rychlá příprava jídel a nápojů, obvykle to netrvá déle než 5 minut
• jednoduchost, na jednom místě máte na výběr celodenní jídelníček
• kvalita, ve složení se nenacházejí žádné problémové chemické látky
Zmíněný dietní program je velmi bohatý hlavně pokud jde o běžné jídla. KetoMix nabízí proteinové polévky různé příchuti, těstoviny a dresinky k nim, proteinové pečivo a pomazánky, omelety, kaše, palačinky i sušené maso. Sáhnout můžete po proteinových tyčinkách, čokoládách, Perník a různých dezertů, také po slaných pochutinách a chipsech.

Co se týče nápojů, k dispozici máte proteinové nápoje se syrovátkovou i sojovou bílkovinou a s různými možnostmi příchutí, například kávovou, čokoládovou, ovocnou a podobně. Nabídka obsahuje i nápoje speciálně určené pro vegetariány, vybere si každý.
Pro ty, co by chtěli zefektivnit své hubnutí, jsou k dispozici i doplňky výživy založené na obsahu aminokyseliny L-Karnitin a to v podobě tablet či kapslí. Tato aminokyselina podporuje efektivnější spalování tuků. Všechny zmíněné potraviny, nápoje a produkty si můžete zakoupit jednotlivě nebo v rámci balíčků například na 7 dní, 2 týdny či měsíc.

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

V případě, že vás Keto dieta oslovila a chtěli byste ji zkusit právě s využitím programu KetoMix, není nic lehčí. Na oficiální webstránce www.ketomix.cz najdete totiž nejen informace o dietě samotné, ale také eshop s kompletním sortimentem produktů.
Pro ty, co se rozhodnou pro online nákup, nabízí eshop několik výhod:
• na jednom místě máte nejlepší výběr a záruku originality i ceny
• nákup je věcí několika minut a kliknutí, uděláte ho i přes mobil
• nemusíte nikam jít, doručení kurýrem přímo k vašim dveřím
• na výběr máte více možností placení a to hotovostně i bezhotovostně

267a8ceb

Pokud jde o způsob nákupu, ten je podobný, jako v běžném eshopu. Stačí jen vložit do online košíku ty produkty a potraviny, které potřebujete, vyplnit své údaje včetně adresy doručení, vybrat způsob dopravy a kurýrní službu, zvolit platbu a to je všechno.
Při placení může využít několik možností a to včetně nejpohodlnější platby platební kartou přes internet. Doručení trvá zpravidla 3 pracovní dny a může být k vám, jakož i na odběrné místo pobočky ve vaší blízkosti. Eshop disponuje i online a telefonickou infolinkou, kde vám operátor zodpoví dotazy týkající se diety i produktů.

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno