Pomáhá rýžová dieta na hubnutí a detoxikaci – Takové jsou zkušenosti a výsledky

0
12345
Pomáhá rýžová dieta na hubnutí a detoxikaci - Takové jsou zkušenosti a výsledky

Rýžová dieta patří mezi zdravé způsoby hubnutí, ačkoli jde ve své podstatě o jednostrannou dietu, která má díky svému charakteru i své nevýhody a rizika. Jejím základem je jídelníček založen rýži a později i na přidání jiných potravin.

Tato dieta má několik variant, držet se dá 3 dny, 12 dní nebo 36 dní, právě poslední varianta je rozšířen nejvíce. Ve své podstatě je dieta především detoxikační, protože rýže je pohlcovačem škodlivin i různých solí. Pokud chcete vědět, kolik se dá tímto způsobem zhubnout, případně hledáte přesný postup a návod na dietu, čtěte dále.

Co je rýžová dieta, jaké má pozitivní efekty a jaké má negativa a rizika

Jak již říká název, rýžová dieta patří mezi jednostranně zaměřené dietní programy, kdy základ stravování tvoří rýže. Během diety se konzumuje hnědá, nebroušená a neloupaná rýže celozrnného typu. Později se mohou přidat zelenina a luštěniny.

Rýže je velmi dobrým zdrojem esenciálních aminokyselin, minerálů a vitamínů, je lehce stravitelná a obsahuje velmi málo kalorií. To je plus nejen pro hubnutí, ale také z hlediska zdraví organismu. Dieta se drží 36 dní a ve 4 fázích, každá má 9 dní. Plusem je, že taková dieta pomáhá i na zlepšení krevního oběhu a například nižší cholesterol.


HUBNUTÍ S KETOMIXEM
– Rychlé hubnutí bez hladovění pro ženy a muže
– Bez lepku a škodlivých chemických přísad
– Vhodný už od první fáze Ketomix diety
– Koktejlem můžete nahradit až 5 denních jídel
– Zdroj pro tělo nezbytných vitamínů a minerálních látek


Nesmíme však zapomínat ani na některá rizika a možné negativa:
• rýžová dieta je stravovacím programem, při kterém jsou zastoupeny komplexní sacharidy, ale jen minimálně jednoduché cukry, což může způsobit únavu
• pozitivem je sice to, že neobsahuje téměř žádný tuk, ale negativem zase to, že je zde i velmi málo bílkovin, což znamená oslabení svalů a jejich zdraví
• to s sebou přináší nemožnost přidat do diety nějaký intenzivnější pohyb, sport nebo cvičení, protože svalstvo na to nemá dostatek energie
• ačkoli obsahuje rýže a později přidávána zelenina několik stopových prvků, sodíku bude nedostatek, což negativně ovlivňuje nervový systém

Co se týče samotné rýžové diety, efekt hubnutí je sice viditelný, ale ještě viditelnější je efekt detoxikace těla. Rýže pomáhá odstraňovat jednak toxiny z krevního oběhu a zároveň i pročišťuje střeva. Má také vliv na uvolnění zadržované vody v těle.

KDO BY NEMĚL RÝŽOVOU DIETU DRŽET?

Co se týče vhodnosti rýžové diety, určitě by ji kvůli jednostrannému zaměření jídelníčku neměly držet děti, těhotné a kojící děti a senioři nad 65 let by si měli dát větší pozor. Vyhýbejte se jí i tehdy, pokud máte vážnější onemocnění střev.

Jaké fáze má rýžová dieta

Stejně jako mnoho jiných diet, i rýžová dieta probíhá ve fázích. Nejčastěji se jedná o variantu se 4 fázemi, z nichž každá má 9 dní. Některé fáze je možné zkrátit a dosáhnout rychlejší průběh, ale nejlepší je držet se původního plánu.

Zde je popis jednotlivých fází z pohledu stravování:

1. fáze rýžové diety: První fáze rýžové diety je velmi důležitá, protože se v ní konzumuje pouze a čistě rýže. Ideální je rozdělit její příjem na 5 menších porcí během dne, detoxikační účinek tak bude nejlepší a dlouhodobější. Tato fáze trvá prvních 9 dní a rýži můžete doplnit o zelený neslazený čaj.
2. fáze rýžové diety: Ve druhé fázi, která také trvá 9 dní, už je možné přidat při vaření do rýže i špetku soli, případně česnek nebo majoránku. K rýži jako přílohu podávejte zeleninu, zejména zelí, mrkev, cibuli, petržel, celer, kedlubny, brokolici či chřest. Sáhnout můžete i po hrášku a kukuřici.
3. fáze rýžové diety: Ve třetí fázi diety se původní jídelníček znovu o něco více rozroste, ideálně o vařené luštěniny, které již mohou tvořit pětinu objemu přijaté stravy. Střídejte zejména fazole, hrách, čočku, bob, cizrna a sóju. Ze zeleniny přidejte ve větším množství dýni, okurku, květák a červenou řepu.
4. fáze rýžové diety: Posledních 9 dní trvá 4. fáze rýžové diety, přičemž v tomto období tvoří jídelníček rýže už jen něco přes polovinu objemu. Zhruba čtvrtinu potravin by měla tvořit tepelně upravená zelenina, desetinu syrová a zbytek luštěniny. Nejlepší je zařadit ve vyšší míře do stravování zelí.

headerbanne

Principy a vhodné a nevhodné jídla pro rýžovou dietu

Pokud jde o základní principy a pravidla rýžové diety, ty se týkají především úprav jídelníčku s ohledem na rýži a některé jiné povolené jídla. Důležité jsou však i změny týkající se způsobu stravování během dne a také pitného režimu.

Zde jsou nejdůležitější principy a zásady rýžové diety:

Rýže jako základ
Základem jídelníčku, zejména v prvních fázích a na počátku diety, bude rýže. Tu je třeba vařit bez soli, přičemž se konzumuje výhradně hnědá, neloupaná, nebroušená a celozrnná rýže. Vyhýbejte se bílé a během vaření do rýže nepřidávejte žádný olej.

Další vhodné potraviny
Kromě rýži lze postupně přidávat i některé jiné druhy zeleniny a luštěnin, především mrkev, zelí, brokolici, chřest, dýni, pórek, fazole, čočku či sóju. Na doplnění můžete do jídelníčku zařadit i některé druhy ovoce.

Nevhodné potraviny a nápoje
Mezi ty jídla a potraviny, které jsou během diety zakázané, patří maso jakéhokoli druhu, také uzeniny a masné produkty, mléko a mléčné produkty a samozřejmě sladkosti či slané pochutiny. Nekonzumujte ani alkohol a slazené nápoje či limonády.

Způsob stravování
Nejen to, co jíte a co naopak nejíte, ale i to, jakým způsobem se stravujete, je důležité z pohledu hubnutí a to i při rýžové dietě. Jíst byste měli 5 krát do dne po menších porcích, v pravidelném čase a dostatečném odstupu 2 až 4 hodin.

Dostatečný pitný režim
Abyste pomohli nejen trávení, ale také detoxikaci a odplavování všech škodlivých látek, je nutné snažit se během dne doplňovat průběžně tekutiny, hlavně čistou vodu, případně s citronem. Na oživení můžete přidat neslazený bylinkový čaj.

Pohybové aktivity
Pokud jde o fyzické aktivity a pohyb, v případě rýžové diety je nezbytné, abyste nepřeceňovali své síly. Ačkoli pohyb je při hubnutí prospěšný, při dietě může nastat pokles výkonnosti svalů. Pokud chcete mít pohyb, tak maximálně chůzi.

POZOR NA JOJO EFEKT

Při rýžové dietě, podobně jako i u některých jiných jednostranných typech diet, hrozí po skončení tzv. jojo efekt. Návrat k původnímu jídelníčku by tak měl být postupný a zejména, měli byste natrvalo z něj vyřadit některé potraviny zakázané i v této dietě.

Proč vyzkoušet i Keto dietu

Co se týče alternativních diet, které by bylo možné držet dlouhodoběji a byli by spojeny hlavně s účinnějším a efektivnějším vlivem na hubnutí, trávení a metabolismus, můžete zkusit ketogenní dietu. Ta je určena tak pro muže, tak pro ženy.

Výhodou této diety je, že se dívá na snížení hmotnosti komplexně:
• základním cílem diety je lepší spalování tuků a to prostřednictvím navození stavu ketózy, kdy tělo spaluje tuky a ne sacharidy jako obvykle
• abyste do ketózy dostali, je nezbytné změnit jídelníček a to v tom smyslu, že budete konzumovat méně sacharidů a tuků a naopak více bílkovin
• zároveň je důležité podpořit trávení a metabolismus zvýšením příjmu vlákniny, což v praxi bude znamenat navýšení příjmu zeleniny na půl kila denně
• součástí jídelníčku mohou být i ořechy a semena v objemu do 20 gramů denně, doporučují se hlavně piniové ořechy, mandle a lněná semínka

Ketonová dieta, jak se také někdy nazývá, má pozitivní vliv nejen na hubnutí, ale i na snížení krevního tlaku, hladiny špatného cholesterolu v krvi a také na snížení cukru v krvi.

Doporučuje se také jako prevence proti cukrovce, ačkoli pokud ji už máte, nesmíte ji držet.
Dieta sestává z několika fází, přičemž jejich cílem je postupná změna jídelníčku tak, aby se tělo dostalo do stavu ketózy a mohlo dojít k efektivnímu hubnutí. Velmi důležité je také to, že některé aspekty diety, například omezení nezdravých, přesolených a přeslazených jídel, je aplikovatelných i dlouhodobější a má obecně pozitivní vliv na zdraví.

Výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Ketonová dieta je zajímavá, zdravá a přináší výsledky, ale mnoho lidí s ní má problém z toho důvodu, že jídelníček je vzhledem k vyvážení poměru bílkovin, sacharidů a tuků trochu těžší sestavit. S tím vám může pomoci dietní program KetoMix.

Jedná se o značku výrobce potravin a produktů právě pro tuto dietu:
Sortiment obsahuje velké množství proteinových jídel, polévek, pochutin i nápojů, díky nimž si sestavíte celodenní jídelníček, stejně tak i doplňky výživy

Z hlediska nejdůležitějších vlastností a charakteristik třeba vědět, že:

• KetoMix je komplexním programem, obsahuje vše, co potřebujete
• jídla, nápoje a jiné produkty jsou bez škodlivých a rizikových chemikálií
• všechny přípravky a produkty jsou vyvážené z pohledu vitamínů a minerálů

Bez ohledu na druh jídla, všechny potraviny a suroviny jsou kvalitní z hlediska původu a není třeba se obávat, že by obsahovaly nějaké vážnější a problematické alergeny, například jako je lepek. S výjimkou pečiva ho nikde jinde nenajdete. Všechny potraviny a nápoje si umíte připravit velmi rychle za pár minut, což je další velké plus produktů.

Velmi důležité je také to, že kromě potravin a surovin se v nabídce značky nacházejí i doplňky podporující efektivnější hubnutí. Jde o tobolky a tabletky, které jsou založeny na známé aminokyselině L-Karnitin, která pomáhá na spalování tuku.

Co se týče samotné nabídky potravin, KetoMix obsahuje široký výběr proteinových polévek, těstovin, dresingů, taktéž kaše, omelety, sušené maso nebo pečivo a proteinové pomazánky. Z menších potravin víte sáhnout po proteinových tyčinkách, palačinkách, chipsech a jiných slaných pochutinách a také po sladkých dezertech s vyšším obsahem bílkovin.

267a8ceb

Jak a kde koupit výživové doplňky a přípravky na Keto dietu

Dobrou zprávou pro ty, co by chtěli zkusit ketonovou dietu právě s programem značky KetoMix je, že celý sortiment si umíte prohlédnout a zakoupit z pohodlí domova online přes eshop www.ketomix.cz. Jde o oficiální web výrobce, kde získáte i další informace.

Online nákup z eshopu je populární především kvůli tomu, že:

• je pohodlný, netřeba nikam jít, vše včetně doručení vyřídíte z domu
• je finančně výhodný, při větší objednávce máte dopravu zdarma
• je jednoduchý, jde o věc několika kliknutí a minut a to i přes mobil
• nemusíte mít ani hotovost, platit totiž víte i přes internet a předem

Nákup přes internetový obchod KetoMix je podobný běžnému nákupu v eshopu. Do online košíku vložíte ty potraviny, produkty nebo celé balíčky, o které máte zájem, vyplníte své údaje a adresu dodání a po zvolení dalších podmínek objednávku odešlete.

Na doručení si umíte vybrat několik kurýrních služeb a dodání může být přímo k vám domů, ale i na odběrné místo. Doručení obvykle netrvá déle než 3 pracovní dny a zaplatit víte i v hotovosti přímo kurýrovi. Pokud upřednostňujete bezhotovostní platbu, klidně si můžete vybrat placení předem přes internet banking či platební kartou.

 

Hlasovanie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno